- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Nem azt írtam, hogy a házban legyen légáram, hanem azt, hogy konkrétan a VRM körül. Én nagyfordulatú ventit közvetlen ráteszek, hadd süvöltsön. De még sosem sült el VRM-em, pedig nem finomkodok a tuninggal.
Hiába írom le, hogy mitől jobb, vagy nem jobb, mert azzal kell főznöd úgy is, amid van. Amúgy szerintem csak a keletkező hő elosztásában jobb, semmi másban, ha megfelelő tervezést és méretezést tételezünk fel a 3+1 és a 8+2 fázis esetén is.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Giii
senior tag
Szia 04ahgy! Szeretném kérdezni a Te véleményed szerint az 1055T medig húzhatom ebben a lapban? MT68M-S2.Ugye írtam hogy 3+1-es a VRM.Turbo Core más tészta hiszn ott csak 3 magra dobál 500 mhz-et.Azért is kérdezem mert volt aki azt írta,hogy nem biztos hogy lekapcsolna a lap és lehet hogy megadná magát.3,5 Ghz szted felmehetek?Bocs a hülye kérdéekért
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
04ahgy
nagyúr
Ha alapfeszen tudja a 3,5GHz-et, akkor szerintem fel. Meg nem mindegy, hogy garis-e a lap, vagy vigyázni kell rá. A VRM-et mindenképp hűtsd, amúgy a te lapodnak nem ez a topikja.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
finest
addikt
790xt-ud4p laphoz fogok kapni 2x4GB Geil value plus 1333Mhz memót. Van-e tapasztalat, h milyen fesszel érdemes megkínálni? 04ahgy, te biztos találkoztál már ilyen memóval, tapasztalatod szerint mit várhatok? Zöldcímkés Kingmaxról váltok, ami igen csak szerette az 1.75v-ot.
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
04ahgy
nagyúr
Azok másfél voltos RAM-ok, amiket akarsz használni, és már a régi GEIL = rejtélyes fagyás hibától sem kell tartanod. 1,7V-ig felmehetsz velük, ha tuningolod, de 1600-1700MHz felett az időzítés csökkentésével érdemes játszani az IMC korlát miatt. ~1600-at szerintem alapfeszen visznek majd.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Nem tuti, minden RAM eltérő, de esélyes. 1600MHz gyári késleltetéssel biztos nem fog 1,6V-nál többet kérni. Majd kiteszteled.
HGyu
-
Allien
veterán
GA-770TA-UD3 lapba raknék új ramokat. KINGMAX DDR3 KIT 2x4096MB 1600MHz cl9 a tervezett. A jelenlegi Mushkin 2x2 giga 1333MHz cl7-s. Elvi síkon lenne rá esély, hogy mind a 4 modul "normálisan" menjen? Persze, ha van egyáltalán értelme, mert a 8 giga ramnak is bőven elegendőnek kellene lennie. Ergo, a Mushkin-t valszeg el kellene adjam. Kérdés az is, hogy a Kingmax (asszem nano) menne-e 1333-on cl7-n, vagy inkább próbáljam a tuningot, nagyobb MHz felé vinni mondjuk cl9-n?
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
04ahgy
nagyúr
Fognak együtt menni, és az 1333MHz is esélyes, CL7-9-7 vagy CL7-8-7-ben. CL7-7-7-21-ben nem hiszem, hogy menne a Kingmax, a rajta levő chipek karakterisztikája nem szereti az alacsony tRCD-t. A tRFC is viszonylag magas értéken lesz stabilizálható.
HGyu
-
Allien
veterán
Még sehogy. Megpróbálom előbb a Kingmax tesztelését, azt is csak lightossan. Minden esetre már most nagyon kezd érdekelni a dolog, mert beraktam a rampárt, felraktam 1600-ra, és a gyári beállításokkal kapcsoltam be, azaz 1,5V, 9-9-9-27. Gond nuku. Kis izélgetés után léptem annyit, hogy 1,54V-re vittem a feszt, és a cl8-ra raktam. Eddig gond nélkül ment így. Jobban majd valszeg a köv pár napban tesztelgetem, például érdekelne a Mushkin értékein való üzemelés is, azaz 1333-on cl7. Aztán, megpróbálom a 4 modulos verziót is, de szerintem nem sokat fogok szórakozni, és marad a kingmax. Mégis csak jelentősebb a kapacitása, még ha jelenleg a 4 giga is elegendő.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Motaba78
addikt
sziasztok
érdeklődni szeretnék, hogy van egy 790xt-ud4p deszkám.
Milyen beállításokat kell csinálnom biosba, hogy az usb-n lévő dolgokat is lekapcsolja a gép leállítása után ?
(az egér és a bill is világít)előre is köszi a választ.
-
04ahgy
nagyúr
válasz Motaba78 #4616 üzenetére
Az USB Wake Up funkciót tiltsd le, de az sem biztos, hogy elegendő lesz. A legbiztosabb módszer a táp főkapcsoló, vagy a kapcsolós elosztó.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
DummyBoy
senior tag
Üdvözlet!
Van egy MA790XT-UD4P-s lapom, és szeretnék bele új memóriákat, első körben egy 8GB-os 1600MHz-es kitet (amit valszeg a későbbiekben egy ugyanilyen kit követne ...)
Tudtok ajánlani konkrét típust ami tuti menni fog 4x4GBa- ebben a lapban? Ha nem is 1600-on, de 1333-on biztos? (Bár nem lenne rossz az 1600 sem, de ahogy visszaolvasgattam, ez nem olyan egyszerű ...)
Nem szeretnék 1333-as memeket venni, mert ha új lapot veszek, oda vinném a memeket is ...
Előre is köszi!
Life is shor...
-
04ahgy
nagyúr
válasz DummyBoy #4623 üzenetére
A Corsair Vengeance széria bármelyik tagja választható, nagyon korrekt RAM-ok. 4 modullal az 1600MHz már döcöghet, de 1333-on biztos stabil lesz, legfeljebb csökkented az időzítéseket.
HGyu
-
Allien
veterán
Bent van mind a 4 modul. SPD szerint kb teljesen ugyan az. Jelenleg 1333-on mennek, 7-8-8-20, 1T-n, 1,6V-on. Mondjuk, tesztelni nem teszteltem őket, csak egy játékot indítottam el (WOT).
Amúgy SPD szerint 9-9-9-24 @ 666Mhz, 8-8-8-22 @ 592Mhz, 6-6-6-16 @ 444Mhz az összes modul.[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
-
Allien
veterán
Majd meglátjuk. Igaziból a 8 giga is bőven elég lenne, ergo, ez csak teszt jelleg. Persze, lentebb már felesleges tolni, max a feszkót, hátha elég az alap fesz is.
-
Đ10Đ4
aktív tag
Sziasztok, ne haragudjatok hogy, ide írok sajnos nem találtam meg a totyikját ennek a lapnak. De ez valamivel hasonló amiben remélem itt jártas valaki.
Tehát akkor a lap amiről szó lenne:
Gigabyte GA-MA770T-UD3PA problémám:
A gépet, pár hete vettem 2db 2Gb DDR3mal. (Ekkor ment Ganged Mod-ban.)
Na már most bővítettem. +2db 2Gb DDR3mal.
És itt már azt írja hogy: UNGANGED MOD.Ebben tudna nekem segíteni valaki hogy, hogy tudnám rá bírni arra hogy, Quad Chaner, vagy Duo Dual Chanel vagy valami, vagy akár milyen összhangot varázsolni közéjük.
1.¤ DIMM1: Nanya M2Y2G64CB8HA5N-CG - 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)
2.¤ DIMM2: Kingmax FLFE85F-C8KM9 - 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
3.¤ DIMM3: Kingmax FLFE85F-B8KL9 - 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
4.¤ DIMM4: Kingmax FLFE85F-C8KM9 - 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
¤ ¤ ¤ 8192 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM) ¤ ¤ ¤
Ezek lennének a paraméterek.
Amikkel vettem és élt a Ganged Mod, 1. és 3.
Az új ramok, 2. és 4.
Köszönöm szépen a segítőkészeket.
Esetleg ha rossz a topic akkor kérem privátban jelezni felém, és átrakatom a megfelelő helyre. KöszönömSzép estét/napot!
Dió"Eladók"-kal tárgyalok, az "Árus"-ok kíméljenek, legyenek kedvesek!!! Köszönöm! ### Apró hirdetéseim .: https://bit.ly/2UD7qeW :. ###
-
04ahgy
nagyúr
Ha a topik címének sablonos megadásmódját megpróbálod alkalmazni a te lapodra, megbizonyosodsz, hogy jó helyen jársz.
Azért vágta vissza single channelbe magát a lap, mert nem egyeznek a memóriáid. Négy modulból három eltér. Nem tudod dual channel működésre bírni a jelenlegi modulokat tekintve sehogy, a quad channel meg az alaplapoddal már elvileg sem megvalósítható.
Amúgy pedig a több RAM jobb elv alapján tapasztalható sebességnövekedés túlkompenzálja a dual channel hiányából eredő 2-3% sebességcsökkenést. Úgy jó tehát, ahogy most van, és annak örülj, hogy nem instabil a nagyon eltérő modulok miatt a géped, vagy hogy egyáltalán elindul. Van ellenpélda, akinek az azonos típusú, de eltérő rev. Corsairek sem mennek együtt sehogy.
HGyu
-
rico21
tag
Hali lenne egy kérdésem.Az a bajom hogy adott egy 770T-UD3 lap .A következő a probléma nem lehet be lépni a biosba mert meg fagy a lap a postképernyönél vagy ugy mond a gigabyte-os logonál az elején ha nem nyúlok hozzá tehát delet vagy F12 akkor simán bootol és tökélettesen müködik oda vissza lett frissitve már a biosa Windows alól, és ugyan ez a gond. Ilyet még nem láttam !! Valami tipp
Amilyen mértékkel vásárolsz olyan mértékkel adj is el! Vásárolni legolcsóbban, eladni legdrágábban!! Érdekes nem!?
-
Đ10Đ4
aktív tag
Sajnos én ehhez már nem tudok hozzá fűzni pedig volt mikor én is sokat szenvedtem a Bioszával.
Meg halt nekem már a lap.. Púposak lettek a kondik..
De forrasztással helyre állítható lenne csak, nem szenvedek már vele..Sok sikert!
Dió"Eladók"-kal tárgyalok, az "Árus"-ok kíméljenek, legyenek kedvesek!!! Köszönöm! ### Apró hirdetéseim .: https://bit.ly/2UD7qeW :. ###
-
04ahgy
nagyúr
Ha több RAM modul van benne, csak egyet hagyj a gépben. Húzd ki a konnektorból, és 30 percre vedd ki az alaplapi elemet. Valószínűleg ez helyrerakja. Célszerű PS/2 billentyűzettel próbálni.
HGyu
-
ebegab92
senior tag
GA-MA790XT-UD4P egy HD7xxx-es kártyával ugye nem veszik össze?Azaz nincs kompatibilitási probléma?
Illetve mekkora az esélye,hogy tényleg lesz BIOS,amivel az FX-4130-at támogatná a lap a procit?
[ Szerkesztve ]
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
04ahgy
nagyúr
válasz ebegab92 #4636 üzenetére
A HD7xxx szériát kezeli, azzal nem lesz gond, a Bulldozer támogatás jövőbeli esélye meg felülről közelíti a nullát.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz Motaba78 #4638 üzenetére
Nem az AM3-mal van a gond, mert a 870/880/890-es lapokba belemegy a bulldozer. A 790-es északi híd a nagyon öreg. A már meglévő Gigabyte lapotokhoz nem valószínű, hogy jön BIOS. Friss gyártású alaplap lenne elvileg építhető a 790X köré, pl. AsRock módra, de nem mindent tudna a AM3+ egyedi megoldásaiból maximálisan lekezelni (pl. HT3.0, stb.).
HGyu
-
ebegab92
senior tag
válasz Motaba78 #4640 üzenetére
Azért annyira nem rossz lap még ez a GA-MA790XT-UD4P így a mostani viszonyokat nézve.Addig nem cserélek lapot,amíg nem lesz megint ütőképes procija az AMD-nek (+amíg nem lesz használtan,olcsóbban ) Egyszerűen nem tudom megengedni magamnak,hogy zsír új procit vegyek Phenom II X2@X4 még jó ideig elég lesz sok mindenre
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Motaba78
addikt
válasz ebegab92 #4641 üzenetére
még én sem terveszem a cserét, elég mindenre főleg hogy 6 valós maggal vagyok (jelenleg alapórajelen alulfeszelve) , photoshopra + a jelenlegi játékokhoz nagyon megfelel.
Aztán megnézzük, mit sikerül alkotniuk, ha mégse hozza az általam elvárt szintet, akkor mivel úgyis deszkát kell cserélnem akkor már a cpu-t kell pluszba vennem.
Jelenleg az i7-2700k és a sima i7-3770 között nézelődök, egy asrock z44 extreme 4 deszkával.
A mostani fx-ekre nem éri meg lecserélnem az 1090t-t.
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz Motaba78 #4642 üzenetére
Szerintem a 1090T-t még mindig nem éri meg lecserélni, másra sem nagyon, a PH! Trinity tesztben csak X4-980 szerepelt, de nagyon erősen!
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
rico21
tag
Hali srácok én is úgy gondolom hogy nem éri meg le cserélni egy pár éves 4 magos konfigot egy ujabbra ha csak nem valami nagyon fontos dolog miatt alaplap elhalálozás ilyesmi az uj dolgokkal meg az a bajom(például Processzor tesztek hogy nem hasonlítanak össze régebbi konstrukcióval uj CPU-kat hogy megéri e le cserélni egy i5-750-et pl egy i5-2500-ra megéri e a töblet kiadás) tesom most vett 1100T azt mondta ezzel el lesz egy darabig 2014-ig 6mag mire nem elég az a pár másodperc alkalmazásokban megér több tízezres kiadást valakinek de most komolyan
bocs hogy rondán írok
[ Szerkesztve ]
Amilyen mértékkel vásárolsz olyan mértékkel adj is el! Vásárolni legolcsóbban, eladni legdrágábban!! Érdekes nem!?
-
04ahgy
nagyúr
Pontosan, aki nem a benchmarkokat hajszolja, vagy dolgozik a géppel, annak bőven megfelel a Phenom II.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz ebegab92 #4647 üzenetére
Igen, de az AM2+ és az AM3 a DDR3 támogatáson kívül kevés dologban különbözik, amit az alaplap felől figyelembe kellene venni. Az AM3 és az AM3+ meg több tápellátási részben is eltér. Ők meg nem a Pnom II-t szeretnék Thubanig bezárólag a 790XT-UD4-be tenni, hanem az FX-et, aminek gyökeresen eltér még a mikrokódja is. Ha nem tudják a lappal megetetni valahogy (BIOS frissítés) a proci mikrokódját, akkor nem fog elindulni sem.
HGyu
-
ebegab92
senior tag
Egy igen érdekes jelenségre lettem figyelmes múltkor: raktam be egy floppy meghajtót a gépembe (Gigabyte GA-MA790XT-UD4P a lap),nagyon zsír meg minden,formáznám a floppyt,erre nem tudja.Mindegyiket hibásnak írta a Windows 7 Professional.Mérgemben2-t ki is vágtam a kukába,aztán elkezdtem keresgélni,hátha valami Windows-os a dolog.
Az ok: AMD chipsetes lap+Windows 7+floppy formázása=nem fog működni.Inteles lapnál már nincs probléma (ugyanis előtte nap ugyanez az FDD egység Inteles lap+Win 7 alatt tudott formázni.Találtam még azt is,hogy Windows XP alatt megy rendesen.És Hiren's Boot CD-vel erről meg is bizonyosodtam.Szóval,ha valakinek ilyen problémája lenne,akkor ez a megoldás.
Bocs a kicsi off-ért,de ez AMD-vel kapcsolatos dologABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest