- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Asztrofotózás
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lui76
őstag
válasz CoolMan #3851 üzenetére
Hm , de mi köze a bioshoz?
Normál rendszerműködés közben még nem produkálta pedig már 1 éve működik az AM3-as konfigom.
- olyan volt még hogy indítanám és nem reagál a power gombra , amikor szintén 220V kihúz a megoldás. De ezt sem tudom más egyéb cselekvéshez kötni. Folyamatosan 4 magosként használom és ez a dolog meg kb 2-3-havonta 1xvvan csak.www.kezmuveskeramia.hu
-
CoolMan
MODERÁTOR
Havernak is már lassan 1 éve így van. Mikor már elindult nincs gond vele, csak indulásnál makacskodik szintén 2-3 alkalommal 2 havonta. Próbaképpen tedd vissza két magra a procit és szinte biztos, hogy nem fogja csinálni. Úgy látszik ez az ára a +2 magnak együtt kell vele élni, csak rosszabb ne legyen. A bioshoz meg szerintem nincs sok köze csak pont akkor jött rá valami.
-
khorvat
senior tag
válasz CoolMan #3853 üzenetére
Hi!
Nekem eredeti 4 magossal is csinal ilyet az alaplapom fokent mikor alvomodba kuldom es onnan van hogy a power gombra nem jon vissza nem indul el csak a kabel kihuz a tapbol es konnektorbol is segit de utana mindig elindul es szinten random idokozonkent fordul ez elo!
Oszinten szolva pontosan nem is tudom minek a hibaja lehet ez , akkor lehet az alaplap?? Elso kent a tapra gyanakodtam hm ... -
gbal65
aktív tag
Sziasztok csak az alámban levő giga lap küszködik abban a betegségben, hogy IDLE 31°C és LOAD meg 57-60°C? Tök stabil, gondolom sok baja nem lesz. A borda lütyüg, de kézzel rányomtam rendesen és nemlett jobb hőmérséklet, szóval nem érintkezési hiba. A chipsethűtőre raktam ventit, de olyan egetverően sokat nem ért.. Am ez 3 hetes lap
[ Szerkesztve ]
iPod Touch 6. gen., 10.2 <<>>DIY 2x50W Bipolar Transistor AMP w. Infinity Alpha 5 speakers
-
mrhitoshi
veterán
Üdv emberek!
azt szeretném kérdezni, hogy itt van két alaplap, és mi köztük a különbség ? GA-790XTA-UD4
Létezik, hogy az UD5P-nek 2db PCIE x16 gyorsaságú csatolója van, és csak 26e Ft-ba kerül ?
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
El írás lehet, mert árgépen az van kíírva, hogy giga lap, és a boltnál meg már más, viszont 29-ért is adják, ami nem rossz ár érte, főleg hogy van nála drágább kisebb teljesítményű alaplap is, és az gond, ha nem ATI VGA-t rakok Cross-ba, hanem SLI-t csinálok helyette, nem lesz semmi baja az SLI-el ? mivel mindenhol azt írják, hogy ATI Crossfire ready, de az Nvidia SLI-t meg sem ejtik
[ Szerkesztve ]
PS4
-
finest
addikt
válasz mrhitoshi #3864 üzenetére
Végül is eszembe jutott a Lucid Hydra chipes MSI, az tud SLI-t, és AM3-as lap: [link].
A Physx megy a topikban szereplő lapokon, ahhoz nem kell SLI, ahhoz jó választás az UD5P.
Az NV chpies lapok relatív régiek, nem tudom, h érdemes-e venni.MOD: Ja, elegendő.
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
FNZ
őstag
hali!
van egy Gigabyte GA-MA790XT-UD4P lapom, AMD Phenom II B50 procival. 1 éve használom már. netezés közben elment a kép.
a reset gombra és a kikapcsoló gombra sem reagál, csak ha kikapcsolom a tápot.bekapcsolás után se kép, se hang, még nem is csipog, hogy esetleg a csipogás számából lehetne tudni mi baja. videókártyát is kivettem, hátha csipig, de semmi.
az alaplapom szállhatott el vagy ez proci hiba lehet?
-
atom87
aktív tag
Haver lapja csinált egyszer olyat, hogy kikapcsolta, majd másnap mikor akarta volna használni: se kép se hang szintén., nem is csipogott.
Lehúztam minden felesleges eszközt a lapról, majd próba: semmi. CMOS reset, újra próba: semmi. Kivettem egy memória modult: indult a gép.Na mondom arany kezem van, egyből a hibás memóriát vettem ki. Biztonság kedvéért visszatettem, megnézni mit reagál a gép rá: azt reagálta amit kellett, felismerte és azóta is úgy megy.
El nem tudom képzelni mi lehetett, mi okozhatta ezt a hibajelenséget.[ Szerkesztve ]
Kawasaki z1000
-
FNZ
őstag
az összes tápcsatlakozót lehúztam és visszadugtam
lehúztam az összes jelvezetéket is (power led, bekapcs gomb, hdd led, reset stb.) és csipesszel összeérintettem a bekapcsolást. elindult, de a biosig nem jutott el még mindig és a szintén csak a tápegység kikapcs gombjával tudtam áramtalanítani (csipesszel is próbáltam kikapcsolni a power érintkezők összeérintésével) -
Motaba78
addikt
válasz CoolMan #3887 üzenetére
"Milyen táp volt? Ja látom a superB hmm nem gondoltam volna..."
hát a mai tömeggyártásos világ az ilyen, nem olyanok a termékek mint 10-20 évvel ezelőtt.
mindenből ki lehet fogni gyártásihibásat.
Nem megfelelő tesztelés a gyárban, illetve sok gyártónál a végfelhasználó maga a tesztelő, csak sokszor nem tud róla. -
finest
addikt
Tood írtam, h én is szívtam pont ezzel a problémával, ugyan ilyen lappal. nálam egy Everest 400W-os hajtja a gépet, én is a tápra gyanakodtam anno, de nálam a probléma idővel megszűnt, igaz csak két maggal használom azt a gépet... Az viszont tuti, h hasonló belső van a tápjainkban, legalább tudni fogom, h mi a szűk keresztmetszet...
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
Falcon001
csendes tag
Sziasztok!
Mióta felraktam az F7-es bios-t az ma790XT-UD4P-s mobomra, azóta van oylan, hogy cold bootnál be sem indul a gép néha néha, ilyenkor táp lekapcs pár percre, vagy ha az se akkor bios reset (elég az elemet kikapni pár percre). Előkerestem én is a táp garit, de rájöttem ez bios hiba Illetve OC-nél fesz ráadásnál néha bezavar az integrált hangkártyába és picit recseg.
F8F a honlapon javítja a hangot elvileg, csak a macera vele, hogy usb-t alapban disable-ja, így akinek usb-s keyboardja van az anyázhat picit biosbanSzeretnék 2*2 GB memóriát venni az ma790xt UD4P-s alaplapomba, de még mindig nem tudom melyik az, ami tutira menne mondjuk 1333-n cl7-ben vagy 1600on cl7,8,9-ben.
A mostani ramommal 1 éve bajlódok, minden új biosnál javult a helyzet, de sosem érem el az 1333 cl6 os defaultot
Tehát milyen ramot ajánlanátok mostani szemmel?
Ocz-t gondolom még mindig nem, mert rizikós. A sláger FLGE85F-B8MF7 Zöld vagy http://www.gskill.com/products.php?index=222 a support listről? Bár F4 biossal még votlak gondok, de talán msot már tuti lenne. De még mindig félek
Köszi előre is!
-
atom87
aktív tag
válasz Falcon001 #3891 üzenetére
Nekem nincs semmi probléma az F7-es BIOS-szal.
"Szeretnék 2*2 GB memóriát venni az ma790xt UD4P-s alaplapomba, de még mindig nem tudom melyik az, ami tutira menne mondjuk 1333-n cl7-ben vagy 1600on cl7,8,9-ben."
Olyan paraméterű RAM-okat kell venni, amik megfelelnek a követelményeidnek. Nagy valószínűséggel normálisan kezelné őket a lap.
Kawasaki z1000
-
Falcon001
csendes tag
Hát éppen ez az, sajnos az ud4p nem kezeli normálisan a ramokat, azért kérdezem melyek azok ami tuti jók, hogy nehogy még egyszer ennyit kelljen szenvedni a beállításokkal.
Az nem számít tuti jónak, ami valakinél ment valakinél nem, mert más mem chipekkel szerelhetik.Tehát ezek alapján 2-3 darabot fel tudna valaki sorolni, amik tuti jók lennének, és tuninghoz is működnének (ergo 2400 de legalább 2200 mhz-es NB nem probléma nekik)?
Köszi
-
Falcon001
csendes tag
Már sok helyről hallottam ezt, akkor emellett rakom le a voksomat.
Még abban tudnál segíteni, hogy pontosan melyik típusról beszélünk?
Gondolom az 1.65Voltos verziókról de azon belül 1600Mhz és CL mennyi? Ha tudnál egy pontos sorozatszámot mondani, nagyon boldog lennékÉn ezt néztem ki a cl8-ast, 996744 sorozatszámmal. A kérdésem az lenne, hogy a környezetedben, akik blackline ramot szereztek be, nekik a tuninggal sem volt problémájuk, 2400-at viszi NB frekiben?
Köszi szépen!
-
Dieseldr
csendes tag
Szasztok!
Mi lehet a baj hogy Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P lap nem jelzi a venti fordszámokat se biosba sem everstben pedig már hármat is rádugtam ezekből 3pinesek nem pwm -
atom87
aktív tag
válasz Dieseldr #3897 üzenetére
Öhh... És a CPU ventilátor fordulat számát jelzi?? Ha elér másik venti csatlakozóig a CPU hűtő venti vezetéke, akkor dugd rá próbaképp, hogy azon a csatlakozón visszajelzi-e a fordulatszámot.
Eseteleg előfordulhat, hogy az AC ventik nem tudják az említett funkciót.
Csak halkan kérdem meg: ugye nem közvetlen a tápra dugtad rá a ventiket? Csak mert onnan nem fog jönni fordulatszám érték....
Kawasaki z1000
-
Dieseldr
csendes tag
Azt tapasztalom a fordszámoknál hogy 500 alatt nem nagyon méri ezek pedig 500-2000ig forgó hőfokszabályzós ventik,amúgy persze a az alaplapi 3 pines csatikra vannak rádugva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest