- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
Ehhez valaki?
-
fanti
addikt
Köszönöm válaszodat!
De amiatt aggódom, hogy az alap 1.5 volthoz képest az 1.8volt nem lesz nagyon sok?
Mármint nem tehetek kárt a memóriákban?Amúgy ezt mértem az everest progival 1066-os beállítás mellett :
És ezt meg 1333-on :
Szóval akkor szerinted elmehetek 1.8 voltig is memófeszben? Nem sütöm meg őket?
-
szki
őstag
Nincs sok eltérés 1066/CL8 és 1333/CL9 között.
Amúgy DDR3-as topicban rákérdezhetsz mennyi feszt bírhatnak ezek a ramok (chipek).
Nekem Ocz előtt a Patriot Viper 3x2 GB 1,65V-os ram ment simán 1,8V-on melegedés nélkül huzamosan.
Az 1,5 Volt az a szabvány feszültség. Bírnia kell többetMost nekem ezt méri everest 1800/CL7-ben az OCZ-re (de ez középkategóriás AsRock lap, és bekapcsolt CNQ és C1E, bár 2,4GHz-re húzott NB freki). A ram késleltetés sokat javul a magas frekivel, és szűk időzítéssel.
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
Igen, én is azt néztem, hogy még ilyen szintetikus teszteknél is pici a különbség az 1333Mhz javára az 1066-al szemben.
És ugyebár ez egy tesztprogi ami direkt ezt méricskéli, és ha már ez is ilyen kevéske eltérést mutat, akkor egy valós alkalmazásnál lehet hogy észre sem venném......? És akkor meg minek feszeljem szénné a memókat?
Lehet az lesz, hogy 1.7-en még megnézem, de ha ott sem megy stabilan, akkor nem kínzom tovább a memóriákat hanem hagyom így 1066-on alapfeszen.
-
szki
őstag
jav: 1600/Cl7 volt.
Amúgy jó az 1066 MHz is a stabilitás érdekében, ha nem mersz tartósan feszt emelni a ramoknak. Nálam sokat számít a gyors ram, mert nincs diszkrét video kártyám, és az alaplapi 785G igp a rendszer memóriából csíp le 256 MB-ot, és használja a VGA-hoz.mod: 1333/999-24 helyett próbáld 999-31-el kb!
[ Szerkesztve ]
-
Zoli-206
senior tag
Elérhető az új F4A BIOS a GA-790XTA-UD4 laphoz ITT
-
-
khorvat
senior tag
válasz Zoli-206 #3911 üzenetére
[Magyar oldalukon]
még nincs kint!Lehet várok vele 1-2 napot hiszen most is jó a lap, csak hát betegségem hogy állandoán mindenből a legfrissebb driver, firmware, szotfert akarom használni -
Remiel
őstag
válasz Zoli-206 #3915 üzenetére
sziasztok
gépvásárlás előtt állok és egy Phenom II AM3x6 1055T mellett döntöttem, amihez Gigabyte lapot vennék (nekem eddig ez a gyártó jött be legjobban)...
GA MA770T-UD3 AMD770 AM3 DDR3 PCIE GbE ATX
ezt a lapot néztem ki, mivel nem kell alaplapi vga, sem sli, crossfire nem tervezek... a VGA egy GTX460 lesz...
GA MH785GMT-UD2H AM3 volt még a listán, de azt hiszem ez csak az integrált vga-val több
jó döntés az alaplap vagy nézzek másikat?
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
Remiel
őstag
válasz Zoli-206 #3917 üzenetére
hát igazából 20k körüli lap kellene és a nagykerben ezek vannak, itt kell megvennem, mert egy ismerősöm nettóban megveszi nekem... de nyitott vagyok más ötletekre is, csak a gygabite eddig mindig hozta a megbízhatót
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
Remiel
őstag
válasz Zoli-206 #3920 üzenetére
nézem a gigabyte oldalát és ebből MA770T-UD3 van vagy 4 féle rev. 1.0 tól 1.4 ig
de vajon honnan tudhatom meg melyik ez:
-
04ahgy
nagyúr
Miért ragaszkodsz konkrétan egy verzióhoz? Szinte jelentéktelenek a differenciák köztük...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
atom87
aktív tag
Eddig nem nagyon foglalkoztam vele, de most én is ki akartam próbálni a RAM-jaimat 1600MHz-en, de nem igen akarnak működni...
Igaz, csak Kingmax-jaim vannak.
Pedig adtam plusz feszt is nekik: DDR3 VC 1,7V ; NB VC 1,2V ; CPU NB VID 1,2V
Időzítéseket is lazábbra vettem, mint az SPD szerinti, de így is IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL kék halállal elszáll a rendszer. Merjek még plusz feszt adni? Vagy törődjek bele, hogy nem megy az 1600MHz?Kawasaki z1000
-
Törzsúr
senior tag
Hali,
nemrég építettem egy gépet öcsémnek:
M770T-UD3
Phenom 955 X4
2x2GB 1333 CL9 Black Dragon
Gigabyte GTS 450
Corsair CX-400
1TB Samsungvonalkban ennyi lenne, viszont játék alatt kékhalálozik. A gyártó oldalán megnéztem és sajnos a kompatibilitási listában nem láttam, hogy az alaplap szeretné-e a Dragonokat ,lehet ez a baj? Használ valaki ilyen lapot ilyen ramokkal esetleg?
Üdv
Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
szki
őstag
válasz Törzsúr #3925 üzenetére
Valószínűleg plusz fesz kell a ramoknak, ha nem adtál nekik (alapértelmezett 1,6V-ot ad csak a bios)
atom87: próbáltad az 1600-at szorzó helyett EC emeléssel így kb: [link]
(már nincs meg a Giga lapom, és kis Asrockot nyomok, de ez is bírja vígan az 1600/CL7-ben az OCZ ramjaimat. Max 1666/CL7-et hoztam ki belőle)
-
GileraRC50
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy adott egy Samsung 502IJ Winchester, amit 2 hete garanciásan szervizbe vittem, mert nem tudtam formatálni egyik partíciót se teljes formatálással, és olykor be fagyott a gép filmnézés közben.Ezért kicseréltettem mivel garancia 3 éves rá, de jelenleg olyan problémával küzdök a kicserélt winchesterrel, hogy a HD sentinel a winchester kondícióját 51%-osan látja, valamint 176 gyenge szektort is jelzett a program és 1 hibás szektort.Pedig csak töredezettség mentesítést és lemez ellenőrzést csináltam rajta.
Ennyire gyengék lennének a Samsungok?
Vagy csak a gigabyte nem szereti mert olvastam az egyik topicban ilyesmiről."gigabyte MA770T-UD3"
Mit javasoltok mit tehetek mert nem szeretnék 2-3 heteket gép nélkül eltölteni winchester gondok miatt.[ Szerkesztve ]
-
doxa
tag
sziasztok!
már vagy fél éve hajtok 770T-UD3P lapban egy sempron 140LE procc-t, 2 maggal alapfeszen 280FSB-n minden gondd nélkül . volt kis időm a hosszú hétvégén így felnéztem gigabyte oldalára és találtam jó pár új BIOSt (F4 volt eredetileg a lapomon nem is bántottam) nosza fel is tettem F11c-t, a legújabbat (igaz BETA)..... sőt F4 utáni összeset azért az összeset mert F4 utáni biossal nem tudom életre kelteni a + magot, sőt a tuninghoz (1 maggal) is plussz fesz kell
valakinek volt ilyen F4 utáni BIOSsal? vagy ezeknél másképp kell elindítani a + magot?
F4-nél csak ACC: auto és ment
az újabbakban már van "CPU Core Control option" ezt is hiába kapcsolgattam nem indult 2 maggal -
Törzsúr
senior tag
Hali,
az normális ,hogy az M770T-UD3 lapnak az NB hűtője lötyög? Csak műanyag bepattintós pöckök tartják. Másnál is lötyög vagy dobja vissza gariba?
Üdv
UI.: Elképzelhető, hogy e miatt vannak vannak a gondok? (Fentebb már írtam egyszer!)
[ Szerkesztve ]
Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
finest
addikt
válasz GileraRC50 #3929 üzenetére
Vidd vissza a vinyót, csak az F3-as Samukat érintette a probléma, de csak az SB850-es lapoknál és csak SATA3 módban.
doxa: Akkor F4 vissza.
roedie: Igazítsd meg magad, erre nehéz lesz gariztatni a lapot!
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
jozs6200ax
aktív tag
Üdv emberek erről az alaprapról kérdeznék tőletek(Gigabyte GA-MA770T-UD3) megbízható és mennyire jó véleményetek szerint valamint egy phenom II x4 905 e proci alkalmazásához kell e bios frissítés ... Minden érvet, ellenérvet meg hallgatnék nem akarok rossz lapot venni ha esetleg ezt nem a legjobb akkor mely az amit javasoltok .
Ezek a cuccok mennének rá : Ati hd 5750 1gb Cpu Phenom II x4 905e vagy 910e és kingston 2gb ddr3 1333 Mhz -
smiti
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Ma érkezett meg hozzám egy komplett konfig, vadi új minden az alábbi összetevőkből:
AMD Athlon II X2 250 3.00Ghz AM3 BOX
CHICONY Hipro 430W HP-D4802PWB2 OEM
COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite
GAINWARD 1510-BLISS GTS450 1GB GDDR5 HDMI PCIE
GIGABYTE GA-MA770T-UD3
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz
NEC AD-7260S
SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJA problémám az, hogy a Win7 telepítése közben kékhalállal leáll a gép és nem hajlandó tovább települni.
Jelenleg fut a memtest86+ mert ramhibára gyanakodtam de eddig úgy néz ki hogy nem az a baj.
-
finest
addikt
CHICONY Hipro 430W HP-D4802PWB2 OEM - 13, ill. 14 Amper a két 12voltos ágon, nem lehet, h kevés? Szerintem a GTS450 önmagában lezabálja a javát már alapon.
Próbáltál már adni egy kis plusz feszt a CPU NB-nek, Ramnak? A Kingmaxok nálam igényelték az 1,7v-ot.
[ Szerkesztve ]
-
geogabcsi
tag
-
smiti
veterán
Hello!
Elvileg nem szabadna kevésnek lennie a tápnak.
Már raktam össze gépet ezzel a táppal amiben HD4850-es VGA volt és azzal nem volt semmi baj.Érdekes módon azóta sikerült feltenni a Win-t. Mikor felment elkezdtem tesztelni. Hiba nélkül lefutott a memtest, utánna egymás után a prime és a fraps követte egymást közel egy-egy órán keresztül.
Nem volt semmi hiba. Gondoltam minden rendben van, elkezdtem feltelepíteni a legújabb forceware-t és amikor a HD Audio-hoz ért ismét kékhalál.
Következő nekifutásra már ez is feltelepült, azóta felraktam két játékot is mennek is minden gond nélkül.
Vajon mi lehet a baj ? Néztem én is az északi híd bordáját, eléggé instabil és melegszik is rendesen. Lehet ez a baj?
-
smiti
veterán
Az előbb két apróság lemaradt. Az alaplapon a cpu melletti kiegészítő tápcsatlakozó 8 pin-es a tápon viszont csak 4 pines csati van.
Értelemszerűen ezt is rádugtam, de azért gondolom hogy nem ez a baj, mert akkor a prime95 sem futna gond nélkül közel 1 órát.A másik, hogy a merevlemez a HD sentinel szerint hibátlan, 100%-os.
-
finest
addikt
Próbáltál már adni egy kis plusz feszt a CPU NB-nek, Ramnak? A Kingmaxok nálam igényelték az 1,7v-ot.
Nem tudom, h mennyire erőlködik a tápod, a GTS450 alapon 100-120W körül ehet (8-10Amper), az majdnem le is zabálja az egyik 13/14 amperes ágat, kérdés, h ilyenkor mennyit tud még adni a lapnak a táp. Próbáltál 3DMark06-ot futtatni?
[ Szerkesztve ]
-
-
varga911
senior tag
Sziasztok,
770T-UD3P hogy eszi a 4GB-os DDR3 modulokat? 2x4-et szeretnék beletenni, tuning nem lenne komoly. Jelenleg 2x2 van benne.
Üdv.
-
geogabcsi
tag
válasz varga911 #3947 üzenetére
Szia!
Én is kíváncsi lennék, hogy a 770T-UD3P-ben, hogy megy 2x4Gb RAM. Múlt héten fogtam a kezembe egy modult, mondtam a srácnak aki vette, hogy miért nem vesz 2db-ot, hogy legalább info legyen róla. Ha jól tudom elég kevés memóriát lehet kapni 4Gb-os modulban, láttam már Kingston 8GB DDR3 1333MHz KIT(2x4GB) CL9-ot 30k és Kingmax 4GB DDR3 1333MHz 14,5k-ért. Szerintem 2x4Gb-al és egy SSD-vel Win7 64bit értelmet nyer.
-
Zsolt112
tag
Hi!
770T-UD3 -hoz honnan lehet letölteni a chipset drivert ?
Mármint a gigabyte oldalán kiívül.
Az AMD chipsetes lapokhoz van olyan driver mint az inteleshez az inf update utility ?
Nem volt még AMD-s lapom és ez már rég fúrja az oldalam
Vagy a catalystben ez is benne van ? -
varga911
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Rendőrségi feljelentés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs