- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Apple notebookok
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepit177
csendes tag
-
szepit177
csendes tag
Nagyon jó kép! finest
a különböző memória időzitések és a különböző chipset ellenére gondolok itt Blaze 71
konfigjára is mind 2 proci képes közel azonos teljesitményre.
Hát bizok benne hogy hamarosan énis leszek ilyen "profi tuningos" kis segítséggel
Köszi a képet finest
tanulságos és jól jön számomra -
Jason
tag
Gigabyte 790FXTA-UD5 lapomat egy Gskill 1600Mhz-es 2*2GB-os rammal használom, de nem sikerül 1600Mhz-en járatnom. 8-as szorzóval kiírja gépújraindításkor, hogy túl van húzva (overclocked) és ennek ellenére is csak azt írja, hogy 1333Mhz-en megy a ram. Ha hagyom a beállításokat, akkor minden gépbekapcskor jön a figyelmeztető üzenet és szerintem nem is jár 1600Mhz-en. Mit tehetnék az 1600Mhz érdekében?
Előre is köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Egy kis gondom akadt:
770T UD3-as lap mellett nem indul az AOD. Indítás után szokásos szöszmötölés, majd appcrash üzenetet kapok. 32 bites Win 7 ultimate az os. (Sajna a logitech quickcam 9000 pro 64 bites drivere nem műxik, így maradt a 32 bit.)
A fentiekben az az érdekes, hogy kezdetben minden hiba nélkül ment... Csak win defender frissült, leszedtem, újra raktam, nem indul.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Tino
csendes tag
Hali!
GA-MA790XT-UD4P lapomba szeretnék egy memóriát, ami működik is. Egy memóriáról tudok, ami biztos működik. KINGMAX.
2x2 GB kéne dual 1600-on, lényeg h működjön, nem valami über drága, 26-28 ezer körül.
Thx,
Tino -
mpierre
veterán
Ez a gép csak netezésre, meg skypolásra van elsősorban. Nincs túl sok választásom, mivel még nem sikerült tisztességes drivert írnia a logitechnek (de most már így is marad, mivel nem tudom mennyi pénzért tudnám lecserélni a 32 bitest 64 bitesre, már ha írnak majd jó drivert). A webcam meg túl jó, hogy elkótyavetyéljem...
A visszaállítást még nem próbáltam. Már csak reménykedem, hogy nem kapcsoltam ki, amolyan xp-s rutinként...[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
leslieke
Jómunkásember
Sziasztok!
Van egy GIGABYTE GA-770TA-UD3 alaplapom és egy LOGITECH Wireless Desktop MK300 USB-s bill+egér. Hol, hogy kell beállítani a BIOS-ban, hogy ezekkel is be tudjam kapcsolni a gépet??
Köszi!
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
finest
addikt
790XTA-UD4 és 965 C3 kombónál ezek egészséges fesznek számítanak:
SATA 3 Voltage: Normal
CPU PLL Voltage: Normal
DRAM Voltage: 1,65
DDR VTT Voltage: Normal
NB Voltage: Normal
SB/HT Voltage: Normal
NB/PCI-e/PLL Voltage: Normal
CPU NB VID Control: 1,125 (+0,25)
CPU Voltage Control: 1,425 (+0,25)
Normal CPU Vcore: 1,4?18-as szorzón hajtom 3600Mhz-en. Érdemes még valamin emelni?
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
nono107
csendes tag
Sziasztok, van egy GA-MA790FXT-UD5P alaplapom.
Jó kis deszka, ami laptop vásárlása miatti kihasználatlanság miatt ELADÓ. A gép többi részét haverom megvette. Munkám miatt kellett a váltás.
A termék kifogástalan állapotú, a vásárlástól számított 3 évig garanciális. A vásárlás napja 2009.08.28.
Ha valakit érdekel jelezze. Köszi. -
finest
addikt
A ramok 1333-on mennek 8-8-8-24 CR1-ben, a gyártó 1.5-1.7-et ad meg, én adtam 1,65-öt. Azért emeltem az alapfeszen, mert egyszer leállt betöltés közben az XP. Az NB-t akkor nem kell emelni kicsit? Mintha azt olvastam volna, h a Giga túl alacsony feszeket ad meg alapbeállításnak.
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
kop8
őstag
Vaklaki nem tudja hogy nem lehet e a biosban monuálisan beálítani a CPU hűtő sebességét mondjuk 1200-ra???
Mert valahogy fixen kellene hogy menje, nem autómatánGIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
Cadal
őstag
Nem árt szerintem adni egy kicsit az CPU/NB-nek. De ha már így tettél, akkor esetleg próbáld meg a ramokat ezen a frekvencián 7-7-7-21 CR1 késleltetéssel működtetni. Esetleg a CPU/NB-nek még adhatsz feszt.
#3267 kop8: Fix fordulatra nem tudod beállítani biosban max szoftveresen esetleg így!?!
[ Szerkesztve ]
-
reset
senior tag
Az úgy nem fog menni. Ha Disabled-re állítod a BIOS-ban a CPU Smart Fan Control bejegyzést, akkor fix fordulatot kapsz, de az a fix fordulat, megegyezik a CPU venti max. ford.számával. A megoldás: külön progival szabályozni a ventit vagy olyan ventit rárakni, ami "mondjuk 1200"-on teker....Szóba jöhetne még potméter is, de én azt a CPU-ventivel inkább nem házasítanám.
Cadal már javasolt is neked szoftvert[ Szerkesztve ]
-
Cadal
őstag
Új béta BIOS!
1. Beta BIOS
2. Update AGESA 3.6.6.0 for AMD 6core CPU[ Szerkesztve ]
-
Blaze71
őstag
válasz leslieke #3270 üzenetére
Ne csak ezeket engedélyezd, hanem az USB kayboard és USB mouse funkciót is az Advanced Chipset menüben. Hiába kapcsolhatná be, ha nincs engedélyezve USB-re is. Bár nekem úgy rémlik, hogy billentyűről ezután sem fog működni, de az egér igen. Jobb egérgombbra indul a gép.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
hovika81
tag
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni van egy 790XTA-UD4 lapom és Kingmax 1600 memória, az lenne a kérdésem, mit kell ahhoz állítanom, hogy magasabb mhz mennyen a ram? Most az Amd Overdrive 670 mhz-t ír!!
Diablo 3 - hovika81#2333
-
Blaze71
őstag
válasz hovika81 #3273 üzenetére
Hányszor kell még leírni, hogy az AM3-as proci csak 1333 MHz-ig kezeli a memóriát. Tehát az 1600 MHz már túlhajtás, aminek stabil működésére nincs garancia. Érezhető különbség meg nincs a kettő közt, tehát sok értelme sincs erőltetni. Jó így, ahogy most megy. Ha meg húzod a procit úgy, hogy az EC-t emeled, akkor menni fog vele a memóri frekvenciája is és 1600 MHz-ig biztosan nem kell majd visszaosztanod.
-
kop8
őstag
Kösz a segítséget!
Neked is Reset!De az AMD OverDrive nekem is fent van és megy is, csak nem szeretem ha még annak is mennie kell.
Ebben az egyben jobb volt az asrock lap mert azon biosban beálítottam a ventit és az ott ment fix fordulaton akár 800-on is.
De most halkabb mert áttettem voltra pvm-ről és lassabb fordulaton megy. 1200 körül
[ Szerkesztve ]
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
Blaze71
őstag
válasz hovika81 #3278 üzenetére
A külső órajel, aminek a szorzata adja az órajelet. Hasonlóan, mint Intelnél az FSB. Ez AMD-nél 200 MHz. Ha ezt emeld, ugyan úgy emelkedik az órajeled, mint BE prociknál a szorzó emelésével. Különbség az, hogy ezt veszi alapul a memória, NB, HT, stb. Ha állítod, megy vele mind, tehát idővel vissza kell osztani, ha esetleg valami nem bírja az emelt órajelet. Mivel 1600 MHz-es memóriád van, ami most 1333 MHz-en megy, 200*6,66, ha emeled az EC-t, akkor elmehetsz egészen 240 MHz-ig úgy, hogy nem kell visszaosztanod, mert 240x6,66=1600. Persze lehet, hogy ezt már a procid nem fogja bírni, attól függően, hogy melyik típust használod.
-
leslieke
Jómunkásember
Értem, csak ettől még nem működik!!
Minden USB-s mouse/keyboard engedélyezve van, mégse kapcsol be a gép.
Tippem szerint a LOGITECH Wireless Desktop MK300 nem tetszik a gépnek.
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Gerisz
addikt
válasz leslieke #3281 üzenetére
Nem ezzel lesz a probléma.
A "régebbi" giga lapokból úgy emlékszem, kikapcsolás után nem ad áramot az USB portoknak a lapon. A 790GP-DS4H lapomon nem sikerült soha bekapcsolni bill-ről, GA570SLI-S4-et sem, Öcsém EP45-UD3R lapján szintén nem. Most megnéztem az enyémet ezen sem. -
kola1234
tag
Nekem 770tud3p van, és egy rádiós vez nélküli labtec bill+egér páros.
biosban beállítva a bármely gombra való indítás múködik egérnél billnél is egyaránt, pedig vezetékes.érdekes, mert első leütésre visszakapcsol készenléti energiatakarékos módból a bill/egér,és csak a második bökésre kapcsolja a gépet.
legalább ha rádobok valamit akkor nem indul a gép rögtön.
némi segítség kéne off témában.
megpróbálnám a jelenlegi xp32 mellé rakni a win7 64et.
1hdd van,2felé osztva.
hol találok valami értelmes leírást a 2op üzemeltetésére??
esetleg valakinek saját tapasztalat?
ilyen indítóképernyős menüs kiválasztós megoldás volna nekem a legjobb.
pl ha nem választanék időben akkor csakis xp indulna.
thxzsolt
[ Szerkesztve ]
-
Gerisz
addikt
válasz kola1234 #3287 üzenetére
Még azt is megnéztem mikor van a billen power gomb (enyémen van) azzal sem jó.
De néztem a rumblepad vevőjét is kikapcsolja egy rövid idő után, vagyis az sem kap áramot.
De lehet megint valami jóféle elfelejtettem a biosba beletenni giga opcióról lehet szó.
Remélem ehhez a szar laphoz is kiadja mihamarabb a megfelelően megírt bios-t, ha nem és felqrja az agyam veszek MSI-t szomorodjon meg![ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Ok, hogy a régebbi giga alaplapokon nem marad áram az usb-n,na de a GIGABYTE GA-770TA-UD3 ne legyen már régi!! Vagy rosszul tudom??
Az a vicces, hogy minden ami usb/keyboard/mouse elnevezésű a bisoban az Enabled, és így se megy.
Nem életbevágó probléma, csak érdekelne a megoldás.Power gomb is van a billentyűzet, azzal se kapcsol be.
[ Szerkesztve ]
-
DummyBoy
senior tag
Üdv Urak!
790XT-UD4P-mben gyönyörűen muzsikál egy X2 550 @ X4 B50 proci ...
F5-ös BIOS-al ... De szeretnék frissíteni?
Melyik BIOS-t ajánljátok, amivel nincs gond, szépen megy minden és az unlock funkció is működik?
Szeretném kicsit tuningolni a procimat, és előtte egy olyan BIOS-t feltenni, ami tuti.
A válaszokat előre is köszönöm! (Közben persze olvasgatok vissza ...)
Dummy
Life is shor...
-
mrbig25
őstag
válasz DummyBoy #3290 üzenetére
Szia!
Értelemszerűen F6 vagy F7. Kipróbálod ezt is, azt is. Nekem mind a kettő bevált és nem találtam különbséget. (igaz nekem Athlon II procim van, így az unlock funkcióról nincs véleményem) Jelentős újítás, hogy F7-ben már van Core Control...
Illetve, ha feszemeléssel tuningolsz és mégis szeretnéd használni a C'n'Q funkciót, akkor kipróbálhatod az F8B-t....
-
kola1234
tag
válasz leslieke #3289 üzenetére
az okés, hogy enabled a biosban a usb/key/mouse, na de a power managmentbe is kell piszkálni.
nekem ott kellet.
ott van opció, hogy jelszó mbegépelése után kapcsoljon be, vagy any key, vagy power key.szl itt kell piszkálódni.
egér opció is itt van.
legalább is 770tud3p nél.ezt meg egy régi atx lapnak is illik tudnia.
-
szepit177
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap rendeltem egy GIGABYTE GA-890GPA-UD3H-tipusu alaplapot
A választásom egy GA790-UD4-re esett,de amikor le akartam adni a rendelést láttam hogy a 890-es lap olcsóbb mint a 790-es igy hát gondoltam akkor már az újat veszem meg
Remélem nem fogtam mellé ezzel a döntéssel Szerintetek?
Mi a véleményetek az új chipsetről?
Már csak egy jó proci kell hozzá![ Szerkesztve ]
-
Cooltib
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!
Lenne egy nagy kérdésem. Van egy Gigabyte MA790XT-UD4P deszka ehhez párosul egy Phenom 2 x3 720 BE és 2x 2GB Kingmax DDR3 1600-as memória.
A kérdés az lenne hogy hogyan tudnám rávenni a memóriát hogy 1600-on fusson mert most csak 1333-on futkos. Biost frissítettem a legújabb van fent. Hozzátenném hogy nem vagyok annyira hüle de ehhez a részéhez nem annyira értek de megértem ha elmondja valaki hogy mit csináljak.Válaszotokat előre is köszönöm.
-
mrbig25
őstag
válasz Cooltib #3295 üzenetére
Szia!
Először is a BIOS tuningos részében (M.I.T. - legelső menüpont, ha jól emlékszem) a memória szorzót (Memory Multiplier talán) 8-ra állítod. Így jön ki 200-as "FSB" mellett a 200x8=1600MHz-es memória frekvencia.
Mivel a Kingmax CL7-es időzítésű, azért az időzítések kézzel állítsd be a következőkre:
CL: 7
tRCD: 7
tRP: 7
tRAS: 20-21
A többi maradhat gyári értéken. Ezután a memóriának adjál +0.2V-ot, így fog a memória 1.8V-ot kapni, mivel ez kell neki az 1600MHz és CL7 beállításhoz.
A stabilitást Prime95 programmal tesztelheted (Blend-teszt opciót válaszd, legalább 1 óráig menjen), illetve játékokkal.
Ha így nem stabil, akkor a CPU NB ViD értékét növeld egy lépéssel. (esetleg a memória kaphat +0.25-öt)Remélem elég érthető volt...
...
-
Apachee
csendes tag
Sziasztok.
Próbálta már vki az új F3C biost a 770TA lapba? Én felraktam és úgy néz ki végre működik a QnC BE procinál ha állítom a szorzot felfelé.[ Szerkesztve ]
-
kola1234
tag
válasz Cooltib #3295 üzenetére
Nekem ugyanez a konfig van, cvsak kingston hyper rammal.
a mem beállításnál a 8x et kell adni neki.
Én sem vok annyira hüle hozzá, de nekem valaki mondja már el, mivel lehet memóriát a leggyorsabb működésre beállítani.
Kingston HyperX 2*2Giga, 1600mhz/ddr3/cl9
a papírja ezt írja 9-9-9-24. az okés, h erre beállítom a biost.
na de nekem ez ment 8-8-8-24en. igaz változást nem tapasztaltam.
vagy a 24et kell állítgatni?
egyeltalán ki lehet ezt számolni, hogy mit bír?bár nekem minden alapon van vagy auto n.
igaz nincs is semmi fagyás/újraindulás/egyéb szarság. szal qva stabil a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- eBay
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Synology NAS
- CSS topic
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.