- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
Ja,jo,igy okes.Akkor csak menj bele a faradtsagba,ez ezzel jar.A szenhidratra es feherjere figyelj,meg a hidrataciora (nem csak viz hanem elektrolitok is so,kalium,natrium,kalcium,magnezium) mind urul amikor ilyen heti terhelesen vagy.Amikor csak birsz iktass be extra pihenot a nap folyaman.10-20p szieszta,meditacio,relax zene is sokat szamit,nem muszaj aludni.8ora alvas ejjel legyen meg.Idoben fekidj le 22:00-ig ha lehet.Minimalizald az egyeb tevekenyseget.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #38651 üzenetére
Ahogy most rakod az alapod ez extra minoseg am (mennyisegre nem).A kigyorsitasnal nem csodalkoznek ha a laza rovid napok miatt,ahogy jon a kraft a tempo napodon 4:00-as iram lazanak erzodik,az 1000m-ek soran meg 200m utan visszaall a pulzus.Jo lesz ez.Csak ki kell pihenni majd ezt a magas km-es periodust.De hat arra vannak azok a laza 30perces napok azona ket heten.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
-
tomcica
Topikgazda
Raepited erre,4-6het elso lepes ahogy irtam,utana emeled a resztavok mennyiseget (iram marad 4:20 kornyeke -+2-3mp) es a fokozo tempo hosszat 4-6 hetig,kifutod a felmero felmaratonodat.Erre epited a kovetkezo 6-10het,itt a resztav lassul es db-szam novekszik 14-15db 4:25-30-on,amikor ez mar emesztheto akkor a piheno 400-at kezded picit gyorsitani pl 6:30-7:00 laza helyett 5:50-6:20.
A fokozo tempo helyett pedig hosszu futas menne 20km tervezett maratonos iramon.Ennel a mpdulaciod h egyre tolod ki a tavot egesz 30-35km-ig.Sebesseg marad itt +-3-5mp a tolerancia.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #38652 üzenetére
Valami változást már most is érzek, de még nem tudom megfogni vagy tudatosan előidézni. Futok mondjuk 4:10-en és sikerült valahogy olyan pozíciót felvenni, hogy az óra egyszer csak 3:30-3:40-es tempót mutat és teljesen könnyednek adja magát. A karom jól áll, a sarkam emelkedik, a tartásom helyes(nek tűnik), aztán persze ahogy sikerült ebbe a pozícióba kerülni úgy kb. 1 km után szét is esik és visszaáll a 4:10-4:15-os normál tempó, de úgy tűnik mintha a mindennapos nyújtás/hengerezés kezdene valami lassú hatást kifejteni, ami eddig ugye 100%-ban kimaradt.
Szerintem ma vagy szombaton futom azt a 10-12K-t amit írtál 4:50-re és elkerülök a domb felé felszaladok rá 10x, mert az múltkor is nagyon jó volt a csülköknek.Start with a whisper, end with a scream!
-
tomcica
Topikgazda
Aki heti km adagot novel,annak nagyon fontos a napi legalabb 1x hengerezes es nyujtas.En reggel szoktam hengerezni ebredes utan,delelott nyujtok hosszabbat,es a delutani edzes utan nyujtok rovidebbet.
Meg egu dolog,ahogy elkezded a gyorsitast probald a tempodat arra a napra es idopontra tenni amikor a versenyed lesz.Ergo este 20-tol,es melegits be ra pont ugy,mint ahogy majd a felmaratonodra fogsz.Meglasd ilyen aprosagok mennyit szamitanak.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Ebbol amit leirsz azt veszem ki,h boven van meg benned akar 1:19-es felmaraton is,csak szepen fel kell epiteni az alapot,aztan a kozepes (kontrollalt) futasokat (ez ugye a 4:15-4:05) majd az erosebb tempokat is 3:50-4:00
-
tomcica
Topikgazda
-
inf3rno
nagyúr
Közben körülnéztem egy siófoki outletben, ha már arra jártam, csekkoltam a Pegát, de nekem nem elég széles és magas az orr része sajna. Úgy ez általában a cipők 99%-ára igaz. A Sketchers ami széles magas lábfejre a legjobbnak tűnt, de a sarok része nem volt az igazi, meg bár a futócipők közé keverték, de szerintem sima utcai vagy tornacipő volt inkább, amit néztem, de olyasmit is akartam most, mert a régi Mizunot már elhordtam utcára, és kéne valami, hogy ne papucsban vagy abban a rongyban kelljen járnom. Az újabban szerintem még 500km biztosan van. Még nézelődök majd futócipő témában, mert nem szeretnék ennyire egy cégtől függeni, de szerintem a következő is Mizuno lesz. A Sauconyban van még egy kis reményem, de azoknak túl kötött a sarka, ami miatt inkább résztávra gondolnám, nem általános vegyes földút, aszfalt, stb. edző cipőnek, ahol rásegít a ficamokra a kötött sarok.
Buliban hasznos! =]
-
oxox
addikt
tegnap elkummantottam a napi futást, reggel gyerek keltett minket 6kor, és nagyon nem kivántam a kimászást miután visszaaludt a Zsivány...asszon is elkezdett futni (inspirálja a fogyásom), és noszogatot, hogy menjek, mert utána megy Ő is.
hát kikecmeregtem valahogy, és ugyan nagyon nehéz volt rászánnom magam, futottam 7km-ert 4:19-el, pedig a második km (emelkedő 4:40-re csúszott)...igaz ebben nincs benne két cipőkötés ..jól ment.
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
inf3rno
nagyúr
válasz tepenzed #38624 üzenetére
Várj egy hónapot és csinálj még egy 3 hónapos kúrát, hátha. Cink, szelén, esetleg mangán még amikkel rá lehet segíteni. Torna terén a pilates nekem jobban bevált, mint a jóga, de igazából az is jó, ha csak minden reggel és/vagy nap közben 10 percig átmozgatod őket, már attól egész más szokott lenni. Ülő és/vagy mozgásszegény életmód, futószalagos munka, burkolós munkák, ilyesmik, amik ki tudnak nyírni bizonyos ízület csoportokat, meg gondolom még sok más is. Én nem feltétlen venném rossz jelnek, hogy recsegés helyett most kattogsz, lehet, hogy valamit javított az ízületeiden. Nekem újabban be szoktak gyulladni ha elég sok porcerősítőt szedek be egyszerre (napi 3 előírtnál 2-nél már érzem, hogy annyira nem okés). Lehet, hogy az is azért van, mert megpróbál visszanőni az ízület, passz.
Buliban hasznos! =]
-
oxox
addikt
válasz tomcica #38665 üzenetére
volt róla szó, hogyha kész a házátalakitás veszünk egy padot....egy gondom van vele, hogy kb úgy kéne beteriteni a szobát mint a blöff cimü filmben. Annyira izzadok, hogy terembe még a kijelzőről is folyik az izzadságom...konkrétan a könyökömről izzadom le
eszembe is voltál futás végén, merthogy zero . zero bemelegitéssel vágtam neki, és múltkor mondtad, hogy egy alapos bemelegités simán javitott volna az akkori időmből 4-5mp-et kilóméterenként....szép lett volna most is, de nem volt erőm még vicceskedni az elején.
tavaly runway run-ra készülvén kezdtem el futni...gondoltam idén 5km helyett 10km-re nevezek, de a meleg kicsit viszább vette a kedvem, éshát a kifutópályán a legnagyobb melegben kb 2x melegebb van, és ha szenvedni kell akkor megcélzom az 5km 20perces időre (tavaly 25perc felett voltam)
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
Agony
aktív tag
A Freedom ISO-val együtt rendeltem egy Liberty ISO-t is. Még sose próbáltam Saucony cipőt, de ma elvittem 12K-ra és kellemesen csalódtam. Könnyűnek és kényelmesnek éreztem, a nyelv része pedig kifejezetten tetszik, hogy szinte olyan mint egy zokni.52eFt-ot mondjuk nem adtam volna érte, de így 18eFt-ért nagyon jó vétel ha valaki egy közepes súlyú, stabil edzőcipőt szeretne.
Start with a whisper, end with a scream!
-
tomcica
Topikgazda
Ha jol remlik az epp a Freedom tesoja,csak enyhen stabil verzio.Meglasd egy jo 30-40km es meg csak akkor jon ki,hogy milyen jol muzsikal
Kolleganak Ride ISO-ja van,azt hiszem a 10-es,volt a labamon meglepoen gyors az is,ahhoz kepest h agyon van (nekem) parnazva. 30+ km-t kellene futnom siman azt vinnem.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #38671 üzenetére
Igen, azért is választottam, mert elég jókat írtak tőle és ahogy az Ultraboost nyugdíjba megy, még egyszer nem akarok olyan tankot. Viszont csak 4 mm-es a dropja, úgyhogy egyelőre heti egyszer berakom a Tempo és a GT-2000 mellé, nehogy sok legyen a jóból.
-
dabgergo
őstag
válasz tomcica #38621 üzenetére
A pega 35-re mondtátok többen is korábban h elég jó kis cipő edzsésekre, ugye? Amolyan mindenes, nem?
Mert akkor alig várom h lemenjen 70 EUR alá és már veszek is, ASICS GT-1000 6-ban van már 1000km, szóval kéne vmi az edzésekre lassan.
Jöhetnek a linkek az akciós árakkal -
-
-
Agony
aktív tag
Zseniális ötlet volt mára rakni a dombozást. Kellemes 29 C° és tűző napsütés... 5K bemelegítés 4:30-on, aztán irány a domb. Felfele 150 méteren 15 méter emelkedés, kb. 4 perces tempón, lefele gyors séta. Ebből ment 10 kör, de az utolsónál már a s*ggemen vettem a levegőt amikor felértem. Utána 2 perc pihi és 3K levezetés 4:30-on. Felfele szépen emelkedett a térdem és a lépészám is 188-192 között volt, úgyhogy ezt a dombozás igyekszem minden szombaton beiktatni a vasárnapi hosszú elé, hátha idővel megtanulom emelni a térdem.
-
tomcica
Topikgazda
Gyorsabban kell a felfelet neked kb 3:30-al,ha kell lefele setalj es lent is pihenj,ennek robbannia kell.Akar 2 szettbe is szedheted 2x 5db kozte 1-2km laza totyoges (ilyen 5:00-5:20).
Ma eszembe jutottal,egy neked (is) valo hosszut csinaltam. Nagyon egyszeru edzes 27km 1+1+1km 4:15-4:00-3:30 ennyi. (neked ez 4:30-4:15-3:45).Tudo es pulzus jol birta,a lab viszont maximalisan leurult.
Halado tananyag arra valo,hogy megtanulj magasabb laktattal mukodni,ez egy jo 10K es felmaratonnal elengedhetetlen.
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #38682 üzenetére
Jövő szombaton akkor a felüljáróra megyek, mert ez a domb elég dzsumbi és egyeletlen is a talaj, de a felüljáró tökéletes, ott szerintem menni fognak a 3:30-ak.
Holnap megyek hosszúra, majd a 20K-ba rakok pár ilyen 3x1 km-es szettet kipróbálni, hogy mit mutat. Ezt a 3x1 km-es szettet folyamatosan ismétled a 27 km-en vagy van a szettek között megszakítás? Pl. 1 km lazább tempón vagy ilyesmi.
Amúgy Stryd oldalán is adja a tippeket, hogy mit kéne csinálni a fejlődéshez. Nyilván ott teljesítményre hegyezték ki az oldalukat meg az útmutatókat, de pont azokat hiányolja nálam, amiket te is ajánlasz.
"3 to 5 min bouts of Zone 4 running with short rest. The goal is to stress your aerobic capacity to a greater degree than could be accomplished with a single, continuous run."
A Zone 4 power az lényegében megfelel a 3:50 alatti pace-nek, a 3-5 perc pedig kb. 1 km.
"Short, intense uphill runs lasting between 8-15 seconds with longer recovery periods. Your neuromuscular capabilities, overall strength, and leg spring stiffness improves. These skills lead to improved running economy."
Gyors, intezív 8-15 másodperces sprintek emelkedőre, közte regenerációs szakaszokkal.
Lehet itt nézni bármilyen számot és mutatót... a lényeg nem változik.
Tudod már esetleg hogy mikor leszel Szegeden?
-
tomcica
Topikgazda
-
I02S3F
addikt
válasz tomcica #38617 üzenetére
Szia!
Szeretnék egy pontosabb edzéstervet, a személyemre szabva kérni.
Eddig:
- 1-2 éve heti 1x saját testsúlyos gyakorlatokat végeztem (Nem változatosan, de rendszeresen a főbb izmokra kitért)
- naponta 30 percet sétáltam a munkahelyemre (oda+vissza) heti 5xCél:
"edzettség" hosszútávon 20 perc futás megszakítás nélkül természetesen nem magas pulzusszámmal
rövidtávon 5-10 perc futás elérése megszakítás nélkül. (akár többször, az nem számít hányszor)Van még a képletben heti 1 ugrálókötelezés (ez 20 perc kötelezést jelentene folyamatosan, de pihenőkkel 45perc-1 órára el van nyújtva)
A következőt képzeltem el.
Mindegyikből edzek 1-et egy héten. Tehát
1 saját testsúly
1 gyaloglás (ezt idővel elhagynám) (esetleg pihenőnapokon)
1 futás-kocogás-séta
1 ugráló kötélVégezetül nem fajzatnék erőltetésig. Csak úgy edzenék, hogy addig csinálom, amíg könnyen megy, ha erőltetni kellene, akkor abbahagynám. Ez személyes hozzáállás (régen nagyon túlzásba vittem a sportot)
Te min módosítanál ebben?
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz I02S3F #38685 üzenetére
Ez igy jo,kesobb ha a gyaloglas meg bent marad,akkor vihetnel magaddal hatizsakban tulsulyt,pl 2x 1.5L vizet vagy valami ilyen.A gyaloglasnal kesobb mehet emelkedore is.
Heti 1x legyen mondjuk az egyik gyaloglas egyre hosszabb folyamatos mozgas,akar 1-2-3 oraig.Ahogy majd adja a tested.
Ja es valami porgos tabata jellegut is lopnak bele akar az ugralokotel kozben,ugye a tabata az 6 x 20-30mp 90-100% intenzitas,neked most 1perc pihenovel (kesobb 20-30mp a piheno is). Lehet barmi sajat testsulyos amiben nem serulsz meg,4 utemu fekvotamasz (burpee) vagy mountain climbers (ezt youtube-ozd ki) ilyen valami ami porgeti a pulzust.Ez csak erinti a felso zonat,nem tapos szet.
Ja es kis nyujtas nem art minden nap,az mindenkinek csak jot tesz.[ Szerkesztve ]
-
danielsz
tag
Tegnap láttam pécsi Playmaxban Pega 35-öt 25 ezerért. Direkt rákérdeztem, már nem kell hozzá Clubcard. Ki is vannak rakva a dobozok, mindjárt lehet próbálni, nem kell külön mindent kihozatni a raktárból. Kellemes meglepetés, fejlődik a bolt
-
Agony
aktív tag
válasz inf3rno #38690 üzenetére
Köszi az ötletet. A felüljáró itt van 1 km-en belül és ott van lépcsősor is, akkor ezt is beiktatom. Milyen ismétlésszám ajánlott?
Versenyre ti szoktatok vagy szerintetek érdemes valami táppal is készülni? Én futóknál továbbra is csak a beta-alanin-t és creatine-t találtam, hogy van bizonyított hatása és 30 nap alatt fel lehet tölteni őket. BCAA-ról, HMB-ről meg citruline-ról meg semmi meggyőző kísérletet nem láttam, csak a tápkieg gyártók promózzák őket folyamatosan.
-
tomcica
Topikgazda
Beta-alanin csak kozeptavoknal erdekes 5K es felett mar nem sokat segit.BCAA okes,de sokkal olcsobb egy jo feherjet tolni helyette,mert az ugyanazt is lefedi.
Kreatin csak rovid sprinteknel jo.
Amit viszont hasznalhatsz a hosszuknal az az L-Karnitin,csak edzesen kiserletezd ki,hogy mennyi az adag amit elvisel a gyomrod. 1000mg - 3000mg.Ez abban segit,hogy bizonyos tempon hozza tudj ferni a zsirok egy reszehez,igy nem csak szenhidratot fogyaszt a test.Persze csodat nem fog tenni.
Citrulline Malate az nagy melegben kitolja a faradsagerzetet,persze attol meg szetesik a test nyaron versenyen szoktuk hasznalni.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #38693 üzenetére
Jól hangzik, mert eddig lelkesen legeltem versenyek előtti hetekben a beta alanint.
Citrulinnak meg L-Carnitinnak is van valami töltési periódusa vagy ezeket csak érdemes előtte kitesztelni edzésen, hogy nem borítja-e meg a rendszert?Start with a whisper, end with a scream!
-
Agony
aktív tag
Ez mondjuk elég erősen hangzik:
"To supplement L-citrulline to enhance sports performance, take 6,000 – 8,000 mg of citrulline malate about an hour before exercise."
Amúgy meg azt írja, 1,76 g citrulline malate tartalmaz 1000 mg, citrullint és napi 3000 mg az ajánlott, szóval napi 5-6g citrulline malatot kellene, hogy kifejtse a hatását?
Mindegy is, elég volt a tanulmányokat végig nézni és meggyőzött!
"Hardness of erections in persons with mild erectile dysfunction appears to be increased following supplementation of citrulline supplementation."
-
inf3rno
nagyúr
A kreatin sprintekhez jó. Talán 1-2 percig azt használja a szervezet, utána tér át cukorra, zsírra. De ez olyan szerintem, hogy csak egyszer tudod ellőni a verseny elején, nem sokat számít hosszú távnál.
Attól függ, hogy milyen hosszú a lépcsősor és hogy fel akarsz e menni rajta, vagy esetleg oda-vissza ugrálni. Kezdésnek szerintem nézd meg, hogy hány fokot tudsz egyszerre ugrani, aztán próbálj meg egyszer felmenni ugrálva. Nem kell, hogy elfáradj tőle, inkább az a lényeg, hogy megtanuld felhúzni a térdeidet, mert anélkül nem tudsz magasat ugrani. Igazából akár még a távolugrás is jó lehet, mert annál is fel kell húzni, hogy messzebb szállj. Combfeszítőt is érdemes nyújtani hozzá, akkor jobban fel tudod húzni a térded. Valami ilyesmi pozíció: [link]
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
Egyiket se kell tolteni,sot ki is urul,ha tulloned,max a hasad megy.Citrulin futas kozben menjen az izoba.Nem is tudom mi olyan 1000-2000mg-ot szoktunk.
Karnitin reggel 500mg-1000mg ehgyomorra,meg verseny elott egy 30perccel megint 500mg-1000mg,de ezt elotte tempos edzesen be kell igy jaratni,ne akkor kiserletezz.
Ja,mentalis fokuszra jo az L-tyrosin abbol is 500-1000mg az adag,ez nem koffein,nem porget.Szinten 30perccel verseny elott mehet.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #38696 üzenetére
Igen,a lepcsozes bemelegites utan menjen amig meg pihent vagy,ne a konnyu futas vegen.
Ez technikai edzes,nem a darabszam a lenyeg,hanem h helyesen csinald.Nem szabad megvarni,hogy szetessen a jo forma es dinamika,elotte mar reg abba kell hagyni.3-5 x 9db negyes lepcsot szoktam menni,amikor ilyet csinalok,eleg picik a lepcsok,nekem igy negy,mas tudna ezen otot is.Amikor mar erzem h elvetenem a negyedik lepcsot,akkor mindegy hanyadik darabnal vagyok hagyom is abba,Heti 1x eleg.
A valtott labu szokdeles (bounding) tavolba sikon,vagy emelkedore szinten hasonlo cellalt tortenik,mostanaban az van bent a heti rotacioba 4 x 30-40m ,van az melle persze meg nehany gyakorlat es plyometrikus is.(ilyen guggolasbol felugras,valtott labu helyben,skip felfele,blokkolt terdes felugras -ez utobbi hasonlo cellal van mint egy ugralokotel)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #38697 üzenetére
Nezd csak egy ilyen UB v. UTT elott/kozben a kovetkezo a stack:
Elozo nap este Vitargo (iztelen) egy adag izoba.Reggel a verseny napjan vitargo egy adag hig izoba,1000mg karnitin.
Verseny elott fel oraval 50-100mg koffein(ez lehet guarana,zold tea barmi mas tablettas is),1000mg tyrosin,1000mg karnitin.
Verseny alatt vitargo,bcaa+glutamin (vagy csak bcaa ami epp keznel van),1000-2000mg citrulin,500mg l-tyrosin.Ez csak valtoknal,amugy azt iszok ami epp az asztalon van.
Verseny utan egy adag Vitargo + feherje (vagy Bcaa-glutamin ide is).Ha erzem h nem megy a booggie es tobb szakaszos verseny, akkor van keznel 2 adag edzes elotti,most epp Black Blood,de volt hogy Grenade.Amikor ezek bemennek akkor tudom h 2 napig nem lesz alvas,mert 600-800mg koffein also hangon.Ez raketa uzemanyag,gyengebb szervezet megdol tole,mint a rohadt nad,szoval ez nincs az ajanlott listan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Peugeot, Citroën topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest