Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    sziasztok,

    van egy 5 éves smsl vmv magic dac-om, amit azóta használok. mivel ez usb tápos, ezért amikor a gép megy, akkor a dac is megy. egyébként egy magni 3 van mögötte.

    nemrég vettem észre, hogy valami nem stimmel az egységgel, mert néha mintha a jobb csatorna kicsit erőtlenebb lenne. zenét kikapcsoltam, hangerő fel, és próbálkozás. cseréltem kábeleket is, de nem segített. felcseréltem a bal/jobb csatorna kábelét is, és egyértelműen a jobb csatorna rossz, a bal tiszta (felcserélve fordítva).

    amikor rossz, és nincs elindítva a zene, akkor a jobb csatornán változó alapzaj jön, és pl. amikor a vinyó ledje villog a gépben, annak az ütemére hallani a zajt. ha elindítom a zenét, a jobb csatorna erőtlenül szól.

    aztán néha, ahogy mozgatom a kábeleket benne, pattan egyet, és jó lesz. ilyenkor mindkét csatorna rendben, és teljesen a kuss, vagyis semmi alapzaja nincs. úgy működik, ahogy kell.

    szétkaptam, de a fenti képen talán látható, hogy elég béna megoldás, mert az egység mindkét oldalából kiállnak az rca csatlakozók, ez viszont egy egybeöntött alumínium ház, aminek csak az alját lehet levenni. ha azt leveszem, szembe néz velem a nyáklap alja, vagyis voltaképp ahhoz, hogy kivegyem belőle a lapot, először le kell forrasztanom róla alulról az rca aljzatokat. elég béna megoldás.

    mindenesetre újraforrasztottam alulról az összes csatlakozót, de a probléma nem oldódott meg, szóval nem ez a baj. ennél jobban nem akarom szétszedni, mert úgyse értek hozzá annyira, eltörni meg nem akarom. próbáltam "nyitva" rákötni a gépre, és nyomkodni a nyáklapot, és ugyanúgy néha jó volt a hang, néha meg nem.

    igazából az érdekelne, hogy a szakértők szerint mi a rák baja lehet így az alapján, amit leírtam? köszi az ötleteket.

Új hozzászólás Aktív témák