-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz szaki58 #95400 üzenetére
Csak az nem mindegy, hogy Shakira-ról van szó, vagy egy fogatlan
félcigánybarnabőrű a telepről. (Nem a rasszon van a hangsúly, hanem az igényességen.)Pont azt akartam mondani, hogy alapban 60-80ezer egy Ifi. Nem sokkal olcsóbb hozzá a P20, ehhez megy a fejesed. Szerintem nem tévedek sokat, ha nagyjából 200ezerben van a lánc. Szóval milyen értékű kell legyen egy rendszer, amihez 5-10ezret nem sajnál az ember vezetékre?
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz funkmester #95402 üzenetére
Az egyik folyamatos szalag felcsévélve, a "szögletes" meg vágott, Hipersil mag. A toroid sokkal szimpatikusabb....
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
bkercso
nagyúr
válasz funkmester #95402 üzenetére
A kínai hiperszilek egy időben gyakran kigyulladtak.
Amúgy a toroidnál egymáson van a primer és szekundertekercs, így a kapacitív csatolásuk nagyobb, szóval a hiperszil trafó elvileg jobb lenne.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
szaki58
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #95401 üzenetére
Ez a darab kábel éppen kéznél (fiókban) volt, és az anyaga nem rossz, nem is volt olcsó, de RCA-ra fordított, amire nincs szükségem, ezért alakítom át. A kábelre nem sajnálom a pénzt, de előbb az adósság, utána jöhet a kábel... Itt csücsül az asztalomon egy Forza AudioWorks Noir Hybrid HPC kábel (szállítással kb. 260€), tehát nem vagyok fukar etéren. A cél (szintén pénz kérdése, de ha addig élek is... szokták mondani) megint csak egy iFi, de egy picit nagyobb. Csak azért, hogy a forumtársak ne ba...gassanak, hogy nem ezt érdemli a HEK SE. Szóval a cél iFi Pro iCan Signature. Majd ahhoz lesz rendes kábel.
-
szaki58
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #95401 üzenetére
Telepi barátnőm volt még fiatal koromban. brutál szép volt, akiket ma szépségkirálynőnek mondanak, el mehetnek a ... Sajnos, szerintem ott is maradt, mert a fejében viszont csak levegő volt.
[ Szerkesztve ]
-
letoltobeze
aktív tag
Sziasztok!
Ismer közületek bárki bárkit is a hifis világban, akinek van Hifiman EF1000 erősítője? -
Gzula[HUN]
őstag
válasz szaki58 #95406 üzenetére
Dugót milyet sikerült szerezni 4,4mm-eset? Vagy az már volt? Nekem ilyet sikerült beszerezni, de egyelőre feladtam, mert az EAH-820-nak túl vastag a vezetéke hozzá (és/vagy a türelmem kevés), és csak kontaktosra sikerült. Végül maradtam 3,5-nél, de tunningoltam rajta. A Kácsa részét megerősítem, mert onnan meg ennyibe fájt volna.
[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
Kiküldetésben vagyok, egy kis Resonessence Concero Hp van nálam kölcsönben, az kergeti a Sennheiser HD250 Linear I-et a laptopról csorgatott Tidalról. Ez szól éppen. Micsoda egy kis kocka boldogság ez a Concero HP.
-
szaki58
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #95411 üzenetére
Hát, majdnem ilyen a dugó, mindössze a földnél tér el egy picit. Nem rá kulcsolható-préselhető, hanem a ráhajtható lamellák nélkül képzeld el. A többi ugyanaz.
természetesen sikerült megforrasztani (sok év!!!) de képzeld el, hogy zúg!!! Most majd jön a földleválasztás , és meglátom.Tanács: a kábeleket kimérni, és méretre vágni. Blankolás (kicsit hosszabban csináld) utána ónozás, és méretre vágás. Derékszögbe hajlítás (esetleg most vágd méretre, rövidre, nehogy a házhoz érjen.) Csatlakozó grundolása-vigyázni a műanyagra!!!!. Forrasztás, szigetelés. Ha jó vagy, elég egy réteg, ami a háztól elválaszt.
Ha ez készség szintjén megy, tekints el ettől az ukáztól!
Nosza! -
szaki58
aktív tag
Brumm a szabvány bekötés esetében, no meg a tanácsolt bekötésnél. Okulásként említem. (Pentaconn-XLR 2x3 pin)
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz szaki58 #95416 üzenetére
Nálam fürdőszobában a led-es lámpa zúgott (zümmögött, vagy valami ilyesmi), és csak után szűnt meg, hogy a földet leválasztottam az elektronikáról.
A 3,5-es dugókkal nekem általában az szokott lenni a probléma, hogy ha a dugó háza is fém, tuti valamit hozzá érintek vagy így, vagy úgy. Szigetelés nem sikerül. Hasonló volt a problémám a 4,4mm-es dugóval, ha már picit elmozdítottam a vezetéket, valahol rövidre lett zárva. Műanyag házas dugókkal nem szívok. Viszont azoknak meg a másik végén a "hálós" rész szokott letörni egy idő után, ezért találtam ki, hogy a fém házas dugók "rugós" végén aplikálom a műanyag házas dugóval. Nekem bevált.
[ Szerkesztve ]
-
:AMF:
senior tag
válasz Gzula[HUN] #95417 üzenetére
A normálisabb fém házas csatlakozókhoz szoktak adni egy műanyag csövet, amit rá lehet húzni a forrasztott részre, mielőtt összecsavarod a két részt. Így kizárt a házzal való érintkezés.
Ezen a képen látszik miről beszélek: A és D pontoknál a szürke bigyó (ami valójában átlátszó).
Vagy ott van még a melegragasztó. -
Gzula[HUN]
őstag
Jártam úgy, hogy túl vastag volt a vezeték a műanyag bigyóhoz. Illetve a műanyag bigyó volt túl kicsi, nézőpont kérdése. Nem mondom, hogy lehetetlen megszerelnem, de gyűlölöm..... Legutóbb a kisebb fiamnak dobtam össze egyet, mert kellett neki a suliban valamilyen számítógépes felméréshez. A TDK-t kapta meg, de csak kókány vezetéket mertem rábízni, az meg nem volt itthon. Kénytelen voltam összedobni egyet. Még a Pro-50esem tasakja volt hozzá, abban vitte el. Szerencsére csak annak a madzagját vágta el ollóval a suliban (ha így már érthető, miért nem bíztam rá drágább kanócot). De ezt is vagy fél tucatszor szétszedtem, mire jó lett (most se tökéletes, de már lex@rom).
[ Szerkesztve ]
-
akerbis
aktív tag
Sziasztok! Egy Invotone HD 2000-es érkezik hozzám a napokban. Egy Fujitsu PC alaplapi chipje lesz a jelforrás. Érdemes hoozá DAC-ot venni? Játék és film többnyire a felhasználási terület.
Szerk: Fejhallgató erősítőre gondolok asszem.
[ Szerkesztve ]
IT Phone :) Gábor
-
akerbis
aktív tag
Pl erről mi a véleményetek? Érdemes egy ilyet? Vagy esetleg van olyan másik ami különösen megéri 10E körül?
-
bkercso
nagyúr
válasz akerbis #95423 üzenetére
Lemaradt a link.
A DAC az a hangkártya lejátszó része, ami a PC-n tárolt számokból analóg jelet készít. A fejeserősítő pedig birkózik a fejhallgatóval. Csak utóbbi is lényegesen tud javítani, de az az igazi, ha DAC-ot is veszel (vagy DAC+erősítő kombót akár.)kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bkercso #95424 üzenetére
Véleményed szerint egy ilyen EMI filterbe (mondjuk a 4A-es, készre szerelt verzióba) érdemes beruházni DAC-hoz, csöves erősítőhöz, rádió tunerhez?
Szeretnék egy zavarszűrős hosszabbítót / elosztót, de a gyári, készre szerelt megoldások számomra túlzottan drágák. Mivel a kis szobámban egyetlen konnektor van csak, így ugyanarról megy a HiFi és a dolgozós PC-m is, ami ugye rossz ómen.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz akerbis #95426 üzenetére
Szerintem ezt a pénzt inkább költsd sörre. Tempotec Sonata HD (csak a II-es meg III-as van már) nálam telefonon pl. emeli a kraftot, de inkább csak könnyen hajtható fejhallgatóknál jön ki a különbség. Egy alaplapinál jobb, de nem annyival, és nem is ilyen árkategóiájú fejesnél hallod ki. Ha meg drágább fejest veszel, akkor nem ennyiért érdemes DAC/AMP-ot venni. Egy jó minőségű alaplapi hangkártya mondjuk egy Realtek HD-vel is tudja ezt a szintet. A 4000-res DAC-tól szerintem többet is.
Hasonló árkategóriában egy Omnitronic SHP-600-asnál vagy egy Superlux HD660-nál már elgondolkodnék erősítőn, de a HD2000-esnél nem erőltetném. Vagy akkor már olyat vennék, ami később is jól jöhet, mondjuk használtan egy Fiio E10K, vagy a most akciós Loxjie A10 (ez csak erősítő), vagy ITT körbenézel.
Ha nagyon akarsz "bohóckodni", akkor meg lehet érdemes nézni egy HyperX Cloud II-est. Ott a dobozban alapban van egy dedikált DAC. Meg plusz egy pár textil párna. Használtan ugyanott vagy, mintha vennél valami noname DAC-ot a HD2000-es mellé.[ Szerkesztve ]
-
akerbis
aktív tag
Köszönöm! Meghallgatom majd az alaplapival és állítok equalizert. Talán tetszeni fog eléggé.
-
bkercso
nagyúr
válasz szaki58 #95432 üzenetére
A brumm nem komponensprobléma, hanem rendszerszintű. Vagyis egyenként egyik készülék vagy kábel sem szokott felelős lenni érte. Hivatalosan nem tanéácsolható megoldásként a készülékek védőföldjének megszakítása (szigszalaggal leragasztása) is része lehet a megoldópalettának.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz szaki58 #95434 üzenetére
Ha kapcsolóüzemű adapterről használod őket, akkor illik lennie legaább egy földelt eszköznek a rendszerben, mert az adapterekből a föld felé igyekszik egy kis szivárgóáram.
Lineáris táp megoldás lehet, vagy a készülékek összekötése egy földelttel egy vastag jelkábelen keresztül.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
akerbis
aktív tag
Bocsánat ha off, de nem bírom előhozni az equalizert. Win 10Pro... Fujitsu Esprimo P420 gép. Az audiocsatlakozó blokkra az alaplapon foxconn van írva. Kimeneti eszköznél: High Definition Audio Device. Illesztőprogram szállítója: Microsoft.
-
szaki58
aktív tag
válasz bkercso #95438 üzenetére
Már nincs szükség a kézrátételes (energia átadásos) módszerre! Kánaán van!
Nem zúg. A Pentaconn földjét össze kell kötni nem csak az XLR 1-es (föld) tüskéjével, hanem az XLR házföldjével is. Mindösszesen egyetlen ilyen rajzal találkoztam, a többi (?Kácsa, Cayin... meg még egy csomó rajz)sehol nem ábrázolja a házföld bekötését!!!Felmerül a kérdés: ha megveszem az iFi 45 ezres kábeljét, akkor mire számíthatok? Zúg, vagy nem zúg, ez itt a kérdés? (Shakespeare után szabadon)
-
szaki58
aktív tag
Hát jól mondták az okosok: a Loxjie szimmetrikus kimenete (ha nem kacskán van kötve, azaz RCS bemenet a DAC felől és XLR a fejes felől, hanem full szimmetrikusan) bizony keményen szebben szól. Dinamika+mélyek+tér. Örülök, hogy sikerült a kábelezés.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz szaki58 #95442 üzenetére
Ha az adott rendszerben így oldottad meg, akkor az iFi kábele is csak akkor lesz jó számodra, ha ugyan azt csinálja, mint a mostani. De még1x: ez rendszerprobléma. nem a kábel az az egyik/másik készülék hibája, hanem a rendszeré. Legfőképp egyébként a kapcsolóüzemű tápoké.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz btraven #95445 üzenetére
Igen. Ha egyik se védőföldelt és van kapcsolóüzemű táp, akkor pl. fém hangerőgomb esetén a hangerőgombhoz érve változhat a zúgás.
De nagyon rendszerfüggő. Az is előfordulhat, hogy létezik nem-zúgos kapcstáp, bár ilyet még nem láttam.
Illetve az erősítéstől is függ a dolog. ha az erősítőn erősítése nem túl nagy (12óra fölött használod a hangerőgombot), akkor általában nem hallható a zúgás sem.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bkercso #95428 üzenetére
Végül ezt rendeltem meg (a 4 A-est) - eggyel több fokozatú az induktív szűrése.
szerk: na meg 35V-osak az elkók benne (ráadásul 2-2 db 2200uF-os párhuzamosítva), nem pedig csak 16V-osak. Hátha tovább fog tartani...Remélem, hogy hallani fogom a különbséget a szűrőtlen állapothoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Azzal tisztában vagyok. Viszont a párhuzamos kondik polaritása egyező, így az egyik félhullámban "meg nem engedett" irányban vezetnek az elektrolit kondik (igaz, 0,6 V alatti feszültséget kapnak mindössze),. Bízom benne, hogy a nagyobb névleges feszültségű jobban fogja bírni ezt a fajta kínzást.
Na meg ebben a kivitelben 50A-es Gratz-hidak vannak, nem pedig 5A-es sima diódák (1N5408) mint a másik verzióban volt. Hátha egy esetleges készülék-zárlatot kibírnak a kismegszakító leoldásáig. Csak nyugtatom magam, hogy érdemes volt 1400 Ft-tal többet kiadnom érte.... Habzsi-dőzsi, ugye?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest