-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
válasz Zoliee #86300 üzenetére
Alsó sáv=Tömörített 320kbs
A középső sáv = CD minőség
A felső sáv= CD minőség +MQA, Dolby Atmos, stb.Az év végén jön ki a Spotify Hi-Fi és szerintem be vannak xarva, hogy elviszik a népeket. A félelmük jogos. Még ha olcsóbb is lesz a Tidal Hifi akkor sem tudnak versenyezni a kínálattal, amit a Spotify nyűjt.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz Ear001 #86302 üzenetére
És tényleg!!
Apple will announce a new high-fidelity audio streaming tier in the coming weeks at the same $9.99-
Mondjuk nagy elterjedése nem hiszem, hogy lesz.
Csodálkoznék ha az Apple egy nyílt API-val örvendeztetné meg a világot.Azért ez se semmi...
Facebook now has in-app music streaming powered by Spotify.Az egyik elviheti a Facebook felhasználókat a másik az Apple tulajokat. Hát nem lesz a Tidalnak egyszerű ez az év.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Bodz
nagyúr
válasz Speeedfire #86285 üzenetére
Szerintem a DAC 19 tetszene, csak nem távos sajnos, meg olyan sok bemenete sincs. Szóval igazából nem jó neked, de azért belinkelem ha már megkerestem.
Advance Paris DX1. Ilyenre vadássz használtan! -
Bodz
nagyúr
válasz RetepNyaraB #86246 üzenetére
K5 Pro pl.
-
NEXUS-6
tag
Jaaa, leesett. Én meg azt látom, hogy marhára nem arra válaszolsz, azzal vitatkozol, amit kijelentek, hanem megpróbálsz elvinni egy formátum vitába.
Kösz nem!
Először is lexarom a formátumokat, túl vagyok már 1-2 beígért és elmaradt csodán, rogyásig letöltött xarul rippelt FLAC-on, azt hallgatom, amit az aktuális rendszerem tud és azon jól hangzik. Az meg hogy adott fájl tényleg jól, autentikusan szól-e, abban kb 10. a rangsorban, hogy épp milyen formátumban van. Az hogy mi az adott formátum elméleti maximális jellemzője szigorúan számokban kifejezve, szorri, de hidegen hagy. Tudod: a HiFI-t ne olvasd, hallgasd!
Az MQA mint formátum is meglehetősen hidegen hagy, mint azt már jeleztem. Ha most a Tidalról ki kéne választani 10 jól szóló zenét, abból 7 lenne a hifi kategória és talán 3 master-MQA.
Leírtam, hogy mi a tapasztalatom, és ennyi erőfeszítést tettem, hogy megpróbáljam magyarázni, de láthatólag egyrészt tudod, másrészt lexarod. Szal én kiszálltam, keress más játszó pajtást, A többi agyalgást rád hagynám. -
-
NEXUS-6
tag
válasz bkercso #86297 üzenetére
Óóóóó, köszi ezt a 20 KHz-et, szerintem jó ha 14 KHz megvan ma már.
Igen, egy jobb láncon megvan a csattanás, a rosszabbon, ahol nincs meg ott a master név alatt manipulált anyag egyfajta sebtapasz lehet.
Másrészt engem is zavar a master anyagok mélyeiben tapasztalt egyfajta feldúsultság, brummogás, döngés, zavarosság. De ez lehet, hogy csak az én rendszerem, a szoba akusztikájának a hibája, kiemelése. -
RetepNyaraB
veterán
Régen volt fiio-m, akkoriban azért elég messziről ugatták az ipart, pedig a legdrágább termékeiket használtam. Változott ez jelentősen? Így árban nagyjából a Tempotec szint. Ha hangilag nem megy alá (mondjuk abba vettem egy elég drága opampot, meg alá egy meanwell tápot, ha így vesszük elég sokba került ), akkor jöhet..."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kurtz
aktív tag
Hello!
Még a Covid jóság kezdetén megadta magát a Hifiman HE400S-em kábele [Már vagy az ötödik amit megevett és hát nem olcsók... btw én csinálok valamit nagyon rosszul vagy ezek tényleg ilyen gyorsan halnak?] Lehet én kerestem rosszul de valahogy nem igazán találtam megfelelő kábelt [2x jack 2,5 male to 1x jack 3,5 / 6,3 male kellene neki]. Most ránéztem a Hifiman oldalára mert hát lassan talán időszerű lenne rendbe tenni de továbbra is horror áron van a kábel / fejpánt. Mármint gyakorlatilag már majdnem fejhallgatót kapok annyiért mint amennyibe fájna a rendbetétele a cuccnak.
Így felvetődik a kérdés, hogy lehet időszerű lenne váltani. [Perpillanat egy Bose QC 35 II helyettesíti.] Pc-ről volt hajtva egy TEAC UD-503-on keresztül, ha majd cserélek mikrofont akkor lehet kerül be egy külső hangkártya is a chain-be. Ahogy a HE400S úgy az utóda is mindenes fejesnek lenne használva. Valami ötlet merre lenne érdemes keresgélni? Mondjuk olyan 100-200k között. Mivel nincs egy specifikus dolog amire jónak kellene lennie ezért totál eltérő tippek is jöhetnek. Igazából hangügyileg teljesen jól megvoltam a HE400S-el csak az üzembentartása macerás és drága így ezt kiküszöbölendő olyan darabok érdekelnének amiknél ez egy fokkal normálisabb keretek között mozog. [Igen, tudom valszeg ez az elmúlt pár év legkreténebb kikötése egy hifi fejesekkel foglalkozó topicban. XD De már vagy 3 fejes árát bele szórtam a HE400S-be szóval mostmár azért picit felment a pumpa. ]R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
s4tch
veterán
https://mobilarena.hu/tema/nagy_fejhallgatos_topik_kerdezes_elott_olvasd_el_a/friss.html
Ez a topikod. Viszont ha csak kábel kell, bárki csinál kulturált áron legalább olyan jót, mint a gyári Hifiman drót. Azt azért részletezd a topikban, hogy mi adja meg magát a kábelben, illetve ha a kábel halt meg, akkor minek fejpántot cserélni, mert így számomra zavaros kicsit a sztori.
-
kurtz
aktív tag
Áh, mobilarénás volt a milyen fejhallgatót topic. Akkor nem véletlenül nem találtam. Kösz a linket.
Nincs összefüggés a kettő között, a fejpánt az évek alatt szimplán elhasználódott, a kábel meg mindig meghal. [Megtörik a bal oldali jack tövénél, úgy is ha konkrétan hőzsugorcsővel meg rugóval megmerevítem. Igen tescosan nézett ki de legalább picit tovább bírta.]
Közbe kaptam is egy PÜ-t a kábellel kapcsolatban szóval egyenlőre valszeg megúszom, bár még így is bőven hajlok a cserére.R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
s4tch
veterán
https://prohardver.hu/tema/nagy_fejhallgatos_topik_kerdezes_elott_olvasd_el_a/friss.html
https://itcafe.hu/tema/nagy_fejhallgatos_topik_kerdezes_elott_olvasd_el_a/friss.html
https://gamepod.hu/tema/nagy_fejhallgatos_topik_kerdezes_elott_olvasd_el_a/friss.html
https://logout.hu/tema/nagy_fejhallgatos_topik_kerdezes_elott_olvasd_el_a/friss.html -
kurtz
aktív tag
Akkor simán balfsz vagyok. [Pedig anno a 400S / UD-503 combo-t is ott ajánlották szóval jó kérdés, hogy miért nincs bent az előzményeimbe na m1.] Írtam oda is, meg közbe került elő pár kábel szóval egy darabig megleszek, asszem ideje gyűjteni egy zárt fejesre.
R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
Capt.Obvius
aktív tag
Sziasztok,
Legutóbb amikor itt jártam, mondtam Nektek, hogy próbát teszek egy Topping A50s + D50s + P50 kombóval és egy HD660s-el. Szerda óta nyűzom őket. Újak, ezért péntek éjjelig, illetve szombaton is még egy darabig járatva volt (nem bírtam tovább már )
Először is hogy miket használok. PC, AQ Cinnamon, a P50 saját kábelei, jitterbug, valamint a toppingnak a saját 10cm-es RCA kábele. TIDAL, Foobar a zenei forrás.
Kis 10x10-es dobozkákról beszélünk (kivétel a P50, mert az dupla olyan magas), melyek nagyon masszívak. Egyáltalán nem lötyög nem zörög semmi. Simán rámondom, hogy masszív. Fémbű van mint a terminátor, tehát olyanra ne számítson senki, hogy már ránézésre is kényeztet mint egy faberakásos 6000 dodós erősítő vagy bármi, de szép, mutatós.
Nem fogom tudni a hangját úgy leírni mint mások, de azért megpróbálom.
A magasak terén próbál jeleskedni összességében (szerintem itt is akar). Szépek, tiszták, részletesek, és a vokál is szép. Abban azonban biztos vagyok, hogy ha a 660s nem fogná egy kicsit vissza a magasakat, akár a bántó határig is képes lenne elmenni, mindezt persze az előbb sorolt jellemzőkkel. Ahogy most használom az úgy pont elég.
A közepek terén nekem nincs semmi kisogásom nincs. Úgy szólt az érzésem szerint ahogy kellett, de azt hozzá kell tennem itt is, hogy a 660s itt is tuti szépen közrejátszik.
A mélyek. Itt van az egyetlen olyan terület, ahol meh érzésem támadt. És nem is azért mert a Seni nem egy basszus király. Véleményem szerint tud elegetz mutatni, ha kap belőle. Nem, nem erről van szó. Hallgatva a zenéket, elsőnek kikerekedett a szemem, mert a kis doboknak egyszerűen @ar hangja volt. Mintha egy kartondobozt ütöttek volna kb. A nagy doboknál viszont megvoltak a mélyek. Érdekes, de nagyon sok szám esetében ezt éreztem. Többet hallgatva valaszeg a fülem kezdett hozzászokni, vagy nem tudom, de nem volt zavaró. Sajnos a mély hiány, illetve az hogy nem húz elég mélyre az megmaradt. Hozzátenném azt is, hogy lehetne teltebb az a mély. Valszeg ha ez utóbbi meglenne nem is lehetne nagyon kifogásom.
Talán komolyabb kábelezéssel, pár kondival, OPA cserével elérhető lenne, hogy a tökéletes kis mini HIFI rendszer válljon belőle. (Ilyenekről lehet olvasni a neten).
Még annyit kiemelnék, hogy az erősítő részében, a Single 6,3 kimenet szerintem gyengécske, illetve én ki tudtam csutkázni a rendszert, úgy, hogy az hangos legyen, de egyáltalán nem fájt a hallgatása high gain +6 db-el.
A pentacon 4,4 kimenet viszont erős. Nagyobb teret ad és több részletet is lehet vele hallani. Ez rendben van, bár itt is a high gain módban használom. Normál erősítésen is jó, de valahogy más lesz az egész ha rátolod a +6db-t. Itt is csak a Seni saját kábelét használtam. Nem akartam egyelőre belevágni egy ezüst szimmetrikus kábel készítésébe, de biztos sokat dobna rajta, ahogy a komolyabb RCA is a rendszerben.
Tényleg rendben van a stack, és kiváló hangzást biztosít tisztán, részletesen. Tud mosolyt csalni az ember arcára, de valahogy az érzelmek átadása nem sikerült felém teljesen. Nagyon kíváncsi lennék a fentebb említett módosításokkal mit mutatna (erről hátha van valakinek tapasztalata a csopiban)
A D50 önmagában szerintem beteg, és ahogy olvasgattam róla, nagyon sokan használják komolyabb rendszerekben.
Még természetesen széte hallgatom, de péntekre kaptam időpontot, hogy meghallgassak egy D70s+A90, D30pro+A30pro párosítást, és DX7pro-t is. Várom ezt is.
-
Bodz
nagyúr
válasz RetepNyaraB #86311 üzenetére
Fejlődtek szerencsére (ahogy pl az iFi is). Nem rosszabb a K5 Pro mint a Tempotec.
Új Sabaj cuccokat láttátok már? A10d és A10h. Utóbbi az olcsó távos fejes erősítő. Csak 120 dollár. Nem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
laleeee
őstag
Mit jelent az hogy Bitperfect mode ?
-
Exodius
őstag
válasz chrisnagy13 #86325 üzenetére
Roon.
-
Exodius
őstag
válasz chrisnagy13 #86327 üzenetére
Azért a pénzért tudja is!
-
NEXUS-6
tag
válasz Capt.Obvius #86317 üzenetére
Szia!
Köszi a beszámolót.
Szerintem nyugi!
Egy jó hét folyamatos zenehallgatás után kezd igazán jól szólni egy-egy komponens. Amikor meg minden új, hát az meg nagyságrendileg is hosszabb idő lehet, amíg kezet fognak, barátságot kötnek."Talán komolyabb kábelezéssel, pár kondival, OPA cserével elérhető lenne, hogy a tökéletes kis mini HIFI rendszer válljon belőle. (Ilyenekről lehet olvasni a neten)."
Nos, ebben biztos lehetsz! Mármint a kábeleket illetően. Szerintem viszont még korai lenne nekiugrani szétbuherálni őket. Ha pár hónap után, amikor már teljesen összeérett a rendszer, fogod tudni, hogy mi hiányzik, miben nem várhatsz további javulást, akkor érdemes ezen gondolkodni, vagy a cserén.
Az új készülékek jellemzően kopogósan, ridegen, karcosan, idegesítően szólnak, amit bizonyos basszushiánykánt érzékel egy oldalról az ember, ez a bejáratás után jelentősen is mérséklődhet.[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz Exodius #86328 üzenetére
Hát nem tudom...
Az Asus Essence One-nál volt egy lámpa, és az volt fölé írva, hogy bitperfect. Na most ez ASIO-val működött és csak USB-n. A legszebb az volt, hogy az USB-je finoman fogalmazva se volt erős. Coaxon sokkal bitperfectebb volt a bitperfect. De hát ugye ott nem világított a lámpás.
Na már most, a Roon kiírja ugyanezt ASIO-val, ergo az ASIO csinálja a bitperfectet, nagyon helyesen. De nincs itt semmi más olyan magic beállítás ami ezt csinálja.
-
Exodius
őstag
válasz chrisnagy13 #86330 üzenetére
Hallottál különbséget bitperfect és nem bitperfect között, vagy lehetett placebo is?
-
Dorian
félisten
Ez régen volt csak lényeg, pl. a Win 10 már sima direct soundon is bitperfekt
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
:AMF:
senior tag
válasz RetepNyaraB #86319 üzenetére
Szépek azok a számok, csak sajnos a szokásos kínai marketing... A gyári értékek eléréséhez a DAC-nak tudnia kellene 4,7Vrms-t, de még az A10d is csak max 3Vrms-t présel ki magából. A szokásos 2Vrms esetén a valós számok 300ohm@100mW, 600ohm@50mW.
-
Patice
nagyúr
-
Exodius
őstag
válasz chrisnagy13 #86336 üzenetére
Akármelyik.
-
Capt.Obvius
aktív tag
-
RetepNyaraB
veterán
chrisnagy13@
Winen pl. asio+jRiver alapból (amíg nem piszkálod szét mindenféle dsp-vel)
droidon pl. UAPP, ha bekapcsolod a módot.Dorian@
nem tudom az-e, vagy sem, de a kompatibilitás érdekében tuti disznóságokat művel a háttérben, mert máshogy szól, mint egy dedikált és jó minőségű lejátszóprogram. Mármint szerintem rosszabbul, de erről nem bocsátkoznék vitába.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Exodius
őstag
válasz laleeee #86340 üzenetére
Roon Remote. Nemtom mi az. https://roonlabs.com/downloads
-
NEXUS-6
tag
válasz Capt.Obvius #86338 üzenetére
Hááát, ugyan nincs nagy tapasztalatom füles erősítőkkel (sem), de ahogy nézem az A50-re nem írnak rossz dolgokat (sőt), energia tartalék szempontból sem. Pl.
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/topping-a50s-headphone-amplifier-review.16290/Adj neki egy hetet legalább, hogy megtalálja a hangját. A tápegységét pl. akár utána is lecserélheted, ha szükségét érzed. Persze addig folyamatosan járasd, akár hagyd folyamatosan bekacspolva, sőt ha elmész otthonról rakj rá valamit, akármilyen zenét, csak szépen dolgozzon magában. Én épp egy D70s-et járatok be, megy éjjel nappal, ég és föld a különbség a hangjában az egy héttel ezelőttihez képest!
Kábel is egy jó fejlesztési lehetőség, azoknál sem érdemes egy szint alá menni. A kis FiiO K3-am is egy árához képest 2/3 árban levő kábelen lóg. Egy jó kábelt meg használhatsz egy életen át.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Aprón fityeg egy Dactilus 2/Canamp 1 páros. Ezek milyen szintet képviselnek ma? Mármint anno dícséreteket kaptak és felteszem nem lopott kínai invenció, de hogyan öregedtek vajon? Oké, nincs csillió bit, meg dsd, de ezzel együtt lehet élni, ha amúgy meg...
Szóval modern kínai fitying kb ugyanennyi pénzért, vagy egykori magyar audiofül?(sajnálom a folyamatos alkalmatlankodást, a tapasztalat hiányát valahogy kompenzálni kell)
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz NEXUS-6 #86343 üzenetére
Folyamatosan megy a fejes azzal nincs gond . Ettől függetlenül pénteken én is meghallgatok egy D70s A90 párost . A jó kábelről ne is beszéljünk. Egy jól összerakott ezüst kábel Senihez 40, RCA v. XLR kábel szintén 40 50.
A P50 táp egyébként patent ezekhez.Mesélj milyen a D70s? Tényleg annyira jó ahogy mondják?
Amúgy azért is nézegetek nagyobbat, mert elkapott a gépszíj és ki tudná szolgálni a stereo HIFI rendszert is ami a nyáron érkezik
-
NEXUS-6
tag
válasz Capt.Obvius #86345 üzenetére
Hát igen, nehéz a Hamán-Akkormán arab hifistáról elnevezett spirálból kiszállni, lejönni az anyagról.
Ha mégiscsak a lecserélés mellet döntesz, én biztos nem ítéllek el, az első CD dekkemet is kb 2 hónap után cseréltem, és az utódja sem volt nálam 1 évig.
A harmadik lett az igazi, az haláláig bírta, lehet, hogy megjavíttatom.Kábelek meg sokszor elég jól leárazottan (20/30% off, vagy több) origiban megvásárolhatók, csak folyamatosan pörgetni kell a Hi-Fi boltokat, de sokszor az ár keresők is kiírják. avx.hu-n, jófogáson is elég jó a kínálat használtból. Szerintem attól sem kell félni.
A D70s-nek lehetne sok tulajdonságát elemezni. De szerintem egy fontos jellemzője van, ami kiemelendő: ANALÓG hangja van. Ha ezt keresi az ember (mint pl én ), akkor egy főnyeremény, akár ezért az árért is. Sőt tekintve, hogy egy már elfogadható R2R DAC (amihez érdekes módon hasonlítható, pedig nem az) mennyibe kerül, akkor főleg. Ha más jellemző a fontosabb, akkor nyilván akár más cuccos lehet az, ami bejön.
Igazából ez a tulajdonsága is olyan 4 nap járatás után jött ki, teljesedett ki rajta, addig egy átlagosnál kicsit jobb DAC képét mutatta.
Ma meg, a 6. napon pl. meg megjött az igazi szakítós basszusa is. -
contaxg
veterán
válasz RetepNyaraB #86344 üzenetére
Ez a rendszer főleg komolyzenére jó egy AKG fejessel
-
ozzy711
őstag
Hosszas vívódás után beszálltam én is a Topping klubba:
Eddig ( 1 napja ) kedvezőek a tapasztalatok.Egy stxII-őt váltott, eddig nem bántam meg. Az rca kimenetről használom egyelőre, de mivel az erősítőm szimmetrikus, ( csak nincs kiépítve a bemenet), így az lesz a mérvadó. Kíváncsi leszek milyen lesz xlr-en.
A műszaki paraméterek lenyűgözőek ( pl az S/N ratio ), bár mint tudjuk ez nem mérvadó a kapott hang minőségére nézve.[ Szerkesztve ]
-
-
leon11
tag
válasz Capt.Obvius #86338 üzenetére
Az A50s erősítő nálam is a szimpla 6,3 kimenetén okozott csalódást, főleg 4,4 kimenethez viszonyítva, ami meg nagyon rendben van.
Egy hét vívódás után vissza is küldtem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest