-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
chrisnagy13 ne személyeskedj!
-
bkercso
nagyúr
válasz Polllen #85842 üzenetére
Nem a bitperfektséggel van a gond, hanem a jiterszűréssel. Bitperfektnek biztos, hogy bitperfekt. A jitterszűrés azonban annál nehezebb feladat, minél kisebb latency a cél. A PLL-ek világában merülj el, ha érdekelnek a technikai részletek!
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
letoltobeze
aktív tag
válasz contaxg #85837 üzenetére
"Most a textúrák és a mély energiák lényegesen jobb megjelenítése mellett főleg arra gondolok, hogy az ADI-val nem kikapcsolódás NEKEM a zenehallgatás."
És igen! Ez az én bajom is! Most hogy így megfogalmaztad, nekem is egyre jobban összeáll a kép!
Mert amikor, úgymond összehasonlító teszteket csináltam, akkor az RME ADI-2 mindig nagyon jól teljesített, mindig jobbnak hallottam a másiknál. (Egészen a NAIM-os tapasztalatig persze). De valahogy nem élveztem/élvezem vele a zenehallgatást. Nem tudom pontosan és részletesen megmagyarázni, hogy miért, de így van.Ear001 egyszer ezt írta: Az ember a kedvenc zenéit kábé mindenen tudja élvezni.
Na nekem meg ez az egyik nagy bajom, hogy egyszerűen nem tudom a kedvenc zenéimet élvezni az ADI-val sajnos. Amikor meg ott az Sound Gallery-ben rádugtam az AK KANN-t a Naim Headline-ra akkor alig bírtam abbahagyni.Most találtam egy Headline-t féláron az Ebay-en. És azt hiszem megválok az ADI-tól.
Marad a KANN & HeadLine páros, míg ki nem találom, hogy hogy legyen tovább, mert nem tudom, mi legyen:
Maradjon a SOtM sMS 200 és legyen mondjuk hozzá egy ANT DAC vagy Chord Qutest, vagy
menjen a SOtM is és legyen egy Naim ND5 XS2? -
fericske
addikt
válasz letoltobeze #85858 üzenetére
Azt mondod a Kann-Headline páros bevált, akkor mi a hezitálás? Azt már tudod, hogy neked tetszik. A többi meg nem biztos.
-
ribizly
veterán
válasz letoltobeze #85858 üzenetére
Milyen verzió van Neked?
Már 4493-as vagy még a 4490-es?
FW verzió?@contaxg
Nálad milyen járt?|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
contaxg
veterán
válasz ribizly #85860 üzenetére
Még itt van ADI-2 DAC FS
letoltobeze
A Headline után kell tovább? Max egy táp ls fullos vagy!A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
-
contaxg
veterán
válasz ribizly #85864 üzenetére
Nem néztem meg és nem is használtam a távot. Viszont van benne SD LD filter így biztos hogy az újabb van.
#85844 Ear001
Van egy ilyen hálózati izolátorom ha esetleg ki szeretnéd próbálni.
https://jcat.eu/product/net-isolator-gigabit-network-isolator/[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
capulet75
addikt
Lehet láma kérdés, de mi a különbség egy DAC és egy USB interface közt?
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
letoltobeze
aktív tag
válasz fericske #85859 üzenetére
Az ND5 Xs2-t is próbáltam a boltban a Headline-ál. Nekem eddig az az über alles.
Meg itt is mondták, hogy azért a hordozhatóknál jobb hangúak az asztali cuccok, és a fülem is ezt támasztja alá. -
letoltobeze
aktív tag
válasz ribizly #85860 üzenetére
Annyit még lehet kipróbálok, hogy a FW-t frissítem, de sajnos itthon eddig csak Windows 7 van - nem kellett eddig semmiért a váltás - viszont az RME driverek nem működnek a Win7 alatt, és emiatt eddig nem tudtam frissíteni, mondjuk nem hiszek benne, hogy ez nagy csodát tenne...
-
fericske
addikt
válasz letoltobeze #85879 üzenetére
A win10 jól érezhető előrelépés a win7-hez képest hangminőségben.
Asio-ra nem tudok mit mondani, de wasapi és böngészős, stream zenehallgatásra az.
Három laptopomból a "szabadságos-utaztatós" gépen sokáig a win7 maradt, de ez miatt azon is váltottam.ribizly
Nem jól emlékeztem. Már a 4490-es Adi2 is fs logóval volt.
Ami nekem volt, lassan 2 éve, az 4493-as volt már. -
ribizly
veterán
válasz letoltobeze #85876 üzenetére
Igen, ezt így gondolom én is.
Ám egyre inkább az a gyanúm, hogy nem ugyanazt hallgatjuk. Most előkapartam a dobozt meg a manualt, de nem találtam amit kerestem. Az viszont elég biztos, hogy a nagyobb remote az új verzióhoz (4493) jár.
Ennek most biztosan nem fogunk utánajárni egy összehallgatással, de egyszer mindenképpen.@fericske
Most nincs energiám már ennek jobban utánajárni, de a napokban kiokumlálom mi lehet az enyémben.[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Bodz
nagyúr
-
contaxg
veterán
válasz letoltobeze #85879 üzenetére
Szerintem sem fog. Annyit még ki tudsz próbálni viszonylag könnyen, hogy felrakod egy USB stickre az Ubuntu Linux Live verzióját és így próbálod ki a DAC-ot. https://ubuntu.com/tutorials/create-a-usb-stick-on-windows#1-overview Ezzel meg marad a Windows 7, de ki tudod próbálni másik rendszerrel a készüléked.
Az RME DAC chip különbsége mellett van még egy lényeges különbség. A régi chipet a Nichicon az újat Würth kondik szolgálják ki. Ha felnyitjátok a tetejét (ne tegyétek) látható lesz a chip száma és a kondenzátorok színe. A Nichicon fekete a Würth piros. De a legegyszerűbb ha a DAC filtereknél megnézitek, hogy van-e SD LD lehetőség. Ha van, akkor az újabb készülék az. No és persze a távirányító is nagyobb lett, de az utólag is beszerezhető volt.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Tulku
veterán
válasz Sinesol #85874 üzenetére
Természetesen kókány....hiszen a meglévő hammond 125e tetejére lett rátéve bluetac-kel provizóre...nyilván nem az örökkévalóságnak szántam, csupán gyorsteszt volt, hasonlítottam az alsót a felsővel...a szigszalag pedig a 300v egyenáram miatt kellett...a hang kivezetésnél egyszerű forrasztások vannak csak...Persze nem kell mondanom melyik győzött, hét végén szedhetem szét, kerülhet ki a táptrafó és 2 db plusz trafó egy külön Lomex dobozba, mert így egyótt már nem férnek el és az őjabb kimenő jobban gerjed...
Sajnos az eredeti táp nem igazán acélos, terhelés alatt a 6,3v-os kimenetén a 6550-ek alatt leesik 5,6v-ra ami már kritikus érték, így lesz külön 6,3v-os toroid, sajnos nem kaptam, úgy hogy egy 10v-os toroidból lesz visszatekerve...
Bkercso: Szerintem igen....jbban fekszik az Empyreannak, főleg a Svetlena Winged C csövekkel fenomenális...perpill a lampival együtt egy zenei orgazmus.... -
btraven
őstag
Nagyon sokat számít a kapott hangminőségnél ha egy működő telefontöltő be van dugva a 220-as elosztóba ott a Hifi cuccok környékén. Hihetetlen
-
HUNNIA1920
őstag
TMP Triton erősítővel kinek mi a tapasztalata?
TMP Ant DAC nagyon bevált, de azért a Triton már az az ár kategória, aminél az ember elfondoldolkozik, hogy kiad-e ennyi pénzt.
Szerk.: Bocsánat, nem válasz akart lenni.
[ Szerkesztve ]
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Eugene Roe
őstag
válasz HUNNIA1920 #85887 üzenetére
Triton tapasztalat nem nagyon volt még, gondolom hasonló okok miatt, de az az ár már tipikusan a kérd el kipróbálni
Én egyébként hiányolom a tmp dac+preampot (vagy csak vak vagyok )
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Zoliee
senior tag
válasz HUNNIA1920 #85887 üzenetére
Kérj egyet meghallgatásra. Így legalább mi is informálódunk általad
Szerintem itt max Ear001 hallhatta.
Nálam nem volt szinergia az Ant és a ProAc-ok között, ezért "csak" fejhallgató erősítő építését kértem Tamástól. -
HUNNIA1920
őstag
Köszi a válaszokat!
Egyelőre nincs belőle vándor példány, tegnap beszéltünk, de várható, hogy majd lesz.
Csak gondoltam megkérdezem, mert pár db már használatban van belőle. Egyszer kérdezték, hogy a Classic-hoz képest milyen a Triton, akkor Ear írta, hogy felnőttesebb, kb. mindenben jobb a Triton. Egy tesztet találtam, ahol a Point Platinum-ot jobbnak találták a Triton-nál, igaz az már más (ár) kategória (800eFt).
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
ribizly
veterán
válasz contaxg #85883 üzenetére
Most látatlanban azt mondom, hogy akkor ez egy másképpen szóló eszköz. Simán el tudom képzelni, hogy nem hangolták utána és körben az új chip nem úgy viselkedik, mint a régebbi. Ami elég aggasztó gondolat.
@Bodz
Ezt találtam meg korábban én is, de kb sehonnan nem derül amúgy ki, hogy önmagában miről ismerszik meg a 4490-es vagy a 4493-as verzió.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Sword
őstag
válasz Capt.Obvius #85631 üzenetére
Az utolsót elhoztam a Muzixból, én is ezt nézegettem a FIIO K9 Pro helyett, amit nem tudtam volna beszerezni. Szóval a következő szállítmányig van még idő filózgatni Kintről nem láttam értelmét behozni, egyrészt a két év gari, másrészt a nem jelentős árkülönbség miatt.
Kérdés: Érdemes-e táp és USB kábelt cserélnem? Gondolom igen. Van amit kifejezetten ehhez és ebben az árkategóriában érdemes meglépni?The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Ear001
addikt
válasz HUNNIA1920 #85890 üzenetére
Azt a tesztet minden szempontból elfelejtheted, mert a mostani Triton eléggé át lett dolgozva. Gyakorlatilag csak a forma maradt, de még én sem hallottam.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz Ear001 #85893 üzenetére
Igen, de nálam jelenleg csak a használt verzió jöhet szóba, tehát akkor pont az vonatkozik rám.
Tamás elmondása szerint az új, Mk2-es verzió ára már 400-500eFt között lesz az árfolyam és az emelkedő alkatrész árak miatt. Annyit meg nem szánok rá."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Eugene Roe
őstag
válasz ribizly #85891 üzenetére
Vagy a gyártó nem tulajdonít a DAC chipnek akkora jelentőséget, legalábbis nem a 4490-4493 ugrásnak, és csak a versenytársak (főleg kínai) miatt tették bele az újat. A 4497 az ami nagyobb előrelépés a 4490-hez képest (tudtommal).
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
contaxg
veterán
Szinte biztos hogy nem azonos a hangjuk... de nem tudom, hogy összeségében boldogabb lennék az egyikkel vagy a másikkal.
Egy hi-fi termék egyrészt műszaki produktum, másrészt hangesztétikai, kultúrfilozófia termék. Az RME szerintem kimaxolja a műszaki oldalát a dolognak nagyon magas szinten, de a filozófia oldala nem nekem szól. A cég filozófiája a hangstúdiók igényét fedi le és bármit fog gyártani ez ezzel lesz átitatva. 15 éve mikor a Fireface nálam volt és most is azt a filozófia iskolát képviselik amit most. Ha belegondolunk azért ez sem kis dolog!
Szemben ezzel itt az Ant ami műszakilag ugyan korrekt, de messze nem áll aszon a szinten mint az RME vagy hasonló gyártók. Viszont a zenéről való gondolkodása olyan ami örömöt okoz és jó vele együtt lenni. Így ha sokan inkább ebbe az irányba mozdulnak nem véletlen. Ez azt jelent, hogy nekik a zenehallgatás örömforrás és szó nincs hájpról, csak egyszerűen boldogok szeretnének lenni.
-
Ear001
addikt
válasz HUNNIA1920 #85894 üzenetére
Az kemény dió lesz. Úgy tudom talán 4-5 Triton készült, de azokat is átvariálódnak amennyire lehet Mk. II-re szoftveres dolgok miatt. De ez itt nagyon off, hiszen nincs is fejhallgató kimenet a Tritonon.
-
Ear001
addikt
A hifi gyártók munkájának jó részét az viszi el, hogy a készülékeiket áttervezzék az épp elérhető alkatrészkészletre úgy, hogy ne nagyon változzon meg a hangjuk. Itt volt egy bevált, bejáratott típus, hülyék lettek volna egy DA csere miatt új típusjelzést kreálni, azt megint bevezetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest