- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
slfln
senior tag
1. Venni kell töltőt ami szimultán tölt 2db 9V-osat. (legyen 3e Ft)
2. Venni kell két normális tölthető elemet, amik ugye egyformák. (legyen 2x3000 Ft) - Summa: 9eFt-nál járunk.
3. 8h - 30h üzemidő. Ha rákötnék 600ohmot high gainen lehetne örülni a 8 órának is.
4. Az elem mindig rosszkor merül le általában. Ha nincs pótelem akkor várhatsz mire újra feltöltődnek. - Ideges leszel, veszel még két elemet ---> +6000 Ft. - Én (magamból kiindulva!) 15k-nál járok +-ban.
4. Nem akarom hurcolni, mert méretéből kiindulva nagy és valószínűleg nehéz, utcán meg amúgy sem hallgatok nehezen hajtható fejhallgatókat. Ahol hallgatok zenét ilyenekről, ott van 220V....
Szóval várok .bkercso nem akarsz O2-t építeni nekünk? :'D
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz dudika10 #6105 üzenetére
Én nem látok rajta egy tisztességes kimenetet-bemenetet se, csak 3.5 in, 3.5 out mint a hordozható erősítőkön... Ez otthoni rendszerhez elég sovány.
"600 Ohm Low Sensitivity Cans – The worst case Beyer DT880-600 headphones need about 5 V RMS to play really loud. With a home 2V source the O2 will output 5V with the default 2.5X Low Gain setting. With a 0.5 V portable LOD, however, at the 6.5X high gain setting you’ll only get 3.25 V which may not be enough for some tastes. So if you want more gain, the math is 5V/0.5V = 10X."
"Home Sources – For most home sources you want to use the default Low Gain setting of 2.5X (8 dB). The Redbook digital audio standard for home line outputs is 2.0 V RMS. A few, like the HRT Music Streamer II, go a bit higher to 2.25 V RMS which is still well under the 2.8 V limit." [/OFF(OFF)] ...Már csak számolgatni kell.(/OFF)
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #6107 üzenetére
Van előnye az akkunak, meg hátránya is, de én most épp nem ezt fejtegettem, hanem a technikai hátterét annak, hogy az elemeket könnyen tápra lehet cserélni.
slfln: a csatlakozókat is pik-pakk le lehet cserélni RCA-ra meg 6,3-as jack-re valószínűleg. Ráadásul ez még nem is kész ha minden igaz, a véglegesen bármi lehet.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
guppy
őstag
Ha nem rendeltem volna be ebayról egy BCL klónt már számolgatnám is farnellen menyi lesz az anyagköltség, csak annyi a bajom h amit az ő oldalán olvastam az szimplán túl jó ahhoz h igaz legyen , de ha nektek lesz akkor majd meghallgatom és magam döntöm el .
amúgy milyen erős táp kell neki ? (Amperben v Wattban, még véletlenül sem lóerőben )
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
bkercso
Neked mi a véleményed erről?[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
A kimenőellenállásos kérdésre válaszolva még annyit, hogy a teljesítménygörbéből ezt nem lehet kitalálni. Valóban van az egyik féltáp és a kimenet között egy ellenállás (mivel együtemű a kapcsolás), ez okozza a teljesítménygörbe alakját, de közvetlenül a kimenetről csatolok vissza, így a negatív visszacsatolás a kimenőimpedanciát "kiszedi". Ez egy aktív csillapítást jelent, azaz az IC a fejhallgatót még talán jobban is ráerőszakolja a helyes mozgásra, minth 0 ohmmal zárva lennének a füles kapcsai.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
Hát...
Az U adott! Már ami a tápfeszt illeti. Ha nagyobb áramot veszel ki, az erősítő jobban melegszik. Tehát 32 ohmos fülessel nem csak a füles eszik többet, hanem az erősítőhatásfok is rosszabb.
A 600 ohmos vs 32 ohmos fülesnél az is számít, hogy általában a kisimpedanciás füleseket utcára tervezik, ezért kisebbek, a kisebb membránfelület pedig kisebb hatásfokot jelent legtöbbször. Tehát a 600 ohmos füles nemcsakhogy kevesebb áramot vesz fel ugyanahhoz a fejhallgatóteljesítményhez és így kisebb a teljesítményveszteség az erősítőn, hanem valószínűleg kevesebb teljesítmény is kell neki ugyanahhoz a hangerőhoz, mint a 32 ohmosnak.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
Vagy push-pull vagy áramgenerátoros lehet... Reméljük, az a sok kondi nem a jelútban van. Egyébként jól néz ki.
Szerintem nem lehet olyan tartalommal megtölteni egy képet, amiből kiderül a hangzás. Nem egy frekvenciát szoktunk hallgatni, hanem adott pillanatban több mint százat! Viszont egyszerre 2 frekvenciával is már kihívás mérni az intermodulációs torzítást, azért szokás a készülékeket meghallgatni...
Egy 0,01% THD, 0,01% IMD-jű kapcsolás is szólhat jobban és rosszabbul is, fura módon.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Bodz
nagyúr
Nem igazán. Nem konkurencia, nem kértem összehasonlítást semmivel. Más munkáját pedig ettől függetlenül lehet dicsérni, kritizálni, érdekesnek nevezni, stb. Minden véleményre nyitott vagyok a Bossfettel kapcsolatban.
(#6120) bkercso: Köszi. Nyilván a hangját nem lehet megítélni látatlanba, a technikai részére voltam kíváncsi. Nekem érdekes ez az erősítő, csak nem mertem beleugrani, most meg nem rendelhető.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz bkercso #6120 üzenetére
Használ valaki crossfeed-et? Én nagyon megszerettem, szerintem sokkal jobban összeáll tőle a sztereotér, viszont nagyon levés szó esik róla. Stúdiónban dolgozó hangmérnök és zenész ismerőseim sem használnak... Viszont már a 70-es évek elejéről találtam egész jó kapcsolást, szabadalmat meg még korábbról.
-
bkercso
nagyúr
Nem reklámozom az Eta200-at, mert nincs ilyen szép előlapja...
De az is A-osztályú, állítható kinenőimpedanciával (0 és 120 ohm), stabil táppal, állítható erősítéssel, ALPS Blueval meg ilyenek. Az hogy tetszik? Ja és ingyen meghallgatható.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Csatolókondi van bene, az biztos, de jó fajta.Stabil tápos, együtemű A-osztályú, ellenállással mégsem push-pull. Bocsi, csak el kellett olvasni.
Azt tapasztalom, hogy határozott karaktere neminvertálókapcsolásban van a műverősítőknek. Invertló kapcsolásban izadni kell, hogy megkülönbötesük pl. az NE5532és OPA2134-et. P. az invertáló 5532 sokkal jobban szól a neminvertáló OPA2134-nél. Ez többet számít, mint az IC utáni végfok, ha az aúgy jó.Elvétve találk a fórumokon invetáló kapcsolású erősítőt, a gyári erősítőkben is nagyon ritka. De azért van néhány.
Nem látszik a képen, hogy a krdéses készülék milyen ebből a szempontból.[ Szerkesztve ]
-
-
bkercso
nagyúr
válasz dudika10 #6129 üzenetére
Kösz a tippet.
A jó crossfeed elvileg nem trükk, hanem az emberi fej hangárnyékoló képességét szimulálja, tehát szinte olyen, mintha hangfalon hallgatnánk zenét. Mivel általában hangfalra kevernek, elvileg nem árthat a zenének. Néhány klasszikusnál viszont tényeg kötelező.
-
dudika10
veterán
-
titán
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #6136 üzenetére
Melyik 5532?
A jrc-s szerintem teljesen jó. Főleg az áráért. Az NE5532 egy lowcost valami, 80 forintba se kerül, de abból is csak a TI-féle az ami szar szerintem.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
bkercso
nagyúr
Hogy mit esznek ezen az O2-n? Valószínűleg azt a 300 oldat, amit írtak róla. 2 db műverősítő párhuzamosan kötve a végfokozata (ld. a dokumentációt). Akkor már inkább az FH3, abban 5 db van párhuzamosan csatornánként. Király Tibor, a tervezője azt írja, jobb, mint az FH2, amiben 2 db van. Bár ezekben van 1-1 elméretezett crossfeed is, azt hozzá kell tenni, de ezek ugyanolyanok, tehát nem okozhatta ez az eltérést.
Amúgy csak relatíve nem egy nagy durranás szerintem, abszolút értékben elhiszem, hogy nagyon jó, hála az IC-fejlesztőknek.Ja, és van benne akkutöltő. Ha bedugjuk az adaptert, 16mA-el tölti az akkukat, ami kb. 17 óra alatt tölti fel a 270mAh-sat.
ui: új vagyok, valaki árulja elpls, hogy kapcsolom ki a heyesírásellenőrzőt? Vagy azt a böngészőben kellene?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Itt is felteszem a kérdést, mert a fejhallgatós topikban nem kaptam választ.
Ki mit ajánl K500-hoz?
bkercso: Szakértő a topikban. (A többiek is azok természetesen.) Örülök, hogy ide is megérkeztél. Régebben szemezgettem az erősítőiddel. Van esetleg tapasztalat K500-zal? Melyiket lenne érdemes kipróbálni vele?A helyesírásellenőrző szerintem a böngészőé.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Sajnos nem ismerem a K500-at. Ha nem 120 ohmos kimenetre tervezték, akkor jó kell, hogy legyen. Hotibi fórumtárs nagy fejhallgatós, esetleg kérdezd meg. Az ő erősítőjén több típus is meglepetést okozott másoknak is, azt mondta.
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest