-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Mivel a választásom a zenelejátszás szempontjából is releváns lesz, itt is feltenném a kérdést: Focusrite 2i2 vagy Roland Duo Capture EX nyújtana jobb teljesítmény ezen a téren?!
Kérdésem annak reményében intéztem, hogy hátha van valakinek tapasztalata a Roland-al (még jobb, ha mind 2-vel), árban kb. egy kategória.
Köszi!
-
Rotcsa
tag
válasz pulutodurumo #41785 üzenetére
Arról még nem is hallottam, utána nézek... Nekem csak fejhallgatóhoz kellene.
-
Rotcsa
tag
(#41800) Bodz
(#41785) pulutodurumoDacM. Xs : 99.50 GBP
Adio Dragon: 129 GBP
Shilt Fulla: 80.00 GBp[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz norvik #41787 üzenetére
Ha később nem tetszene, inkább vegyél másik DAC-ot, van sokféle a piacon, igaz drágábban. Tuningolni úgy lehetne, ha újraépíted a teljes analóg részt és külön lineáris tápegységet építesz hozzá. Szerintem nem éri meg, csak ha nagyon szeretsz építeni és tudod hogy mit csinálsz.
(#41791) dgyuri0123: Remélhetőleg Foovarnál vmi jobbat használ Win alatt, például JRiver Media Centert.
(#41789) caelius: E10k-ban nincs annyi mély mint az E10-ben.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
s4tch
veterán
Sziasztok,
sok szó esett itt a Teac UD-301-ről. Engem viszont a tesója érdekelne, az AI-301DA, amiben szintén ott van ugyanaz a DAC (igaz, csak 1), és integrált erősítő lévén meg lehet vele hajtani egy pár hangszórót is. Hallotta ezt már valaki? Ha igen, milyen, akár az UD301-hez képest?
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
-
Dorien
veterán
Szerintem is jobban, dinamikusabban szól valamivel a JRiver, bár a felülete teljesen eltér a Foobar-tól. Eleinte nekem nehéz volt megszokni, de most már egész jól elvagyok vele. Én az "Artist" tabra kattintva szoktam kiválasztani az előadót, majd a lejátszani kívánt albumot. Van egy "Recent albums" tab is, ahova akkor szoktam bemenni, ha nincs túl sok elképzelésem. Ami eléggé zavar, hogy az "Artist"-ok közé ugyanúgy berak minden olyan noname előadót is, akitől mondjuk csak 1 szám van a vinyón, mint pl. a Porcupine Tree-t, amitől meg 100+ és így qrva áttekinthetetlen tud lenni... Tudom, gyakrabban kéne törölgetni.
Wherever you go - go with all your heart.
-
.DLL
veterán
válasz Dorien #41816 üzenetére
Na neeem, semmi winyó scan, meg tag-ek alapján berendezett media library! No-no.
Nekem szépen mappákba vannak rendezve a zenéim, és van 1 mappa pont az ilyeneknek, amikből 1-2 szám van meg, tehát a Vegyes.
A foobar füleken ott vannak a gyakran hallgatott albumok, a legelső fül a Vegyes, ha pedig egy új albumot szeretnék "feltenni", akkor behúzom Total Commander-ből egy új fülre, és voila. TC-ben úgy is gyorsabban keresek-találok, mert az arra való.
Egyszer volt iPod Nano-m vagy 6 éve, és vele együtt kötelezően az iTunes. Soha többet; se hasonlót!(P.H.)
-
Radomer
aktív tag
Jriverben van tree nézet is.
-
Dorien
veterán
-
Polllen
nagyúr
Nincs nagy különbség a kettő között win 8.1 alatt. Amúgy pedig lehet úgyis használni, mint a foobar-t.
Apró szépséghibája, h fizetős szoftver. Szerettem használni a próbaidőszak alatt, de nem hiányzik. Inkább költeném az árát dedikált hw lejátszóra, vmi arm-s boardra, amit tudok távirányítani arról a gépről is, amire a jriver-t telepíteném. (Mondjuk én a dac-ra rá tudok kötni 2 coax forrást)
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
.DLL
veterán
válasz Dorien #41819 üzenetére
Fejhallgatóknál is fontos a kényelem. Ez szoftverekre is igaz.
Szotveres tweak-eknek megvan az az előnye, hogy gyk. ingyen van*. Illetve majdnem, ha kényelem árán kell megfizetni a jobb hangot. Ezzel az a baj, hogy minden érintkezéssel, használattal fizeted.
Tudom kicsit morbid, de akkor inkább fizetek egyszer, például egy jobb DAC-ért mondjuk, és messze jobb hangom van, + a megszokott kényelem is megmarad, onnantól minden használat csak a puritán lényegről szól.(#41820) Polllen: *Ezt pl. nem tudtam, hogy fizetős, köszi!
és +1
Inkább foobar-hoz kellenének moduláris "motorok" A lejátszásért felelős belső magon kéne fejleszteniük, és plugin szerűen a mag is cserélhető lenne...[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
törölt tag
Azért az ilyeneket meg lehet oldani, például azokat egy külön mappába teszed, amit nem szkennel magától, vagy beállítasz nekik album artist-ot, vagy hasonló megoldások. Én is sokáig elleneztem a tag-ek szerint rendezést, de sokkal elegánsabb és többet meg lehet vele csinálni.
-
titán
Abszolút egyet értek veled. Foobar felhasználó vagyok, pedig egy csomó mindenről megállapítottam már, hogy jobban szólnak. De a fene egye meg őket ott, ahol vannak, a Foobar a legjobban használható, küzdjön a többivel aki akar. Ha nem a kényelem volna a fontos, akkor bakelitet használnék, nem dacot.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Dorien #41819 üzenetére
Ezeknek a média lejátszóknak a legnagyobb hiányosságuk a nézet, pontosabban a mappa nézet kiforratlansága. Már a Winamp-al is ez volt a bajom. A Jriver-ben is, legalább megjegyezhetné a legutóbbi nyitott mappát, vagy lehetne benne egy fix mappát beállítani, hogy egyből arra ugorjon, ha megnyitom az Explorer-t, mert ha Playlist-re ugrok egyből összecsukja és kezdhetem előröl. Mert még mindig a mappa nézet lenne a legésszerűbb, de így marad ez a kis kényelmetlenség.
(Amúgy Playlist-et is Jriver-ben használtam először, Winamp-ban mindig csak Add Folder-el pakolgattam be a zenéket, a Jriver-ben már látom az értelmét, ill. jobban adja magát, hogy így szerkesszem a lejátszandót. Meg a legnormálisabb nézetnek nekem a Car Audio tűnik, csak valamiért mindig duplikálja az előző Playlist-ek tartalmát, ha új fület nyitok, ezt nem tudom, hogy lehetne kivédeni...)
Ja és nekem nincs ez a "Pane" fül egyik nézetben sem , Playlist alatt a lista neve, az Explorer alatt meg a mappa neve látszik a helyén, sehol sem találom, pedig kipróbálnám milyen...
-
Audison
senior tag
Sziasztok.
Squeezebox- ot keresek aprón, de nem nagyon találok. Esetleg van valami alternatíva helyette?
(#41823) schawo: Már nem squeezeboxot használsz?
[ Szerkesztve ]
-
Radomer
aktív tag
válasz SunMount3r #41824 üzenetére
Ha jól rémlik meg lehet oldani a Jriverben, hogy ha elindítod akkor hova térjen vissza (pl. Utolsó munkamenet). Van mappa nézet is. Macerás megtalálni ezeket az opciókat, de nekem kezdetben a foobar is az volt (dsd beállítása).
-
titán
válasz Audison #41825 üzenetére
SB-t is
(#41827) kerobi
A hang konvertereken keresztül kapcsolható a számítógéphez. Az analóg-digitális (AD) konverter csinál a hangból digitális jelet, míg a digitális-analóg (DA) konverter csinál a digitális jelből hangot (az ezekhez szükséges többi sallang most részletkérdés). A hangkártya olyan konverter, amiben van AD és DA, a DAC-ot (digital-analog coverter) pedig kitalálod magad is[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz kerobi #41827 üzenetére
Szia. Nekem volt külső stúdió hangkártyám és egy 250ohmos Beyerrel használtam. Nagyon szépen szólt. Az a helyzet hogy ezekbe a hangkártyákba nem biztos hogy a legjobb D/A konvertert építik be de az se biztos hogy különbséget tudna tenni az ember egy ilyen és egy 100ezer Ft-ős dac között... Sajnos ezeket nehéz kipróbálni megvétel előtt. Ha külső hangkártyában gondolkodsz akkor mindenképpen a Focusrite vagy Maudio márkát javaslom. A dac-okról pedig nem sokat tudok mondani mert én sem hallottam még őket. Pont tegnap vettem a számítógépembe egy Asus Xonar essence st kártyát, ennek elvileg jófajta dac-ja van. Ha érdeke milyenek a tapasztalataim vele akkor írj rám majd.
A fülest pedig ne mások ajánlásai alapján vedd meg mert neked lehet más tetszene. Nemrég voltam Budán a fejhallgatóplázában és meghallgattam pár fülest. Pl nekem a 100ezer Ft-os Hifiman 400 egyáltalán nem tetszett illetve az Akg q701 sem. A legjobban a Sennheiser hd598 jött be. Nálam verte a drágább füleseket. Ezt ki kell próbálni és neked eldönteni mert ezek nem olcsó dolgok.
Javaslom tehát az Akg-t, Beyerdinamicot, Sennheisert. Mindegyik teljesen más karakter.[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
kerobi
senior tag
válasz schawo #41829 üzenetére
Igen csak azt nem értem, hogy vannak ezek az usb-s DAC-ok, azoknak mi értelmük van azon kívűl hogy erősítenek? Valahol olvastam, hogy "Analóg converter ami a tiszta digitális jelet a hangkárya megkerülésével analóg jellé alakítja. Ezt a jelet eteted meg valamilyen erősítővel." Hogy lehet megkerülni az interált hangkártyát? Akkor mi szól? Nem értem.
Ráadásul van 95e-ért is pl. [Heed Canamp]. Mit tud ez? Azt írja a kisebb impedanciájú fülesek is szebben szólnak. Miért? Ha erősíti a jelet nem nyomja ki a membránt? Miben jobb, mint a 40 ezres hangkártya?
Akkor érdemesebb egy 25ezres dacot venni, hogy jobb felbontást kapjak? A hangkártya mikrofon stb bemenetei engem nem érdekelnek.
Köszi a segitséget! -
törölt tag
válasz kerobi #41831 üzenetére
A DAC-ok nem erősítenek, csak digitális jelet alakítanak analóggá. A hangkártyád is ezt csinálja, csak abban van olyan chip is, ami analógot alakít digitálissá, illetve egyesekben van erősítő is.
A belső hangkártya is csak egy modul. Az inetgrált VGA-t is kikerülöd, amikor beteszel egy kártyát, pont így néz ki egy DAC is, ha bedugod az USB-be, akkor a gép arra küldi a hangot (digitális jelként), nem pedig a hangkártyára.
-
titán
válasz kerobi #41831 üzenetére
Nagyon alapoktól:
Hogyan lesz hang az mp3 fájlból?
1. A lejátszó szoftver tömörítetlen PCM adatfolyamra alakítja a fájl tartalmát, és elindítja az operációs rendszer hangkezelése felé.2. Az oprendszer vagy előfeldolgozza ezt a jelet (WDM, DirectSound), vagy változtatás nélkül (WASAPI, ASIO) küldi tovább a hangfeldolgozó driver felé.
3. A hangfeldolgozó driver vezérli a hangeszközt. Egy rendszerben egyszerre lehet több hangeszköz. Pl, alaplapra integrált hangeszköz, kártyán az alaplapba dugott hangeszköz, USB-n, firewire-n, thunderbolton csatlakozó (külső) hangeszköz. Ezek az egy egységet alkotó hangeszközök. Vannak olyan hangeszközök is, ahol a hangeszköz két különálló egységet alkot. Az egyik egység a digitális rész, ezt szokás transzportnak hívni, hiszen a feladata a digitális jel digitális formában továbbküldése (általában SPDIF és AES3 formátumban, de létezik egy csomó egzotikus formátum is: I2S, ADAT, AES10, stb), a másik egység az átalakító és analóg egység. A két egység együtt látja el a hangeszköz feladatait, és az operációs rendszer számára csak a transzport látható, annak van saját drivere.
4. A driver segítségével a hangeszköz elektromos jelet állít elő a szoftver és az oprendszer utasításai alapján.
5. Ez először egy digitális jel (valójában többféle formátum, néha össze-vissza alakítgatva), ami később (két egységből álló eszköz esetén a külső egységben) a beépített DA konverter IC (igen, erről kapta a nevét a DAC eszköz is) egy analóg villamos jellé alakít. Ez a jel alacsony feszültségű, áramerősségű, és nagy kimeneti impedanciás. Ha tanultál kevés általános iskolai villamosságot, akkor sejted, hogy a kis áramerősség és az alacsony feszültség együtt nem jelent jót a teljesítményt igénylő eszközöknek, ilyen pl a fejhallgató és a hangszóró.
6. Még a hangeszközön belül a DAC IC-ből az analóg villamos jel egy sok lépcsős előerősítő fázisba kerül, aminek a végén egy még mindig gyenge jelerősségű jel jön létre, ami még mindig nem igazán elégséges a fejhallgató meghajtására. Az impedancia még mindig magasabb az optimálisnál, emiatt a frekvenciaátvitel nem tökéletes, lassú feszültségváltozási képesség, emiatt kicsi a részletesség, és gyenge az áramerősség, tehát, ha a folyamatos hangerő esetleg elegendő is, a hangerőcsúcsok lekonyulnak, csökken a dinamika.
7. Hogy ezeket kiküszöböljék, ezért születtek meg az erősítők. Bizonyos esetben az erősítő egybe van integrálva a hangeszközzel,akkor azt mondjuk, hogy van erősített füles kimenete is. De a hangeszközhöz analóg IC (interkonnekt) kábelen keresztül csatlakoztatható külső fejhallgató erősítő is, akkor az végzi el az impedancia csökkentését (nulla ohm közelire), a kimeneti feszültség emelését (a fejhallgatók számára optimális szintre), és az áramerősség biztosítását (szintén a fejhallgatók számára optimális szintre).
8. A fejhallgató egy transzduktor (energiaátalakító), ami a villamos energiából hangot állít elő, ami pedig légnyomásváltozás. Ezt a légnyomásváltozást fogja fel a füled, és abból lesz a hallott hang az agyban.
Ez alapján már talán érted, hogyan kerüli meg a hang az alaplapi hangkártyát. Az is csak egy hangeszköz a sok lehetséges közül. A Heed Canamp egy fejhallgató erősítő, azaz a 7. pontben emített eszköz, a hangeszköz után kell kötni a fejhallgató elé közvetlenül.
[ Szerkesztve ]
-
-
kerobi
senior tag
válasz schawo #41837 üzenetére
Köszönöm a leírást! Szóval akkor a driver (pl ASIO) bináris kódot küld az usb DAC-nak, megkerülve a hangkártyát és átalakitja a DAC a digitális jelet analóggá? Ami erőtlen lesz, hacsak nem tartalmaz erősítőt. De ez a heed termék csak erősítő, ami a hangkártyára dugható, felerősítve minden zaját. Hacsak nem DAC-ra dugja. Amiben nincs erősítő. De ha van, akkor nem kell a 95e- heed. Akkor a DAC-ban van hangprocesszor?
Szerintem ezt inkább látnom és hallanom kellene, mert egyáltalán nem tudom elképzelni.
Az miért baj, hogy fejhallgatót használok? -
.DLL
veterán
válasz kerobi #41838 üzenetére
Igen, jól írtad a dolgokat. Persze nem csak 95k-s Canamp létezik, vannak olcsóbban is fejhallgatóerősítők. A K550 már megérdemel egy jó fajta 40k-s DAC-ot és egy szintén jó 40e körüli fejhallgatóerősítőt is. Azért emeltem ki mindkét helyen a jót, hogy ne valami túlárazott HiFi és ál-audiofil cuccot vegyél, aminek a hangminősége nem éri el az árkategóriája szintjét, mert az nyilván nem éri meg.
Nyilván olcsóbb-drágább felszerelésre is rá lehet kötni egy fejhallgatót, de van nagyjából egy szint ami elegndően kihozza a fejhallgató tudását.
Van mégegy szempont: a szinergia, bár ez inkább csak HiFi zenehallgatáskor oly fontos, zenekészítéskor a pontos hangú rendszerre kell törekedni. Tehát a szinergia, az "együttállás" az amikor az eszközök hangja, hiányosságaik, erősségeik, pont tökéletesen passzolnak egymáshoz. Amikor a hibákat csökkenteik, az erényeket erősítik a hallgató számára (ez egyénenként változó, hogy ki mit szeret)Tehát mégegyszer a DAC csak ha hang előállításáért felelős. Egy hangkártyáben pedig van hang bemenet is, amiből digitális jelet készít. Ha ez neked felesleges, akkor ne hangkártyát vegyél. !Noha vannak elég jól szólók ezek között, de általában így is drágábbak ugye a felvételi rész miatt. (Előny, hogy lehet magyarországon kapni, mind egy csomó jó DAC ami csak DAC, az külföldről beszerezhető)
(P.H.)
-
kerobi
senior tag
Nekem 90e a lélektani határ, attól többet már igazán nem akarok rákölteni, mert a fülem nem hinném, hogy kihallaná azt a pluszt amit a svájci fizetéshez pozicionált elit termékek nyújtanak.
Én kinéztem 3 terméket, csak azt szeretném, ha rábólintanátok, vagy lebeszélnétek róla.1. AKG K550
2. [FiiO E17]
vagy
3. [Mistral Hp-509]A 2-es tűnt szimpatikusnak a hordozhatósága és a jó paraméterei miatt, de kiváncsi vok a véleményetekre.
-
lugosi
MODERÁTOR
Most láttam, hogy megjelent az Olympus2 a Fiio-tól.
Érdekelne róla a véleményetek, hogy ha ebben a kategóriában keresek DAC-ot, akkor ez minőségre mennyire jó. Olyasmi kellene, amiről egy fejhallgatót is tudok hallgatni, és kellene a vonalkimenet is. A koax out külön jó, mert rá tudom kötni a minidisc deckemet.
A minőségén kívül az érdekelne még, hogy milyen fejhallgatót párosítanátok hozzá maximum. A meglévő abból is egy kicsit már kezd elhasználódni, nem lennék meglepve ha a nem túl távoli jövőben cserés lenne. Árban a dac-ra nem szánnék nagyságrendekkel többet, mint amibe ez kerül.
-
Dorien
veterán
válasz lugosi #41843 üzenetére
Az E10K? 300 ohmos fejeseket is meghajt kellő hangerővel, azzal biztosan nem lesz gondod. Max. fel kell váltani high gain-re, az még tesz a hangerőre +8dB-t. Egy fejesnél amúgy inkább az érzékenységet (sensitivity) érdemes nézegetni, az szorosabb kapcsolatban szokott állni a hangerővel.
Nekem E10 van, az a HI2050-nel low gain-en 5-ös potméter állásnál már fülsiketítően hangos tud lenni. Az E10K ennél combosabb.
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
-
titán
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz vodkaboy22 #41845 üzenetére
Olvastam róla egy-két tesztet, tényleg azt írták hogy meghajtja a 300 ohmos fejhallgatókat. Bár ez részemről csak elméleti kérdés mert olyat nem tervezek venni.
-
.DLL
veterán
válasz lugosi #41841 üzenetére
Pedig nem mostanában történt az.
Vélemény van róla sok a topikban E10K-ra keresve.
Mihez hasonlítsam, mihez képest, mit ismersz?
Mondjuk a régi E10-hez képest: jóval világosabb hang, de jobb hangminőség, transzparensebb. Kevesebb mély, dinamikában meg változó, válogatós, a kövérebb, lendületesebb hangú fejhallgatókkal jól pároztatható. Persze bizonyos árkategóriáig, egy 50k-s fejeshez azért jobb DAC / AMP-ot néznék.(P.H.)
-
Dorien
veterán
válasz vodkaboy22 #41845 üzenetére
Jajjj... Ha tudsz eladó K1000-est 20-30k körül - mert ugye az E10K ez az árkategória - akkor szólj nekem is.
De mondjuk HD650-et kötöttem E10-re és szerintem teljesen korrektül szólt. Bkercso erősítőivel nyilván több lett benne a dinamika / finomság, de nekem nem volt olyan mellbevágó különbség, mint ahogyan azt páran leírták.
Valaki nemrég érdeklődött a fejes topikban Superlux HD330 és Takstar Pro80 ügyben. Neked tudtommal volt mindkettő...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Laptop wifi, gsm, modem, bluetooth bővítő kártyák 2.000ft/db amíg a készlet tart, mind tesztelt!Fajt
- All In One PC Lenovo Thinkcentre Gyors működés gyári állapot!
- Eladó Lenovo TB8504x
- Apple Watch SE (Gen 2) 44mm GPS 100% Garanciás Ibrány Szabolcs út 11.TEL:30/2605667
- Sony Ps2 Fat softmod - 320GB HDD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest