-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joe999
tag
Az elhelyezést kis kompromisszummal megoldottam. Álló doboz 12 m2-re szerintem túlzás lett volna, néha úgy érzem, hogy még ez a nagyobb polcsugárzó is az, de azért most már sikerül megtalálni a helyét. Ami még lényeges volt, hogy mivel a dobozok a számítógépasztal két oldalán vannak elhelyezve és az asztal 65 cm magas, ennél magasabban kellett elhelyezni őket az állványon. Sajna picit távolabb kellene őket raknom, de hát a szoba mérete adott.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz joe999 #42608 üzenetére
Asztalnál ülve hallgatod?
Nekem ~13-14m2 körül van két álló + egy 30as zárt szub.
Akik innen hallották eddig, nem húzták le illetve nem mondták, hogy sok lenne. Egy baj van, hogy túl közel vannak a dobozok és kicsit szűk a "színpad"... meg a szub se hozza a maximumot (azt csak mozihoz használom), de ezzel itt nem lehet mit kezdeni. Az álló dobozok viszont nagyon jók itt is.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz joe999 #42608 üzenetére
Tamoo beelőzött, de nem törlöm, mert én is ezt gondolom.
A dobozok távolsága így mennyi lehet, 1 méter, vagy annyi sem?
Mert elkelne oda 2 méter is, legalább, szerintem. A 12 m2 nem olyan kicsi szerintem, hogy ne lehetne ésszerűen kialakítani egy zenehallgató szobát belőle. Nyilván vannak korlátai, de meg lehet próbálni. A hangzással így lehet gond, mert a teret nem tudja rendesen kitölteni a hangfalad ilyen kicsi bázistávolsággal. Vagy elé kellene ülnöd. Szvsz.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
joe999
tag
Nem akartam állót, szerintem az elhelyezés miatt jobban bezavart volna a számítógép asztal, meg általában azt olvastam, hogy a monitor dobozoknak főleg a 2 utasoknak pontosabb a tere és számomra ez fontos volt. Dobozok távolsága 180 cm ennél jobban nem tudom széthúzni. Igen néha az asztalnál ülve hallgatom, amikor gépen valamit csinálok. Ha kimondottan zenét hallgatok, akkor nyilván nem, olyankor távolabbról, a megfelelő pozícióból.
dgyuri0123
Ez nem dedikált zenehallgató szoba, hanem amolyan mindenes. Dedikált mozi szobám van és nem mertem ujjat húzni az asszonnyal.
Amúgy hogy lenne 1 m a dobozok távolsága, te láttál már olyan keskeny számítógép asztalt?
Nem tudom, hogy mit értesz az alatt, hogy nem tudja megtölteni a teret, ekkora doboz nagyobb szobába is elég lenne, álló hangfal meg szerint pont, hogy nem tudná kifutni magát tér hiányában.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz joe999 #42611 üzenetére
Nálam is így néz ki nagyjából a kuckóm. Viszont egyszer egy kicsit közelebb toltam egymáshoz a dobozokat és sokkal jobban összeállt a tér egy egységes félkör alakú színpaddá, sokkal jobb lett a mélysége, mint 20 centivel távolabb. Érdemes játszadozni vele és 10 centinként bejelölni és kipróbálni hogy szól jobban. El kell találni a dobozok fázisviszonyainak legmegfelelőbb távolságot, akkor eltűnnek, és a zene szinte tökéletesen leválik róluk.
(P.H.)
-
Primary92
senior tag
heti pár este, amikor a koliban vagyok. Otthon van normális DAC, meg nem fejhallgatózom. Szóval csak annyira kell, hogy meghajtson egy HD660-at. Plusz a FLAC tartalmak otthon vannak. Ne kövezzetek meg, de most éppen Spotify Free a forrás. (Mondjuk ha egyszer végre összelövöm a VPN-nt, de erre mostanában nem lesz időm)
-
Primary92
senior tag
-
törölt tag
Egy félig OFF kérdéssel jönnék:
Felmerült bennem, hogy esetleg jobban megérné-e egy olyan opció, hogy az asztali DAC elé (irodában, ahova nem tudok laptopot vinni, csak tabletet, telefont és DAP-ot) egy DAP helyett, aminek van mondjuk koax vagy optikai kimenete, inkább egy tabletet kötnék, mivel azt másra is tudnám használni, utcán meg alig hallgatok zenét, így a DAP valószínűleg feleslegesen drága megoldás lenne.
Szóval a kérdés, hogy tudtok-e olyan tabletet, phabletet, vagy valamit, ami képes digitális jelet kiküldeni úgy, ogy egy DAC azt fogadni tudja, tehát vagy optikai kimenettel, vagy USB-OTG módon (koaxról nem is álmodnék), és ha lehet, akkor ne legyen vészesen drága. Nem tudom, hogy mondjuk egy UD301-et ha rádugnék egy OTG-képes mobilra/tabletre, akkor képes lenne-e együttműködni vele, vagy létezik-e olyan tábla, aminek van optikai kimenete a jack-be építve. -
s4tch
veterán
válasz #16820480 #42621 üzenetére
Az UD-301 működik OTG-n keresztül, erről olvastam a dac head-fi topikjában. Fogsz egy OTG-képes tabletet, az USB Audio Player Pro appot, és kész.
OTG-n kívül is lehet digitális kimenetet használni, de szerintem nem éri meg. HDMI-n keresztül sok tablet kinyomja a hangot, ebből egy nem olcsó konverter csinál optikai kimenetet, stb. Kötve hiszem, hogy ez lenne a követendő út.
-
törölt tag
Köszi, ez egészen használhatónak tűnik! Még a mostani Nexus 7-emmel is menne, a honlapjuk szerint, bár abban nincs igazán sok tárhely sajna. Viszont mondjuk egy MiPad simán jó, abba megy SD kártya is, támogatott és viszonylag új.
Olyat nem is gondoltam, hoyg HDMI kimenetből próbálok optikait csinálni, csak van sok DAP, aminél a jack aljzatban van optikai kimenet is, enm tudom, hogy létezik-e egyáltalán olyan tablet, ami hasonlóan van megépítve.
Viszont akkor vajon ez a megoldás a jobb (tablet OTG -> DAC -> amp -> fejes), vagy a másik (DAP -> DAC -> amp -> fejes)? Hangminőségben igazából nincs eltérés, ha jól gondolom. -
s4tch
veterán
válasz #16820480 #42623 üzenetére
iPad nem jön szóba? Almás eszközökhöz pokoli sok kiegészítő van, biztos olyan is, ami tud digitális kimenetet. Régebbi csatlakozóval ellátott iPhone/iPod tudott ilyet ezzel a dokkolóval, ezt ismerem régről, gondolkodtam a beszerzésén pár éve az iPod mellé. Kis keresgéléssel biztos lehet újabbakat is találni lightning aljzattal.
-
hipervándor
újonc
Microlab solo 6c-hez vennék külső hangkártyát, de csak a 20 ezer felettieken van külön kimenet aktív hangfalhoz, a jobb márkák közül. Hogyan szólna a hangfal fejhallgató kimenetre kötve?
Mik a tapasztalatok a következőkkel:
creative sound blaster play,
creative sound blaster xfi go,
creative sound blaster e1,
asus xonar u3. -
.DLL
veterán
válasz hipervándor #42627 üzenetére
Az X-Fi Go-n pl. látok egy kapcsolót "fejhallgató" és "hangszóró" ikonnal, ez gondolom váltja a kimenetet line-out és fejes erősítő között.
De pl. Musiland 03 US-en ugyanaz a kettő: a line-out is a fejes erősítőre csatlakozik, csak egy relé vált közöttük...[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
törölt tag
válasz Ear001 #42626 üzenetére
Oké ebben technikailag igazad van, de abban nem szeretnék belemenni, hogy milyen SATA kábelt vegyek, hogy talán jobban szóljon a rendszer. Igazából ezen a szinten gondoltam, hogy van-e akkora eltérés, amiért a DAP megérne +50 ezret a tablethez képest.
Ha az abszolút minőség lenne a célom, akkor megtartanám a P1-et jelenlegi felállás szerint digitális forrásnak, azután kötném a DAC-ot, de ennyi pénzem sajnos nincs a dologra. Illetve lehetne, de bevallom: sajnálok rá ennyit költeni -
törölt tag
Aki esetleg ismeri, a Matrix mini-i Pro hangban hogy viszonyul mondjuk egy TEAC UD-301-hez, vagy hasonló kategóriatársakhoz?
-
Bukk900
őstag
Sziasztok, a MUSILAND Monitor 04 MX használható hordozható zenelejátszónak? Play gombot és kártyahelyet látok rajta, akkuja is van? Olyan dap-ot keresek, ami dac-nak is használható.
-
Bukk900
őstag
válasz krichd1 #42632 üzenetére
Jó drága akkuk, több mint duplája árban. Vagy hangban is más kategória? A 04 külső akkuval működne, mint régen a sokol rádiók laposelemmel?
Kijelzőjük sincs, mennyire lehet használható, hogy vakon ugrálok az albumok és számok között Igaz az autóscd-m is ilyen és azt is használom...[ Szerkesztve ]
-
Ibituba
aktív tag
28500 reális ár érte?
-
krichd1
addikt
válasz Bukk900 #42633 üzenetére
Nem csak az akkuk a különbség a 04 és 06 MX között. A 04 MX USB-ről kapja a tápáramot, ezen kersztül akkuról is megoldhatod a tápellátást.
Nyilván arra nem való, hogy több ezer szám között pár percenként ide-oda ugrálj, de normális zenehallgatáshoz teljesen használható.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Bodz
nagyúr
válasz #16820480 #42630 üzenetére
A mini a vilagosabb hangu, reszletesebbnek tuno, visszafogottabb melyekkel. Meg szerintem gyengebb az erositoje.
NAD D1050 esetleg? Megfelelo firmware tarsasagaban megfelelne a korabban vazolt igenyeidnek, azt viszont nem tudom, hogy a fules resze milyen lenne a Fostex fuleseddel, vagy az EL8-cal. Bar ha minden igaz, akkor utobbit nemsokara hallom, akkor tudok majd tippelni.Shanling H1.2 nincs a kornyekeden? Nem hallottam, csak szimpi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A világosabb hangzás úgy önmagában is átjött a mini esetén, így már akkor tudom mihez hasonlítani De amgúy hogyhogy gyengébb az erősítője? Az UD301-re 100+100mW-ot írnak 32 Ohm-ra, a Matrix meg 780mW 33 Ohm-on a fejes kimeneten.
Megpróbálom majd megnézni őket, Shanling az elég népszerű mostanában, van több helyen is a városban (bár nem tudom, hoyg ki lehet-e őket próbálni), NAD csak egy helyen. Viszont a H1.2 már azért egy fokkal drágább lenne, kérdés, hogy jobb-e. Árban legjobb a TEAC, főleg ha Japánból rendelem.
Az EL8-as véleméynre kíváncsi vagyok
-
Primary92
senior tag
150 ohmhoz milyen erősítőt ajánlanátok 10000 Ft alatt? Építés is jó, ha van kész NYÁK (nem érek rá tervezni), és furat szerelt alkatrészek vannak rajta. Úgy emlékszem, hogy van otthon egy 2x 12 vagy 15 voltos trafóm.
-
törölt tag
Hehh, mit találtam: [link] Vajon milyen lehet a hangja?
-
Krissz80
senior tag
válasz #16820480 #42644 üzenetére
Ha nem TENOR TE7022L lenne benne, még akár jó is lehetne.
Tudom volt már róla szó, de én úgy tudom ez egy kifejezetten gyenge chip.
Én régebben még ezzel szemezgettem.
De drágábbra is jött volna ki mint egy Twin vagy Konnekt 24D, és próbálni meg senki nem próbálta, így lutri lett volna. -
.DLL
veterán
válasz Primary92 #42643 üzenetére
Az, hogy más
De a hangjukról kérdezd Bkercso-t ő elvileg hallotta mindkettőt. A szekeresről én is sok pozitív élényt olvastam, illetve nekem is egy (erősen) módosított változata van (X-szekeres II, erre azt tudnám mondani, hogy olyan a hangja mint egy hegyi patak vize: tiszta, finom, friss).(#42645) Krissz80: Nem kifejezetten rossz, régen azért ez egy sztenderd volt, csak a technika továbblépett, elérhető árba kerültek a pontosabb, aszinkron vevők. Régen a TL072-es opamp-hoz képest az NE5532 is jó volt, de aztán annál is vannak már sokkal jobbak.
Pozitívum ezen DAC esetében az SRC4392-es chip ami azért jóval pontosabb ha van mellette két jó órajel generátor. Egyébként e mellé is lehet venni egy Xmos konvertert és akkor az USB is le van tudva.
(P.H.)
-
s4tch
veterán
Kereső nem nagyon talált semmit... Hallotta ezt valaki? Erősen szimpatikus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Robotporszívók
- Microsoft Excel topic
- Politika
- Formula-1
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest