- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
válasz btraven #11197 üzenetére
Nem szeretem ezt főleg amikor feljön munka közben. Aldiban vettem múltkor üveglapot az és a fa deszka is jobban bejön.
bugizozi
A hagyományos nagyméretű szitát használom a liszt átszitálására, ilyen is van de sosem kerül a kezembe, talán mert sokat kell nyomogatni hogy átmenjen rajta fél kiló, rázni könnyebbmoto g72, Ninebot d28e
-
Beni2360
félisten
válasz bugizozi #11200 üzenetére
Én mérleg, rá a tál a tészta szűrővel ki tárázom és mehet a liszt bele. Én vissza raktam a polcra, több kacatot nem veszek.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
krizmo_
Topikgazda
-
bugizozi
őstag
Köszönöm a válaszokat!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Digitalpimp
senior tag
válasz btraven #11197 üzenetére
Van, szerintem a puhább-ragacsosabb tésztákkal jobb rajta dolgozni, meg nem szívja be a nedvességet-zsiradékot. Könnyű tisztítani is. Én Aliról vettem, de nem sokkal olcsóbb.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Néha szoktam ilyen túró rudi pitét csinálni [link]
A gondom az, hogy a tészta nagyon kemény, cipőtalp állagú mindig. Mondjuk én nem rakok rá alufóliát meg babot, simán csak kisütöm. Lehet emiatt? Vagy a másik dolog, hogy kamut lisztet használtam hozzá és cukor helyett édesítőszert.Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
krizmo_
Topikgazda
válasz bugizozi #11209 üzenetére
Üdv,
Mondjuk én nem rakok rá alufóliát meg babot, simán csak kisütöm. Lehet emiatt?
Nem hiszem, ezt azért szoktuk rátenni, hogy nem púposodjon fel a tészta, és egyenletesen süljön. A kamut liszt nagyon meg tud "keményedni", emiatt is jó nagyon kekszekhez, elképzelhető, hogy az lesz a hunyó. -
-
bugizozi
őstag
válasz krizmo_ #11211 üzenetére
Lehet, fehér lisztből még sose próbáltam, csak tk búza és tk tönköly, annak is hasonló eredménye lett. Azt hittem a kamuttal jobb lesz, mint a pizza.
Lehet megpróbálkozok majd inkább valami kekszes alappal, pl ilyen Sütés nélküli, cukormentes meggyes sajttortát már csináltunk, ez baromi jó volt. Csak rakok hozzá kakaóport meg egy kicsivel több vajat.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
veterán
válasz Keef_Lee #11199 üzenetére
Asszony Zepteres szilikon alátétet használ (nem vettük, ajándékba kaptuk ), az bírja a derelyevágót, meg az átlagos élességű konyhakést
Nyilván ha egy sniccerrel esnék neki, azt nem bírná, de a normál vagdosást jól állja.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
btraven
őstag
Lisztek között is lehet különbség? Múltkor valami fehér csomagolású liszt volt a Lidl-ben. Az abból készült kenyér egész jó volt a gyomromnak. Sajnos nem néztem milyen liszt volt. De most újra a Belbake van 139 Ft/kg áron. És a gyomrom tiltakozik. Émelyeg. Bár pechemre a margarint is pont cseréltem Rama->Lidlisre. Hiába kísérletezni kell.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz btraven #11217 üzenetére
A te esetedtől függetlenül mondom. Persze, hogy van különbség... ezer paraméter alapján lehet őket összehasonlítani. A lakossági szempont a tápérték táblázatban és az esetleges bio vagy nem bio gazdálkodás megkülönböztetésében kimerül.
Egyébként... egyáltalán nem biztos, hogy ettől émelyeg a gyomrod.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
fradi81
veterán
Na és az sem mindegy hogy mi lesz belőle Aztán mindenki el tudja dönteni nála melyik lisztnek van értelme.
moto g72, Ninebot d28e
-
őstag
Jajj. Eltévedtem. Ez a találós kérdések topicja, nem a főzős!
-
válasz Mr.Csizmás #11226 üzenetére
Kamu vagy Kamut az olcsóbb liszt?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Malmok léteznek, saját szememmel láttam már
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Nikaré
őstag
Szerintem nincsnek malmok, liszt sem létezik.
Famalom az van és onnan származik a finom fűrészpor.
A teljes kiőrlésű fahaj a legjobb BL 2120/46 a legjobb. -
-
Beni2360
félisten
válasz btraven #11217 üzenetére
Egy arany közép út a CZELLI malom BL50 C1-s kenyérnek a BL80 C2-s liszt. Keresd az InterSpaarban vagy a Spar üzletekben, de ott ritkán van. Én a C2-s BL80-s lisztet akcióban az EcoFamily-ból szereztem be. De szoktak a Spar üzletek is akciózni.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #11235 üzenetére
Mivel Pennyben vásárolunk heti szinten a BL55 és a rétes lisztet vesszük. A C1-t süteményhez meg hasonlókra veszem. Pár hete volt 19~ Ft a Sparban.
-
veterán
-
Keef_Lee
senior tag
válasz Donki Hóte #11240 üzenetére
Házi tészta készítése kovásszal, majd ebből "normál" káposztás tészta alias Cvekedli
-
veterán
-
fradi81
veterán
válasz Donki Hóte #11242 üzenetére
Szerintem a kovászolt az igazi, a kovászos meg amit az áruházakban is kapni, de valójában élesztőt tartalmaz.
moto g72, Ninebot d28e
-
válasz Keef_Lee #11241 üzenetére
De minek bele kovász? Élesztőt sem kell bele tenni. Az ilyen ételbetét tészta max két dologból áll: liszt tojás és ha szükséges akkor langyos víz, még só sem kell bele.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Találkoztatok már ilyen, a Lidl-ben most kapható burgonyapüré-tejjel cuccal?
Gondoltam egyszer az életben kipróbálom.
A dobozon lévő (csak magyar) használati utasítás szerint: " forralj föl 500 ml vizet, vedd le a tűzről, és önts bele 150 ml hideg VIZET!!!, majd bele a por vaj , és kész.
Nem elírás, és igazából 150 ml hideg tejet kéne beleönteni?
Ugyanakkor azt írja, hogy extrudált tejport tartalmaz.
De olyat, hogy forró vízbe hideg vizet öntsek, még nem hallottam...
-
Beni2360
félisten
válasz balazs1956 #11246 üzenetére
Így éred el szerintem azt a hőfokot ami az összeállításhoz kell. Így nem kell hőmérővel babrálni. Ki kísérleteztek.
-
válasz balazs1956 #11246 üzenetére
Extrudált tejport? LoL
-
Keef_Lee
senior tag
válasz Essejó #11245 üzenetére
1, Mert ez is egy igazi "kovászmentő" recept és találtam, de finom.
2, Majdnem egy napig volt a hűtőben és ezalatt átalakítja a lisztben, amit át kell. (Azt olvastam
#Ance 11243:
Egy napig, de csak ha igazi fodort akarsz. Mi kockatésztára vágtuk, mint az igazi cvekedlit, így csak majdnem egy nap
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest