- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
- A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
- A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
- Az átlagnál vaskosabb ventilátorok kandikáltak ki a Corsair vitorlája mögül
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Raspberry Pi
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Hirdetés
-
VR játék lesz az Batman: Arkham Shadow (Meta Quest 3)
gp Egyelőre csak egy teaser trailert kaptunk a teljes leleplezésre a Summer Game Festen kerül sor.
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
Snapdragon 8-as szériával várhatók a Honor 200-ak?
ma A Honor 200 állítólag a 8s Gen 3-at, a 200 Pro változat pedig a 8 Gen 3-at használja majd.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keef_Lee
senior tag
Ha már kovász a téma... Nálunk kovászos rozs kenyér készült. Olyan aktív a kovász 1,5-2 év után, hogy már ezzel is elbír
-
Keef_Lee
senior tag
válasz attiati #11408 üzenetére
Nem, mindig kell belőle etetés után félretenni (nálunk a hűtőbe, mert csak hetente használjuk.)
Azok szerények voltak, mert mindig 100 évest szoktak hirdetni
2 érdekesség:
- A tv-ben valami híres pék mondta, hogy a kovászt magunknak kell nevelnünk, hogy átvegye a helység "élővilágát", atmoszféráját, mikroorganizmusostól, stb.
- Régen a "jány", amikor elkerült a háztól, akkor kapott az anyától egy kis kovászt. Ez így ment generációról generációra. Olaszoknál 600 éves kovászokról is beszélnek.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Párolás és rizsfőzés megoldható 1 géppel?
Van valami javasolt modell?ezt inkább párolónak hirdetik: [Tefal VC145130]
Használtam már és nagyon jól párolja a zöldségeket.
Rizsfőzésre nem ismerem.
Ezt inkább rizsfőzőnek hirdetik: Tefal RK 103811
Vajon zöldséget is jól párol?
-
totron
addikt
válasz krizmo_ #11404 üzenetére
Csak nehogy ez a fogalom is flexibilissé váljon menet közben, titokban, ahogy az lenni szokott a kereskedelemben. Én csak abban hiszek ami otthon készült, mármint abban tudom mi van, de legalábbis a készítés során elkövethető cifrángok biztosan megspórolódnak.
(#11409) Keef_Lee, az első bekezdésedben te magad írtad le, azt, amiért nem lehet x száz éves. Lokális kultúrákból dolgozik, szóval ez a legendáriumokat magukban hizlaló beállítottságúaknak ez rossz hír és Los Angeles-i kovász is csak 1-2 alkalommal tudja megmutatni magát nálunk, Pusztaborzasztón. Nem is baj: korszakokon átívelően ment mindig a távolba való hurcolása az élet kellékeinek, kell a különlegesség az elmének. A kovászt ez annyira nem érdekli, él amiből és ahol tud, cserébe a képzelgőket sem zavarja meg a valóság, mindenki boldog, néha totron szeme tikkel csupán.
(#11408) attiati, kevesen tudják, de ha elég idős egy kovász az bizony magától kiugrik a hűtőből és kenyérré készíti magát. Az igazán jól neveltek még rozsból is. Hihetetlen!
-
Essejó
veterán
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok, 11-től lesz a Lidlben ez a típus, de melyik is ez pontosan?
-
ANDROID???
addikt
válasz ANDROID??? #11415 üzenetére
-
attiati
veterán
Közben felfedeztem egy másik kenyérboltot.
Ég és föld a különbség.[kép]
(by Három Tarka Macska Pékség)Már csak gluténmenteset kellene találni.
Vagy házilag kell elkészíteni[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz attiati #11417 üzenetére
Nagyon szívesen!
Három Tarka Macska Pékség
Ismerem, valóban jó pékség, bár kicsit túltározott volt, amikor utoljára ott jártunk és ha jól emlékszem kissé savanykásak a kovászos termékek. Egyszer onnan vettünk vörösboros baconös ciabattát, amit aztán nagyon sokszor megsütöttem otthon.
A legnagyobb kedvenceim az Artizán pékségek, ha egyszer jársz valamelyik közelében mindenképp próbáld ki.[ Szerkesztve ]
-
peestike
senior tag
Édes nemes paprikából van valami ajánlott?
Vagy esetleg online bolt, ahonnét érdemes lenne rendelni?
Gondolom, valami kalocsaival, vagy szegedivel nem lehetne mellényúlni.
Jön a húsvét, gulyásleves, pörkölt, halászlé, kellene valami minőségi anyag.
Köszönöm szépen előre is a tippeket!42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Essejó #11422 üzenetére
Régen csináltam már, amikor még élesztővel dolgoztam, általában akkor készült ciabatta, amikor nem volt időm kenyeret csinálni. Felfuttattam az élesztőt, ízlés szerint adtam hozzá vörösbort, és aprított bacont, kb. nokedliállagúra csináltam, majd pár óra múlva lisztes deszkára borítottam, és formáztam, picit hagytam kelni, és kisütöttem. Kicsit hanyag megoldásnak hangzik, de egész finom volt, simán is el lehet készíteni bacon és bor nélkül.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz attiati #11424 üzenetére
A kovászos kenyerek nem olcsók. Tekintve, hogy mennyi munka van velük ez valahol érthető.
Ha túlszaporodnak az ecetsav baktériumok, akkor lesz savanykás, nem szabad túlkeleszteni, mert ilyenkor is az ecetsav baktériumok lesznek többségben. A rozskovásztól is lehet savanykásabb ízű a kenyér, ezért is hagytam el a rozst.
-
-
Digitalpimp
senior tag
válasz peestike #11425 üzenetére
Én ősszel a Böllérbolt.hu-ról vettem, simát és füstöltet is, szerintem nagyon jó minőség. Íze, állaga, színezése, ok.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
peestike
senior tag
Köszönöm szépen a paprika tippeket. Ezt néztem ki magamtól elsőre, de a böllérboltot is megnézem. Annyi mellékesen, hogy kérdeztem anyósomat, meg édesanyámat, hogy mifélét. Érdekes, de mindketten azt mondták, hogy a kalocsai jobb volt, mint a szegedi.
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
totron
addikt
válasz attiati #11430 üzenetére
A rozsliszt könnyebben savanyodik. A keményítője is más, nem mindenki bírja (nincs köze a glutén témához ennek amiről most beszélek).
(#11427) krizmo_, ez egy jó kérdés, hogy milyennek kellene lennie, illetve mi fér bele. Régebben bárdolatlanabbak voltak a módszerek, vagyis összességében gondolom megszokták az emberek, hogy napok múltán az esetek túlnyomó részében savanyú volt a kenyér. Sütés meg csak ~hetente volt, nem lehetett nagyon ugrálni. Ma egy olyan korban élünk amikor tévesen azt hisszük, hogy több az energia és az jár is nekünk, de ha már így járunk el, akkor a túltárazottságot, savanyítást meg el lehetne kerülni. Nem igaz az, hogy kötelezően savanyú egy kovászos kenyér, mert nem. Személy szerint az aznapit szeretem legjobban, kihűlve természetesen, másnaposan és a többi napokon már nem az igazi, még az sem, amelyik nem savanyú. Főleg csillió pénzekért legyen rendben. Akik nem sütnek otthon, náluk biztos átmegy ez a duma, de én nem lennék jó vásárlójuk.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz totron #11434 üzenetére
Minden héten sütök kenyeret, és időnként más pékterméket is, bár mostanában nem teszek fel sok mindent, de csak azért, mert nem tudok semmi újat felmutatni, mert egyszerű péktermékek készülnek.
Némelyik kovászos kenyér nem azért lesz savanyú, mert sok napos, hanem eleve van egy savanykás ízvilága, ami sok esetben szándékos. A kovászos kenyeret 1 hét múlva is megeszem, és nem savanyú, mert én úgy készítem, hogy nem legyen az. Általában ott csúsznak meg a kovászos kenyerek, hogy elnyúlik a bulk, és kissé túlkel a tészta, ilyenkor lesz a végeredmény savanyú.
-
totron
addikt
válasz krizmo_ #11435 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy van, ami képes savanyúvá iterálni magát a napok múlásával, holott az elején nyoma sincs semmi ilyesminek. Nyilván lehet ízlés dolga is a savanyú mellékíz, viszont szerintem inkább egy hibáról van szó, ami az idők során kényszerből, illetve a mai, modern vásárlóközönség esetén a kritikátlan múltba menekülés okán elfogadottá lett. Sokszor van, hogy a saját életből való kiszakadás eszközeivel szemben elnézőek az emberek, többek között így is alakul az ízlés, mint olyan. Így látom ezt a kérdéskört.
Tudok a munkásságodról és tartsd meg jó szokásod, csak ritkán szólalok meg errefelé.
-
totron
addikt
válasz krizmo_ #11437 üzenetére
Kovásszal csakis. Az élesztőt nehezebb emészteni és még a vércukromat is felkú... helyezi egy magasabb állapotba, így egyértelmű a döntés.
Had' idézzem meg az egyik kedvenc facebookos mamma archetipusomat, nem bírom magamban tartani: Most készült el a kenyér, annyira jól sikerült, teljesen kovászos és csak egy csippetnyi élesztőt tettem bele!
De mineeek? Emberek képesek 21-re lapot húzni. -
Janusz001
őstag
Üdv, mobil kerti fatüzelésű kemencével van valakinek itt tapasztalata? Tavasszal szeretnénk venni egyet, elsősorban pizza,kenyérlángos, bőrös malachúsok, meg aztán ki tudja mi minden lennének benne elkészítve. Én ezt néztem ki : [link] , de ha tudtok jobbat ár/értékben megnézném azt is.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok.
Vettem egy méregdrága indukciós tűzhelyet, és akár mit csinálok, a kifröccsenő ollaj kaja stb úgy oda tud sülni a lábas alá/tűzhelyre, hogy hosszabb idő levakarni, mint a főzés egész ideje.(mindenféle vegyszert bevetettem már)
Mit lehetne a fazék, és a tűzhely közé tenni?
Szilikonos sütőpapír tökéletes, de előbb utóbb megfeketedik, elporlik, félő, h egyszer felgyullad.
Gondolkodtam még tekercsben kapható szilikonos, sütőlapról (nem papír, hanem néhány tized mm vastag szilikon fólia)
Vagy esetleg a szintén tekercsben kapható alumínium fólia?
Tapasztalat/ötlet/ellenvetés?Segítségeteket előre is köszönöm szépen
-
Janusz001
őstag
válasz balazs1956 #11441 üzenetére
Nálunk 11. éve szuperál egy bosch indukciós, ezt a jelenséget még nem tapasztaltuk, minden szennyeződés könnyen lejön.
-
totron
addikt
válasz balazs1956 #11441 üzenetére
Indukciós van szolgálatban itt is, nem biztos, hogy értem a probléma keletkezését, hiszen ahol forróság jön létre az edény alja visszamelegíti a felületet ott az edény alja van, vagyis takar maga alatt, kintebb, a közökben meg nincs indukció. Papírtörlőkendőt szoktam tenni az öntöttvas bogrács alá, ha maximum 600 Watt elég a műveletre, de igen, idővel megbarnul. Soha nem húzgálok semmit rajta, mert szarrá karcolná a felületet, azt meg nagyon kiábrándító lenne bámulni mindig, sokan woknak és gáztűzhelynek képzelik és lemásolják a vagánynak gondolt mozdulatot - nem az.
Vegyszerek felejtősek, inkább menet közben légy résen és ne hagyd kifutni a dolgokat. Levesnél kalkulálj előre, ne töltsd tökig az edényt például és komótosabb fokozaton rotyogjon, elég a 400 ahhoz. Van amihez van fokozat/Watt átváltótáblázat.(#11439) Janusz001, minden bizonnyal megvan az oka, hogy miért késztermékben gondolkodsz, azon belül is mobilban, mégis, ha van lehetőség és kedv amit próbálok megkelteni, akkor az építés öröme felemelő tud lenni. Legyen akár csupasz téglakemence (pizzakemence) vagy egy vályoggal borított, meszelt kivitele, ugyanebben a méretben. 30-ból is kijöhetne 300+ helyett. Ismerek pár tulajt és mindenki hozzáadott értékként nyilatkozott az alkotás folyamatáról. A kész esetén az oda nem illő anyagokról legyenek sejtéseink, még akkor is, ha papíron élelmiszerbiztonságilag rendben lévő samottal is szerelik, nem csak abból áll. Nem a konkrét gyártót akarom lehúzni, nem ismerem, de nem árt egy kis egészséges kétkedés, mégis ételről van szó a végén. Ugyanígy az alufóliát is kerülném.
-
balazs1956
senior tag
válasz totron #11443 üzenetére
Hát valahogy csak rákerül egy két csepp olaj, leves, stb. Oszt ha véletlenül rázúzom a forró fazekat, akárcsak úgy hogy pozícionálok a főzőfelület közepére, más rajta is van a lábas/fazék alján.
Nem véletlenül árulnak x-féle indukcióslap tisztítót, de legjobb lenne, ha rá sem fröccsenne.
Janusz001: Ha nagyon odaég, akkor először fém spéci pengével majd klf. vegyszerrel tisztítom,
Szeretem, ha makulátlan, de sok időbe telik.l, -
totron
addikt
válasz balazs1956 #11444 üzenetére
Törlőkendő és nem teszed rá. Ezek a klf. vegyszerek mik név szerint és van-e ténylegesen nagyobb hatásuk egy ecetes tisztításnál?
-
sutszi
veterán
válasz balazs1956 #11444 üzenetére
A kiindulási jelenség szerintem mindenkinél jelen van... valahogy odakeveredik kis étel...de nekünk kb soha, vagy egyáltalán nem ég oda... Legalábbis nem olyan mértékben, hogy ez gond legyen. Van, hogy főzés után de legritkábban is, minden esete le van mosva. Szóval annyira soha nem rohad oda, hogy spaklival kellene felkaparni.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
addikt
Akarnék lesütni zsírban oldalast. Namost sertés zsírt nem nagyon használnék. Mennyire szentségtörés kacsa / liba zsírba oldalast sütni? Jó lesz a végeredmény?
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
Essejó
veterán
válasz body007 #11449 üzenetére
Bp. XVIII.kerület Haladás utca, Pestszentlőrinci piac, a rendőrség felöli oldalajtón bemenve mindjárt bal kéz felől van egy baromfis aki árul liba - kacsa testhájat, azt kisütve töpörtyűd is van. Ugyanott szokott lenni melles és vagy combos kacsa aprólék. (komplett farhát, mellel vagy combokkal)
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Microsoft Excel topic
- Fujifilm X
- További aktív témák...