- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Egyik gyors és kedvenc zsemlénk.
Finom ropogós körben a héjja.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
lorcsi
veterán
holnaptól lesz pizzakő a lidl-ben
szerintetek érdemes ..valóban emeli a pizza készítés minőségét ?eladó: vadi új soundcore motion+
-
fradi81
veterán
válasz lorcsi #11505 üzenetére
Öntöttvason próbáltuk a hagyományos kis pizzaforma helyett ott jobban megsült az alja, kb. ennyi pluszt ad a kő is, de ebbe nincs sok tapasztalat gyorsan átálltam kemencére. Hagyományos sütőnél a grillfunkció adna jóval nagyobb hőt ami kellene a pizzának a gyorsabb süléshez.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
bugizozi
őstag
válasz lorcsi #11505 üzenetére
Röviden: igen
3e-t megér, hogy kipróbáld, annyi, hogy tedd szinte legfelülre, legalább egy órát kell járatni a sütőt, hogy átforrósodjon, berakod a pizzát, rányomsz a grillre a sütőn aztán hadszóljon.
egy személyes tipp: a téglalap alakút vedd, nagyobb a felülete, kisebb az esélye hogy mellé rakod a pizzát.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Hamburger partit csinálunk családdal húsvét hétvégén...
Tudtok esetleg 1 jó, bevált hamburger zsemle receptet ajánlani? -
fradi81
veterán
válasz forras2 #11508 üzenetére
Hali
Még nem próbáltam de ezt néztem ki, mert extrapuha bucit akarok majd, hasonlót mint a gyorséttermi. Hátránya hogy kicsit bonyolultabb mint az átlagmoto g72, Ninebot d28e
-
-
lorcsi
veterán
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Húsvéti "sonkát" akarok grillezni. Annyi a bökkenő ,hogy a hús maga nyers és nem tudom ,hogy előfőzzem ,hogy ne kelljen 6-8 óráig grillezni vagy hülyeség ?Vagy tarja vagy lapocka lenne az alany.
Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!
-
őstag
válasz Ramoskaa #11519 üzenetére
Én mindenképpen előfőzném. Ha van kuktád, akkor kb. 1 óra elég. Hagyd a lében kihűlni.
Egyéb esetben kg/óra a javasolt főzési idő.
Utána kihűlve szeletelném és úgy tenném a jó forró grillre csak pár percre.
Ha nem főzöd elő, akkor csak a füstölés működhet alacsonyabb hőfokon, jó hosszú ideig, de nem hinném, hogy egy alap esetben sózott, füstölt sonkának az jót tenne.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz Ramoskaa #11521 üzenetére
hát egy másfél kilós lapockát is ha low&slow sütök a sütőben, akkor körülbelül úgy néz ki, hogy fólia alatt 150 fokon 3-3.5 óra, utána 40-60 perc fólia nélkül 200 fokon, hogy kapjon kis színt is, plusz párologjon el alóla a lé
szóval így tudsz számolni, de grillezni nem fogod tudni szerintem úgy, hogy ehető is legyen
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Ramoskaa
senior tag
az a lényeg ,hogy vágható legyen, meg ugye kapjon egy kis füstös ízt, meg ne szárítsam ki. Több helyen ilyen ananász leves,húsleveses szósszal kenegetik. Valami olyasmit akarok csak ugye azt főtt vagy füstölt sonkából csinálják. Én meg kiserleteznék inkább.
De hülyeség előtte megfőzni, ugye?(főzetlen,füstöletlenül)Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!
-
cucka
addikt
válasz Ramoskaa #11523 üzenetére
Ahogy írták - hosszú ideig kell alacsony (mondjuk 130 fokos) hőmérsékleten sütni a húst. Ha túl nagy a hőmérséklet, akkor kívül megég, belül nyers marad. Grillen azért kihívás, mert folyamatosan figyelni-szabályozni kell a hőmérsékletet.
De amit te akarsz, azt úgy hívják, hogy sült hús. A húsvéti sonka hagyományosan nem sült, hanem főtt.
-
pohár
félisten
válasz Ramoskaa #11523 üzenetére
ez nem lesz száraz, legalábbis a low&slow lényege pont ez
füstös ízt nem fog kapni, de ezt a fűszerkeveréket szoktam beledörzsölni sütés előtt, isteni (picit pikánsan csík, füstös, fűszeres, nyami )
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Ramoskaa
senior tag
köszönöm a válaszokat!
Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!
-
Beni2360
félisten
Sziasztok, vett valaki. Pennyben VIVERSS palacsinta sütőt és serpenyőt?
Mindkettőnek enyhén domború a belső alja, körbe folyik a folyadék és kimarad a közepe. Palacsinta sütésnél ez igen zavaró oda kap a közepe. Vagyis ott jóval sültebb.
Kísérleteztek az indukciós lapon sütöttem 140 C fok lassú volt a 160 C fok meg már égette.
Tanácsokat kérnék mi legyen a palacsinta sütővel?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Ramoskaa
senior tag
válasz forras2 #11508 üzenetére
bár megkésve ,de én már csak ezt csinálom , nagyon finom hamburger zsemle recept : [szoky hamburger zsemle]
Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz attiati #11529 üzenetére
En meg tudom ajanlani a Pekmuhelyt. Szerintem a felbarnajuk az egyik legjobb sallangmentes alapkenyer. Nem olyan fancy, mint az Artizan, kisebb a valasztek, de nagyon jo szerintem.
Van meg nagyon jo kenyer a Vajban es a Normaban bar ezek szerintem mar tul dragak.
Ott van meg a Marmonstein pekseg. Asszem a legregebbi kezmuves vadkovaszos. Sajnos csak egyszer volt alkalmam kiprobalni egy magos kenyeruket. Az nagyon jo volt.
Csak hallomasbol ismerem a Pipacsot. Ugy emlekszem, hogy ott is kemenyebbek az arak.
Az en kozelembe nem reg nyilt a SALT Bakery. Ez egy Michelin csillagos etteremhez tartozik. Van sima kovaszos kenyer normalis aron (kb Artizan ar). Annyiban mas, mint a tobbi, hogy szerintem itt nagyon magas hidratacioval dolgoznak es extrem levegos a kenyer. Itt van veres csiga is
Probaltam meg a Vadkovaszos pekseg kenyeret. Nem volt rossz, de a Pekmuhely vagy Artizan jobb.
Lattam mar egyebkent talan Primaban vagy Sparban is vadkovaszos kenyeret. Van egy ceg amelyik nagyobb mennyisegben valahogy automatizaltan gyartja nem pedig kis kezmuves peksegben. Ok szallitanak boltoknak. Tudomasom szerint az is adalekmentes es csak vadkovasz van benne. -
krizmo_
Topikgazda
válasz attiati #11529 üzenetére
Örülök, hogy elégedett vagy.
Az alakor kenyér nagyon finom sok naposan pirítósnak is. Ritkán veszünk ilyesmit, de ha mégis, akkor valami különlegességet, ami inspirációnak is jó.
Bár nincs túl közel BP-hez, de a Búzalelke Pékség nagyon megfogott, egyszerű hely, de nagyon finomak itt is a pékáruk. -
kenwood
veterán
Csirkes Pho levest szeretnek csinalni. 30 receptet megneztem mar,de az elso harom kiserlet mindegyike olyan rossz lett,hogy nem csak az ettermi szintet nem hozza, hanem teljesen ehetetlen. Van esetleg valaki, akinek sikertelen probalkozasok utan meglett a megoldas?
Ha igen, mi volt a gond ?
Fontos, hogy nem receptet kerek, mert az hegyekben all a neten, hanem tippet,hogy mi az a hiba,aminek a kikuszobolesevel ehetove valik ?
Amiket eddig probaltam,de nem segitett :
- sima fahej helyett vietnami
- a hust, fuszeres zsakot elobb kivenni,es csak a csontot,levet fozni tovabb
- marhanal eloforrazas, hab leszedes
- csirkenel eloszor alaple fozes (az meg finom volt), majd utana a PhoJohetnek nagyon banalis tippek is,mert par kajatol eltekintve nem tudok fozni,de pl a bolognaim siman ettermi szint volt mar elsore is.
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
attiati
veterán
válasz Tibicsucsu #11531 üzenetére
Köszi a tippeket, ki fogok majd még próbálni pár pékséget.
Egyébként az ár érdekes kérdés, mert eddig egy csomó kenyeret eldobáltam.
Most a kovászos kenyeret több napig frissen lehet enni, amíg el nem fogy.
Így a legdrágább kovászos kenyér is ugyanott van, mint a közepesen drága sparos / lipóti pékséges kenyér.#11532krizmo_
Ma az Artisan előtt giga sor állt.
Hozzájuk egyértelműen az alakor miatt megyek.[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
válasz kenwood #11533 üzenetére
Szia. Tudom nem receptet kértél, de ez nem is az, hanem egy részletes leírás a módszerekről. Én anno ez alapján készítettem el, mikor volt ráérős időm.
Finom lett, élmény volt, de többször nem állnék neki. Egyszerűbb bemenni egy olyan helyre, ahol jól készítik. Mellesleg mindenhol van benne valami csavar, amit úgysem tudunk, de más élményt ad. Szerintem az éttermek titka egyébként a mennyiség. Egy csirkepörkölt is sokkal jobb lesz, ha 20 combból készíted, mintha 4-ből.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
Koszi, volt benne par hasznos tipp,amit mashol nem lattam, de tovabbra sem ertem,miert ennyire mas nalam.
Sok helyen ettem mar. (10+) Siman elmegyek Ujpestrol a Kobanyai piachoz is erte .
Sehol nem ugyanaz az iz, de azert nagyon hasonloak. Nehol picit sok a viz, igy kevesbe intenziv. Valahol a csirkenek van egy kis (nem jo ertlemben vett) csirkes ize. Nehol van benne egy pici fuseres mellekiz,ami nekem nem passzol. Olyan rosszat,mint a sajatom, viszont egyedul a Lehel Csarnokban ettem. A legjobbat meg az Oriental Soup Balzac-ban.Amit nem ertek, hogy az enyembol nem hianyzik valami, vagy tul sok valami, hanem egy teljesen mas, sokkal rosszabb iz. Egyebkent az lesz,amit mondtal, csak ugye 2500+ forint,es par deka hus van benne. Ez havi 1-2 alkalom eseten nyilvan nem problema, de fuggo lettem, igy heti tobb alkalommal igenylem Ami meg zavarni szokott, hogy meg azokon a helyeken is ,ahol teljesen jo a leves, gyakran zavaroan budos kajaszag van.
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
btraven
őstag
Vettem főtt-füstölt lapockát. A piros gumis háló eltávolítására van valami trükk?
-
válasz kenwood #11537 üzenetére
Újpestről tán közelebb van a Pho 38 a XV. kerületben az Illyés Gyula 18-22 ben.
Igen jó Phó-t ettem többször is a Hoa Sen Vietnámi étteremben a XVIII. kerület Gyömrői út 79 ben a Sárkány centerben .
Bár meg kell jegyeznem, hogy én mindig a marhahúsost eszem.Ami nekem kérdéses az, hogy vajon a Vietnami ételek is át vannak e szabva a Magyar ízlésre mint a Kínaiak. Mert ha igazán autentikus Kínait akarok enni, akkor olyan hely kell ahol sok Kínai eszik. Ilyen pl a X. kerületben a Mázsa téren a Duna Panda áruházzal szemben lévő tízen sok étterem. Ha szerencséd van, akkor találsz olyan felszolgálót aki legalább kicsit beszéli az Angolt, mert Magyarul nem tudnak. Nekem szerencsém volt mert tömve volt mind, és ahol végül volt hely ott az étlap tableten volt, és kép alapján tudtam választani.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
válasz Mr.Csizmás #11540 üzenetére
Nekem a Pho 38 egy bő 15 perces séta a Beller Imréből.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
kenwood
veterán
válasz Essejó #11539 üzenetére
Voltam mar ott. 5 helyerol tudok a kornyeken (Arpad uzlethaz mogott, Ujpest-kozpont Burger King mellett, ketto az Azsia Centerben). Rossznak nem mondanam,de a masik negy nekem jobban bejon. Egyszer ettem ott Pad Thait is, az valami leben uszott, nem tudtam hova rakni a dolgot Szeretem a marhast is, de egy nalam egy szinten van a csirkessel, es az utobbi szinte mindenhol olcsobb.
Szerintem biztosan mas az eredeti, mar csak az alapanyagok miatt is.
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
krizmo_
Topikgazda
#11534 attiati
Az Artisan előtt gyakran van nagy sor. Pl. hétvégén érdemes korán menni.Nektek a sonkafőzés nem amortizálja le az edényeket? Most vettünk egy ilyen fazekat, és berozsdásodott néhány részen, valamit lepattogott az anyagból, és a korábbi években más fazekakkal ugyanez volt. A sonka nem tartalmaz semmit mást, csak sót (nem nitrites pácsót), és hagyományos módon van füstölve.
-
őstag
válasz krizmo_ #11546 üzenetére
Jópár éve elektromos kuktában csinálom, mert sokkal jobb lesz a végeredmény és nem kell rá figyelni, reggelre már ki is hűl a lében. Sőt, azóta nem csak húsvétkor készítünk, hanem máskor is. Pulled sonkát ( ) készítek belőle, abból készül a szendvics, megy tojásba stb. A kuktát nem bántja.
-
őstag
válasz krizmo_ #11548 üzenetére
Ajánlom, mert megkönnyítette az életünket. Az elején ugyanúgy le lehet pirítani benne mindent, aztán lezárod és 40 perc alatt van marhapörid.
Ma Jókai bableveshez használtam. Felkockáztam a nyers sonkát, betettem vízzel, babérlevéllel, hagymával, borssal. 25 perc alatt puhára főzte, utána abból meregettem a főzőlevet a leveshez és a sonka ment bele a végén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest