- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
- A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
- A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
- Az átlagnál vaskosabb ventilátorok kandikáltak ki a Corsair vitorlája mögül
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Raspberry Pi
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Hirdetés
-
Nyár végén jön az idei THQ Nordic Digital Showcase
gp Az új bejelentések mellett újabb részleteket kapunk a Gothic Remake-ről és a Titan Quest II-ről is.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
ph A szerverpiacra szánt Turin platform, illetve a mobil szintre nevező Strix Point érhető el a főbb partnerek számára.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs1956
senior tag
válasz sutszi #11446 üzenetére
A hiba valószínűleg bennem van, de a végeredmény sajnos adott: nem eléggé csillogó, sőt, foltos tűzhely.
Alátenni talán alufóliát tudnék, de az tesztelés alatt.
Fóliás cég válasza:"Köszönjük levelét, megkeresését.
Az indukciós főzőlapok használat közben megközelítik a 400 C fokot is, így sajnos nem tudunk ajánlani Önnek olyan lapot ami erre a célra megfelelő lehet.
A teflon fóliák maximált üzemi hőtűrése 260 C a szilikongumiké ettől kevesebb 220 C fok."totron mindent is kipróbáltunk, de legjobban a zsíroldó/spakli kombó működött...
-
balazs1956
senior tag
válasz balazs1956 #11451 üzenetére
breaking news
Nem hagyott nyugodni a dolog, mert nálam a probléma valós, és utálom fényesíteni, naponta hatszor törölgetni a lapot.1- Az alufóliát el lehet felejteni, mert 10 másodpercen belül fellobbant!!!!!
2-Gyanús volt nekem a cég válasza a 400 C-fokról, és egy spéci, nagyon pontos műszerrel kimértem a hőt az edény és az indukciós lap között: láss csodát :a power állásban vizet forralva, a maximális hőmérséklet 117 !!!!fok volt. Ezek után alátettem a Lidl-ben vásárolt tekercses, többször használatos Crofton fóliát, (nem sütőpapírt!!), és 10 perc vízforralás maximális tűzerőn, tökéletes eredményt hozott. A fólián semmiféle nyoma nem maradt.
Amit még meg fogok próbálni, hogy egy öntöttvas edény alatt milyen hőmérsékletek uralkodnak, de azt már csak holnap.( beszámolok róla) -
arcsin
senior tag
válasz balazs1956 #11452 üzenetére
Szerezz egy asszonyt hozzá és akkor nem neked kell napi6x ... Vagy fozes utan/elött letakaritani. a storyban te vagy a helikopter, nem tudom feltünt-e. Próbálj ki egy olcsóbb bosch/electroluxot.
-
totron
addikt
válasz arcsin #11454 üzenetére
A gyártó mibenléte hogyan befolyásolja a főzés kimenetelét nála?
(#11434) totron, vagy olyat is lehet, hogy a kisülés napján lefagyasztod a kenyeret, így később is hozza az zéró day frissességet. Házi májassal, paradicsommal (nem vízízűvel) ettem tegnap, mondhatom, fejedelmi volt.
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, hogy ki milyen Káposzta gyalut ajánl amin esetleg van tök gyalu rész is?
Előre is köszi a válaszokat -
krizmo_
Topikgazda
válasz balazs1956 #11441 üzenetére
Szia,
Ha alacsonyabb fokozaton használod a tűzhelyet, akkor nem fog kifröccsenni az étel. Ezt nem próbáltad még?
Mit lehetne a fazék, és a tűzhely közé tenni?
Hogy mit szeretnél? Szerintem ismerd ki a tűzhelyet, nem úgy találták ki hogy valamit a lábas alá rakj, ez nem rendeltetésszerű használat. Kezdetben nekem is furcsa volt megszokni, de hamar sikerült, máshogy működik, mint a gáztűzhely, vagy a kerámialapos. -
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #11458 üzenetére
Hát nekem is van 2 db indukciós fözö lapom, jó pár éve vettem aztán elpakoltam. Örököltem egy másikat az se volt használva. Pár hete téma volt a háztartási gépek topikjában és elö szedtem öket. Hát igazából ez a 20c fokos lépések nem igazán jött be. Nem tudtam csak egy resztelt májat végig vinni rajta. Hol sok, hol meg kevés volt.
60-80-100 stb de pl kb 10 C fokkal többet mértem mint amit a gép mutatott.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
totron
addikt
válasz Beni2360 #11460 üzenetére
A 20 fokos lépésköz elég sűrűnek tűnik. Nekem a gáz után a 200-400-600-800.....2000Watt botránynak hatott, legalább a 400 és 600 és 800 közé plusz 1-1 lépcső igencsak befért volna - gondoltam. Mára meg megszoktam. Jó pittyegtetni, király a piros kijelző is, az kikapcsolási időzítő is jól jön néha, ha szeretném a mikrós végeredményt mikróból is pittyegtetőset vennék, de nem szeretem. Lehet finomhangolást végezni a fedő állapotával, mennyi gőzt engedsz ki menet közben.
-
Beni2360
félisten
válasz totron #11461 üzenetére
Ha nálam már rotyog pl a pöri, akkor a hátsó legkisebbek lángra teszem és elzárás felé éppen, hogy égjen a rózsa.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
sutszi
veterán
válasz Beni2360 #11460 üzenetére
A skála elég gyártó függő... Ikea 9 fokozatot ad meg és a használati utasításban mellé van írva, melyik hány wattot jelent... Hőfokok nincsenek. De láttam már olyat, hogy beállítható volt, hogy szeretnéd megadni az adott fokozatot... állíthattad egy 1-X skálán, és hőmérsékletként is...
Ha ettől elvonatkoztatunk akkor lehet a lényegre is fókuszálni... Pl, úgy tudsz sokkal gyorsabban melegíteni, hogy nem akarja feltétlenül elfüstölni az ételt az edényben...
Én a hagyományos villanyt praktikus okokból nagyon megutáltam... azt azonnal le kell venned ha végeztél...mert a felületnek van egy hőtartó képessége és gyakorlatilag kiszámíthatatlanná válik lezárás után, hogy még szénné éget vagy melegen tart. A Gázról meg nem is beszélnék. Elavult technológia... és gázt nem is vezettetnék már be eleve...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
totron
addikt
válasz sutszi #11463 üzenetére
Ugyanez a gondolat, elvonatkoztatás. Az enyémen Wattok vannak és hőfokok, de utóbbiban nem bízom, így az előbbi skálára támaszkodom. Mindegy is, kicsit újra kell tanulni az egész készítési folyamatot, de nem vészes. Nem a meglévő, egyébként is nehezen megfogható hőfoki értékekhez kell ragaszkodni, azt gáznál sem tudta az ember, hanem hogy melyik állapotában mit és hogyan csinál az adott gépezet.
Miért ne vezethetnék be a gázt? Klasszik rezsós időszak is volt, ott az utóhőt idővel egész pontosan megtanultam felhasználni, jól kalkulálható volt.
-
Moleman
addikt
válasz totron #11466 üzenetére
Na igen, érdemes lenne többet foglalkoznom vele. Majd megkérdezem a mamát, hogyan csinálja, mert az csodálatos, és nagyon jó az eltarthatósága is, lezárt műanyag dobozban 9-10 hónapig is elvan a hűtőben.
Jamaikai jellegű csalamádét (escovitch) csináltam már párszor, mindig nagy sikere volt, más savanyúságot is kéne házilag készíteni. -
sutszi
veterán
válasz totron #11464 üzenetére
Miért ne vezethetnék be a gázt?
Én azt írtam, nem is vezettetnék már be...
A lehetőség adott, csak én nem akarok élni a lehetőséggel. Igazából nekem már régóta benne van a fejemben egy egységesített energia felhasználási koncepció, aminek az egyik pillére, hogy a gáznak mint energiahordozónak már régóta nincs értelme. Minden amihez kvázi energia kell az áram alapú és nem gáz...az én fejemben. Gázt nem tudok termelni...de áramot viszont többféle módon is... De kb csak azért írtam le, hogy érthető legyen a gondolatmenetem, mert ez itt nagyon off.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Beni2360
félisten
válasz sutszi #11463 üzenetére
Én pedig több mint 50 éve gázzal főzök. Sokkal jobban szabályozható. Arról nem is beszélve szinte minden éttermi konyhában gáz van.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
sutszi
veterán
válasz Beni2360 #11471 üzenetére
Ez egy anakronisztikus vélemény. Főzz gázzal továbbra is. Mást nem szeretnék hozzátenni...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Beni2360
félisten
válasz sutszi #11472 üzenetére
Ok, ha te infukciost használsz és hőfok helyett wattot akkor azt hogyan válasszam? Kérnék egy kis útmutatót.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
őstag
válasz Beni2360 #11471 üzenetére
Ez nem valószínű. Sokkal valószínűbb, hogy elektromos berendezések vannak inkább az éttermekben, ha nem igényel olyan kiemelkedő hőt, mint mondjuk egy kínai főzési mód. A egyszerű ok, hogy az olajmelegítők, mélysütők, rostlapok stb. árammal mennek, az elektromos főzőlapok is olcsóbban tartják egész nap a hőt, mint a gázégők. Kisebb a kockázat is, kevesebb a széndioxid a konyhában, valamint mindek vegyíteni a kettőt. Mellesleg a napelemet könnyebb a tetőre tenni, mint lefúrni gázért a földbe. Szóval ritkább a gáz, mint az elektromos szerintem. Két éttermes barátom van, mindenhol elektromos a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
sutszi
veterán
válasz Beni2360 #11473 üzenetére
Anno mikor váltottunk elektromosról indukciósra akkor [ezt] vettük meg, hogy belerázódjunk.
Itt van a használati útmutatóból az a rész, hogy melyik fokozat hány watt.
Innentől rutin kérdése. El kell kezdeni használni és óvatosan tapasztalti úton fogod megtanulni, hogy te melyik ételt hogyan készítesz... Ráadásul ez edényfüggő is... mert van olyan serpenyő amiben 3-as fokozat elég ahhoz ami egy másik serpenyőben 5-ös fokozat...Ez egyébként gáznál sincs másképp, hiszen ott sem tudod elmagyarázni senkinek, hogy melyik gázállás mekkora hőmérsékletet jelent... Egyszerűen megtanultad használni. Itt is ugyanúgy kell eljárni, de nagyon fontos tanács, hogy lentről menj felfelé...és ne fordítva, mert akkor kisebb az esély a kudarcra.
Pl próbáld ki 1L víz felforralását gázon, meg a fenti indukcióson... Az indukciós gyorsabb lesz.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
cucka
addikt
Minden étteremben gáztűzhelyen főznek. Egyrészt a hőfok miatt, másrészt azért, mert jobban szabályozható. (pontosabban a lényeg, hogy a szabályzás azonnali)
Nyilván, vannak elektromos eszközök is, a sütő elektromos, az ételt is elektromos árammal tartják melegen, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz sutszi #11477 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat de nálam gáz felső és villany sütöm van. Vagy 8 éve vettem a Lidliben egy indukciós főzö lapot de félre raktaam tele volt előre programozott gombokkal meg manuális állítás. Örököltem egy rém egyszerű forgó gombos Hauser lapot, C fok és W közt lehet váltani, édesanyám sem boldogult pedig neki villany tűzhelye volt. Ezt abból gondolom, hogy nem használta. Na ezeket vettem elő próbákra. Nem szándékozunk át térni rá. Igen valóban sokkal gyorsabban forralja fel a vizet és az ételeket. Egy nagy adag dinsztelt gombát elkészítettem rajta de ott ültem mellette. Csak kíváncsiságból vettem elő, nem célom váltani.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Megy a Duna TV-n ételek bemutatója a világ híres konyhájából és ott is mindenhol gáz láng felett föznek. Az itthoni brutális gáz árak miatt nem véletlen, hogy itthon át térnek a villanyra.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
totron
addikt
válasz totron #11484 üzenetére
Nó komment. Ha szürkíteni tudsz, válaszolni is tudj már. Szerintem a közvetlen elkészítéshez tartozó gondolatok nem offok, láthatóan, mint topikgazda másként gondolod, de moderátori gombok nyomogatása helyett vedd már a másikat fórumozó számba, hadd értse az álláspontod, köszi.
-
sutszi
veterán
válasz totron #11485 üzenetére
Easy pajtás... Önmérséklet. Egyrészt mindenkinek magától kellene offba tennie, mert ez itt az... Az amiről itt elkezdtünk beszélgetni elég távoli szál.
Illetve valahol mélyen felmerült-e benned a gondolat, hogy más dolga is van mint neked ide válaszolgatni?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
totron
addikt
válasz krizmo_ #11489 üzenetére
Moderátor tette vagy te, topikgazda tetted offba a kérdésem? Ha kérhetem ezt a "rajtad kívül"-reakciókészletet hagyjuk, csak mert meg mertem pendíteni. Kommunikálni kell, nem leuralni. Egyszerűen nehéz olvasni és értelmetlen is szürkíteni folyamatosan, hiszen igen kevés kivételtől eltekintve mindig szorosan a főzés, sütés közelében ment a téma.
-
totron
addikt
válasz krizmo_ #11489 üzenetére
Jelenteni meg hiába is jelentenék bármit, de ezzel te tökéletesen tisztában vagy, de ez is a mentalitás része, hogy ennek ellenére megemlíted, mint lehetőséget. Nem a feszkót keresem, de nehezen viselem, mikor következetesen áramlik a hülyeség és nem hogy tenni nem lehet ellene, de még megemlíteni, rákérdezni sem!
-
krizmo_
Topikgazda
Cukormentes torta
Ez a torta 1 éves születésnapra készült, meglepően finom lett.
Recept:
Tészta :
- 2 tojás
- 200 g datyolyapaszta (Aldiban beszerezhető)
- 100 g bio tönkölybúzaliszt
- 50 ml olaj
- 120 ml tej
- Citromhéj
- 6 g foszfátmentes sütőpor (dm-ben lehet kapni)Szétválasztod a tojásokat.
A tojás sárgáját elkevered a lereszelt datolyapasztával(sima reszelőn reszeltem, így könnyebb eldolgozni), aztán hozzáadod az olajat, folyamatos kevergetés mellett, majd a tejet is hozzáöntöd.
Aztán átszitálva hozzákevered a lisztet, citromhéjat és a sütőport.
A tojásfehérjéből habot versz. Majd belekevered a masszába, amit a tojássárgájából csináltál, óvatosan forgatod, nem töröd össze a habot!
Kikent tortaformában előmelegített sütőben 160 fokon megsütöd. Tűpróbáig kell sütni.(Ez úgy általában ~ 50 perc).A tésztával kellett egy kicsit kísérletezni, hogy tökéletes legyen. Nagyon finom, puha és szellős tészta lesz, egyáltalán nem hiányzik belőle a cukor.
Krém:
- 500 g mascarpone
- 3 db érett banánA banánt leturmixolod, majd habverővel összekevered a mascarponeval.
Összeállítás:
A tésztalapot kettévágod, az egyik felét a tortaforma aljába rakod, a forma belső szélére vágsz egy sütőpapírcsíkot. Az eprekből annyi szemet elfelezel, amennyivel a torta szélét körberakod, majd ráöntöd a kihabosított krémet, aztán rákerül a másik süteménylap is, amire mehet a maradék banánkrém, és végül a díszítés.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Zöldbabfőzeléket lelehet fagyasztani? Azt tudom, h mindent lelehet, az lenne a kérdés, h ehető marad kiolvasztás után?
Megfőztem 1 kg sárga-zöldbabból (van benne 3 szem krumli is és joghurttal van habarva), kb. az egész héten nekem kellene enni így gondoltam elteszem
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
balazs1956
senior tag
válasz balazs1956 #11452 üzenetére
Végszó!
Egy, a gyógyszeriparban dolgozó kutatómérnök tanácsára, megmértem az indukciós lap, és az edény közötti hőmérsékletet üres fazék/lábas esetén, (ahol az első kisérletemben szereplő víz nem vezeti el a hőt)
A mérést 427 Celsius foknál berekesztettem...
Ezúton kérek elnézést a szilikon gyártó cég munkatársától, hogy kételkedtem a szakvéleményében
Marad, a takarítás, és az odafigyelés -
Digitalpimp
senior tag
válasz balazs1956 #11498 üzenetére
Ok, de üres edényt nem igazán főz az ember. Bocs, de szerintem kicsit túlgondolod ezt az egészet.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Microsoft Excel topic
- Fujifilm X
- Renault, Dacia topik
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...