Hirdetés
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen videókártyát?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
marcell2015 #90836 üzenetére
Mi is ez?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
ForRedGlory #90422 üzenetére
Látszik, hogy S9 óta nem volt fejlődés.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Nézem a Oneplus 7 tesztet, s közben megfogalmazódott bennem, hogy az összes 48 megapixeles Sony szenzoros telefon amit eddig láttam, fényképezésben nem elég jó. Nektek nem ez az érzésetek? Vakul a paraszt a nagy számoktól, de a képek még 12 megapixeles méretben is csak átlagosak, fátyolosak, selymesek.
-
-
-
-
Na ezekről a képekről beszéltem:
Automata mód
Prefesszionális mód
Nyers kép jpg-be mentveKb a telefon prof módja a legjobb.
Note9 -
-
-
válasz
Ricardo #90155 üzenetére
Nem visszafelé kéne fejlődni. Oké, fasza a változtatható rekeszű optika, de csak sötétben van előnye. Nem azt mondom, hogy ezzel nem lehet jó képeket csinálni, csupán felesleges kidolgozni mert a végeredmény majdnem ugyan az mint professzionális módban. A telefon nem azért keni el a képet mert hülyén van megoldva a szoftver, hanem mert nincs más lehetősége, zajos az alap amiből dolgozik.
-
Az miért van hogy a Note9/S10 nyers képei sokkal zajosabbak mint anno az S6E+ telefonomé volt?
Tudom már hoztam fel, de most hogy próbáltam kidolgozni őket rájöttem hogy sokkal nehezebb mint anno, mivel tiszta pötty meg homály az egész más telefonokhoz képest. Rádásul most még a 2,4-es rekesszel fényképeztem. -
-
-
válasz
Plazmacucci #90036 üzenetére
Ez legalább kiírja melyik rekeszértékkel dolgozik, de változtatni nem lehet.
-
-
-
-
-
-
-
Ez mi a phasz?
[kép]
OnePlus 7 Pro -
válasz
racskobalazs #89691 üzenetére
Nekem ha még el is indul az app, és lehet fényképezni, a portré módban csak nagy feketeség van és nem működik. Megnézem fejlesztettek e valamit, de utoljára olyan másfél hónapja kerestem rá, akkor nem volt működő csak snapis verzióra.
-
-
válasz
racskobalazs #89684 üzenetére
Hát igen, amikor még nem estek át a ló túloldalára. S7-el már egy olyan irányba indultak ami nem annyira tetszik.
-
válasz
TheBikerider #89679 üzenetére
Cuki
-
válasz
TheBikerider #89676 üzenetére
Mi van ma veletek
-
-
-
válasz
Gabengocia #89600 üzenetére
Emlékeim szerinte nagyon jó képeket csinál, itt a fórum keresőjében keress rá. Sok kép volt feltöltve annó, egy része talán még él. Pixel után a második amit tetszik
-
-
-
-
-
-
-
válasz
NightGT #89391 üzenetére
Nem éri meg úgy nekiindulni, hogy a 808-ra hajazó mobilt keresel. Annál csak fele akkora szenzorral találsz mai telefonokat. Mondanom sem kell, hogy a 808 és a 1020 csendéletek fotózásán kívül semmire nem jó (de igen, telefonálni), így a kollégák által ajánlott telefonok bármelyikével jobban jársz. Nem fognak olyan részleteket megörökíteni mint a nagy szenzorosok, de minden másban jobbak. Mondjuk a Huawei féle 40mpx már rengeteg részletet megőriz, de az még nem 100 ropi.
-
Ugyan már kérem... Most már ne telefont a telefonnal hasonlítsuk hanem szoftvereket? Tán a szenzorokban is tegyünk különbséget, mert az egyikben kisebb? Egyik tudja, a másik nem, nincs ezen mit firtatni. Nem kell az apple védelmére kelni, hogy nekik nincs éjszakai módjuk. Szoftver az szoftver, mindegy minek nevezed a módot. Nem tud éjjel jól fotózni és kész, ezen nincs mit ragozni.
Vagy esetleg félreértelek? -
-
-
-
-
Juj van az aprón egy bontatlan V10, kíváncsi lennék hogy öregedett az a telefon... Ha már annyit van emlegetve a G4, ez meg ugyan az.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
eladogeppc #89081 üzenetére
Szerintem iPhone is kikapcsolja a szoftveres stabit 4K60 mellett, de ezt nem tudom igazolni, csak elmélet.
-
válasz
eladogeppc #89076 üzenetére
Gimbalt próbáltál már? Egyébként ezt az OIS beremegést nem értem. Sötétben minden telefon zajosan, rossz minőségben készít videót, de elmondható, hogy ebben is az Apple és a Samsung a legjobb azért. Sőt most valaki S10-el forgatott.
-
válasz
eladogeppc #89070 üzenetére
Én nem bántani akarlak. Veled van a gond tesó, iPhone-al filmeket forgatnak, de neked nem elég jó. Itt van a gond, hogy olyanokat vársz el amik nem léteznek.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Szerintem ha a többi gyártót is érdekelné a képek részletessége, vagy erre lenne user igény, akkor lemásolnák/csinálnának saját verziót belőle. De egyenlőre nem ez a trend, csak legyen több kamera meg teleszkóp, meg fényképezzen helyetted...
RAW kidolgozással lehet hasonló eredményt, de ugye azzal sokan nem foglalkoznak -
-
-
S9-et, Note9-et rá lehet valahogy venni, hogy Lightroom alatt nem 1,5 rekesszel fotózzon? Vagy is a Lightroomot rá lehet e venni...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Google Pixel topik
- OpenMediaVault
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ukrajnai háború