-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
petiwr
senior tag
Tudnátok pár jobbfajta horror filmet ajánlani?
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Bad Pritt
félisten
válasz gyuromoj #41305 üzenetére
Ez érdekes cikk volt, köszi.
Ránéztem erre a Tenger szívére mi lehet, így eljutottam Nora Roberts imdb adatlapjához.
Az azért nem semmi, hogy 4 filmet listáz, amiről ismerni kéne és mind a négynek ugyanolyan a borítója.[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
pohár
félisten
na akkor nézzük, hogy keptön Kirk hogy menti meg a világot
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
ViiiiktorOC
senior tag
Marvel's Guardians of the Galaxy - New Trailer Teaser 1
Nem bírok addig várni!
[link]LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
xenom0rph
őstag
válasz ViiiiktorOC #41312 üzenetére
Vagy pesszimista vagyok, vagy valami más de nekem olyan eérzésem van hogy ez legalább akkora bukás lesz mint a Godzilla, DE ne legyen igazam.
halahala
-
ViiiiktorOC
senior tag
-
pohár
félisten
az elején volt egy kicsi, de aztán vagy nem tűnt fel, vagy nem is volt (flare-rel)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
james001
veterán
47 Ronin
Szeretem a szamurájos kardozós filmeket de ez annyira unalmas és vontatott volt hogy majdnem ki is nyomtam 1 óra után. De azért végigvártam,a végén a "leszámolás" nem volt rossz,de amúgy a többi része a filmnek nagyon el volt húzva.
Jóindulatból 3/10https://psnprofiles.com/kazama001
-
Pali1119
tag
Interstellar spoiler Csak óvatosan.
Hmm, hát erre nem is gondoltam...és Jessica kabátja is milyen ismerős...[ Szerkesztve ]
"Akinek a legnagyobb a farka, az a bréking."
-
Bad Pritt
félisten
válasz ígyvanferi #41321 üzenetére
Szerintem is, pont úgy volt megvágva a trailer, hogy ne nyomják az arcodba, de észre lehessen venni.
-
Bad Pritt
félisten
Bocs a dupláért.
Vagy a világvége közeleg, vagy a jövő év legidegesítőbb filmjét kapjuk, vagy pedig az egyik legaranyosabbat.
Jönnek a minyonok![ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Bad Pritt #41287 üzenetére
egyébként..
egyébként én is így vagyok, ahogy te. Én a Pacific Rim után a moziból úgy jöttem ki, hogy egyszerúen csak hívtam a haveromat.. Miért hívtam őt? mert úgy fel voltam spannolva, spilázva, bolygatva pozitív értelemben, h kész. egyszerűen imádtam a filmet, a zenéjét ahogy összerakták, és valamiért működött, szuperul lekötött végig. a harcok odabasztak, ahogy azt Toro szerette is volna elérni, minden más nem-volt-érdekes.
Beszélhettünk ott is sok mindenről, mondhatja sok midenki, Integra bátyó is, hogy mennyire kalap szar film volt, lehet, de nem érdekel mert annak, aminek készült, annak tökéletesen megfelelt. Tech demo, székhez beragasztós, hatalmas látvánnyal, hozzá ütős, fülben maradó zene köretnek és ennyi. agy kikapcs de szórakoztat 2órán át. és a legfontosabb, a godzilla után ez is fontossá váló tényező, hogy amikor jó volt a film, nem szakították meg faszsággal, arcfogdosós baromsággal, amire a kutya nem kiváncsi.. elkezdesz malmozni hogy igen, jó, öleljétek meg egymást, meg jajj áj misz jó szó mács, jajj mutassák már megint a szörnyet inkább, ezt látjuk bármelyik más szutyok am.filmben is..a godzilla nem működött, a godzilla megbukott, a godzilla vége snittjénél ahogy beadták a stáblistát, lesütöttem a szemem, hogy istenem...felpattantam és húztam hazafele, a szívemben keserűséggel.
-
james001
veterán
Prisoners (Fogságban)
Jó film volt,tetszett. Végig feszültségben tartja az embert,bár néha volt hogy belassult. A vége is jó volt mikor kiderült ki az elrabló,pont az volt akiről a fene se gondolta volna.
8/10https://psnprofiles.com/kazama001
-
devil-k
nagyúr
Egy kis olvasnivaló:
A videotékák utolsó napjaiA régi szép idők. Jó is volt régen tékákba menni (VHS), volt annak is egy "feelingje", de tudomásul kell venni, változik a világ. Ma már az olaj szőkítésből sem lehetne megélni.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
cyberkind
félisten
válasz bAtt001 #41344 üzenetére
Boba meg Han simán jöhetne, csak kérdés hogy Han helyére tudnak-e hasonló kvalitású fiatal színészt találni mint anno volt Ford.
Ezt a Vörös ötöst meg én se értem, mert szerintem nem volt annyira fontos szereplője.(#41346) genndy
Az tény hogy ebben univerzumban rengeteg lehetőség van de alig vagy abszolút nem merik kihasználni.[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
válasz callmeakos #41347 üzenetére
Pont ez az, alig láttunk valamit Coruscant-ból, nemhogy a sötét és gonosz alvilágból, rengeteg lehetőség van ebben az univerzumban.
-
Bad Pritt
félisten
Elysium
A tavalyi volt a "sci-fi éve", aztán valahogy mégsem: a minőség sok esetben nem érte el a szintet, habár mennyiségileg valóban el voltunk látva rendesen fantasztikumokkal. Számomra két film volt, ami felfokozott várakozás előzött meg, az egyik az Oblivion, ami minden hibájával együtt szerintem egy brutálisan élvezhető főhajtás az oldschool sci-fik előtt, a másik pedig a most taglalandó Elysium, ami sajna nálam (sem) váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
Az elmúlt fél évtizedben 3 független rendező robbant be, vagy próbál berobbanni a küztudatba Hollywoodban, akiket említeni is érdemes: az egyik az a Gareth Edwards, aki szvsz most a Godzillával leszerepelt, a másik Duncan Jones, aki a zseniális Hold és a korrekt Forráskód után jövőre esik át az igazi tűzkeresztségen a WarCraft filmmel és Neill Blomkamp, aki a szintén zseniális District 9-ban saját korábbi ötletét bontotta ki egy egésztestés filmbe és tette mindezt meglehetősen kis pénzből. Az eredmény? A 2009-es év egyik legfurcsább, félig áldokumentum, félig akciófilm hibridje, nyakon öntve egy jó adag apartheid-ellenes felhanggal és erősen naturális ábrázolásmóddal.
Az Elysium pedig az ő második saját ötelete, így látható, hogy három alkotónk a kreativitás három útját választotta: egy remake, egy adaptáció és egy original movie és azt kell mondjam eddig 2-0 az állás ezen a téren. Az Elysiummal az a baj, hogy minden ami működött a District 9-ban az itt is megvan épp csak valahogy nem működik, valahogy más. Unalomig ismert az egész set-up, egyszerűbbek és sablonosabbak a karakterek, megjelenik (sajna) a gyerekfaktor, ami valahogy szirupossá teszi az amúgy nagyon keménynek beállított sztorit, a befejezésben pedig nincs meg az a katartikus negatív felhang, ami a 2009-es filmet olyan jóvá tette számomra. A színészek gyengék vagy közepesek, Matt Damon nagyon egyszerűre vette a figurát, Jodie Foster meg a feleslegesség mintapéldája lehetne ez alapján, Sharlto Copley ugyan jól hozta a szociopata Krugert, de ott meg magával a karakterrel voltak bajok, teljesen hiteltelenné téve mind őt, mind a Foster által játszott biztonsági főnököt (ki a f*szom bérelne fel egy ilyen labilis embert??).
A technikai oldal viszont 10/10-es. Michael Mannra szokták azt mondani, hogy minden lövésnek helye van a filmjeiben és nem esztelenül alkotja meg az akciószcénáit. Na ugyanezt képzeljük el iszoynat fejlett CGI körítéssel és megkapjuk az Elysiumot.
Nincs sok küzdelem a filmben, de ami van, az garantáltan kielégít mindenkit. Precízen modellezett jövőkép, hihető fegyverekkel, robotokkal és a manapság egyre divatosabb exoskeletonnal. Abszolút érezhető a háborús erőszak kontrollálatlansága abban a világban, a fegyverek rendeltetése a teljes pusztítás (lásd: apró drón bombák, amik belefúródnak az emberi húsba és felrobbannak, chemgun, ami keresztüllövi az acélfalat és darálthússá forgácsolja az emberi testet). Blomkamp pedig nagyon precízen vezényeli le mind a földön, mind pedig az állomáson történő akciót, plusz egyik kedvenc témám az exoskeleton- , fejlett művégtag-fejlesztés, úgyhogy ez totál kánaán volt számomra.
Szerintem egyszer érdemes megnézni az Elysiumot, de nem nyújt akkora élményt, mint a District 9, egyszerűen mert egyszerűbb: több pénzből készült stúdiókeretek között, nagyobb közönség számára, úgyhogy mindenből lecsippentettek kicsit, hogy a mainstream közönség számára is befogadhatóbb legyen. Ebben az esetben igaz sajnos, hogy a több néha tényleg több.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
HuMarc
veterán
válasz cyberkind #41348 üzenetére
Teljes mértékben OFF és SW SPOILER, de szerintem mindenki látta a filmeket
15 perce fejeztem be a Clone Warst, végignéztem mind az 5 és fél évadot. Egyedül a 6/12-est nem láttam, de az sem fogja megváltoztatni a véleményem. Lucas szerint az egész univerzum akkora, mint mondjuk Congrád megye. Legelvetemültebb becsléseim esetén talán van akkora, mint egész Magyarország. Az egész sorozat mozgat mondjuk 30-40 főbb karaktert a 6 évad alatt, ebből mondjuk 15-20 a filmekben is szerepet kap. (Ilyen Grievous, Organa szenátor, Dooku, Obi-Wan, Anakin, Yoda, Windu, Palpatine, Padmé, Jar Jar, Darth Maul(!), Jabba, Boba Fett stb.) Aztán van pár karakter, akiket a sorozatba teremtettek (Ahsoka Tano, Asajj Ventriss, pár fejvadász, Clovis, Hondo Ohnaka, Savage Opress, Pre Vizsla, stb.) Aztán ott vannak az eredeti trilógiából bevont karakterek(!) vendégszereplése, mint Greedo, Chewbacca, Grand Moff Tarkin, Ackbar admirális, meg a 6/13-ban a nagy sith lordnak, !!444!!Darth Bane!!444!!-nek is szerepe van. És kis easter egg, a hangját eredetileg Mark Hamill adja.
A színhelyek sem túl változatosak, a hatalmas
TrantorCorusanton kb. csak a Jedi-templom és a szenátusi épület, Florrum, Kamino, az űr, Naboo, Mandalor, ez se volt olyan nagyon változatos, mint amilyen lehetett volna. Persze tudom, a karakterek azért ugyanazok, hogy legyen karakterépítés, de ez akkor is hülyeség valahol, hogy ott egy hatalmas univerzum, erre igazából 90%-ban azt hasznosítja újra Lucas, amit korábban már kitalált, vagy vászonra vitt. Pl. hanganyag az 99%-ban ua., mint az eredeti trilógiában. A szeparatista kutaszdroidok ugyanazt a kódot használják, amit a birodalmiak használnak majd később (wtf eleve). Az egész egy nagy önlenyúlás. Persze vannak ötletes részek. Csak kevés.Bocsi az OFF-ért mindenkitől!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest