- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fitzgerald
veterán
RoboCop Returns: erről csak most hallottam.
Az eredeti, 1987-es RoboCop direkt folytatása lesz az eredeti RoboCop öltözékkel, Neill Blomkamp rendezi .
Nagyon várós. Remélem legalább olyan szatirikus, véres, és brutális lesz, mint az első. R-rated lesz, ez már biztató. Az eredeti RoboCop X ratinget kapott először, és vagy 10x kellett megvágni, hogy megkapja az R-t.[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz Fitzgerald #124151 üzenetére
blomkamp-nak bírom a fröccsenős effektjeit szeretem amúgy, ha nyers egy film... anno a rambo4 nem tetszett elsőre, de megtanultam értékelni benne a nyers darálást, miután csomó olyan filmet is eltoltak pg13 irányba, aminek minimum R-ben lett volna a helye...
amit néztem a napokban: brightburn
rövid, összecsapott... az alapkoncepció tetszett, viszont a kivitelezés már kevésbé... a vége miatt nem értékelhetetlen, viszont kiált a folytatásért, ami valószínűleg a gyenge profit miatt nem fog soha elkészülni... pedig az alap simán érdemelne egy normális filmet ez a 4600 mozi észak-amerikára vetítve is majdnem kevés így elsőre... 50 állam van? államonként 100 mozi átlag? lakossághoz viszonyítva nem tűnik soknak...
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Fitzgerald #124151 üzenetére
istenem, végre nem remake vagy kbszott reboot....
thx Blomkamp
ő csinálta a district-et is, nem? hibátlan..[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
válasz mephi666 #124152 üzenetére
A Chappie-t meg az Elysium-ot sem tudtam végignézni, nem nekem a valók. A District 9-t meg jó régen láttam, sok mindenre nem emlékszem. Kb. annyi maradt meg, hogy fillérekből készült, ahhoz képest meg egészen látványos volt.
@VTom
A második rész még egész jó is volt, de a harmadik az gyalázatosra sikerült.
Itt most valami olyasmi lesz a sztori, hogy Clarence Boddicker-t visszahozzák robot testben, aki folytatja is szépen az ártánykodást Detroitban, ahogy az meg van írva.
Ezt is láthattuk már a RoboCop 2-ben Cain-el, de Clarence az mégis csak Clarence, sokkal jobb karakter. -
emiki6
veterán
The Truman Show
Nem szoktam pontozni, de ez 9/10. Egyáltalán nem zavart, hogy "régi" film, jól öregedett. Nagyon jó film.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
VTom
veterán
válasz Fitzgerald #124155 üzenetére
Igen, a harmadik sajnos sz@r lett. Kíváncsi vagyok rá, mit hoz ki belőle Blomkamp.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
törölt tag
válasz Fitzgerald #124155 üzenetére
Az Elysium nálam megjelenéskor nagy csalódás volt, de pár hónapja újranéztem, és nem volt annyira vészes, mint ahogyan emlékeztem rá. (Matt Damon maraton alkalmával kerítettem rá sort. Tény, hogy sem a rendezőnek, sem a színésznek, nem ez a legjobb vállalása)
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Pókember: Irány a pókverzum!
Emlékszem amikor először moziban láttam egy részt ebből a filmből egy stáblistás jelenetben, hogy mennyire hidegen hagyott, egy kis késztetést sem éreztem, hogy nekem ezt látnom kell.
Aztán nem olyan rég itthon unalmamban megnéztem (és azóta még egyszer) és kiderült, hogy az utóbbi évek egyik legjobban szerethető marvel filmjéről van szó. Remek sztori, jó megvalósítás és persze patikamérlegen kimért rasszok.
Remélem lesz következő rész.
#értékelés
[ Módosította: vond ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
SunMount3r
nagyúr
Úgy látszik most nagyon uborka szezon van... Vagy tud valaki valami jobb friss filmet az utóbbi pár hétből?
-
V.Stryker
nagyúr
The Ballad of Buster Scruggs (2018)
A Coen fivérekhez méltó film. Gyönyörű képekkel tele, számomra mondjuk néhol unalmas részekkel, megfelelő sötét humorral és dramaturgiával. Az az egyszer kötelező nézős fajta. A vadnyugatot nagyon szépen mutatja be, bár szerintem kicsit fehér emberre munkálva.
#értékelés
-
-
mephi666
nagyúr
válasz SunMount3r #124163 üzenetére
hellboy? ma pótoltam... ahhoz képest, hogy ennél a filmnél nálam nagyon alacsonyan volt a léc, magasan megugrotta igazából nem sokkal rosszabb, mint a régiek: ron perlman hiánya a legnagyobb érvágás ennek a filmnek, viszont a főszereplő a lehető legtöbbet kihozta belőle... az R-es besorolás is nagyon kellett ide, nálam az elmúlt hónapok legkellemesebb csalódása
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz brownus #124166 üzenetére
az nálam is ott van a listán, hamarosan jöhet a tékába
...addig meg jöhet alita, a vadnyugat léme
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Alita megjött. Pár jelenetbe belenézve már el is dőlt, hogy kié lesz a Visual Effects Oscar és BAFTA, pedig ez még messze nem a legjobb minőség Mi lesz az Avatar 2-nél....
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Jobb híján megnéztem a Grabbers-t (2012). Egynek elment, kb. a Shaun of... színvonala és műfaja, de azért még "éhes maradtam". Meg most pótolom a Planet Earth S01-et is befelé, csak most valahogy jobban venném, ha valami "film" lenne inkább helyette. De most nagyon kong a lábos...
Ezek vannak kinézve:
Mercy (2014)
400 Days (2015)
I Remember You (2017)A vicces épp most az, hogy a 400 Days nagyon ismerős a trailer alapján, de nem tudom eldönteni, hogy láttam e már, vagy csak a trailer ilyen ismerős...
-
Viszlát
addikt
válasz PuMbA #124170 üzenetére
Kíváncsi lennék mi történne, ha egyszer a látvány mellett normális sztorira is jutna pénz, idő és/vagy energia. De nagyon úgy tűnik, hogy a történetírás kriptonitja a számítógépes grafika...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
vzsryl
nagyúr
szerk.: Okés, az irónia detektorom nem fogta elsőre.
Btw. ha már Alitáról van szó. Nálam a cyberpunk hangulat annyira elvitte a vállán a filmet, hogy az irtó gyenge, animes/mangás történet sem zavart.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Fitzgerald
veterán
Alita: Battle Angel 8/10
Erről semmit sem tudtam, de valamit kellett nézni ebben a nyári uborkaszezonban. Tetszett. Egyfajta Ghost in the Shell/Ready Player One keverék.
A forrást nem ismerem, nem olvasok/nézek animét. Kíváncsi vagyok a folytatásra.#értékelés
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Fitzgerald #124178 üzenetére
Minap néztem én is. Jó volt, de azért némi háttérinfónak azért örültem volna
a nagy háborúról. (Meg hogy pl miért áll a város még mindig, hol vannak a marsi erők stb. Talán majd a folytatásban) Live-Die-Respawn
-
Peterhappy
őstag
válasz oriic #124179 üzenetére
Úgy látszik most az Alita az aktuális kötelező topic-tagsági film
Mi is bevállaltuk hétvégén. A sztori, a szereplők összességében rendben voltak, a látvány és még inkább a megteremtett világ véleményem szerint kiemelkedő. Minden hibája ellenére szórakoztató, baromi látványos film, amit kb. vétek volt az éjszaka leple alatt, ágyban kucorogva, laptopon megnézni.
Nem tudom, mennyire lesz, mennyire lehet idővel kultfilm, de őszintén remélem, hogy
lesz folytatás. Ennél sokkal rosszabb történetekből, sokkal gyengébb megoldásokkal ó csináltak mostanság trilógiát. Szerk: nem pontoztam. 7/10, garantált újranézés (jobb minőségben, nagyobb "vásznon").
És tuti, hogy utánanézek az eredeti anime sorozatnak is.[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
a Ponyva után nem olyan sokkal később érkezett meg Tarantino új filmje, melyet ttermészetesen az elsők között vettünk ki a tékából az egyik suliból lógós napfényes délelőtt a haverral és estünk neki nagy reményekkel. az előző film ugye egy csoda volt, így ettől is hasonló attrakciót vártunk akarva, akaratlanul is.. 20perc telt el a filmből talán és emlékszem, szinte egyszerre néztünk egymásra, hogy de kibaszott gyenge...közösen nyúltunk a stop-gombért. azóta nem próbálkoztam vele újra, az újabb Quentin-művek sorban érkeztek, meg is voltak, de ez azóta is elmaradt.. így elmondhatom, soha nem láttam még Jackie Brown-t. 23év után, 40éves fejjel - távol minden vele kapcsolatos előzetes infóktól és ítéletektől - próbálkoztunk meg vele most újra tiszta és idősebb fejjel, lássuk, milyen eredménnyel..
Jackie Brown
hd,hun
igen, azt kell hogy mondjam, a gyanúm beigazolódott..ezt a filmet egészen más nézni kicsivel idősebb fejjel, mint -mondjuk- 17évesen. itt ugye nincs annyi csihi-puhi, nincs akció, nincsenek őrületes szövegek, ez másabb. nyugisabb, kimértebb darab. gondolom, ezért is nyomtuk ki viszonylag korán annak idején, pedig Jackie alakja tényleg jó, a gárda is jó, és a történettel sincs baj. LA külsőbb negyedei, egy szupermarket, azóta kedvencemmé avanzsált helyszínek, a '90es éveket tapintani lehet és ez nagyon jó.. élveztem a filmet, nem ponyva-szint, de nem is kell h az legyen. az egy egyszeri csoda volt, megismételhetetlen, ne is próbálkozzon vele senki.. ez így önmagában egy fasza alkotás Quentin-től. örülök, h bepótolhattam.
az élményhez egyébként nagyon sokat hozzápakol egy jó hangrendszer, aki teheti, csakis azzal nézze. ahogy belépnek a zenék az adott képkockáknál, az nagyon adja
8/10
#értékelés[ Módosította: vond ]
-
PuMbA
titán
válasz Peterhappy #124180 üzenetére
Azt a filmet, amit az előzetes információk és a trailer alapján valamiben kiemelkedőnek érzünk érdemes megnézni moziban, mert azzal szavazunk valamennyire, hogy mit akarunk Én már az Art direction vagy hogy hívják miatt is elmentem. Elmennek a gagyi CGI-s Black Panther-re sokan a moziba, akkor úgy vannak a kiadók, hogy az a gagyi CGI is elég, mert elég pénzt szereznek belőle. Szóval nekem már egy tulajdonságában kiváló film esetén moziban nézős.
[ Szerkesztve ]
-
Zoo123
senior tag
"Minap néztem én is. Jó volt, de azért némi háttérinfónak azért örültem volna"
Itt elolvashatod a teljes történetet:
előbb ezt: -Alita Battle angelfolytatásnak ezt: -Last order
Több ezer oldal, nekem 2 hetem ráment de megérte!
Voltak olyan részek amik kevésbé tetszettek, de összességében remek történet, igazi nagybetűs Sci-fi, mély filozófiai mondanivalóval, remek karakterekkel.Ha a második résszel ott hagyják abba a történetmesélést ahol sejtem, akkor arckaparós körömlerágós várakozás előzi meg a 3. részt!
#PuMbA:
"Azt a filmet, amit az előzetes információk és a trailer alapján valamiben kiemelkedőnek érzünk érdemes megnézni moziban, mert azzal szavazunk valamennyire, hogy mit akarunk"Én 10x néztem meg 3D moziban, ebből 4x IMax 3D-ben, és életem egyik legjobb moziélménye volt!
Nagyon várom a folytatást![ Szerkesztve ]
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
Peterhappy
őstag
válasz PuMbA #124182 üzenetére
Tökéletesen igazad van.
Viszont bevallom őszintén, nem szeretek moziba járni (remélem ez nem jár kitiltással ). Egyedül nem mennék (és soha nem is mentem még), Feleségemmel pedig csak akkor tudok menni, ha meg tudjuk oldani a Srácok "elhelyezését". Ami napközben/délután még csak-csak megoldható, estére már neccesebb. Ha meg mégis akad egy szabad esténk, tuti nem moziba fogunk menniÍgy marad az évi egy-két mozi, jellemzően gyerekbarát filmek (Kisállatok titkos élete, Mary Poppins 2 stb.) és családi programot csinálunk belőle.
Trailerek pedig végképp nem szoktam nézni
Ez alól épp a múlt héten tettem csupán kivételt, mert a Kollégák épp akkor néztek trailereket, mikor lent kávéztam, így akarva-akaratlanul láttam párat - jók is voltak, tetszettek is, de sajnos épp emiatt úgy érzem, kb. láttam is azokat a filmeket. (Hobbs&Shaw, Jó srácok, Ready or not)Bár az új Tarantino-t nagyon szeretnénk moziban elcsípni - de az meg attól függ, játsszák-e valahol angolul, magyar felirattal. Mindketten tűrhetően tudunk angolul, de nem annyira, hogy bevállaljunk egy mozifilmet "élesben".
De a szinkron vs. felirat témát meg inkább ki sem nyitnám újra -
mephi666
nagyúr
válasz Peterhappy #124180 üzenetére
alita: nálam 6/10... úgy, hogy kevesebb nyáladzással, több akcióval, +fél órával lehetett volna simán 8/10 is
összecsapottnak éreztem: több háttérinfót adhattak volna, a világot is aprólékosabban be lehetett volna mutatni, a görkoris béna kviddics helyett meg simán lehetett volna akár egyszerű kieséses bunyó... de ha könyvre épült és abban is ez volt, akkor érthető a döntés... mindenesetre sokkal rosszabbra számítottam... a cgi meg nagyon is rendben volt... #értékelés
-
Aventador91
őstag
I am mother
végre egy jó film ami végig lekötött
viszont a számokat eléggé elcseszték. 13867 napos a kiscsaj a film elején, ami azt jelenti hogy majdnem 38 éves bár arról nem esik szó hogy ez a földön történik, szóval ki lehet magyarázni
-
Ispy
veterán
válasz Zoo123 #124183 üzenetére
Én is moziban néztem, 0 háttérrel, ezért is volt nagy csalodás, kb. úgy tudnám leírni az érzést, olyan volt, mint amikor
a csajjal elmész randizni, megy a csacsogás, kaja stb., majd beindul a petting és a közepén meg snitt, vége, te meg ott állsz felajzottan és nem érted, hogy akkor most mi is van. Kaptál ugyan pár morzsát, egy jó adat felesleges nyálat, egy remek képi világot, de cserébe most mehetsz pihenni 1-2-3 évet. "Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Zoo123
senior tag
Megértelek, 1. megtekintésre (Allee, sima 3D) én is hasonlóképp éreztem,
, de aztán -a remek karakterek, a film atmoszférája (képi világ+zene) miatt- ellenálhatatlan késztetést éreztem hogy megnézzem újra immár Imax 3D-ben és az élmény leírhatatlan volt!nálam egy 9-9,5 pontos filmet rontott le 7 pontra a félbehagyott történet
Az elmúlt 10 évben nem volt film amit ennyiszer újra és újra meg akartam volna nézni, ez pedig azt jelenti hogy ez számomra bizony egy erős 9/10 ha nem éppen 10 pontos film!Aztán elolvastam a mangát (japán képregény) a mangarockon és leesett az állam hogy még mi minden van a sztoriban amit remélem hogy a mozivásznon is viszontlátunk hamarosan.
Értő kezekben Alita története lehet egy következő Gyűrűk ura/Star wars (a klaszzikus nem a mostaniak) franchise, nagyívű, epikus történet, emberi sorsok, szerelem/szeretet, barátság, és rengeteg harc során megismerni önmagunkat és a világot, választ találni alapvető létkérdésekre. (ki vagyok én? mi az ami emberré tesz? mi célom az életben?), a jó és a rossz küzdelme stb. egy érdekes és új világ bemutatása.
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
Nah, ha megint feljön a "miért ilyen filmeket erőltet Hollywood, buta amerikaiak" témakör, akkor érdemes lesz visszagondolni az Alita kapcsán kialakult beszélgetésre...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Zoo123
senior tag
válasz Viszlát #124191 üzenetére
Én azért bízom benne hogy most valami elkezdődött, lesz például Akira élőszereplős film, ha az kasszát robbant akkor remélhetőleg jönni fognak a jobbnál-jobb manga/anime adaptációk és végre látunk valami újat is a mozikban.
De a sikerhez elengedhetetlennek érzem hogy NE tipikus Hollywoodi stílusban kerüljenek vászonra ezek a remekművek, mert úgy pont az eredetiség fog kiveszni ezekből a történetekből.
-
atike
nagyúr
Demona 2. trailer [link]
-
Ispy
veterán
válasz Zoo123 #124189 üzenetére
Nem biztos, hogy lesz folytatás, elég bukó szaga volt a dolognak.
Valahogy ehhez a manga témához nem jól nyúl hozzá hálivúd, vagy csak az emberkekt nem érdekli eléggé. És most itt nem a rajongókra értem, akik egyébként is szeretik a mangát, hanem az átlag Mancikára, aki eddig azt hitte, hogy a manga egy gyümölcs (csak elgépelték).
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Mik76
senior tag
válasz Zoo123 #124192 üzenetére
Az embernek az Alita film alapjan par alap lehetoseg jut az eszebe.
1.
A keszitok nem olvastak a mangat, maximum a forgatokonyv iro osszeturmixolt zagyvasagat.
2.
Olvastak de nem ertettek, vagy csak a hangulatat nem ereztek.
3.
Ertettek, ereztek, de soha nem volt cel az eredeti verzio, csak a szokasos cola+hamburger atcsomagolasa es ujra eladasa.En a harmadikra tippelek.
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Fitzgerald
veterán
Nekem azért nem hiányoztak ezek a dolgok, mert úgy a kétharmadánál már érezhető volt, hogy ez nem egy film lesz.
A másik az, hogy bár nem valószínűleg ott és általa fog majd fény derülni minderre.látunk sokat ebből a Zalem nevű városból és a Nova nevű arcból,
Mivel szinte mindenki oda akar feljutni, van egy olyan felütése az egésznek mint a Westworld-ben a Maze-nek, vagy a játékvilágból kiragadva egy példát az eredeti cyberspace-nek a Cyberpunk-univerzumban. De hasonló dolog volt a Ready Player One-ban az easter egg, csak ott ugye ez egyetlen film játékideje alatt el is lett rendezve.
Ez lényegében egy sokkal kifinomultabb módja az érdeklődés fenntartásának, mint az olcsó cliffhangerek.[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz Fitzgerald #124199 üzenetére
ez az "oda akarnak eljutni" több filmben mozgatórugó: pl the island, elysium... aztán általában kiderül, hogy van egy átb@szás is a dologban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- SSD ÚJ BONTATLAN ELADÓ 128 GB 240 GB ÚJ
- Kingston A2000 1TB M.2 SSD / CSOMAGKÜLDÉS
- Eladó Gamer PC - RTX 3070 OC 8GB + Intel i5-12400 / B660 / 32GB DDR4 / ARCTIC
- Be Quiet! Pure Power 11 600W CM / CSOMAGKÜLDÉS
- GETAC UX10G2 ipari Rugged tablet + bill.(I5-10210U 8X4200Mhz, 8GB DDR4, 256 GB SSD, jó akku, WIN11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest