-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
S e t h
nagyúr
válasz atike #124035 üzenetére
Az ilyen értékelések után érzek némi késztetést, hogy a nagyobb filmes adatbázis oldalakon megnézzem, hogy mik szerepelnek ilyen alacsony pontszámmal.
Persze, nem vagyunk egyformák, meg mindenki egyedi és különc is egyben, a szélsőséges pontozás is ezt igazolja, de az is felmerül bennem, hogy
a, ha tudom, hogy nem a stílusom, -hiszen vannak trailerek-, akkor neki sem állok,
b, vagy ha látom már a nézése közben, hogy omg, wtf, akkor végig sem ülöm.Lehet az irigység beszél belőlem, bár nekem lenne annyi szabadidőm, hogy kettes szintű filmeket is megnézhessek, én már ott tartok 7 alatt nem is nagyon méltatom figyelemre.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
atike
nagyúr
válasz S e t h #124055 üzenetére
Én ellenben nem nézek pontozást IMDB-n, vagy hasonló helyeken... Jobban mérvadó számomra az amit én gondolok (vagy remélek ) egy filmtől és az, hogy mit olvasok itt a többiektől (igen, itt ).
A konkrét filmet magamtól tuti meg nem néztem volna, a gyerekek miatt lett elővéve... Sajna kb 1-2 film jut egy hétre és mondjuk 1-2 havonta egy mozi. Azaz az otthoni filmezésnél van még heti +1 film - amit kb 5 részletben, esténként, elalvás előtt sikerül megnézni...
Utóbbinál nyilván úgy állunk neki, hogy na megnézünk egy filmet, de inkább bealszunk...
-
Pearce
aktív tag
Knives Out Official Trailer - Rian Johnson új filmje
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
Megmondom őszintén, én nagyon sajnálom a DC-t..... de tényleg. Egyszerűen olyan mint egy parton vergődő bálna... látni, érezni a szenvedését. Most megint itt ez a shazam.. mi konkrétan mi volt ez? se nem vicces, se nem komoly, a cgi is meh'.... tényleg nem lesz jó DC film az én életemben? már kezdem ezt hinni........
-
Pitterix
őstag
Nekem bejött. Érdekes sztori,
számomra meghökkentő vég, ha egyáltalán ez a vég. Ahogy befejezték, simán lehetne folytatása. Erre pont nem gondoltam, hogy az a csaj az a csaj, ha egyáltalán az a csaj az a csaj. 7\10
#értékelés[ Módosította: vond ]
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
k-adi
nagyúr
KNIVES OUT Official Trailer (2019) Daniel Craig, Chris Evans
Na most ez vagy nagyon jó lesz vagy nem érdekes látni mennyire öregszenek már... de feltűnik benne 13-Hanna is,, wow, csak most vettem észre
-
callmeakos
veterán
Spiderman: Far From Home
Kicsit felbuzdulván a tegnapi extra Endgame-es vetítés után beültem erre is, kíváncsian várva hogy hogyan akarják lezárni ezt az egész hacacárét, ha már azt mondták hogy ez a fillm az Endgame kiegészítése. Nos spoiler nélkül el tudom mondani, hogy abszolút nem az. A Homecominghoz hasonlóan ez is földhözragadt, a saját maga cselekményét viszi tovább, minimálisan reflektálva az Endgame utóhatásaira, amivel nem is lenne semmi baj, ha nem most lett volna az Endgame. Magyarán, ezt a filmet nem most kellett volna bemutatni. Tökéletes indítása lehetett volna a negydik fázisnak, vagy az új érának, de így nem több, mint az Endgame nagyon hosszú stáblistás jelenete. Parker még mindig nagyon szerethető, de sokszor legszívesebben bele tudnám folyatni egy kanál vízbe, annyia suta gyerek mivoltához, Misterio meg ott van, Gylenhaal tök jól hozza a szerepet, de az a helyzet hogy utána kéne néznem pár dologban az ő karakterével kapcsolatban mert pár dolog nem tiszta vele kapcsolatban. És ennyi. Nem sokat lehet erről a filmről beszélni, mert nem történik benne sok minden. Sokat utazgatak, van egy két poén, a végeharc a körülményekhez képest elég kreatív, de ennyi. Az a helyzet, hogy a két stáblistás jelenet, sokkal fontosabb jelentéssel bír mint maga a film, és ez lehet elég sokat elmond az egészről. Nem rossz, nem tragikus, de ezt nem most kellett volna. Tipikus egyszernézős valami. A stáblistás jelenetek kötelezőek, kettő van, az egyik egy ordas nagy poén
a második pedig lefektet bizonyos dolgokat, de semmi konkrétum nélkül.és ha tetszik cameo, de utána kell olvasnom hogy ugyanaz e az ember játsza e mint korábban 5/10
All→M8
-
törölt tag
válasz callmeakos #124068 üzenetére
Na, akkor egy tipp, a spoileres részhez.
Csak nem "visszahozták" a jó öreg Stan bácsit, egy röpke jelenet erejéig -
emiki6
veterán
válasz #42308056 #124067 üzenetére
Mi van, ha ez nem is vicc, hanem helytálló?
Népszerűbb, ismertebb ehető virágok:
Levendula
Bodzavirág (könnyen összetéveszthető a gyalogbodzával, aminek minden része mérgező)
Rózsa
Kamilla
Ibolya
Kakukkfű virága
Hársfa virágKevésbé ismert, de szintén ehető virágok:
Akác virágja (a kérge, magja mérgező)
Orgona
Sásliliom
Árvácska
Pitypang, gyermekláncfű
Büdöske (bársonyvirág)
Sarkantyúka, sarkantyúvirág
Szegfű
Kankalin (gyökere mérgező)
Tulipán (csak a szirmok)
Zsálya
Hibiszkusz"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Tibiajax
nagyúr
jó volt az extra vàltozat egyébként? volt benne valami lényeges?
-
callmeakos
veterán
válasz #48613632 #124069 üzenetére
Nope.
JJJ az, bár nem tudom eddig hol volt (#124071) Tibiajax
Semmi érdemleges, minden "extra tartalom"' a stáblista után jelenik meg, azaz maga a film ugyanaz, de azok a jelenetek se olyanok, amik miatt érdemes még egyszer elmenni a filmre. Ez inkább azoknak szól, akik még egyszer moziban akaják megnézni a filmet.All→M8
-
Tibiajax
nagyúr
válasz callmeakos #124073 üzenetére
értem.. hát akkor...
-
callmeakos
veterán
válasz Tibiajax #124074 üzenetére
Semmi meglepő :D
Én se az extra tartalmak miatt mentem, hanem mert egyrészt jó volt utoljára mozivásznon nézni a filmet másrészt a hely ahol néztem, az is megér egy misét. Túlzás nélkül ennél nincs feljebb, max a Chineese Theathre Hollywoodban. Nekem meg fogalmam sem volt hogy egy olyan helyre vettem jegyet :DAll→M8
-
Ispy
veterán
válasz callmeakos #124073 üzenetére
Ráadásul nem is jön neki össze sehogysem az Avatar befogása, hiába az akarás. Reál értéken meg még top 10 sincs meg nekik.
Valami olyasmit olvastam, hogy a filmbe bekerült 1 plusz Hulkos jelenet, vagy az is csak a stáblista után van?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz callmeakos #124079 üzenetére
Hát akkor ez nem volt egy jól átgondolt lépés, csak olyan hirtelen jött ötlet.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
spiky03
veterán
Spiderman Far From Home
Én most értem haza a filmről.
Nekem jobban bejött mint az első rész.
Én is vártam a nagy lezárást, de nem történt meg.
A végén a cameohoz, igen, ugyan az a szereplő jatszotta.A poénok jók voltak, a látvány is rendben van, az utalások is, pl ACDC. Jó volt látni, hogy milyen kreatívan használják a kamerát a harcokban, milyen új nézőpontok alkalmaztak.
Várom a következő részt meg a további filmeket, hogy mi lesz az új irány.
Jah amúgy a csavar nem lesz meglepő azoknak akik ismerik a képregényeket.
#értékelés
[ Módosította: vond ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
_drk
addikt
Szerintetek Tarantino 10 film után tényleg abba hagyja?
-
Pitterix
őstag
Igazi Zs kategóriás, verekedős akció mozi Tony Jaa, Scott Adkins, Iko Uwais és Michael Jai White főszereplésével.
A verekedések jók, a történet mint olyan szokás szerint harmatgyenge, a profi lövészek, ha főszereplőről van szó bénák.
Egynek jó.6/10
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
brownus
veterán
Szuper lett az új almadovar film is. (Féltem tőle egy picit de elégedetten, mosolyogva jöttem ki a teremből)
-
woros
őstag
Pokember Far Fron Home:
Alleeban neztem angolul, kozonseg kulturalt volt ahogy eddig is. Film tetszett, voltak meglepetesek. Parker esetlen sok helyen ami idegesito, de osszesegeben szuper film volt. Stablista utani 2 jelenetek erosen ajanlottak.
-
Shazam! (2019)
A film első harmada szerintem egész jó volt, vicces, élvezhető, jó karakterépítés. Aztán egyszerűen elfogyott. A gonosz démonokat nagyon kellemetlen volt nézni, hogy milyen vérszomjasak, pl képesek leharapni egy ember fejét, miközben egy csepp vért sem látunk.
A főgonosz sztori egy hatalmas klisé, már megint az apakomplexus az oka mindennek. A Marvelnél ennek kifejezetten nagy hagyománya van, erre tessék itt van DC-ben is.
WTF?!Sőt, a Shazam főszereplője is az apja miatt veszti el az anyját. Vagyisömm, a nagyapja és az apja miatt hagyja el őt az anyja, mert hogy ő egyedül nem képes így nevelni. A PC-propaganda se semmi, kínosan ügyeltek a diverzitásra. A tökéletes család receptje: Egy félázsiai apa, egy hispán anya + egy fekete kislány, egy ázsiai kisfiú, egy fehér nagyfiú, egy hispán nagyfiú (aki valószínűleg meleg), egy mozgássérült nagyfiú és egy fehér nagylány. Így az identitáspolitika nevében szépen reprezentálva van közel mindenki (indiánok kimaradtak), s mivel ez a hagyományos családi modellben egy apával és anyával nem oldható meg, ezért minden gyerek örökbefogadott.
5/10
Make Asia Great Again!
-
Ispy
veterán
válasz lezso6 #124088 üzenetére
Te ezt a rasz dolgot mindig kicsit túlgondolod, vagy túltolod.
Gondolom az árvaházban sem az árja, fehérbőrű és kékszemű gyerekek vannak többségben ott sem, hanem....minden más vegyesen, ezért ezt nem érzem most ebben az esetben ennyire píszínek. De tényleg nagyon centivel kimérve igyekeznek erre mindig figyelni.
[ Szerkesztve ]
-
Az a bajom, hogy szempont a filmnél. Ugyanolyan problémának tartom, mintha csupa fehér színész lenne. De egyébként ez önmagában annyira nem nagy baj, az annál inkább, ha csak annyit tud a film, hogy identitásban diverz a szereplőgárda, amúgy filmként meg legfeljebb középszar. A Shazam is idetartozik.
A probléma gyökere meg az, hogy Hollywoodban meg szokás tapsolni a identitáspolitikának, a filmművészeti erényeket meg letojják. Ez a művészet csődje. Legalább is én azt vallom, hogy szép az, ami érdek nélkül tetszik.
Egyébként jó példának ott a 2017-es Pókember. Ott is szénné van tolva a PC, de az legalább emellett igen jó film.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Ispy
veterán
válasz lezso6 #124094 üzenetére
Nézd, ha valaki műveszettörténelmi, filmművészet történelmi élményre vágyik, akkor az ne nézzen Shazamot, meg az összes többit se. Ezek a filmek hálivúd túrós táskái, aki pedig túrós táskát vesz, az ne várjon fine dining élményt, csak gyorsan emészthető kalóriákat. Kezeljük már helyén a dolgokat....
-
Nem azzal vitatkozol, amit írtam. Én arról beszéltem, hogy szerintem nem jó az, amikor grammra kimérik, hogy milyen bőrszínből mennyi legyen. S főleg akkor nem, amikor a filmnél csak ez a szempont, s amúgy gyenge lesz. Nem úgy gyenge, hogy nem történelmi jelentőségű film, hanem úgy általánosságban csalódás, lásd itt a Shazam. A 2017-es Pókember meg pont az ellenpélda erre.
Én szeretem ezeket a gyorskaja-jellegű filmeket, s helyén is kezelem őket. De attól még ugyanúgy megérdemlik a kritikát, mint bármelyik más film.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ezek utan mar be sem merem dobni az Arieles Kis hableany hirt ide.
Live-Die-Respawn
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest