-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz KISDUCK #124302 üzenetére
Szerintem semmi gond nincs azzal, ha kicsi a vászon. Azzal van gond, ha az ember látóterét nem fedi be eléggé, tehát relatíve túl messe ülsz a vászontól. De a kis termekkel sokkal nagyobb probléma az akusztika lehet még, mert jó akusztikához nagy terem kell. Meg a fenti képen még az egy látható probléma, hogy hangosításra egy gagyi ultrakompakt házimozit használnak.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
nyisziati
veterán
válasz #42308056 #124297 üzenetére
Én tavaly ebben a teremben néztem meg egy filmet a barátnőmmel, nagyon családias volt. Egy 3-4 fős külföldi társaság is volt ott egyébként, akik rácsodálkoztak a dolgokra. Ráadásul ez egy nagyon szép terem, a fotón csak részben látszik pl. a kazettás mennyezet. Semmiben nem éreztem a hátrányt egy nagyobb teremhez képest, sőt.
szerk.: Amerikában szerintem ezt "európai luxus VIP" teremként hirdetnék, kb. háromszoros jegyárral a normálhoz képest. És sorbanállnának érte.
[ Szerkesztve ]
-
válasz nyisziati #124310 üzenetére
Igazi 21. századi terem. Ki a fenét érdekel ma a film?! Nézd csak milyen szép az aranyfüstözött kazettás plafon meg családias a moziterem. Gyere ide nézni az üres vászont, miközben 300 éves drága borokat fogyaszthatsz sötétben. Igazi életérzés!
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
KISDUCK
addikt
válasz lezso6 #124308 üzenetére
Ez egyéni igények kérdése. Még a Justice League-t néztük haverokkal Kanizsán és talán már ment két hete és pont akkor kezdték A Viszkist* és a mi filmünk egy kisebb terembe sorolódott. Valami gyerek vetítésekre szánt terem lehetett. Annál talán nagyobb volt kicsivel a vászon mint amiről a képet találtad, de engem nagyon zavart a mérete. Nekem számít moziban a vászon mérete, mert számomra sokat dob az élményen. Egy Pacific Rim egy lepedő méretű vásznon élmény romboló lenne, nem mindegy hogy az a Kaiju akkora mint egy ház vagy mint egy pulikutya. Igaz hogy java részt csak látvány filmekre járok moziba, egy művészfilmnél lehet hogy nem zavarna, de olyanra meg nem járok. Még egyszer kihangsúlyozom a vászon méret igény kérdése.
#124313: hát ez talált, süllyedt.
*lehet hogy nem A Viszkis volt, de nem is ez a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
válasz KISDUCK #124314 üzenetére
Elbeszélsz mellettem. Szóval az a lényeg, hogy a vászont olyan közelről nézd, hogy befedje a teljes hasznos látótered. Mindegy mekkora a vászon, ha kisebb, akkor közelebbről nézed és ugyanaz az élmény.
Annyi a kitétel, hogy kell egy minimális távolság, ez kb 5 méter, ahol a szemnek már nem kell fókuszálnia, szóval legalább ekkora távolságra kell lennie a vászonnak. Nagyobb vászonokat leginkább praktikussági okokból használnak, mert egy sokférőhelyes termet olcsóbb üzemeltetni mint sok kicsit. Meg ugye egy nagyobb teremnek jobb az akusztikája, illetve megalománia, stb.
Ha egy moziban átlagos 60 fokos látószöget veszünk alapul, akkor ezt 5 méterre egy 6 méter széles vászon fogja fedni.
Make Asia Great Again!
-
válasz nyisziati #124316 üzenetére
Nem az a fontosabb, hogy miből eszünk, hanem hogy mit. Nyilván kell egy minimális igényesség, csak ne nevezzük hatalmas kulináris élménynek, amikor Zsolnay-porcelánból esszük a zsíros kenyeret.
Egyébként nem kettő, hanem három dologról van szó:
- a film
- a terem igényessége
- a mozitechnikaA fenti teremmel az a probléma, hogy technikailag gyenge, miközben a terem igényessége meg (relatíve) az egekben. Ha autós hasonlat kell, akkor olyan, mint egy S-osztályú Mercedes trabantból motorral és egyéb műszaki alkatrészekkel, ami miatt csak 20 km/ó sebességgel meg rohadtul zötyögve halad, cserébe nagyon szép a bőrhuzat meg a gyémántberakás.
Ha S-osztályú Merci, akkor rendesen az egész legyen az, ne ilyen félmegoldás, ami luxusnak tűnik, de közben meg egy szar. Lásd cibetmacskakávé.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
válasz nyisziati #124318 üzenetére
Hát elég durván látszik rajta, olyan mint egy dilettáns otthoni házimozija. Ha neked ez nem tűnt fel, akkor nincs igényed jobb technikára vagy MOM park is szar. Amivel amúgy nincs baj. Nekem azzal van bajom, hogy az a tendencia a világban, hogy aránytalanul felértékelődtek a külsőségek a tartalom rovására. Pl igényes mozi gagyi technikával, látványfilmek gyenge sztorival. Meg amikor a filmeken belül összekeverik az érzelmességet a nyállal vagy a szépséget a giccsel.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
KaitouP
nagyúr
We Fixed The Worst VFX Shot Ever
Érdekes volt, tetszett. Hogy lehetett ezt a filmet ilyen vacak animációval kiadni...
(5:30-tól van egy 55 másodperces sunyi reklám, azt ugorjátok át)Sonic X Shadow Generations teszt: https://playstationcommunity.hu/sonic-x-shadow-generations-ps5-ps4
-
Pitterix
őstag
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
veterán
válasz nyisziati #124316 üzenetére
Bizobyos szinten mindegy.
Viszont van azért különbség. Amikor katonai hallgató voltam, a sorkatonai menzán ettünk, ahol elénk vágták az ételt, a konyhából kirohant a macska, a tálalás nem volt épp gusztusos.
Később, miután végeztem, ugyanazt az ételt a tiszti kantinban ettem 20 méterre a többiektől a konyha másik oldalán, amit felszolgáltak terített asztal mellett, és sokkal jobb íze volt úgy.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
törölt tag
Nem gondoltam hogy magyarázni kell valamit egy képen, ahol két sor a terem
Fotókon tényleg nem tűnik vészesnek, de moziteremnek ez azért ehh. Nekem a MOM 1-es terme a mozi, nem ez a kis izé. A Bem is fekete listán van nálam mióta kiderült, hogy milyen pici a vászon.
Persze a jó film telefonon is jó film, csak nem mindegy hogy a havi Netflix előfizetésemből nézem meg a filmet vagy odamegyek érte, ki tudja milyen kreténekkel ülök be, és még 1200-at is fizetek. Azok a székek sem tűnnek valami komolynak.
-
BITBOYS
addikt
válasz Tibiajax #124311 üzenetére
skywalker ranch studio
Egy ilyen hangrendszert elfogadnék -
emiki6
veterán
Tron: Legacy
Sokadjára látom már (5-ödjére talán?) és közben lényeges mértékben változtam. Elsőre lenyűgözött, de mégis kritikus maradtam vele szemben, mert nem egy bonyolult film. Kedvenc lett, de nem azért mert annyira értékes, hanem mert annyira szimpatikus.
Most elemzően néztem (akaratlanul), de aztán szerencsére belefelejtkeztem, beszippantott.
Arra jöttem rá, hogy nem kell kritikus lennem vele szemben, elvégre a kategóruában simán a legjobbak között van! Talán mégis értékesebb, mint amilyennek eleinte gondoltam és nem csak azért, mert elvarázsol, hanem van azért egy stabil alapja.Ahogy telik az idő, ahogy változok én és látom, hogy milyen irányba halad a világ és a filmipar, úgy értékelődik bennem ez a film egyre nagyobbra. Ez még egy "konzervatív" (értékeket megőrző) film, nem a túltolt PC korának rothadó gyümölcse. Sajnos muszáj erről szót ejteni. Pl a casting pont annyira diverz, hogy jó legyen és ne legyen zavaró, megvan az egyensúly. Nem devianciával van megspékelve, hanem emberi és kultúrális értékekkel. Ez azért üdítő számomra, felemelő. Mondhatni elszoktam már ettől...
Bármerre is mutat a jövő, a múlt gyöngyszemeihez, szerencsére barmikor visszanyúlhatunk. Nem vagyok öreg, de a "nosztalgiázás" fontosságát egyre jobban átérzem. Nem vagyok benne biztos már, hogy szeretnék e folytatást, félek.#értékelés
[ Módosította: vond ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Tibiajax
nagyúr
Silent Movie
hd
Brooks mestertől az én személyes kedvencem eddig a Frankenstein és a Magasfeszültség volt, de ez is feliratkozott immáron melléjük. azt gondolnád, ahogy elkezded nézni, hogy fárasztó kis gagyiság lesz, de nagyon kellemesen csalódik az ember már az elején rögtön: némafilm, tehát megfelelően artikulált színészi játékokat láthatunk feliratozással ugye. na most, ahogy Brooks már rögtön az elején nyit egy jól artikulált son of a bittcss-el, majd azt feliratozzák, tanítani való
az a szkeccs meg, amikor megnéznek egy alacsony költségvetéssel készült indiai filmet, folyt a könnyem konkrétan... ajánlom, már csak amiatt is megnézni
8/10#értékelés
-
proci985
MODERÁTOR
The Nun 2018
Amikor fel ora utan elkezd az ember azon agyalni, hogy egy minden szinten kozepesen gagyi, kiszamithato, a sajat szabalyait felrugo ZS horror megis hogyan lett hypefilm tavaly. A jumpscaret meg el kene mar felejteni. A feszultseg felepiteset nem valtja ki, anelkul meg csak siman rossz.
Ja hogy filmes univerzum, bocsi. Ez megmagyarazza a tokeletesen kilogo visszaemlekezest, legalabb.
Haromnegyed ora utan kilottem, valahol 2-3/10 korul lehet, de teljes kephez vegig kene nezni, azt meg inkabb hagyom.
#értékelés
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
hoffman_
nagyúr
válasz emiki6 #124331 üzenetére
ha igyekszem objektív maradni (és eltekintek a már-már túlzott Daft Punk rajongásomtól), akkor is az a véleményem, hogy a Legacy egy igen szép munka. a részletekben rejlik az ördög, technikailag az a film egy gyönyörűen bedobott 3 pontos. havi szinten veszek elő belőle részeket, ha borzongani akarok a már-már ijesztően jó vágás és hangszerelés kombón.
ui.: én mondjuk az első részt sem túl rég láttam, korához képest, valahogy úgy 7-8 éve. azt is szerettem, tehát nyilván hajlok a zsánerre.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
törölt tag
Megnéztem tegnap a Póksrác külföldi kalandjait, összességében inkább tetszett, de nem értem miért kellett hülyét csinálni Nick Fury-ból, amikor meg kiderült mit csinál a főgonosz az is elég ködös volt. Amúgy bejött, tipikus korrekt Marvel film. Nem értem más blockbusterek miért nem tudják hozni ezt a szintet.
A feka MJ is bejött, kivéve amikor kínos jeleneteik voltak, azok fájtak.
#értékelés
-
pohár
félisten
válasz #42308056 #124343 üzenetére
fent van a Kree-hajón (gondolom azon, amelyikre Captain Marvel végén mentek) GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz emiki6 #124349 üzenetére
A legutóbbi meg az Only the Brave, a hétvégén sikerült végre megnézni (felkerült Netflixre).
Ugyanazt lehet elmondani róla, mint a másik kettőről: jó színészek, erős atmoszféra és látvány, de ami engem meglepett, hogy kevésbé volt pátoszos, mint vártam volna. Kevés a tűzoltós film, ennek van egy sajátos hangulata, úgyhogy mindenképp ajánlom bárkinek.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest