-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigus
őstag
válasz bozsozso #12750 üzenetére
Szerintem az a legtisztább, hogyha csinálsz egy médiatár exportálást, vagy egy könyvtárba (Beállítás -> Videók -> Médiatár (Videók) Exportálása -> Egyetlen fájl), és onnan importálod később, vagy külön-külön is exportálsz (Beállítás -> Videók -> Médiatár (Videók) Exportálása -> Külön-Külön) és akkor a filmek/videók mellé elmenti az infókat/képeket stb., és ha hozzáadod a könyvtárakat a médiatárhoz (újratelepítés után) akkor átnézi és betölti az infókat az elmentett fájlokból.
A beállításokat pedig ha máshogy nem megy írd le, de kb. 2 perc alatt végigzongorázhatsz rajtuk fejből is ha megnézed mielőtt letörlöd a rendszert, nem olyan bonyolult.
De miért akarod újratelepíteni? Valamit cserélsz a gépben, vagy miért? (én csak szívtam az újratelepítéssel korábban, szóval ha nem muszáj akkor inkább ne tedd).
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
válasz zsigus #12751 üzenetére
egy másik openelec verziót akarok felrakni, mert a fusion verzió nem tudom miért nem játsza le rendesen a videókat amivel eddig nem volt gondom win7+xbmc alatt. Ki akarom próbálni a genericet hátha azzal jó lesz. A beállításaim szerintem jók, de mégis kockásodik a kép a filmek alatt. A médiatár exportról nem tudtam a beállításokat csak hozzátettem, de az tényleg nem fontos mivel tényleg nem tart sokáig.
-
zsigus
őstag
válasz bozsozso #12752 üzenetére
Akkor "frissítsd". Bemásolod a generic verziót az Update könyvtárba (a Target mappában a KERNEL és SYSTEM fájlt), és ugyanúgy felteszi (még ha régebbi a verzió akkor is).
Egyébként milyen videóról van szó? Mert nálam kettő kockásodott eddig E-350-en, az egyik a killa sample volt a másik pedig egy anime, aminek olyan kódolása volt, hogy nem sok lejátszó tud rendesen megbirkózni vele. Ha csak egy videóról van szó, inkább ne nyúlj bele, mert itt inkább hardveres gond lehet.
[ Szerkesztve ]
-
aicon
senior tag
válasz bozsozso #12756 üzenetére
Ez a kockásodás hálózatról való lejátszásnál jelentkezik?
Más
Jó hír hogy az xbmc-frodó már áttolja a hd hangokat, van openelec disztró is.
[link]
Igaz csak alfa verzió, de a tesztek alatt működött nekem.======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Nem vagyok jártas a HTPC -k világában, de érdekelne, hogy mi a véleményetek a következő konfigról és hogy szerintetek mivel lehetne csökkenteni az árán? (mert elég drágára sikerült)CPU/VGA: Intel i3 2120
RAM: Kingston DDR3 2x2GB
Alaplap: Asus P8H61-I
PSU: Be quiet! Pure Power L7 300W
HDD: WD Caviar Green 1TB / Samsung SpinPoint F3 1TB (valamelyik)Ez így kb. 90 000Ft és még így is hiányzik ez-az, pl. ház, TV-tuner, stb. De hogyan lehetne ebből lejjebb faragni, úgy, hogy továbbra is (viszonylag) minőségi alkatrészekből álljon a konfig és megfelelő teljesítménnyel rendelkezzen?
-
zsigus
őstag
Ha csak HTPC-nek kell, nem TV-re kötött PC-nek Windows-al, hanem egy kis erőforrásigényű op. rendszerrel csak videólejátszásra, akkor az esetek többségében elég egy AMD E-350-es lap+proci, (i3 2120+lap - 41e; Asrock E350 24e Ft), és 2 GB RAM.
Ez mínusz 20500 Ft.DE! ahogy írtam ez csak az esetek többségében felel meg, ha szeretsz animéket nézni akkor belefuthatsz olyanba amit az E-350 nem biztos, hogy tökéletesen vinni fog.
Egyébként sem biztos, hogy az Intellel jól jársz HTPC-s felhasználás esetén, egy videokártya pedig csak még jobban drágítja az amúgy sem olcsó konfigot.
De a legszomorúbb mégis a HDD-k ára...
-
Tomix24
addikt
Hát ha netezésre szeretnéd, meg torrentre, akkor tökéletes. Másra nem látom értelmét. Esetleg Facebook Angry Birds és hasonló kevéssel is beérő játékok néha(Intel® HD Graphics 2000) Avi filmek, esetleg gyengébb 1080p-s Mkv-k.. HTPC-be nem a proci számít, vagy legalábbis nem szabadna( HTPC-vel az ember Media központot készít mostanság, vagy ha nem akkor azt másként hívja)
Ha lehet Off-ba tanácsot adni:
Alaplap: A75M-ITX 20K
tudása: [link]
HD Hangokhoz:
- 7.1 CH HD Audio
- Premium Blu-ray audio support
FullHD3D-hez film és játékoknál
- Supports HDMI 1.4a + Deep Color (12bpc), xvYCC and HBR
A legujabb Sata3 SSD-khez:
- 4 x SATA3 6.0 Gb/s connectors
--------------------------------------------------------
Proci+Vga: A6-3500(65w) - 16K
A legdúrvább AVCHD2.0, Hi10, vagy Blu-Ray film, vagy szivatós Hubble 150Mbps-es filmeket röhögve játsza [link]
- Dirt3 - Saints Row3- Mw3 közepes beállítások mellett teljesen játszahtó(ha valaki kocajátékos annak megfelel).
Fogyasztás - teljes rendszer 28W idle - 75w Maxon.
--------------------------------------------------------
Ram: 2x2GB DDR3 1600Mhz: 7K
--------------------------------------------------------Az Intel-nél 12K-t spóroltam neked, és cseérbe igazi HTPC-nek lehet használni..
-
dabadab
titán
válasz szabi__memo #12746 üzenetére
"Ez már hdmi 1.4a-t támogat, 3D-t, stb... A spec-ben a dvi-hoz 1920x1200@60 van irva."
A dolognak két része van.
Van egyrészt az, hogy fizikailag mekkora adatátviltelt bír a cucc. Itt abszolút semmi különbség nincs, a HDMI meg a DVI is 165 MHz-et tud*, kész, passz, tök ugyanazok az erek vannak**, nincs különbség.
Aztán van az, hogy hogy néz ki az adatformátum. Alapvetően ez is abszolút megegyezik mindkettőnél, ugyanazt a jól bővíthető formátumot használják, abban van különbség, hogy milyen bővítések vannak definiálva. Ez viszont a gyártókat abszolút nem akadályozza meg abban, hogy a csak HDMI-nél definiált adatokat is ráeresszék a DVI-re (hangot pl.), mert ha a fogadó oldal nem tud vele mit kezdeni, akkor maximum eldobja, ha meg kezeli, akkor meg örömbódottá.
Az alaplapgyártónak abba nincs igazán beleszólása, hogy az APU mit küld rá a DVI-re, szóval ha Tomix24-nél megy rendesen a DVI-n a hang, akkor ezen az alaplapon is fog.
*: ez a HDMI 1.0 sebessége, de a házimozis meg PC-s cuccok továbbra is "csak" ennyit tudnak, ezen simán átmegy 1080p 3D-ben meg minden egyéb.
**: HDMI-n van egy plusz CEC ér, de az meg úgysincs bekötve a videókártyákon
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
rigo88
aktív tag
üdv
kipróbáltam az openELEC programot. csodálatos! villámgyors, egyszerű és a legapróbb részletekig testreszabható.
de szeretném a htpc-t kis játékok futtatására is pl mario, illetve leginkább snes és sega emu-ra. van valami megoldás?
néha napján amikor a gép foglalt, a mediapc-t szeretném böngészésre is használni. van ff hozzá?
torrentet megtaláltam, meg még tengernyi plugint és appot, igaz még nem túrtam át mindet.köszi
r
egy ASUS AT3IONT-I DELUXE lapról van szó.
[ Szerkesztve ]
Dirr
-
zsigus
őstag
válasz rigo88 #12764 üzenetére
Böngésző nincs (és elvileg nem is lesz ameddig az XBMC-ben nem lesz gyárilag), emulátorok között viszont itt válogathatsz: [link]
Letöltöd a zip fájlokat és telepíted a kiegészítőknél. Generic változathoz vannak elvileg, én amikor legutoljára próbáltam őket, akkor Fusion build-el nem ment csak a NES emu, viszont kilépni nem lehet belőle csak újraindítással.
Próbálkozz hátha... és írd meg mi lett a vége.
Fceu=NES, SSNES=SNES, mupen64=Nintendo 64. Ha valami nem stimmel itt van a fórumtémája.
[ Szerkesztve ]
-
rigo88
aktív tag
válasz zsigus #12765 üzenetére
köszönöm!
mégn incs meg a gép, mercutio kollégától fogom megvenni a lapot, ha még aktuális, egyelőre nem jelentkezik.
van viszont egy apróbb problémám.
van egy 1.5tb-s hdd-m amit szeretnék a htpcbe rakni. kellene nekem viszont egy másik is amin a rendszer van, és egy ilyen 4gigás flash disk-re gondoltam, csak nem tudom, hogy érdemes-e megvenni..
ez az.
viszont ha a 1.5tb hdd fat/ntfs-re van formázva ez a linux alapú xbmc nem fogja látni jól sejtem?Dirr
-
zsigus
őstag
válasz rigo88 #12766 üzenetére
Sztem egy 2-4 GB-os pendrive is bőven megfelel (és jóval olcsóbb) az OpenELEC-nek (én egy 2 GB-ossal használom, persze HDD-n gyorsabb volt, de csak a betöltési időben van különbség, ha felállt a rendszer akkor ugyanolyan gyors a pendrive-ról is).
Kisebbel viszont nem ajánlatos! Mert gyosrsítótárazza a borítókat/képeket folyamatosan a saját meghajtójára, és egy 512MB-os/1GB-os pen hamar megtelhet, viszont 2 giga már bőven elég neki, csak pár kB-os képekről van szó.
Egyébként nem gond az OpenELEC-nél az NTFS vinyó, magától mountolja, tehát ugyanúgy kezeli mint egy Windows.
[ Szerkesztve ]
-
-
zsigus
őstag
válasz rigo88 #12774 üzenetére
Amikor írtam a hozzászólást az ugrott be a kivezetésekről, hogy a kb. 10 évvel ezelőtti gépemnél rá volt írva a laphoz kapott kivezetésre, hogy USB 1.1.
De így jobban belegondolva, szerintem ezek csak egyszerű "kábeldarabok", és ha nincs fizikai különbség a szabványok között (több érintkező) akkor elvileg mindegy, hogy milyen, csak az alaplapba kell a megfelelő helyre dugni (sajnos még mindig előfordulnak 1.1-es csatlakozók a lapokon, de ezeket más színnel jelölik).
De konkrétan nem ismerem az USB szabvány lelki világát, ezért ez csak spekuláció...
Lehet, hogy a kábel is számít a sávszélességet illetően, és a korábbi szabvány nem biztos, hogy megkövetelt a 2.0-hoz megfelelő sávszélességet biztosító kábelt, de ez is csak spekuláció...
[ Szerkesztve ]
-
rigo88
aktív tag
válasz zsigus #12775 üzenetére
szerintem is csak egy darab zsinór. a fent említett asus lap pedig kizárólag 2.0ás csatlakozókkal rendelkezik, a kártyát+olvasóját meg ki tudom próbálni. eléggé elment a htpctől ez a téma de legalább ezt is tudjuk...
van egy kártyaolvasóm, 2.0nak volt írva, de a bele dugott 2gigás kártyáról percekig bootolt a gép, ugyanezzel a kártyával közvetlenül az alaplapba dugva pedig másodpercekig tartott...Dirr
-
Tomix24
addikt
Jó a gyári hűtő is, max teszel rá alacsonyabbat, vagy még halkabbat, teljesen házfüggő.
Nálam ilyen volt eddig:A házat itt árulom a PH-n, de nem azért mert nem vált be, hanem mert egy dedikált kártyát tettem a Llano mellé(HD7750) - Kell az erő a megjelenő Far Cry 3 - GTA5-höz. Ebbe a házba már nem fért el szegény..
Mindent tud amit leírtam, kompromisszum nélkül, és még többet is(24p, openCL, videókaris gyorsítás Zip alatt, stb.stb.stb)
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz Enszuke #12779 üzenetére
Dehogyis, ráfizetés lenne csak az Intel.(Lent leírom miért) Még a mostani ház mérettel, illetve a szokásaimmal is HTPC tulaj maradok. A fogyaztásom is megváltozott, de pontos mérések kellenek, mert a videókarim, ha nem használom magától 3W körülre leveszi az Idle-t. Tehát netezéshez sem lesz drasztikus fogyaztás, bár itt pár száz Forintokról beszélünk, max nem eszek annyi zsemlét mint eddig
A tervem hogy majd nyár végén a Trinity kínálatból[link] az A10-5700 (4 mag) 3,4/4 GHz 65 W - modelljét veszem, és a mostani HD7750-.es kártyámmal Dual Grapicsban 30-50%-os Trinityn felüli teljesítményhez jussak. Vagyis a jelenlegi 3D film/játék /HDhang/ Mindent lejátszás/ megmaradjon, de ugyanazért/vagy kevesebb a pénzért játék teljesítményben jobb legyek mintha Inteleznék.
Példa rá a Llano+HD6000-es sorozat.
Hiába az Intel, ha Dual Grapics-ban kinyirja a Llano, és majd a fejlettebb Trinity is.
20-40%-al kevesebb pénzért jutok 20-40%-al több teljesítményhez.PL: mindkettő mellé ugyanazt a videókarit teszik, mégis az olcsóbb béna proci lesz sokkal jobb..
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
Akkor lehet, hogy egy régebbi hozzászólást olvastam, amiben azt írták az OpenELEC fejlesztői, hogy külön nem akarnak foglalkozni egy böngészővel.
Nem nekem kell egyébként, viszont ránéztem, nem is olyan rossz.
Egész gyors, van benne flash is, viszont egér nélkül nekem nem igazán jöhet szóba (maximum ha meghal a nagy gép, és átdugom az egeret, ahogy most is tettem).rigo88: Akkor helyesbítek, itt van a böngésző is.
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
Szerintetek mikorra várható itthonra ez a c60-as lap?
-
zsigus
őstag
válasz rigo88 #12785 üzenetére
Ezt nem tudom, de a hivatalos támogatási listán szereplő tunnerek közül egyik sem igazán kapható itthon, amennyire láttam.
Az én gondjaimat is megoldaná egy tunner (műsorok rögzítése, távirányító), de majd esetleg akkor várható több tunner támogatása (valószínűleg) ha az XBMC is megkapja a hivatalosan a PVR/DVR funkciót. Ez a roadmap szerint még 2 év.
Szerk.: Sikerült egyébként már valakinek beüzemelnie a torrent klienst (transmission) OpenELEC-en? Ezt a leírást követtem, de nem találom az autostart bekapcsolását sehol, pedig ezt írja:
To enable Transmission, select "Start Transmission at boot" and make sure "Allowed IP Addresses" has a * character in it. Click OK and reboot your OpenELEC machine.
[ Szerkesztve ]
-
rigo88
aktív tag
válasz zsigus #12786 üzenetére
sajnos/hálistennek nem "itthon" lakom.
pont ezért van/volna szükségem nagra kódoló eszközre, hogy tudjak magyar tv-t nézni.ez itt pl supported: MSI DigiVox II V3.0
ezzel tudnék fogni satellite adást is pl a thor műholdról? (igen, van tányér, van fej, van minden, csak a dreamboxot - is - szeretném felváltani egy mindenttudó htpc-vel )Dirr
-
zsigus
őstag
válasz rigo88 #12787 üzenetére
Ez csak DVB-T-t tud, műholdat/analógot nem, és itthon nem is igazán kapható, csak a mini változat, ami viszont nem biztos, hogy működik is OpenELEC-el.
Vannak DVB-S tunnerek is, de ezeket én nem igazán ismerem, itt viszont biztosan tudnak segíteni ezzel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
slashing
senior tag
válasz Tomix24 #12778 üzenetére
Leírnád nekem hogy ebben a házban milyen cpu hűtő van mert így ránézésre valami artic lehet de nem tudom eldönteni, én meg azt akarok most venni de a big shuriken 2-ön meg a közutin kívül alig találok olyat ami 7 cm-en belül van de cserébe jobb mint a gyári. (i3 2100T)
annyit hozzátennék a Pen Driveos témához hogy szerintem nem érdemes 2 gigánál megállni mivel, ha csak egy kicsit is érdekelnek az új skinek ne adj isten még az svn változatok is fent vannak akkor hihetetlen gyorsan megugrik a tárhely, nálam most igaz win 7 alatt 5,1 giga az addons mappám a thumbnails meg 600 mega ami alig tartalmaz filmeket talán ha 100 van meg 6 sorozat... amúgy ezt nem szeretem az xbmc-ben, nálam minden film meg sorozat tartalmazza a fanartot, borítót, clearartot, landscapet, logo, extrafanartot, de így is átmásolja a képeket a thumbnailos mappába és onnan olvassa be, így két helyen is foglalja a helyet minden. Próbáltam egyszer a fórumon erre valami megoldást keresni de a szar angolom miatt meg aki olvasta az se igazán értette a problémámat így feladtam.... szerintem lényegtelen az cache mappa főleg úgy hogy hiába csinálsz tisztítást nem frissül a kép amit lecseréltél, minden képnél elsőre jól kell csinálni mert rohadt macera ha valami változik... mondjuk így hogy a mappák tartalmaznak mindent 1-2 perc újra scrappelni mindent és nem órákig tart a port.hu-val....
-
zsigus
őstag
válasz slashing #12789 üzenetére
Nálam egy 2 gigáson van a rendszer, és két téma is le van szedve, ebből az egyik SVN. Be van töltve az összes film/sorozat stb. a médiatárba (3 sorozat, 10+5+7 évad és kb. 100-110 film), sőt még a menüpontokhoz is több kép van hozzárendelve a főképernyőn (Aeon Nox), és van egy jó pár kiegészítő is. Így van kb. 950 MB hely a 2 gigából.
Persze a témákkal simán meg lehet tölteni egy pár hónap alatt a 2 gigát, de ha néha ránézel a fájlkezelőben, és letörölsz egy-két régebbi verziót akkor simán elég. Viszont ha venni kell hozzá egy pendrive-ot akkor persze érdemes minimum 4 gigásat választani, mert már ez is kapható 2e Ft alatt.
-
slashing
senior tag
válasz zsigus #12790 üzenetére
persze nálam is v.színű úgy fog kinézni a dolog hogy a tesztelés marad win7 asztalin aztán a tv alatt már csak ami kell lesz rajta. Nálam most az összes skin le van töltve meg a jobbaknak az svn verziója, de ha tudnám hogyan kell akkor az aeon-ból lenne egy nox egy svn nox meg plusz egy amibe beleturkálhatok xml szinten.
Kár hogy elég bonyolultan épül fel egy skin, hiába futottam neki már sokadszor mindig lepattanok egy egy nézetet át tudok írni így vagy úgy de egy új nézetet egyszerűen nem tudom hogyan kéne a választható listába tenni...
amúgy én egyszer kipróbáltam az openelec-tet de nálam kb. 20%-al jobban terhelte a gépet, már a menüben is durván zabálta a cpu-t ami így melegedett a hűtő meg egyre inkább felpörgött.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz zsigus #12786 üzenetére
A torrent tárgytalan, működik csak nem jelzi ki az állapotot/sebességet, és azt hittem nem tölt, de kipróbáltam egy torrentel, és lejött. Király!
slashing: Mihez képest terhel jobban? XBMC Live vagy Windows?
Most megnéztem a legfrissebb Fusion build-el, nálam E350-en BD videónál 15% körüli a terhelés, SD videónál pedig 19-20. Ez E350-en (2x1,6 Ghz) igen jó eredmény.[ Szerkesztve ]
-
slashing
senior tag
válasz zsigus #12792 üzenetére
win 7, nem is filmlejátszásnál volt jellemző hanem a menü-ben vagy a filmek kiválasztásánál. pontos számokra nem emlékszem de nagy volt a differencia mert már a főmenüben elkezdett feljebbkúszni a hőmérséklet, jó mondjuk szar alu gyári intel van még egyenlőre szóval ez nem a legnagyobb probléma. Jah meg lassabban bootolt usb3-ról mint a win 7 igaz az ssd-n van. De ha már hozzászokik az ember a 18-19 másodperces bootoláshoz akkor már minden szar
persze ezek nem olyan problémák amik nagyon zavaróak... mindegyikre van valamilyen megoldás...
-
zsigus
őstag
válasz slashing #12793 üzenetére
Nálam a menüben (rendszerinfó) is 15% körül van a CPU terhelés. Az E-350-en egy féltenyérnyi bordán 900-950 körül forog a venti. Memóriából pedig (menüben) 17%-ot használ a 2 Gigából.
Sztem nálad valami anomália is közrejátszhatott az eredményeknél, én még nem nagyon találkoztam az OpenELEC-nél kisebb erőforrás-igényű rendszernél (persze biztos vannak olyan disztrók is, amik még ennél is jobbak lehetnek).
Kíváncsiságból megnéztem az asztali gépet is, itt Win7 alatt 17% körüli a CPU terhelés a menüben (szintén rendszerinfó), SD videolejátszásnál pedig 18-20% közötti, a 4 magos 3,1 Ghz-es CPU-n! a kettő 1,6-os helyett. Ez jóval több, bár a PC-n XBMC 10.1 van, a HTPC-n v11.
[ Szerkesztve ]
-
slashing
senior tag
válasz zsigus #12794 üzenetére
(WIN7)Nálam a sima főmenü az 5-17% közt folyamatosan ugrált, a filmböngészésnél jó erős 30% hol több hol kevesebb kicsit de majdnem fix-en 30%, a film lejátszás az meg 0-5% közt van sd-720p tartalomnál 1080-as nem sok van azt most nem kerestem ez amúgy is nagyon jól működik.
Lehet volt valami anomália, azaz igazság hogy jelenleg felesben megy asztalinak is mert bedöglött a rendes gépem aztán akkor úgy vásároltam hogy majd ez egyszer fixen htpc lesz de annyira jól szuperál asztalinak hogy megtartom aztán lesz egy trinity vagy ivy-s htpc mikor veszek normális tv-t, így nagyon nem is mélyedtem bele az openelecbe mert elsőre nem azt kaptam amit vártam bajlódni meg nem akartam mert tudtam hogy ugyse fogom tudni így használni hogy erre is kell a gép meg arra is...
meg amúgy sem a cpu terhelés idegesít hanem a szar alu inteles hűtő ami netezés filmlejátszás zenehallgatásnál elvan 1100 fordulaton átlag 42-43 fokon de amint a terhelés 20-30% körül van egyből felk.....ja a fordulatot olyan 2000-3000 közé aztán zúg az egész. Az asrock lapon meg nem megy rendesen a speedfan(a gyári meg egy rakás szar), nagy nehez elértem hogy legalább szabályozni lehessen de automatikusra nem lehet rávenni, ha leveszem veke 1100-ra ami a minimum akkor 20-30%-on 55-60 fokra megy a cpu pillanatok alatt... kell egy rendes hűtő az az igazság, de a monitorom is bedöglött a routerem is a nyomtatóm már napjára sem emlékszem mikor, így nem lehet
-
zsigus
őstag
válasz slashing #12795 üzenetére
Hát igen, ismerős érzés, hogy minden "összeomlik". Nemrég nekem is ez volt... persze pénz az meg egy más kérdés.
Egyébként nekem az E350-en alapból egy 6000 fordulatos 4cm-es! venti volt. Azzal a lendülettel kaptam le róla, ahogy meghallottam a hangját. kb. mint egy felszálló Boeing, a bekapcsolást követő 15-20 másodperc után, és nem is veszi vissza később sem a fordulatot.
Szerencsére a 12centis/max. 1400rpm-es elég rá, hiába kisebb a fordulat (900 körül forog általában és max. 1100-ig megy fel, de csak indokolt esetben, általában 1000 alatt van), a nagyobb lapátok és nyomás miatt elég neki ennyi, és majdnem beteríti az egész lapot a venti, szóval szerencsére kap minden friss levegőt (bár a ház tetején található rács kb. csak a venti egyharmadáig tart). De hát ezért is jó a 18 W-os TDP, nem kell túlzásba vinni a hűtését.
Persze egy mindeneshez (ismertebb nevén PC) nem elég az E350.
Most ahogy nézem egyébként a filmek kiválasztásánál tényleg terheli a procit. Átlagos "böngésző" sebesség mellett 50-60% között mozog a médiatárban, ha rajtahagyom az ujjam a léptetésen és felgyorsul, van 80-90%-is. De csak nem szórakozol azzal, hogy egész nap ide-oda lapozol. Hála az istennek nálam nem pörög fel a venti itt sem, és a sebesség is jó.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz Piedon #12797 üzenetére
A ház felső pereme és az alap csatlakozó paneljei között elfért nekem. Kép (azóta már egy picit máshogy néz ki, de a venti helye nem változott).
Így olyan egy-két centin van alátámasztva a venti, a többi része lóg a levegőben, de találtam itthon gumi felfogatókat (látszik is a képen), és beletettem a venti csavarhelyeire, így a tetőlap is "fogja".
[ Szerkesztve ]
-
jkutya
tag
Sziasztok,
XBMCbuntu-t használok - egy HDDre telepítve.A kérdés, hogy van-e valami egyszerű megoldás, hogy a rendszert úgy ahogyan van átköltöztessem egy Pendrive-ra? (elég sokat szívtam a finombeállításokkal)
-
aicon
senior tag
válasz jkutya #12799 üzenetére
Norton ghost, vagy Acronis true image (boot lemezről) gondolom ezt is át tudja vinni bittenként..
vagy xbmc user mappa mentés és friss telepítés, ha más beállítást nem kell átvinni.[ Szerkesztve ]
======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest