- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
slashing
senior tag
Itt leírják hogyan lehet indítani automatikusan úgy hogy még az asztal sem töltődik be. Ha másra nem használod a gépet szerintem ez a legjobb megoldás...
-
NTX
tag
válasz Salvador20 #11498 üzenetére
Kipróbálom a feladatütemezőt. Nálam dedikált htpc gép, gyakorlatilag média lejátszó, ezért lenne fontos megoldanom ezt, még az egeret is ki akarom venni, csak távirányítással akarom kezelni.
-
NTX
tag
válasz slashing #11501 üzenetére
Ezt olvastam, jó is lenne, de még a foobarnak is el kellene indulni, mert zenét azzal hallgatok. Elvileg ha jól értettem, azt még bele lehet rakni, viszont, ha ideiglenesen pld cd rippelésre ccc beállításokra, vagy másra mégis kellene az oprendzser vagy más program, ha ritkán is, akkor hogyan lehet visszamenni a rendes w7 asztalra?
-
Attas
aktív tag
Jómagam hasonló problémával küzdöttem. Van több olyan program is amivel a startup-ot lehet configurálni. Nekem úgy müködik, hogy az XBMC indul el elsőnek, minden más 1-3 perces késleltetésel, kisablakba (ezt is be lehet állítani a programba. Azóta nincs gondom. A XBMC hamar indul. startdelay a program neve.
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
slashing
senior tag
Azt írja hogy a SilentLaunch.cfg írjuk be az összes programot amit indítani akarunk gondolom ha ide berakod a foobart akkor valahogy át lehet váltai, de azt nem tudom hogy tényleg így van-e vagy sem mert nálam egyenlőre desktop gépként is üzemel....
Attas: kifelejtetted a használt program nevét
szerk: látom beírtad, köszi
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Salvador20 #11502 üzenetére
Ja, hát igazából úgy gondoltam, hogy külön kártya nélkül, alaplapi VGA-val. Szóval szerinted az úgy nagyon gagyi? Volt már egy ilyen PC a plazmámnál, használható volt, de nem tudom milyen lett volna külön videókártyával, nincs összehasonlítási alapom. Elmondanátok, mi a fő probléma az alaplapi VGA-val médialejátszás esetén?
-
Salvador20
őstag
válasz liszi70 #11508 üzenetére
ha így szeretnéd, csak videóra,akkor jól jársz egy integrált procissal, pl brazossal, abban jó videókártya van, filmeknél már rásegít, sztem egy fél éven belül már az internetes böngészést is gyorsítani fogják, a chromenál bétába már benne is van a gpu által gyorsított oldalbetöltés. A brazosnál inkább a proci a gyenge sztem
Be Faster, be Smarter, or Cheat!
-
nagyúr
válasz Salvador20 #11512 üzenetére
Köszönöm!
Igazából nem bánnám, ha szükség esetén másra is tudnám használni a gépet, ráadásul nekem a kis méret nem számít, nem ITX-es lap kell, én külön procis mATX-re gondoltam, hogy megfelelő helyem legyen esetleges bővítésre, meg a szerelés és a szellőzés is jobb.
És ha jól láttam, ez a brazos kisméretű, kompakt, beépített proci, beépített VGA, ami inkább laptopokba, vagy pici gépekbe való nem?
Szóval maradt a kérdés, csak egy kicsit kiegészítem: Alaplapi vagy külön videókártyás mATX-es alaplapot érdemes médialejátszásra (is) használt PC-be tenni?
Persze az is lehet, hogy abszolút nem ez a fontos, de akkor mit kell néznem?
Köszi! -
dabadab
titán
válasz liszi70 #11516 üzenetére
"Szóval maradt a kérdés, csak egy kicsit kiegészítem: Alaplapi vagy külön videókártyás mATX-es alaplapot érdemes médialejátszásra (is) használt PC-be tenni?"
CPU-ba integralt GPU-s cuccot erdemes tenni bele, a Brazos pl. boven eleg egy HTPC-be, de ha az egyeb felhasznalas miatt kell extra kraft, akkor meg Llano.
DRM is theft
-
törölt tag
válasz Salvador20 #11492 üzenetére
Bárcsak ilyen egyszerű lenne! Sajna, be van kapcsolva a DXVA..., Defender, egyebek leállítva, 4GB RAM. Próbáltam külső szűrővel is, mégsem az igazi.
-
nagyúr
válasz Salvador20 #11518 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
buca84
őstag
-
törölt tag
válasz Salvador20 #11523 üzenetére
Köszönöm az igyekezetedet!
Érdekes módon, ha az ion-t 50 Hz-re állítom, akkor szépen megy minden, ha megengedem az XBMC-nek, hogy a filmhez állítsa a frissítést, akkor már időnként akad, ugrik, hiába próbálkozom más beállításokkal. Lehet, hogy a TV "valósághű mozi" beállítása nem az igazi. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy BD-t, vagy BD iso-t még nem tudtam kipróbálni, s úgy veszem észre, az mkv-k terén kissé nagy az összevisszaság.
Mkv-k lejátszása a két MP-n egy picit akadozik 50 Hz-en is. Tudom, használjam az XBMC-t, de tán láma vagyok, még nem jöttem rá, miként tudnám rávenni, hogy egymás után nyomja a filmeket, ne kelljen minden egyes részt mondjuk egy sorozatból kézzel elindítani. (No meg a hiúságomat is birizgálja, hogy miért nem műkszik a rendszer. Tudom, ezzel nem kéne másokat fárasztani, de hátha többek is tanulnának belőle.) -
Salvador20
őstag
válasz #03969024 #11524 üzenetére
Érdekelne valami, ha esetleg kipróbálnád:
Rakd az xbmcben, hogy képfrissítés hangolása a filmhez. Utána indítsd el a bögésződet (chrome, firefox stb).
Indítsd el az xbmc-n a filmet, ami eddig szaggatott. Hagyd, hogy menjen, közbe alt+tab-al lépj át a böngészőbe, majd megint alt+tab-al vissza az xbmc-re.
Megjavult így?[ Szerkesztve ]
Be Faster, be Smarter, or Cheat!
-
törölt tag
válasz Salvador20 #11525 üzenetére
Köszi, este kipróbálom.
-
sintér_07
csendes tag
Ez a ház sztetek 14cm a lábbal együtt? (max. 15 centis helyre tervezem)
-
törölt tag
válasz Salvador20 #11525 üzenetére
Hali!
Kipróbáltam, nem hozott megoldást. Ha fut az explorer, sokkal jobban döcög. Driverek szerintem rendben vannak, megpróbáltam kikapcsolni minden felesleges sallangot. Processzor terhelés kb 18%, ha fut a film. Nem lehet, hogy az ion drivere okozza?
-
tomy_cz
senior tag
válasz buca84 #11531 üzenetére
Az xbmc-ben már benne van alapból, a VDR-hez:
apt-get install vdr-plugin-vnsiserver
ha minden igaz.(valamelyik vdr repóból lehet telepíteni így, azthiszem a yavdr féléből)De ezt már nem fejlesztik, helyette az xvdr van.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
Daniel Alves
őstag
Sziasztok.
XBMc-nel hogy tudok hasonlo kaliberu listat letrehozni mint a filmeknel?
Itt is van az a trukk hogz nfo fajlt kell kesziteni es valamelyik oldalrol beimportalja az infokat hozza?Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
buca84
őstag
van olyan hardveres tömörítést használó pci-os tuner kártya ami out of box működik ubuntu alatt
-
dabadab
titán
válasz buca84 #11538 üzenetére
A csatornakiosztast passzolom, nalam mythtv van, ott magaban a programban meg lehetett adni a csatornakat.
A felismeresnek a leglatvanyosabb jele, hogy megjelenik egy /dev/video0 eszkoz, meg a dmesg-ben is ott kell lennie az ivtv driver uzeneteinek, hogy megtalalta a kartyat.DRM is theft
-
Csicsóka
őstag
válasz buca84 #11540 üzenetére
Na akkor már csak a VDR-t kell rábírni hogy sreamelje az XBC-nek.
Analóg kártyánál is megoldható vhogy, de ilyennel sosem foglalkoztam.
Egyébként az xvdr plugin, és addon is tökéletesen működik nálam, nem csak a vnsi DVB-T kártyával. Hasznos okosságokat talász itt is a témáról.
Ha a VDR belövése nem sikerülne a mythtv backend-et is érdemes telepíteni, és kipróbálni. -
buca84
őstag
válasz Csicsóka #11541 üzenetére
Köszi!
Sehol nem találok analóg channels.conf-ot. Mindenhol digitális kártyákhoz van csak. Vagy külföldi (angol, német) adók.Vagy esetleg ezzel menni fog?
sudo add-apt-repository ppa:yavdr/stable-vdr
sudo aptitude install vdr vdr-plugin-streamdev-* -y
sudo /etc/init.d/vdr stop
sudo apt-get install w-scan
sudo chmod 777 -R /etc/vdr/ /var/lib/vdr/
sudo rm /etc/vdr/channels.conf /var/lib/vdr/channels.conf
w_scan -ft -c AU -o7 >> /etc/vdr/channels.conf
sudo cp /etc/vdr/channels.conf /var/lib/vdr/
sudo /etc/init.d/vdr startAz "AU" helyére ha HU-t írok?
[ Szerkesztve ]
-
slashing
senior tag
Segítség kéne gyári low profilos intel cpu hűtő lecserélésére(2100T), asrcok z68 itx-es lapon
a max magassága 7cm - cpu magasság lehet. Mit tudnátok ajánlani ami tuti nem akad bele semmibe egy itx lapon.Én ezt néztem ki [link] de nem tudom eldönteni hogy beleakad-e a memóriába vagy sem. A memória magassága 3,1cm alaplap szintről mérve. A Pci slotra rálóghat nem érdekes....
Valami nagyon halk kéne, ha tudtok segítsetek és jó lenne ha nem a 15ezer forintos kategória jönne ki -
bambano
titán
válasz buca84 #11546 üzenetére
dmesg|grep firmware megmondja, hogy fent van-e
lesz benne egy olyan sor, hogy requesting firmware az ivtv-hez, ha akkor megtalálja, akkor fent van.
ha működik a kártya, akkor is fent vandpkg --list|grep ivtv
ii firmware-ivtv 0.28+squeeze1 Binary firmware for iTVC15-family MPEG codecs (ivtv and pvrusb2 drivers)ebben a csomagban van.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
slashing
senior tag
válasz Salvador20 #11545 üzenetére
szélesebb spektrumban kéne állítani a sebességet mert az alaplap nem támogatja a speedfan progit így a biosban kell levennem(v.színű kevesebb árammal szabályoz) ott meg a jelenlegi ventit level1-es fokozaton 1650-en pörgeti és van level 9 is :/ gyaníthatóan ezt sem tudná lejjebb venni és ránézésre egy kutya a két venti(sebességre 100%) csak jobb a linkeltnek a hűtőbordája.
lehet 6cm magas is nincs fölötte semmi sőt lukacsos fölötte a ház szóval éri rendesen levegő 6-800 fordulaton is elég lenne járatni szerintem max. 1200-on.
-
user137
őstag
válasz dabadab #9602 üzenetére
Ez a HDMI-CEC és ez egy nagyon szomorú história: az iparági bénázásnak az lett a vége, hogy a gyártóknak lett saját, nem túl sokat tudó, egymással kevéssé kompatibilis implementációja, PC-s támogatás meg gyakorlatilag nem létezik.
ez azóta is így van? a buta Samu B650-es tévém nem kapcsol le, ha megszűnik a HDMI jel, hanem bánatosan csak a "nincs jel" felirat megy rajta.
-
user137
őstag
urak, szakértő tanácsotokra lenne szükségem kábelezés gyanánt
az alábbiak állnak rendelkezésre:
- TV: Samsung LE40B650 - 4x HDMI, optikai out
- PC: mint játékgép és MediaPC: HD6850 (HDMI preferált) és egy H55 alaplap (SPDIF OUT)
- PS3 (mint konzol és BD-player)
- erősítő (yamaha YHT-S400: Dolby DTS, 3.1 audio, 3x HDMI in, 1x HDMI out, 1x optikai in)a cél az lenne, h a Harmonyval minden klappoljon, HDMI CEC-ben a lehető legtöbb eszköz lebeszélje legalább a be-kikapcsot meg a hangerőt, illetve, h ne legyen downmix ott ahol nem kell.
elsőre mindent szépen beküldtem tévébe, a tévéből meg lehoztam egy kábelt az erősítőbe és most minden fain - vagy? plusz de mintha azt olvastam volna a tévé manuálban, h downmixel 2.0-ra....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Elektromos cigaretta 🔞
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- macOS PC-re
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- LEGO klub
- Politika
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest