Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• upszilon

őstag

válasz GBogyó #7408 üzenetére

Az otthoni beltérim sokkal jobb, a tv még annál is.

Na-igen, valami ilyesmire gondoltam. Most akkor jó lenne tudni, hogy melyik az a dongle, amelyik hasonló érzékenységű a TV-dhez.

(#7412) csendes:

Egy USB-s (vagy PCI-os) DVB-T tévékártya nagyon leegyszerűsítve három részből áll

Miértnem négyből? Hol marad a jelerősítő? Nem lehet, hogy a TV-k azért mutatnak jobb vételkészséget, mert azokban van ilyesmi is?

Az érzékenység növelésénél a nehézséget az jelenti, hogy az USB porton a teljesítményfelvétel korlátozott (5Vx500mA, illetve hub-nál csak 5Vx100mA).

Erre én megpróbáltam rájátszani. Egy külön adapterrel megtáplált hubra dugtam rá a dongle-t. Semmit sem javult a helyzet. :(

Illetve adott esetben, ha jó a rálátás, vagy van már van egy jó antenna, fölösleges egy drágább, érzékenyebb vevő.

Áááá-nem ennyire egyszerű a dolog nálam. Én (itt nem részletezett okok miatt) nem rakhatok ki tetőantennát. Nem szeretnék a kisszobámban egy négyméteres Yagit sem kerülgetni. Mi marad? A 10 centis bot-antenna, meg (és itt jön a lényeg!!!) egy érzékeny dongle.

Minden tiszteletem a szakértelmedé, hogy így vágod a belsőrész-csippeket, de esetleg nem tudnál a most megvásárolható választékból, annak is a megfizethető részéből, egy konkrét típust ajánlani? (Legszívesebben innen választanék.)

Új hozzászólás Aktív témák