Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
Aha. Akkor így viszont az UFS 4.0 gyorsabb Akkor max a 20Gb-s változattal lett volna pariban. Bár azt meg kell említeni, hogy ezek mind elméleti sebességek. Nagyban függ a tényleges tartható sebesség a vezérlőtől. Nem véletlen hogy pl SSD-k között ugyanazon NVMe-s változatban is óriási különbségek vannak maximális sebességben is, és a tárterület egyes részein elérhető sebességben is.
-
Shyciii
veterán
Az UFS 4.0 a maga 2,8GB/sec-el lassabb, mint az Iphone 15 Pro Max USB 3.2 Gen 2 csatija, ami 10Gbit/sec-el bír. És még ez sem a leggyorsabb, mert van 20Gbit/sec-es változat is, csak nem az került bele. Amúgy az Iphone-okban tudtommal nem UFS van, hanem NVMe-s háttértár.
[ Szerkesztve ]
-
PTM
aktív tag
Én abba gondoltam bele, hogy a Samsung S sorozat tavaly részben UFS 4.0-ra (2,8 GB/s írás) váltott a korábbi UFS 3.1-ről (0,85-1,2 GB/s írás). Így ezekben a telefonokban a korábbi generációs háttértár sem volt épp lassú, az aktuális pedig gyorsabb, mint amit USB 3.x-en keresztül el lehet érni. Az iPhone-okat nem ismerem és nem találtam róluk ilyet, csak meglepne, ha nem nagyjából ugyanezt tudnák azok is.
Tempós tárhelybővítőnek jó egy ilyen, persze, azt már #6 gabyka is írta.
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
Igen. Épp az. Gondolj bele. Ez egy telefon, és nem multimédiás mindenes. Amúgy meg az Apple is elismerte ezt, hisz ők "találták" ki, hogy ha már az USB-s irányt kötelező megnyitniuk, akkor ne csak a kötelező legyen meg, hanem nyomják meg keményen, és mindjárt a legjobb USB-t kapta meg, és a ProRes-t felhúzva ki is lehet használni.
Sokan elfelejtkeznek arról, hogy alapvetően ez egy telefon. Semmi értelme alapból minden eggyes egységből a legjobbat, leggyorsabbat, legkisebbet stb kell beletenni. Ugyebár ágyúval nem lövünk verébre.
És akkor még mindig ott a tárhely mérete. Az iphone tárhelye a legdurvább verzióban is 1TB, és nincs tovább (és elhiheted, hogy a youtuberek sem 1TBás verziót használnak, sőt...). ha az betelik, akkor nem tudnál több videót felvenni (se). Miközben az USB-s SSD-k esetén a végtelenségig cserélheted a winyókat, amiket ráérsz akármikor áthúzni a számítógépedre. -
gabyka
aktív tag
Gyanítom,hogy amelyik telefon háttere nem elég gyors, ott az usb se lesz az... innentől kérdéses, ott mire jó az ssd. Viszont egy kellően gyors csatlakozójú (értsd usb3.1 pl.) telefonhoz jó kis bővítés.
-
Findzs
addikt
Igazad lehet a teló memóriája valóban lehet elég gyors.
Hülyeséget írtam de máshogy gondoltamKicsit elrugaszkodtam az iphonoktól és én arra gondoltam, hogy ha a telóba rakott sd kártya írási sebessége nem elég gyors.
Viszont a tárhely akkor is problémás mert akár 10 gb is lehet 1 perc 4k 60fps prores videó."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Furcsa, amit mondasz, egy ssd gyorsabb lenne mint a telefon memóriája? Nem a tárhelye, a memóriája.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
Findzs
addikt
válasz fatpingvin #1 üzenetére
Az az értelme, hogy a 4K 60 fps ProRes videket a telo memóriája nem képes kellő sebességgel írni és nagyon sok helyet foglal az így készített videó.
Erre találták ki ezt a gyors és nagy kapacitású külső egységet ami az apple által kitalált magsafe -es tokokra egyszerűen rögzíthető."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
fatpingvin
addikt
nem állítom hogy teljesen értem ennek mi értelme...
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 99.000.-
- Samsung 860 EVO 500GB
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest