Computex 2024: az Akasa mágneses burkolatot ad, az SSD-t te rakhatod bele

Újabb MagSafe-es kiegészítő, más megközelítésből, mint az MSI-nél.

Hirdetés

A harmadik negyedévben érkezik az európai piacra az Akasa saját MagSafe mágnessel szerelt kiegészítője, mely az MSI megoldásánál némileg egyszerűbb. Az egyelőre PR-IC137 kódnév alatt futó burkolat kör alakú, sötét színű alumíniumból van. Alján kör alakú mágnesek a telefonhoz tapadáshoz, tetején pedig három kereszthornyos csavar (csillagcsavar) tartja a fedelet. Az egész burkolat kb. 56-57 mm átmérőjű, alig szélesebb magánál a MagSafe mágnesnél.

[+]

A fedél levétele után férünk hozzá a foglalathoz, mely M és B+M kulcsos M.2 2230-as NVMe SSD-ket fogad. Ezeket a 22 x 30 mm-es SSD-ket használja több kézikonzol is, a maximális tárolókapacitás 2 TB-nál áll meg. Az Akasa megoldása 10 Gbps-es sebességet ígér Phison U17-es vezérlőn és USB 3.1 Gen 2x-1-es Type-C csatlakozón keresztül. Érzésre az MSI Datamag strapabíróbbnak tűnik, de az Akasa burkolata könnyebb, kisebb és ugyanúgy eléri a szükséges sebességet ahhoz, hogy iPhone-ra csatlakoztatva 4K 60 fps ProRes felvételeket lehessen rá rögzíteni.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Hirdetés