- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
albinolynx
őstag
válasz albinolynx #21417 üzenetére
Ma még észrevettem azt, hogy bios frissítés után következő a helyzet:
Első bekapcsoláskor tökéletes, gyorsan bootol a gép, minden rendben. Kikapcsolás, majd a következő bekapcsoláskor már nem jut el a post-ig. Ha kihúzom a konnektorból, teljesen áramtalanítom, akkor után egyből indul és működik is az első kikapcsolásig. Utána megint áramtalanítani kell, különben nem kapcsol be.Ez a géppel hozott HKC 400W-os és a Chieftec CTG-500W 80PB-vel is ugyanúgy csinálja. Ha nem bootol, nincsen hangjelzés, hiába veszem ki a memóriát. Szóval egész biztosan nem jut el még a post-ig sem.
Mivel a tulaj nem szeretne új gépet venni - inkább beruházna egy szintén ilyen alaplapba, ami új és garanciális.
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
-
albinolynx
őstag
válasz Kityeszto #21409 üzenetére
Nem enyém a gép. Elvileg működött 2-3 éve amikor összerakták, azonban nem volt használva. Most netezős, nyomtatós gépnek lenne használva.
BIOS frissítés után is 20-ból 1-szer kapcsolt be. 10 bekapcsolást úgy próbáltam, hogy teljesen áramtalanítottam, 10-et pedig úgy, hogy nem húztam ki a tápkábelt. Elkönyvelem alaplap halottnak, nincs jobb ötletem. BIOS-t sikerült jól beállítani, de nem hozott pozitív változást.
Fizikailag minden rendben van. Csatlakozók, plusz táp, stb. Nincsen külsérelmi nyom sem.
[ Szerkesztve ]
-
albinolynx
őstag
-
albinolynx
őstag
Van egy gép asrock G31M-S alaplappal, ami nem hajlandó bootolni. Gépből kiszereltem az alaplapot, csak processzor, memória volt benne. Tápnak a ctg-500-as tápomat használtam. Egyből elem kiszerel, érintkezők rövidrezárva, elem vissza. Hőmérséklet ellenőrzések. Egyszer sikerült eljutni bios postig. Minden rendben találtam. Rákötöttem a winchesztert, szépen bootolt. Kikapcsolás, majd újra be. Semmi. Próbáltam pci-os, pcie vga-val is, másik rammal. Kondikat végignéztem, egyéb sérüléseket keresve is - nem találtam.
Leszűkíthetjük a kört, hogy tönkrement az alaplap?
-
albinolynx
őstag
válasz Rics15 #17796 üzenetére
Igazából bármi baja lehet. Jó lenne, ha minden egyes cserélhető komponenst egyenként lecserélnéd egy működő konfigban lévőkre. Így ki tudod szűrni, hogy mi a rossz.
Csipogó van az alaplapon, vagy van rákötve? Kapsz hangjelzést? Az is lehet egy kiindulópont. Meg vannak pci slotba dugható teszterek. Ezek kijelzik a hibakódokat elvileg, még ha monitoron nem is látsz semmit. Gondolom roskad ilyenekből otthon a polcod...Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
albinolynx
őstag
válasz kacsento1 #17767 üzenetére
Gondolom molex csatlakozó van a végén. Abba beledugsz egyet a tápkábelen lévők közül és kész.
tknof1871: Ultra DMA: régebbi szalagkábeles eszközök. HDD, ODD. Sata III lefelé kompatibilis, így igen. Az alaplapi sata II-es, így a kettő nem ua.
[ Szerkesztve ]
-
albinolynx
őstag
válasz Rics15 #17764 üzenetére
Ez rendben van, de lehet, hogy nem a codegen 400W-tal van a probléma, hanem konkrétan azzal az adott codegen 400W-os táppal. Ez sajnos ilyen, ha hibát kell keresni. Minden cserélhető alkatrészen végig kell menni, egyszerre egy változtatással. Valamelyiknél ki fog bukni.
tkesy: köszönöm, én is erre gondoltam. Írtam neki, hogy küldje el procival, stb és összehozom.
-
albinolynx
őstag
-
albinolynx
őstag
válasz vass1024 #17731 üzenetére
550W sovány, hiába FSP?
Ha jól google-ztam, a kártyád terhelve beszippant ~300W-ot. Mellé az i7 is képes terhelés alatt zabálni. Kiugrasztod a vga-t, persze, hogy minden helyreáll az alaplapival. Legalábbis nekem ez a meglátásom.[ Szerkesztve ]
-
albinolynx
őstag
Nem nálam van a lap és az van, hogy egy athlon II x2 250-nel probléma nélkül ment. Eladtam, aki megvette az egy 8150-et szeretne hajtani benne. CPU support-ban szerepel a processzor, csak gondolom kellene egy bios frissítés a lapnak. Enyhe 22-es csapdája, de erre a bios frissítésre felhívtam a figyelmét még adásvétel előtt. Azt mondta nem baj, megoldja. Most viszont megy a szenvedés...
Táv meg nagy, hogy átugorjak a saját procimmal egy frissítés erejéig.Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
albinolynx
őstag
válasz albinolynx #17689 üzenetére
Erre is légy szíves válaszolni!
-
albinolynx
őstag
Ha bios frissítés hiányában nem megy egy amd760g-s alaplapban egy fx-8150 (gyártó cpu support-ja szerint mennie kell, egy bizonyos bios-tól felfelé), akkor hogyan lehet biost frissíteni? Vagy a postig legalább el kellene jutni?
msi 760gm - p23 (fx) am3+
amd fx-8150
500W chieftec
sima 4gb-os kingston modul
asztalon, alaplapi monitor kimenettel próbálva[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom mobilszolgáltatások
- XPEnology
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Goddess of Victory:Nikke
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest