-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti_1990
csendes tag
Szasztok! segítséget szeretnék kérni! Össze szeretnék rakni egy htpc-t és véleméteket szeretném kikérni erről az alaplapról [link]
Tudom hogy van külön ITX-es topic de ott két napja kérdezősködök de senki nem válaszol még annyit se hogy bocsi nem ismerjük Ezért fordulok hozzátok -
dienesoft
csendes tag
Sziasztok! Esetleg valamelyik szaki tudna nekem segíteni, vagy csak tanácsot adni?
Hónapok óta bajlódom a PC-mel (mióta fejlesztettem, azóta nem jó). Egyszerűen van, hogy indításkor, leállításkor, telepítés közben, programok közben véletlenszerűen kékhalálozik, és kétszer szinte soha nem ugyanazzal a hibakóddal. Van, hogy megy egy hétig, van, hogy egy nap 3x egymás után. Általában a MEMORY_MANAGEMENT_ERROR hiba volt a kedvence, de mindenféle előfordult már, teljesen random, hogy mit dob éppen ki. Youtube, videóvágás, játék, bekapcsolás, kikapcsolás, bármi amit el tudsz képzelni, már fagyott meg. Sok Windows volt a gépen, mindegyiknél ugyan az volt a gond. (Windows 7, Windows 8, Windows 8.1)
A konfig a következő: AMD Phenom II X4 960T, GeIL Evo Veloce 1x8gb-os DDR3 RAM, 500GB WD winchester, Asus M5A78M LX3 alaplap, Sapphire HD 7870 2GB VGA)
Hőfokokat néztem, minden rendben velük, egyik se kúszik fel használat közben sem és nincsenek húzva.
Van egy GeIL Evo Veloce 1x8gb-os DDR3 RAM-om. (GEIL 8GB DDR3 1333MHz Evo Veloce CL9). A memória memtesten, 12 órán keresztül nem írt hibát, így semmi problémája sincs. A gépem összes alkatrészét elvittem garanciálisan szervízbe, ahol mindegyikről kiderült, hogy hibátlanok az eszközök. A táp, alaplap, processzor, mindenről kiderült, hogy nem hibás, de ha ezeket összerakom, rögtön haldoklik. Már a gépházra is gondoltam, hogy rossz. ( ) A videokártya van még szervízben, arról esetleg még kiderülhet, hogy hibás, de sajnos anélkül is fagyott már meg egyszer, újraindításkor, de ezt be tudom annak, hogy még jóval előtte hibásan ment fel az illesztőprogram (egy kékhalált követően, pont a vidikártya driver telepítése közben halt be a rendszer) és azért fagyhatott meg. Érdemes lenne most, integrált vga-val újrarakni a gépet?
Miután az alaplapért 3000 forinttal simán lehúztak az egyik szervízben (mert hibátlan volt), azt mondták ott jótanácsként, hogy lehet, hogy nem kompatibilis az alaplap (ASUS M5A78M LX3) a RAM-mal, ezért szükségeltetik kicserélni olyanra, ami az alaplap ajánlott listáján is rajta van. Erre mennyi az esély a GeIL+ASUS esetén?
Megbolondulok lassan, hogy 3 hónapja nem működik és lassan már mindent kicseréltem. Szerintetek mi a franc lesz a hunyó?
Köszönöm szépen a választ! dienesoft
-
04ahgy
nagyúr
válasz dienesoft #33052 üzenetére
Megerősítem a szervizt és az azóta nyilatkozó srácokat:
Az AMD Phenom II allergiás a GEIL-re.
Az alaplapod M5A78L-M LX3, szerintem ott kihagytál egy betűt nem is támogat egyáltalán 125W-os CPU-t, és a 960T sincs benne a CPU support listában, amit az előbb linkeltem.
Nézd át a memory QVL-eket, az összeset: [link], benne van-e a RAM-od (konkrétan, pontos típus szerint), ha nincs, akkor az alaplap BIOS-a is lehet rá háklis.
BIOS-t a lapon frissítettek?A táp típusát is szeretnénk tudni!
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
dienesoft
csendes tag
válasz 04ahgy #33056 üzenetére
Megnéztem. A proci valóban nincs a listán, mert csak "960"-as van rajta, az enyém meg "960T".
Viszont a 960T 95W-os CPU, sőt, a BIOS felismeri név szerint a procimat, nem értem, hogy akkor miért ne támogatná. BIOS-t frissítettem a legújabbra.A RAM viszont nincs benne sorozatszám szerint a QVL-ben, azt gondoltam, hogy egy minőségi memóriának nem lehet nagy problémája.
A tápom FSP BlueStorm 500-as. Lett cserélve durvábbra is, ugyan úgy fagyott a gép.
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz dienesoft #33057 üzenetére
Nem állítottam, hogy a 960T 125W-os.
Ha nincs benne, a Support Listában, hivatkozhatnak arra, hogy inkompatibilitás miatt van gondod, mind a RAM, mind a CPU terén.
A GEIL-re sem mondtam, hogy rossz RAM, csak azt, hogy a Phenomok (Thuban, Deneb és származékaik) közismerten nem szeretik. Nekem is van GEIL-em, nem is akármilyen (4*4GB 2400MHz CL10 EvoTwo quadkit), és nagyon szeretem. Nem szereti viszont minden platform, ahogy az ADATA Elpida J1108BASE-MGH-E Hyperjeimet és a PSC-imet sem.A táp jó. Ha lesz lehetőséged tesztelni az újonnan beszerzett RAM-ot, csak tesztelés után vásárold meg.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz dienesoft #33059 üzenetére
Mivel a RAM vezérlő, tehát az IMC a CPU-ban van, így a lapcsere csak kismértékben hozhat javulást. A fő csapásvonal a RAM csere legyen.
HGyu
-
Ant@
senior tag
Üdv!
Hogyan tudnám elérni, hogy ha feszültséget kap a rendszer egyből boot-oljon és ne várjon a bekapcs gombra? Van erre valami trükk?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Nem mai konfig: ASUS P5LD2 SE deszka
Most kicsit bénának érzem magam, 64bites win7 alól hogyan lehet BIOS-t frissíteni? Nyilván nem ragaszkodom a windows-on belüli frissítéshez, de a telepítővel Rendszerhelyreállítás alóli parancssorból sem lehet futtatni az afudos.exe-t, mert csak 32biten tud futni, erre panaszkodik. 32bites telepítőt nem lehet használni 64-es telepített rendszer esetén.
Kerestem, de csak XP alá találtam BIOS update utilityt, win7 64biten nem megy.Megoldás?
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
ASROCK H81M-HDS - ez az alaplap képes arra, külön videokártya nélkül, hogy egyszerre hajtson meg egy monitort D-subon, és egy néhány éves plazmatévét HDMI-n? Ha igen, ilyenkor mi lesz a felbontás, mindkettőt natívon használja, vagy lehet külön-külön beállítani őket?
Köszi a segítséget!
-
04ahgy
nagyúr
válasz kalapacsolok #33066 üzenetére
Mivel Haswell megy bele, szerintem minden további nélkül meghajtja, és a Windows normál képernyőmódjai elérhetők: klónozás, kiterjesztés, stb. Kiterjesztésnél értelemszerűen eltérhetnek a felbontások ---> ebből következik, hogy a natívot biztosan tudja majd. Klónozásnál meg az elsődleges kijelző felbontása lesz a desktop felbontás, azt küldi ki a másik megjelenítőre.
HGyu
-
kalapacsolok
senior tag
válasz 04ahgy #33067 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Ez a processzor menne bele: http://ipon.hu/webshop/product/intel_pentium_g3220_3.00ghz_1150_box/508258
Akkor ez az integrált videokártyás proci tudni fogja ezt, ugye?
Teljes konfig:
SSD
asrock h81m-hds
g3220
4GB ram
cm n200 ház
tápkábel
ctg-450
odd -
04ahgy
nagyúr
válasz kalapacsolok #33068 üzenetére
Igen. De azért még más is mondja rá a végső áldást, az a biztos.
HGyu
-
menledge
senior tag
válasz kalapacsolok #33068 üzenetére
Helo!
Nekem egy Asrock H81M-G3420 kombóval ment, szóval szerintem neked is fog!
-
leviske
veterán
Skacok, volna egy olyan problémám, hogy egy tegnapi áramszünet óta (a gép ki volt kapcsolva), nem hajlandó a gép elindulni normálisan. Ha bekapcsolom, akkor nem küld jelet a monitornak és a venti ütemesen felpörög, majd lelassul. Ezen mindig segít egy clrmos és aztán egy gyors bios beállítást követve be is bootol a gép gond nélkül, de jó lenne megtudni, hogy mi okozza ezt, mielőtt a vizsgaidőszak közepén megadja magát.
Táp? Alaplap? Vagy valami egyéb?
-
wrox
őstag
Sziasztok!
Szerintetek kellene működni egy Asus P5K + Asus GTS 250 VGA combonak?
Bekapcsoláskor annyi történik, hogy egy pillanatra megpörgeti a ventiket, és utána csend.
BIOSt frissítettem, de ugyanaz történik. Ebben a lapban egy 7600 GS kártya rendesen megy.
Más gépben, alaplapban (sokkal régebbi lapban) hibátlanul megy a kártya.
Kicsit tanácstalan vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Pecc
őstag
Adott egy GA-F2A75M-HD2 alaplap.
Sehogy nem sikerül windows 7-et telepíteni rá (pendriveról próbálom) csak win 8-at.Tudtok segíteni, hogy lehetne win7et rá? Illesztőprogramot kér, másik vinyóval is.
-
menledge
senior tag
válasz kalapacsolok #33072 üzenetére
Nincs mit!
Biztosan jó lesz! Leklónozod és kész, azért ne játsszál egyszerre két monitoron, a többi menni fog. Nekem a netezés simán ment, meg se kottyant neki!
[ Szerkesztve ]
-
wrox
őstag
válasz Picturemaker #33079 üzenetére
Szia.
Elég lett volna, ha jó lett volna.
550Watt Chieftec.Kiszáradtak a kondik, és egy kicsit minimalizálódott a teljesítménye.
Tápegység csere megoldotta. -
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
Van egy vékony kliensem.
Nem igazán fér el benne plusz cucc (CDROM, Floppy).
Most egy flash van benne az IDE porton, melyről nem szívesen dúrnám le az XP-t
"Kintről" hajtanám meg egy Linux-szal.
Bios szerint tudna usb-ről bootolni, de valóságban nem megy. Frissebb BIOS-t sem találtam :-(
Kérdésem létezik-e olyan adapter, mit bedugok az IDE portba és a vége egy usb aljzat, melybe egy pendrivet csatlakoztatok? Megkerülhetném vele a valós usb portokat és mégis pendriveról bootolna a gép.
Köszi előre is.Nincs szebb, mint mikor az alázat csendje zenére lázad....(LGT)
-
leviske
veterán
válasz pcgamer01 #33084 üzenetére
Na testelve, sajnos nem ez volt a gond. Felvettem +0,2V-al (pontosabban a referencia feszre raktam) a proci feszültségét és úgy "hidegről" is indult rendesen. Vicces, mert maga a CPU stabil -0,2V-al is, ha clrmos után állítom be a BIOS-ban. Meg hát eddig ment úgy is, csak tegnap döntött afelől, hogy erre ő nem hajlandó. Mind1, köszönöm a segítséget, így akkor arra fanyalodok, hogy Windows alól, Overdrive-al veszem le a feszt és akkor nincs gond.
-
04ahgy
nagyúr
válasz leviske #33073 üzenetére
Áramingadozáskor "megbolondult" a BIOS. Ahogy C-3PO mondaná: megzavarodtak a bitjei. Elemkivételes CMOS Clear megoldja, ha hardveres hiba nincs. Ez tipikus GIGABYTE viselkedés.
A te alaplapod (ha az adataidnál levő) még indul elem nélkül, a fórumtárs bejegyzésével ellentétben viszont nem mindegyik új platform indul el, ha az alaplapi elem hiányzik, vagy lemerült. Tipikusan SaRock Z68 és újabb, ASUS Z77 és újabb...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Ismerősnek van egy Compaq iPAQ gépe. Arra gondolt, hogy kiüríti és ebbe a házba építene egy minimál PC-t, ami elég filmjátszáshoz, stb. Milyen szabványú alaplap lehet benne?
Xbox GT: nozsolt
-
04ahgy
nagyúr
A legrosszabb eset, hogy egyedi a cucc, és még a mini-ITX sem megy bele. Ez azonban elég valószínűtlen, viszont a mini-ITX lapok sem horror árúak már.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
Vekko
aktív tag
Üdv!
Kb. 3 hónapig hordoznom kell egy PC-t heti egyszer kétszer, viszont mindenképp asztali PC lesz ez.
Eleinte ITX gépben gondolkodtam, de nem akarok kompromisszumokat 3 hónap miatt, szóval szerintetek mennyire lenne gázos táskában, dobozában hordani egy ATX alaplapot+cput+ramot egy táppal? Tudom kissé bizarr de ha nincs nagy veszélye, akkor számomra ez lenne a legideálisabb megoldás. Veszélyt úgy értem, hogy nem-e megy tőle tönkre az alaplap, nyilván nem nyúlkálok bele, nem pisilek rá stb.. Milyen felületre lenne érdemes helyezni és mikre kell figyelni?[ Szerkesztve ]
-
Hunter2
addikt
Asus P7P55D Deluxe támogatja a xeon processzorokat? Csak olyan válaszoljon akinek első kézből van erről tapasztalata.
-
magyar1997
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a chipset túlmelegedés(alaplap) okozhat e olyasfajta problémát, hogy először elkezd 1-2x be-be akadni a hang, majd teljesen lefagy az egész rendszer?! Mindig nyáron jön elő a probléma, amikor is a szobában (29-30fok van..) Az alaplapom: alaplap. Legutóbb, mikor szereltem a gépet, akkor véletlenűl hozzá értem a hűtőbordához, és éreztem hogy eléggé meleg.. olyannyira, hogy kb 1-2 másodpercig tudtam ott tartani a kezemet. Kérdés, hogy akkor vajon ettől lehet-e a fagyás probléma? A CPUID HW monitorral, melyek lehetnek az alaplapi hőmérsékletek? Előre is köszönöm a segitséget!
FTTB 1000/300
-
kalapacsolok
senior tag
válasz 04ahgy #33069 üzenetére
Még 1 kérdésem lenne az alaplappal kapcsolatban. (ASROCK H81M-HDS) Ha két monitort dugok rá a ilyen VGA-elosztóval, akkor is fog menni? Vagy ez a VGA-elosztó nem jó dolog? http://coolautoo.hu/5610/vga-eloszto-2-x-vga-aljzat-vga-dugo-025m.jpg
Vehetnék HDMI-s monitort, viszont az drágább, mint amin nincs HDMI...
-
kalapacsolok
senior tag
válasz kalapacsolok #33097 üzenetére
Illetve a másik kérdés, hogy ha nem windows 7 ,hanem valami hálózati rendszer (linux, régi windows) futna rajta, amin 1-2 program van engedélyezve, és gyakorlatilag beállításokhoz nem férek hozzá (nem tudom beállítani, hogy klónozva legyen a képernyő), akkor ha HDMI-re bedugom a régi TV-t és ezzel együtt VGA-s monitor is rá van dugva, alapértelmezetten nyomja ki mindkettőre a képet, külön beállítás nélkül?
-
Ruszki
senior tag
válasz magyar1997 #33096 üzenetére
Üdv!
Simán megtörténhet,hogy az a probléma!Jó lenne újrapasztázni a borda alatt!Esetleg ha van rá mód akkor kapjon egy hűtést(persze ha van kedved barkácsolni).
Én azért néznék egy memtestet is a gépen!
Intel G33 ilyeen chipset van neked rajta!Az adatlapján 106°C fokot ír amit még elvisel!Elegéé magas szerintem!De ezt adta meg a gyártó!Üdv,Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi haladó szinten
- World of Tanks - MMO
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Posta, csomagküldés