- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: így képzeli el a jövő AI PC-jét az NVIDIA
- CES 2025: Négy új androidos tábla jött a Lenovótól
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
igen, papírforma szerint így van, mégis azt mondják Szakállék egy bizonyos méret alatt már nem áll fenn ez az összefüggés. a reflex ládánál nem csak a cső hozza, hanem az átmérője is számít (a térfogat mellett). helmholtz rezonátornak hívják a rendszert, van egy meghatározott jelleggörbéje, amit ezzel a három paraméterrel lehet nyújtani/tolni, hogy a kiemelése minél szélesebb és laposabb legyen és igazodjon a hifi komponenseihez, a zárt láda ezzel szemben ugye szép egyenletes lankás, és ahogy mondod a láda méretével arányosan egyre hamarabb "leér a lanka" de gyanítom, ha túl zárt a láda, már egy nagy, jó erősítő sem tudja rendesen megküldeni, mert gondolom az erősítőből kijövő jel meredekségének vannak fizikai korlátai. persze lehet ez hülyeség, de logikusnak hangzik majd hugi0 megmonnya ha egyszer erre jár
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
meg autótól és első rendszertől is függ (szakáll is győzködött, hogy ne vessem el a reflexet). a 20L lehet már túl szűk. a gyári ajánlás 17L, de ahhoz már brutál erősítő kéne, hogy pontos legyen. meg szakáll azt mondta ők próbálták, és veszít a pontosságából a láda, ha túl szűkre veszik. én ehhez már nem értek. ha kész minden, akkor majd foglalkozok a ládával, most még nincs mihez igazítani.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
ja télleg. 3544-et azért nem ajánlotta nekem Szakáll, mert 2V-os a max bemeneti érzékenysége. A pio fej meg ugye 6volt ki, amit a micro erősítő kajol. emellé nem éppen passzolna, nem lenne ereje. visszafogva a fejet 2voltra meg eléggé féllábas konfig lenne.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
vannak olyan számok a tesztCDmen, amiken nincs sok magas/közép, és szét lehet bontani a kocsit csak ha belép egy szaxofon, halláskárosodok. nem félek én attól, hogy ez kevés lesz. persze értem amit mondasz, amiatt én is örülnék a nagyobb erőnek, hogy kisebb ládát tudok alkotni. bár asszem 25l-nél megállok a mostani 30 helyett.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
Megnéztem, a márkáról még csak nem is hallottam, így biztosan nem küldött el vele senki a csába
A Leon pedig: Ezüst, Jr. comp 6 mélyközép, proxt2 (ezeket nem tudom mi hajtja), a két 30as elementet meg prox-ek hajtják. régebben az én ládám volt benne. ja és persze p88rs2-ről szól az egész.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
2 szakember állította be a kocsit, nincsenek torz hangok. jómagam hallása is kiváló, szintén mondhatom, hogy nincsenek torz hangok. az észlelt jelenségek:
-magas torzítás: a fejegység emel ki 17-18khz környékén, mert nem éri el a 20khz-et és ezzel kompenzál
-A középtartományon lévő kiemelés több részből áll:
1: fáziseltérés van a két hangszóró között, a keresztezési freki körül emiatt "terjengős" kicsit a hang és nem elég tiszta, plusz az aplitúdón is emel.
2.: kiemel az autó akusztikájaA mély azért búghat, mert:
1.: túl hangos, túlszólja az első szettet
2.: fáziskésésben van az első szetthez képest, ez szintén terjengőssé, röfögőssé válik (lehet nem ezek a legjobb szavak).Ennek semmi köze nincs az erősítő torzításához. Az teljesen másmilyen hang. Itt csak azonos frekvenciás hangok rezegnek össze és produkálnak borzalmas hangokat. Tudom, az elmúlt két hétben a szobám okozta kiemeléseket tanulmányoztam, megszokta a fülem milyen az, amikor összelebeg "önmagával" egy hang
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
vissza van most tekerve, és még így is erősebb egyelőre a basszushangoknál, és pont annyit tesz hozzá, amennyire szüksége van, sőt, múltkorjában már túl lett kicsit tolva, nagyon búgós lett a mély. messze fel lehet ezt úgy tekerni, hogy kihalld a mélyládát. torzításról meg szó sincs ebben a rendszerben
ami plusz mély kéne nekem, azt az első szett adná, ha külön tudnám választani a mély jelszintjét végre és variálni a meredekségeken... ott van a hiány, nem a ládában.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
Ohh igen azt ki is felejtettem Ez is tipikus tévhit, hogy az erősítő csak azért van hogy hangos legyen a hifi. Mondjuk becsapós is, hogy ráírják egy felejgységre, hogy 2x50watt, a szerencsétlen vásárló meg nem tudja ezt megkülönböztetni egy rendes erősítő 50 wattjától. Elvégre miért is feltétlezné mindenki, hogy becsapják...
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Nescafé #5570 üzenetére
Ne sértődj meg, a véleménye jogos: össze nem illő komponensekből van összeállítva a "hifid", és ezt bosszantó látni. Nem azzal van a "baj", ha valaki olcsó hifit épít, hanem ha adott pénzből a lehetőségek töredékét sem képes kihozni. nálad a hibák, úgy sacc per kb (nem értek azért annyira a hifihez):
egy átlagos, tisztességes hifi három utas: van egy magassugárzó, egy mélyközép, és kiegészítésképpen egy mélynyomó. A hallható zenei hangok 99%-át az első kettő adja ki, a mélynyomó pedig lényegében csak erőt, testet ad a hangoknak.
Ezen felül fontos szabály, hogy a hangok előről szóljanak. Az emberi fül felépítése, illetve az a tény, hogy konerten is az előadó előttünk van is ezt követeli meg. Minélm magasabb egy hang, annál jobban meg tudjuk mondani az irányát (pontosan nem tudom, de olyan 60hz.ig kb mehatárolható a hangforrás, az alatt nem hallani ezt).
Nézzük ezek fényében a hangrendszeredet:
Van elöl egy tíz centis valami, a mélyközép helyett, tehát mélyhangjaid lényegében nincsenek. Hogy ezt pótold, egy bizonyos logika mentén jogosan pótoltad egy hátsó ovállal. Így ugyan már kilóra megvoltak a frekvenciák mélyközépig, de a lehető legrossabb felosztásban, a színpadképet (minden előről hallatszódjon, mint ha tényleg előtted zenélnek) rombolva. ehelyett a legolcsóbb 16os komponens szett is dimenziókkal szebben szólt volna.
Ezt az egészet pedig megfejelted a létező legnagyobb pénzkidobással: beraktál egy komplett hifi áráért a nagy büdös semmibe egy mélynyomót, ami három dolgot tehet ebben a rendszerben:
-egy óriási szakadékot képezve a frekvenciaátvitelben a nem létező mélyhangoknak segít a maga helyén. értelme nem sok, olyan mint turbót rakni egy 1.2cdi motorra.
-ezt a szakadékot kipótolva röfög 120-80 herztől, totálisan megsemmisítve a rendszer zeneiségét
-Ezen felül elintézted, hogy a láda és az oválok kvázi konkurenciái legyenek egymásnak: ugyanabban a légtérben egymást lökdösve működnek. pontosabban szólva a mélynyomó lökdösi az ovál membránját, végképp megsemmisítve annak bármiféle megfelelő működését.egyszóval iskolapéldája a "rendszered" annak, hogy mi lesz, ha nem rendszerbe gondolkodva épít valaki hifit. a hifi nem alkatrészek sokasága, hanem egy rendszer, amiben minden egyes komponensnek megvan a helye, harmóniában van az összes többivel. nem mindegy milyen mélyhez milyen magasat, hogyan, hova, milyne erősítővel, milyen kábellel, ehhez milyen mélyládát, a mélyládához milyen erősítőt, mindehhez milyen fejegységet. mindezt persze a kocsihoz, és a hallgatni kívánt műfajokhoz igazítva.
és ez a fajta átgondolás nem drága. sőt, így pont hogy olcsóbban jön ki az ember fia, mert egyetlen egy alkatrész sem túl gyenge, hogy rontsa a drágább alkatrészek vals értékét, vagy éppen túl drága a többi cucchoz képest, hogy fölösleges pénzkidobást jelentsen.Ezek után érthető remélem, hogy miért kap a rendszered némi negatív minősítést. itt mindenki szereti a zenét, a hifit, lelkünk beleadjuk egy jó rendszerbe, és ezek után bosszantó látni, ha valaki minden íratlan szabályt áthágva pazarolja a pénzét. ez olyan, mint hogy egy építő mérnök sem tud szó nélkül elmenni egy roskadozó, hanyagul megépített ház mellett. mondhatni szakmai ártalom.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz kisboxi #5567 üzenetére
mac audiot felejtsd el. egyébként még az u-Dimension jr. 4.300-at tudom ajánlani, nekem erről megy a cumó. mondjuk nem a legolcsóbb, használtan ilyen 35k körül mozog, de mellé nem nyúlhatsz vele. De én adnék egy esélyt az elementnek is, le kell alkudni 15k-ra, ha nem jön be, még mindig eladhatod.
G.Zs.: azért ládája válogatja, hogy mekkora erő kell hozzá. Nyilván egy 17 literes láda meg se nyikkan egy kisebb erősítő alatt, de egy 25 liter körüli zártra még az enyém is lazán elegendő, ha nem akarsz falat bontani a hifivel. Tényleg vasárnap nem hívtál!
Ha pedig teheted, "6 csatornányi" erősítőt vegyél és egy aktív fejet. Leírhatatlan a különbség árban pedig nem egy nagy ugrás, a plusz erősítő 15-20k körül megvan, egy jó aktív fejegység meg 45-60k között mozog.A vér nem válik VAZZE!™
-
-
orbano
félisten
válasz Nescafé #5554 üzenetére
szólni szól, azt nem kétlem, csak nagyon egyensúlytalan a hifid. nem mondom, hogy jó példa egyelőre az enyém, de elég óvatosan összeállított rendszer, költséghatékonyságot szem előtt tartva némileg:
első szett 30e (használtan 20k)
erősítő első szettnek 34e használtan
mélyláda 17e (a ládát grátiszban kaptam a hangszóróhoz)
mélyláda erősítő (folyamatban, 20e alatt ki kell jöjjön. addig a 4 csatis erősítő hajtja a ládát).
a cucc még nem szól aktívban, de már így is alig hallani hogy a mélyláda dolgozik, a basszus erős pontos és előről hallatszik (persze azért halaltszik a késés, de bőven élvezhető).ebből kiindulva, ha megvenném a helyedben az első szettet, az első dolgom tuti az lenne, hogy a monoblokkot lecserélem egy négycsatorná erősítőre, vagy ha van pénzem megtartaném és vennék előre egy tisztességes 2, vagy méginkább 4 csatornás erősítőt (persze ez már fejegység kérdése is).
A vér nem válik VAZZE!™
-
-
orbano
félisten
válasz kisboxi #5544 üzenetére
ha az árkülönbözetet ajtópanelra költöd, akár még jó is lehet
amúgy a kételkedőknek egy jó példa: hondás típustársamnak egy az enyimnél dárgább első szettje van (egy massive audio CK6 az én element6-ommal szemben), bitang módon kiszigetelve az ajtó dyanamattal (a legdrágább, legjobb autóhifis csillapító anyag), viszont ajtópanel nélkül. a szettje, erősítő nélkül már közepes hangerőn is berezegteti az ajtó körüli összes kárpitelemet, rettenetes zenét hallgatni rajta. mikor meghallotta az én szettemet, tisztességes ajtópanellal, hibátlan csillapítással, erősítőről hajtva tökig csavart hangerővel, mindenféle torzítás, dobozhang és rezonancia nélkül, ő is rájött, hogy mire is jó az az ajtópanel. neki is ez lesz a köv. project a hifijében.
de amíg nem hallja az ember, nehezen hiszi el, hogy mennyire óriási a különbség. és nem is olyan vészes az ára, főleg egy komplett hifi árához képest.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Nescafé #5545 üzenetére
szerinted nem elég, minden autóhifihez értő ember szerint meg elég (ha az én véleményemet nem tekintjük hitelesnek, elvégre soha nem vetemedtem ovál szettre, pláne nem mélyládával együtt).
szerintem neked eddig az lehetett a baj, hogy a mélyebb hangok hiányoztak az elülső mélyközépnől. ez a 16os hertz szett, ha tisztességes ajtópanel van neki építve (enélkül csak rezegtetni fogja az ajtót), nagyon szép mélyre le fog menni, amihez elég a mélyláda támogatása. Mondjuk nem járnál rosszul, ha 2 csatornás erősítő helyett egy négycsatornásat használnál, nem egy jelentős árkülönbség, és egetverő a minőségbeli ugrás. Persze kezdetnek jó az is ami van, a ládád az erősítőjével, plusz a 16os szett. az ovál mehet a levesbe.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Nescafé #5542 üzenetére
akkor a két darab sony pont teljesen felesleges, sőt, csak rontja a hangot...
basszus mikor olvastam a surányi-féle autóhifi tanfolyamot, azt hittem ez csak valami erős túlzás, mondom ki a fene pakolna már be ovált és ládát egyszerre a kocsiba... erre tessék, ide szinte hetente betéved egy ember, aki képes ezt a szörnyűséget megtenni
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Nescafé #5538 üzenetére
akkor éri meg az árát egy hangszóró, ha tetszik a hangja. szóval elsősorban az igényeidet kéne tudni, hogy azoknak megfelel-e egy ilyen hangszóró. másodsorban azt sem ártana tudni, hogy milyen komponensekkel illeszted össze (ugye önamgában legfeljebb akkor szól ez, ha ütögeted ujjal a membránt).
de 11ért gyanítom egy próbát megér, ha fejegységről akarsz valami nagyon alap zenét a kocsiba.[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
jr. 2.370-es erősítő helyett mondjatok nekem valamit ami legalább ilyen jó és 20e alatt megvehető használtan
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz migabi24 #5496 üzenetére
Pioneer P88RSII, edigitalban 85e forint. ha nem sajnálod rá a pénzt, vedd meg, a létező legkomolyab pio fej, mindent tud, amit kell. Mondjuk ehhez illik aktív hajtást összehozni (egy 4 csatis erősítő az első szetthez és eg 2 csatis a mélyládához).
vagy ha nem akarsz bonyolítani és elég a CD + MP3 CD, akkor Alpine 9847 van eladó 25ért carstylingon, garantáltan jól jársz vele! nagyon szép hangzás, és nem kell emgfizetned az extra képességeket.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
akkor 9833 köszönettel kipiálva a kívánságlistán, RSII már lezsírozva. Clariont és 9887-et lehet szerinted majd kuncsorogni valakitől egy próba erejéig?
off: bazz. újratelepítettem a hangkártyám driverét. ááááá, hallod. azt hittem sz*r hifim van itthon. most meg... kimásztak a dobozból a zenészek és körbeültek most érzem mekkora ugrás volt minőségben z EMU0404 hangkártya.
viszont ezt a Marantz teszt SACD-t átrakom CD-re elhozom pénteken meg kell hallgatnod...A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
mondjuk azzal az alpine-nal Szakáll ma elküldött a *csába
viszont tegnap meghallgattam az egyik remekművét... rsII, jr. mélyközép, proxt2 magas, prox erőgépek, és 2db 30-as element szub. bakker.
modjuk visszaülve a kocsimba nem volt olyan elkeserítő a helyzet, mint gondoltam, szóval van bőven potenciál a rendszerben. elsődlegesen egy fejcsere lesz, muszáj lesz meghallgatnom egy rsIIt, illetve kukáznom 9833,35-öt, meg akarok nyugodni. meg már nézegetem az erősítőket is
ja és megkérdeztem a kábelezést is: rca fejtől a mostani erősítőig, tartalék kábelhossz a hátsó ölés felé összekötözve, ez átér avezetőülés alá. tápkábel nincs, a jr.-hoz vezető kábel túl lett méretezve, onnan kell átvezetni a másik erősítőig, de azt nem tette bele, mert veszélyesnek tartja a szabadon lógó kábeleket. de lényegében most egy darab madzaggal, fejjel és egy erőlködővel pikk-pakk összedobható az aktív rendszer.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz migabi24 #5496 üzenetére
55 ezer az a szar? ne hülyéskedj ennyiért adnak használtan Alpine CDA-9833-at. tudod mennyi a különbség? Mint ha swift helyett egy honda nsx-et vennél
[link]
Én lecsapnék rá. Ismerem az eladót, megbízható, 2k-ért postára adja, csak előreutalást kér. Én tőle vettem erősítőt, illetve még ak ezdetekkor tancásokat adott hangfal/fejegység választásban. Elvileg úgy volt hogy tőle veszek egy hasonló fejet (9835).A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz kisboxi #5489 üzenetére
nem tudom mi a baj a magnattal, de én még értelmes hifiben nem láttam, és nem is hallottam róla sokat és senki nem ajánlotta még sehol. Persze lehet ez engem minősít nem a magnatot Erősítőbe a régi alpinekoat próbáld, olcsón kapsz jó, legalábbis ezt mondogatják sokan. A fórumtársak majd ajánlanak típust is.
Hertzről megint nem hallottam, eddig azt sem ajánlotta senki. Igazából én is nagy bajban voltam, amikor szettet kellett választanom. Ha tudnám mi okozza a szettem kiemelését, bátran ajánlanám, de most még szkeptikus vagyok. Ma találkozom a szerelőmmel, talán kiötlünk valamit. Ezt fórumon újonnan olyan 22ért el lehet hozni, van is fent hirdetés crxen. De az audio system sem rossz, G.Zs. rendszere elég reprezentatív, pedig sehol nincs még a panelozás nélkül.
Apropó panel: ki készíti a panelt és a szigetelést? Mi lesz pontosan szigetelve és hogyan, mivel?A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz kisboxi #5485 üzenetére
hát pedig az otthonid nem éppen tűnik egy szarnak.
ehhez minimum egy kultúráltan összerakott passzív rendszer kell. mindeképpen használtban gondolkodj, és ne ilyen magnat szarokban. régi alpine erősítőkre it esküsznek páran, hugi0 dls komponens szettje is megfontolandó mellé, illetve én tudom ajánlani a 9847-es alpine fejet, vagy esetleg valami jobbat.
de a 50-60 elég necces, abból az otthoni hifid környéke sem fog kijönni. bár talán a fenti trió kihozható majdnem, és akkor mélyed nem lesz hozzá.
árak kb.
fej: 20-25k
első szett szintén 20k-ből ki kell jöjjön
erősítő: 20-30k
ajtópanel (enélkül gatya az egész) 25k
kábelezés, beszerelés: 10-15kA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
hát, néha beakad 1-1 szám betöltésénél, de olyan fene lassúnak nem tűnt. mondjuk sokat még nem használtam, mert várom a FW kábelt az ipodhoz (másról nem tölt PC oldalon, és az akksi nem bírja ki a 20gb rápakolását).
mennyiért szerzed amúgy?
egyébként korrekt, lehet tag alapján keresni és szépen szól. nekem innentől már jobban megéri, mint bármi más. főleg CDket pakolni.... bah.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz kisboxi #5481 üzenetére
neeem! az egész cumóra mennyit szánsz. a lényeg, hogy az elején kitaláld mit akarsz, különben vagy felesleges költségekbe vered magad, vagy borzalmas lesz a végeredmény, amire fölöslegesen költöttél. hifinél mindig rendszerben gondolkodj, ez nem olyan, mint a PC upgrade, egy kezdeti rossz döntés alapjaiban ronthatja el a rendszered.
tehát: mennyi a lélektani maximális keret, amit majd alkalomadtán másfélszeresen túllépsz, illetve milyen zenéket hallgatsz és milyen hifid van otthon?A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
kezd elborulni az agyam...
probálkozott már valaki ilyesmivel?
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz modflow #5472 üzenetére
amennyiben valakit az mp3, a bluetooth, usb, sd kártya és a sok egyéb baromság érdekel, akkor igen. akit pedig a hangzás érdekel, annak a fizika törfényei a Földön már pár milliárd éve változatlanok, és feltehetőleg még másik pár milliárd évig az is marad, így megelégszenek a régebbi, igazán nívós és most megfizethető modellekkel, amik talán még jobban is szólnak, mint az újabb, tömegtermelésnek áldozatul esett hulladékok.
és nem hogy 9 év nem sok idő, de egy jobb fajta 20 éves erősítő például még ma is ugyanakkora érték, mint újkorában volt.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
nem egy nagy munka párezernél csak nem több. nekem speciel 0ftért szerelte be a hangszóróval együtt, akitől a hangszórót vettem (a fej máshonnan volt). még mdf keret is készült a hangszóró alá.
fingom sincs amúgy hogy szólna egy jobb minőségű 10-es, de a fizikai korlátoknál fogva sok mindenre nem használható. de ha veszel is ne adj' Isten, mindenképpen komponens szettet vegyél, legalább a magasak legyenek rendben, ha mélyhangjaid nem lesznek.kisboxi: és kb. mi a keret, amiből szeretnéd ezt megvalósítani? használt alkatrészektől mennyire zárkózol el (érdemes inkább másodkézből beszerezni az összetevőket)?
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
ha tényleg semmi mást nem, azt oldd meg, hogy egy tisztességes 16os szett beférjen elöl. vidd el egy tisztességes műhelybe és kérd ki a véleményüket, lehet nem olyan nagy kunszt helyet csinálni neki. és nem okoz olyan nagy felfordulást a kocsibam, észre sem veszed, csak hogy lett egy karika az ajtóban egy szép hangszóróráccsal.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
20ért kapsz jó érzékeny 16-os első szettet, a maradékból egy fejegység, és egy tisztességes beszerelés ki kell jöjjön. ha még jobban akarsz járni, fejet és szettet is használtan vegyél, a megspórolt pénzből pedig szigeteltesd le az ajtókat, nem olyan nagy pénz az, 10-20e között lehet sacc per kb. nagyon kellemes hangod lesz a kocsiban. ha pedig később úgy döntesz, hogy még egy picit fejlesztenél, egy régebbi, olcsóbb (10-15k) erősítővel és a beszerelésével (5-10k) újabb ugrást érhetsz el.
persze nem kötelező, csak úgy kb. felvázoltam a lehetséges lépéseket, amik értelmesen épülnek egymásra.
egyébként szerintem itt egyikünknek sem ilyen van, én is közlekedésre használom a gépet, csak élvezek közben a zenéreA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
belépő szinten azért el lehet hagyni az ajtópanelt, ha nem akar az ember rengeteget költeni. az én szettem sem szólt olyan fene rosszul az ajtóban. persze a sok rezgés, meg miegymás... azért a panel + a szigetelés együtt megvan majd 40-50e forint, és akkor még nincs hangszóród.
A vér nem válik VAZZE!™
-
-
orbano
félisten
válasz kisboxi #5445 üzenetére
mielőtt bármit veszel, azt döntsd el, hogy hosszú távon milyen eredményt szeretnél elérni és mennyit leszel hajlandó rászánni. amíg nem látod egyben az egész rendszert, ne kezdj el vásárolni. sőt, addig tanácsokat is nehéz adni.
hugi0: ha már u-D és fikázás. Erre az Element szett harsányság problémára nincs valmai ötleted? Úgy venni ki, hogy van egy keskenyebb frekvenciasáv valahol középen (már amennyire az én nem túl tapasztalt hallásom ki tudta venni), amin baromira kiemel (énekhangok teteje, gitár magasak, és valamivel kicsit ezek fölött). Csak nem tudom, hogy ez valamelyik hangszóró hibája-e, vagy az illesztésé? Hogy lehet ennek házilag jobban utánanézni?
A hangváltója elég nagy csalódás amúgy, azt hittem azért valami tisztességesebbet tesznek be egy tekercs-kondi-ellenállás triónál. Mondjuk aktívra váltok majd, de akkor is...[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
Nem győzöm kivárni. De odébb lesz még, várnom kell míg esik az RSII ára használtan, illetve találok EL-A52-t szintén másodkézből. A kettőre együtt 50 ezernél semmiképpen nem akarok többet elklteni, de ha lehet inkább kevesebbet.
Mondjuk van egy EL-A54 eladó használtan 18ért, csak nem tudom mit kezdenék a plusz két csatornávalA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
Lenne egy kérdésem a kedves hozzáértő fórumtársakhoz:
megvan ugye az új hifi, tetszik is nagyon, meg nem is: az eddigi eszközeimhez képest brutálisan szépen szól, sok új részlet hallatszik, nagyon élethű. Viszont úgy érzem idegesítően harsányak néha a magasai(?). Egy-egy női ének, szaxofon iszonyatosan kellemetlenül tud szólni. Ha lehalkítom, akkor nincs vele gond, de akkor meg elvesznek a szép határozott mélyek a háttérben.
Jó példa Bach "Suite No.1, S.1007, G major - I. Prelude" című száma (). Ha beállítom, hogy kellemes legyen a hangerő végig, akkor a mélyek már csak erőtlen kis foszlányoknak hatnak, mint ha Yo-Yo Ma-nak görcs állt volna a kezébe, és nem érné el rendesen a mélyebb hangokat (ez egy hülye kép, de nem tudom jobban érzékeltetni). Egy másik, teszt CDn lévő dal egy erőteljes, lassú dobszólóval indít, amibe egy fúvós (nincs fülem hozzájuk, nem tudom milyen) társul. Ugye mondanom sem kell, hogy ha a dobot belövöm, hogy szépen szóljon, utána a kedves kolléga belépője a darabba meglehetősen bántú hatású.Próbáltam állítgatni dolgokat, de nem igazán sikerült (nincs igazából mit). A treble-t hiába tekerem lejjebb, az egy fátyolt rak a hangzásra.
Ötlet mi okozhatja? És vajh lehet ezen segíteni aktív hajtás nélkül? Egyáltalán a hifivel lehet a gond, vagy velem? (ezt mondjuk kizárnám, mert eddig két emberből kettő ezen a véleményen van, sőt, anyám is felócsúdott a Dead Can Dance: The Wind That Shakes The Barley hallatán)
Előre is köszi.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
egy SQ kocsiból kiszedett Junior 1004, ahhoz a rendszerhez tervezett zárt ládával (ezt grátiszba kaptam hozzá).
basszus a tied meg még jobb lát? ááááhhh el fogom sírni magam de sebaj, most már csak türelem kell, és fillérekből megvan az aktív rendszer (Szakáll előre gondolkodott, és minden hangszórókábel, RCA a helyén van, csak a plusz erősítőt kell bedugni és a fejegységet kicserélniA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
és passzív létére alig hallani. mikor állítgatta Szakáll, egyszercsak megkérdezte, hogy na milyen, jó így. Mondom mi? -Hát a mélyláda. -Miért már bekapcsoltad?
Ma csak későn értem ki, f11 körül, de köv héten kijövök korán. Mondjuk érezni rajta a Tiédhez képest, hogy butább a fej, nagyon vágyódik a finomhangolásra a rendszer.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
autóba nem is való, nem bírja a strapát.
a gyári kinézetet egyébként nem nagyon bontja meg egy ajtópanel, vagy egy oszlopra szerelés. de egy minimum szerintem az lenne, ha magasak a 3szögben egy normális parnelt kapnának, hogy szembe forduljanak veled. egyébként annyira nem vészes az elhelyezkedés, a fejedtől nincs sokkal nagyobb távolságra a magassugárzó. szvsz szerint ponta 3szög fölött az A oszlop alján baba helye lenne
Egyébként én is úgy indultam el, hogy a gyári kinézethez áhh nem nyúlok... holnap majd teszek fel képeket, egyébként én is baromi kíváncsi vagyok mennyire passzol a gyári milióhöz a panelosítás, kicsit azért félekA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
nem a kocsi hosszát kell korrigálnod, mivel nem a csomagtartóban ülsz, hanem a fejedtől való távolságot, amit 10 centin belül tudnál korrigálni. Persze a gyári helyen ez nehéz, marad a hangproci. bár ha már aktív hajtás, akkor az ajtópanelezeés (magasnak is az A oszlopra) már illene, különben eléggé felemás konfig lenne szerintem (25k egy ilyen történet, ha esetleg ilyenre vetemednél ). Mondjuk egy 9887-tel és egy plusz erősítővel és a plusz kábelekkel már egész húzós kis tétel lenne
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
50-60ig levéve a ládát rosszabbodik? így nem emel ki túlzottan 60-70hz környékén, hogy nem keresztbe váltod a mélyet és a mélyközepet? persze lehet hülyeséget kérdezek, csak én valahogy így képzelem el.
Magasat esetleg próbáld helyezgetni, hogy hátha másik szögben, de azonos távolságra tudod igazgatni. vagy az valami fix helyen van (nem emlékszem)?[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
le van bituzva az ajtód? elvileg minden kis lukat meg rést (a vizelvezetőkön kívül) illik leragasztani zajcsillapítóval. akkor esélyesebb, hogy 50hz-en is kultúráltabban fog szólni. de megalátod meddig nem torzít, szurkolunk mondjuk nem gagyi a szetted, szóval nyugodtan reménykedhetsz, azért nem arról van szó, hogy 30-40hz-re engeded le
ja és a teszteléshez kapcsold le mindeképpen a mélyládát, hogy meghalld ha torzít a mélyközép.[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Flexy90 #5369 üzenetére
lényegében az aktív hajtás azt jelenti, hogy a szetthez adott fix keresztváltót kicseréled a fejegységben lévő hangprocesszorra: Te állítod a keresztezési frekvenciát, a vágási meredekséget és a hangszórók késletetését. Elég komoly különbségeket lehet így elérni hangzásban. Persze ehhez egy megfelelő fejegységre van szükség.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
Na, kocsi leadva, szerdán már az új rendszer lesz. Még az is lehet, hogy ládával együtt
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Joe fiú #5354 üzenetére
"így a két pár hangszóró kellő mély hangot tud magából kiadni,hogy a ládát megspóroljam"
Ez olyan, mint ha azt mondanád, hogy építesz egy kellően erős sportautót, amivel megspórolhatod a repülőutat Sidneybe. Remélem érted a hasonlatot
Ez a mélyláda vs. ovál dolog is olyan, mint az erősítő vs. fejegység, amit volt már módod megtapasztalni, hogy mekkora a különbség.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Joe fiú #5354 üzenetére
Az erősítőd milyen is pontosan? És hogyan vannak rá kötve a hangszórók? Van rajta (vagy a fejegységen) LPF? Mert ha igen, szerintem azzal sokat javíthatsz a hagnzáson, ha kellően megvágod a hátra menő jelet. Sőt, kipróbálnám, hogy mi van, ha a 4 hátsó hangszóróból csak a két ovál szól (természetesen azok is megvága amennyire csak lehet).
A minőségi RCA-ban nem tudok véleményt alkotni, nem tudom ez a rendszer megmutatná-e a különbséget. Én előbb a hangszórók szerepének letisztázásával foglalkoznék, egy másik RCA-t bármikor kipróbálhatsz utána. Egyébként ha van lehetőség, az erősítőt építsd az anyósülés alá, akkor RCAból rövidebb kell, a hangszórókábel olcsóbb amúgyis. Ráadásul tápkábelből is kevesebb kell.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Joe fiú #5352 üzenetére
ha valóban ingyen voltak, az más. bár akkor is fölösleges hátulra a kettő pár hangszóró, illetve sokat dobna szerintem a hangzáson, ha a hátsó cuccok nem szólaltatnának meg magas hangokat. legalábbis egy próbát mindeképpen tennék a helyedben, ha már a meglévőből akajuk kihozni a legjobbat.
a lényeg legalább, hogy erősítőt vettél alá, azzal már beljebb vagy, mint bármelyik, fejegységből hangfoszlányokat kicsikarni próbáló ember.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Joe fiú #5343 üzenetére
Bár BBéci stílusa kissé lekezelőnek hat, de igaza van: ha annak a 3 pár hangfalnak az árát (mennyibe kerültek?) egy olcsóbb komponens szettre és egy sima oválra (kikötött magasakkal) költöd, dimenziókkal jobb hangod lenne a kocsiban. Persze az továbbra is áll, hogy ha Te ezzel elégedett vagy, akkor bármilyen racionális érv a hifiddel szemben értelmetlen
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
-
orbano
félisten
válasz andras888 #5315 üzenetére
ha nincs pénze rá, mert sokat költött, akkor ondd meg neki, hogy várjon 1-2 hónapot és spóroljon ennyi. komolyan nem értem. egy kocsit el tud tartani, meg 3100000 hufot elkölteni a kocsira, de ha 10 ezerrel meghaladja a kölcségeit a hifi, akkor már inkább megveszi a retek szart. hát meg is érdemli
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz andras888 #5300 üzenetére
"Az árhoz képest szerintem jókat választottam"
Szerintem ez az "árához képest jó", mint fogalom, úgy ahogy van baromság. Valamit vagy érdemes megvenni, vagy nem érdemes, mert szar. De hogy valaki inkább kidobjon 10e forintot a nagy büdös semmire, csak azért, mert ennyit szán valamilyen termékre... inkább elinnám, vagy hozzáspórolnám azt a +10e forintot az MX165-re.
A vér nem válik VAZZE!™
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- CES 2025: így képzeli el a jövő AI PC-jét az NVIDIA
- CES 2025: Négy új androidos tábla jött a Lenovótól
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- PlayStation 5
- Hálózati / IP kamera
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- iKing.Hu Honor Magic 6 Pro - Black - Használt, újszerű állapotban - 2027. 09. 30-ig Bizti
- Oversteel Ultimet gamer szék kék-fekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RTX 3080 GDDR6X + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Új HP OMEN gamer szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest