- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amazon Fire TV stick/box
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
éN79
addikt
válasz Zoli329 #1503 üzenetére
Az lehet (biztos) ment volna, de akkor meg még nem volt jó RMC a procimhoz.
Különben is nem igazán a CPU fesz volt a szűk, hanem a ramnak adható 1.95V. Még jó, hogy az ultrák 2.1V-os alap üzemi feszültségre vannak gerjesztve, ennek ellenére egész normálisan mentek benne, na persze asszem visszaosztva.
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
Először én is ilyen lapot akartam venni, de írtátok (Feketefény, Zoli329 de rég volt), hogy az 570 nem kóser stb.
Mindkettő manualját leszedtem, a Deluxe több feszt enged a ramoknak, meg a procinak is.
A sima (M2N-E) akkor még csak 2,1V-ot engedett, ezért néhányan rádobták az
Sli biosát (nem Deluxe), az több kakaót adott, valakik meg Vmodot alkalmaztak.
Tuning szempontjából:
1:M2N SLI Deluxe
2:M2N SLI
3:M2N-E
De a legjobb az M2N32 SLI Deluxe (néhányan azt is mondogatják, hogy tuningban többet bír, mint a Crosshair).
Mindezeket 3-4 hónapja olvasgattam, mikor vettem a lapot (emlékezetből írtam, remélem nem hülyeséget) -
szacsee
nagyúr
válasz Zoli329 #1512 üzenetére
Hát nem!
2 Opteron 2000-es széria megy bele, de ha jól tom belemegy az a AMD Opteron proci is, amivel nemrég elkente az intel xenon-ját 40%-l Fpu műveletekben.
Bővebben K8L totyik.
Na két olyan procit bele, meg tele memóval, azán nincs gond a sebességgel egy darabig!
Zoli 329: A vista edition-nek (asszem prémium) vagy mi a francnak van egy kis bibije: senki sem tudja, hogy mikor fossa össze magát az integrált flash és akkor az egész lap a kukába!
[Szerkesztve] -
bnss
veterán
válasz Zoli329 #1516 üzenetére
A pénz beszél, nálam is így van, ezért nincs még kész a konfigom sajnos. Már néha ott tartok, hogy eladom a fenébe a procit, mert csak itt áll/fekszik a fiókban.
Ha meg véletlen összejönne a konfig, akkor meg érdekes lenne a vizsgaidőszak..."Ép hardverben ép szoftver..."
-
Dotn
aktív tag
válasz Zoli329 #1491 üzenetére
Koszi szepen a segitseget de nem jartam sikerrel. Letoroltem a regit, de sajnos nem tudom feltelepiteni. Egyszeruen nem engedi. Nem ertem mi lehet a gond. A humoros az egeszben,hogy a regit sem birom visszatelepiteni.
Most,hogy csak telepiteni szeretnem, valami dll-re hivatkozik. Legeloszor ezt kapom.
''asus bios info.dll''
Utana ezt.
'' for bs_def.dll''
Ha tovabb okezok akkor ezt.
'' no asus motherboad installation will be abooted now''
Nem ertem. Most raktam ujbol a windowst pont ez miatt,hatha meg javul es menni fog.
De nem!!! -
SiDan
tag
Hi! Szerintetek a sima ASUS M2N-MX nagyon sz@r? Csak mer ilyen lapot vennék. Esetleg van vlk-nek ilyen lapja, mer az megoszthatná velem tapasztalatait.
-
<cafat>
senior tag
hali mindenkinek
+van az új configom:
alapap: asus m2n32.sli deluxe
cpu: amd a64 x2 5200+ 2x1mb L2 2,6ghz
ram: 2x512mb pqi ddr2 800mhz
vga: nvidia geforce 7600gt 256mb ddr3 ram, mag órajel: 560mhz, ram órajel: 700/1400mhz
winchester: samsung 160gb ata
a ramok alapból 5-5-5-16 2T időzítéssel mennek, én atálítottam 4-4-4-8 1T-re és minden gond nélkül viszi dual chanel-be
a 3dmark03 14 215 fps-t adott a gépnek éa a GOTHIC3 + az OBLIVION mindenféle hosszabb töltés és akadozás, szaggatás nélkül megy, a FEAR EXTRACTION POINT sem akad és az PREY is gyönyörűen fut
asszem elégedett vok, rem nemfog megdögleni csak úgy minden jel nélkül a gép mint azt vki írta itt a fúrumon (csak már nem emlékszem ki) ő 2 hetet írt annyit én is várok és ha nem lesz gáz akkor rülhetek igazán
amúgy az alaplap dobozán tényleg van egy crosair logó sztem azt nem poénból rakták rá... -
törölt tag
Haliho. Megoldodni látszik a lap problémám amiről korábban is irtam: Asus m2n32 sli deluxe. A ramokkal voltak a gondok, nem vette be öket. A szervizbe a TwinMOS DDR2 800MHz 1024MB/TWI rammal tökéletesen müködött. Namost: ebböl rendelek 2 db-ot, remélem igy is jo lesz. Amugy ezt a ramot én nem ismerem, tud valaki mondani róla valamit?? Amugy amig a lapocskám nem tudom beüzemelni addig vettem egy ujjat: Asus m2n-e , megvagyok vele elégedve, aztán majd jövö héten eladom.
-
Mr-Pamacs
senior tag
Hy
Ilyen lapot tervezek vennit: M2N SLI Deluxe
Mi a véleményetek róla? Olvastgattam ilyeneket h érzékeny a memória típusokra és nem indulgat el velük a lap. Ugyan az érvényes a procikra is. És azt is hogy sokan cserélik vissza mert hamar meghibásodik.
Ezek mennének mellé:
Athlon64 X2 4200 2x512
Kingmax 512 MB/800 (talán majd még egy 512-es a késöbiekben)
Videókártyát még nem döntöttem el.
1 db Samsung 160-as és 1 db Samsung 500-as (SATA-sak)
LG GSA író.
Chieftec ház+Chieftec 400 W-os táp
Tuningolni nem akarom inkább stabil legyen.Vélemények a lapról/összeállításról? -
bnss
veterán
válasz #12540160 #1523 üzenetére
Egy kis infó a Twinmosról [link], ha jól látom CL5-ös modulokról van szó.
Dotn: rendszergazdaként próbálkozol a frissítéssel? Egyáltalán milyen win van a gépen?
SiDan: ezek közül válassz: [link]
Mr-Pamacs: lap + cpu jó, memória kevés, vegyél DC kittet, 160-as vinyót én nem ajánlom már, mert pl. 250-es olcsóbban jössz ki adattárolást nézve.
[Szerkesztve]"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Dotn
aktív tag
Koszonom a segitseget mindenkinek. Megprobalok meg egy Win reinsatalt, hatha.......
Ha nem,akkor marad a pen driver vagy a cd version.
Szacsee egyebkent mit akartal belinkelni? Csak mert a sajat adataidat sikerult. -
törölt tag
Adott ez a két lap : ASUS M2N-E Deluxe, ASUS M2N32-SLI Deluxe !!! Szerintetek melyiket adjam el! Mindkettő 1 hetes! A kettő lap között teljesitményileg mekkora különbség van??
-
<cafat>
senior tag
kicsit szarakszik a hang a gépemen és nemtom h mitől van, illetve van egy tippem lehet h kéne a 64 bites windows de nekem nincs olyan
ha valaki tud légyszi segítsen -
<cafat>
senior tag
hát mikor bejön a windows a hang tök halkan kezdődik és csak a bejelntkező hang végére lesz normális hangerőn
játékok közben gyakran recseg a hang és furán szól néha amit nemtok leírni ezt hallani kéne
a hangrendszeremmel nem lehet gáz mert az előző gépemen gyönyörűen szólt és tisztán
az új gépemet (amit írtam az előző oldalon) azt 2 nap alatt szereztem be, raktam össze + rá a windowst
a hangrendszerem amúgy csak 2.1-es logitech x-230 de nekem ez tökéletes -
Mr-Pamacs
senior tag
Vinyót, írót,házat,tápot nem veszek, ezek a mostaniból mennek át. Kivéve a 500-as vinyót mert az az egyik 160-as cseréjébe megy mert szarakodik.
Akkor ugy-e remélhetőleg nem lesz ilyen galiba hogy nem indul el, nem lesz hang, stb stb?
Ja és nekem most 32-es XP-m van. Fontos lesz feltenni a 64-est? Mert van olyan számomra fontos program amiből nem hiszem h van 64-es.(AutoCad,Corel), no meg semmi kedvem ujrapakolni mindent.
A Dual Core kitt alatt mit értesz? 2 db 512-es ramot? Vagy ez valami spéci dolog? -
CaCheTOP
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen lapot s a következő problémám adódott. Sata2-es vinyó és az xp hol gyorsan, hol lassan töltődött be. A lehetséges bállításokat átnéztem!! (BIOS, IDE cserélgetés vagy levétel) A hiba maradt. A gyári ASUS CD-n találtam biosfrissítést xp alól (!!!) csak néztem mert nem láttam még ilyet de örültem is, hogy nem kell botlemezzel vacakolni dos-ban. No letöltöttem a friss bin file-t, a program elfogadta, majd az első folyamatjelző (Erase flash) végigfutott, majd írta újraindítás szükséges. (ekkor egér már nem ment) Megkapta a restartot billentyűzetről és azóta se kép, se hang, se semmi!!! A könyvét olvasva találtam benne biztonság (Bootlock) dolgokat, meg aki ad magára az épít ilyet a BIOS-ba, de nem indult sehogyse. Aztán gondoltam lehet alapból nem kezeli a PCI-Express-t, szereztem bele egy s3triot, hátha azzal bepöccen, de semmi. Ez ügyben szeretnék segítséget kérni, hogy el tudom e indítani, vagy maradjon a gar csere jövő héten?! -
éN79
addikt
válasz Mr-Pamacs #1537 üzenetére
Elvileg semmi problémád nem lesz sem az indítással, sem a használattal. Én speciel nem nagyon hallottam, hogy olyan sokat visszavinnének ezekből a lapokból, illetve hogy elég rossz lenne.
DC kit alatt a Dual Channel kit-et értette, merthogy ha nem 512 MB-ot akarsz majd, akkor a 2x512 ramból adódó dual channel működés gyorsabb mint ha csak egy modul van benne (mérhető ez a gyorsaság, de akkor se kell csigalassúságra számítanod, ha csak egy modult veszel bele). -
CaCheTOP
csendes tag
Elméletileg De marad az elmélet... Próbáltam én resetelni kivettem az elemet és 2 percre rövidrezártam a CLR jumpert. Egyszer csináltam ilyet, mármint hogy hibásan ment fel a flash, de akkor annyit kiírt a masina, hogy adjak neki egy floppy-t, amin rajta van a bin. Most meg semmi. Még a num lock-ot se bírom ki- be kapcsolni... Jó lenne valami tanács, esetleg valami speckó illentyűkombináció, amivel esetleg valami életjelet ad magáról a lapocska...
-
CaCheTOP
csendes tag
Sajnos semmi. Nem ad jelet a VGA vezérlőnek, hogy indítsa a monitort, nem pittyeg a speaker, tehát a ventik mennek, de ezzel meg is áll a tudomány. A falshelő program mutatta, hogy törli a ''régi'' flasht és ez volt az utolsó képernyő amit mutatott. De úgy tudtam, hogy van egy biztonsági rész a BIOSban, ami a kislemez, vagy a cd meghajtót kezeli + alap VGA üzemmód + bill. és ekkor lehetne visszatölteni a jó flasht.
-
szacsee
nagyúr
válasz CaCheTOP #1543 üzenetére
Vegyél ki minden alkatrészt (cpu, mem , vga, hdd, odd,pci kártya), magyarul húzz ki minden csatit a lapból + mem, vga, cpu). Vedd ki az elemet is, cmos reset . Húzd ki a 230V-ból a tápcsatit, meg a lap tápcsatiját (atx2.03).
Hagyd így 10-20 percig, majd rakj vissza mindent.
Silenzio-nak volt ilyen gondja, ha jól emlékszem és ez megoldotta, habár ő 1 óráig nem rakta össze.
Ha így sem megy, és nem tudsz fleshelni, akkor teszteld az alkatrészeket egy másik konfigban, hátha vmi hibás. -
-
szacsee
nagyúr
Már megin én vagyok a ramos kérdésekkel.
Valószínű az lesz, hogy ha lesz lé, akkor beszélek boltosokkal, és ahol lehet próbát csinálni, ott veszek 4x1Gb Kingmax-ot (ne tépjétek a hajatokat ). Ha nem megy dualban a négy, akkor Corsair. Játékra használom, meg erre, arra (virtualizáció, weblapszerk stb.). Ezekre nem kell feszes időzítés.
Szerintem addigra mire lesz kes, már lesznek 1Gb-os 1066-os kingmaxok is.
Fogok 70 ropit besétálok a bótba, ha megy a dual megveszem, ha nem 2x1Gb Corsair.
Szerintem jó ötlet.
Szerintetek?
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz szacsee #1548 üzenetére
A jókívánságot viszont kívánom.
Talán egy kicsit bíztatólag hat: nálam a 2 giga Geil és mellette a 2 giga OCZ vigan elment DC-ben. Semmi megakadás, talán csak a sebesség terén volt valami korlátozás (750MHz-re emlékszem, de az is lehet, hogy így jött össze a ramosztó miatt).
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest