Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Az elöbbi link-eket olvasgasd el érdemes!
Sokat tanulhatsz belőle!
A chipset-nél sli vagy ilyesmi engedélyezve van?
Azért volt fagyi lehet, mert vagy driver (sli) vagy táp.
Egy VGA-val 1 hétig nézd meg, ha nics ilyen gondod, akkor kereshetsz ismerőst aki tud kölcsönadni valami tápot.
Tápos topik-ba kérdezted, hogy elbírja-e a táp a konfigod?
A többit holnap, mert lépnem kell! -
kopp
csendes tag
A vistat tettem most fel a gépemre,de az istennek sem akarnak 5.1be megszólalni a hangszóróim.Letöltöttem a legujabb soundmax drivert, ott a beallitásokba is beallitom az 5.1-et (a teszteléskor szól is mind) , de se játékokba se filmnézéskor,se semmikor nem szól csak 2 hagszóró... Valaki aki már járt ilyen cipöben vagy tud az légszi irjon segitséget.
-
Rezi
tag
Sziasztok !
Szerintetek melyik konfiguráció fog menni, mert hallom, hogy ez a lap finnyás a memóriára ?
Asus M2N Sli Deluxe +4*1G PQI-800
vagy 4*1G A-DATA-800Van rá esély, hogy menni fog ?
-
Gabe75
csendes tag
Jó kérdés. Milyen proci lesz benne? Mert az befolyásoni fogja/tudja a ramok működési frekijét és onnan kezdve borulhat a stabilitás (vagy fordítva). Én egy ideje küzdök újraindulgatásokkal, de úgy tűnik, hogy egy kis plusz feszültséggel kiküszöbölhető.
Milyen időzítéseket használ? Másik javaslat: nézd meg az Asus honlapján a laphoz tartozó QVL-t, hogy támogatja-e valamelyiket. Amelyik rajta van a listán, azt vedd! -
Guszti
aktív tag
Udv Urak!
Ismet 1-2 kerdessel fordulok hozzatok.
Ami van: m2n32sli-deluxe, be-2350, A-DATA vitesta extrem 800+
Annak idejen volt olyan problemam, hogy a legujabb biossal (1201) fos mem olvasas/iras ertekeket kaptam everestben, es ha superpi-t futtattam ott is meglatszott a dolog, ezt se igazan tudtam emgoldani, ugyhogy most 1004-es bios van fent, de a 1101-es is jol megy a dolog, nemtom, masnak jelenkezett-e ilyen problema, csak leirtam, h ez nalam igy mukodik rendesen.
Belinkelek ket kepet:
[link]
[link]Faszan megy 250*10.5-on egeszen alacsony feszultseggel (1.216v), ram 875-on 4-4-4-11 2.15v-on, es minden egyeb fesz minimumon, betonstabilan. Ezert ugy gondolnam, h kis feszemelessel lenne meg a prociban boven, csak akarhogyan osztom vissza a ramot es barmilyen laza idozitest allitok be neki ha orthost futtatok ugy, h a memet csekkolja, akkor 5 percen belul megall a teszt. Termeszetesen HT szorzo vissza 3-ra, egy kis +feszt adok mindennek akkor se megy. Lehetseges, hogy a ramnak van itt a vege??? Csak az a bajom, h hiaba osztom vissza es megy 533-on, akkor is hibara fut a teszt. Orthosban small fft teszt futott tobb mint 20 orat 300*10-en ment a proci [link] Nem igazan jutok 1-rol 2-re, most a ram nem birja, vagy az alaplap? Nem szivesen valtanek most 20K-ert ramot, ha nem amiatt van ez a dolog....
(Esetleg a proci memvezerloje nem birna tovabb a dolgot??? ezt modnjuk ketlem)
Varom a javaslatokat, es elore is koszi.
-
szacsee
nagyúr
Van amikor a HT visszaosztása miatt száll el az orthos, ezt asszem Zoli329 is tapasztalta, amikor még ájemdés volt.
Amikor eladtam a konfigom (M2N32SLI Deluxe+ X2 4000+@2800Mhz+memó), akkor én hagytam a HT-t 5x-ösön és a HT FSB-t 200-on.
Na szóval nézd meg mit csinál akkor ha a HT-t nem osztod vissza.
A lap kb a 320-as FSB-ig stabil szokott lenni, ezt alacsonyabb szorzóra rakott procival megnézheted (mármint a lap FSB határát). A HT-t meg 1300-1400-ig bírja (nem ratyi lap).
A procinak lehet kell egy kis + fesz, mert ugye a memóvezérlő is abban figyel.
Vannak viszont olyan FSB-szorzó-ram beállítások, amiket nem szeret a lap és vagy tetü, vagy el sem indul.
Én ezt úgy tapasztaltam meg, hogy a Herr-Z féle pretested procival nem ment 280-as FSB-vel 10-es szorzóval, ha a ram 400 v. 533-ra volt visszaosztva.
Próbáld meg pár MHz-vel felette pl 5-el.
1. A HT-t rakd vissza 5x-re
2. A procinak adj + feszt (vannak olyan frekik, amihez nem elég a +0,01V, hanem kell több is), ha a proci a végét járja (Mhz), akkor általában 100Mhz-hez kell már 0,05-0,1V is.
3. Variálj az FSB-ram/osztóval, és az FSB-vel[ Szerkesztve ]
-
Guszti
aktív tag
válasz szacsee #2907 üzenetére
Nah HT-t visszavettem 4*-re, adtam mindennek boven feszt, ha mar lud legyen kover, most 270*10.5-on megy 1.34v valos fesszel, mem igy most 945-on 5-5-5-18 2T idozitesekkel 2.2v-al. Egyenlore 30 perce megy az orthos, ugyhogy lesz mar valami, eddig 5 perc alatt midnig megallt.
Köszi!
-
szatek1987
csendes tag
Hali
Most vettem Asus M2N-E SLI nforce 500 as alplapot de a cd-jén nem volt jó a driver és netről is szedtem az se volt jó.
Kérlek segítsetek! -
kicsitomi88
őstag
-
szacsee
nagyúr
válasz szatek1987 #2911 üzenetére
M2N-E Nf 570-es chipkészlet.
Milyen driver? Chipset, audio, X2? -
RZS
tag
sziasztok!
van 1 ASUS M2N SLI DELUXE lapom...X2 5200+
biosban a fesz 1,3625
hardver monitornal 1,42
cpu-z 1,264melyik az igaz?
-
éN79
addikt
válasz szatek1987 #2911 üzenetére
Pontosan mit értesz az alatt, hogy nem volt "jó" a driver? Mi nem települt fel ill. mi történt?
Ha települt valami, akkor az NV armort (a "hardveres NV tűzfal a chipben) felraktad? ( a hálózatkezelő alkalmazásoknál van) Mert az okozhat galibákat rendesen. -
Guszti
aktív tag
válasz Zoli329 #2912 üzenetére
Jah faszan ment 3 es fel orat, csak aztan hasznalni is szerettem volna gepet, es 9-es priorral elegge lelassul, ugyhogy lekapcsoltam.
Leirom a beallitasokat, amin ment nekem faszan, hatha masnak is jol jon.
2 orat ment igy az orthos:
CPU: 270*10.5, biosban 1.3v, ez 1.34 valos feszt jelent
RAM 800-ra allitva, igy 945-on ment, fesz: 2.2v, SLI ready mem High freq-re allitva, cpuoc max-ra, idozitesek auton, ami 4-4-4-11 2T (kicsit meglepodtem, h ilyen idozitesekkel is viszi, de hat gondolom nem veletlenul dicserik a d9-eket )NB to SB freq 200
CPU to NB HT 4*
NB to SB HT 4*
SB to NB HT 4*DDR terminator fesz 0,6*
CPU to NB HT 1.25v
NB to SB HT 1.35v
SB standby 1.7vhuto: hyper tx2 55 fok fole nemmegy a proci, NB pedig 35 fok, igaz van meg masik 3 venti a hazban, ami azert dolgozik rendesen
Igaz csak 2 orat ment az orthos ugyhogy majd meg 1* egy 10-20 orat jaratom, ha nem kell a gep, de most teljese mertekig meg vagyok vele elegedve.
Meg1* koszi mindenkinek a segitseget, tovabbi eredmenyekrol majd beszamolok, a cel hogy 3 giga fole menjen, es akkor mar egy 8800gt-t majdnem ki tud hajtani
-
szatek1987
csendes tag
Hali
Most vettem egy Asus M2N-E SLI Nforce 500-as alaplapot de a driverét nem ismerte fel a windovs XP pedif a driverét felraktam a CD ről is és netről is szedtem de egyikse volt jó.
Kérlek segítsetek -
szacsee
nagyúr
válasz szatek1987 #2924 üzenetére
Milyen driver?
Eszközkezelőben hogy van benne? -
szatek1987
csendes tag
Na sikerült megoldanom
-
szacsee
nagyúr
válasz szatek1987 #2926 üzenetére
-
xtr3m3
tag
haliho
olvastam az irasaid a problema nallam is hasonlo egy m2n32-sli x2 4600+ 2*512 kingmax 800 -as mindent probaltam en is es a xp bootolasa az 1-2 perc koruli utana meg megy minden jol.Mas lapokon olvasgattam hogy a memoria a hibas el kell talalni a cl-t nekem cl5 es manualisan ra kell allitani nekem 1 hajszalat javitott de nem sokat .REmelem segit valamit neked is.
csakoxtr3m3
-
szatek1987
csendes tag
Hali
Asus M2N-E SLI lap, X2 4000+ proci, Kinmax 1GB DDR2 800 as gépem van a memóriám efektív értéke 704 az miért van hogy nem megy 800 on? -
mr_ricsi
veterán
Sziasztok!
Az M2N32-SLI Deluxe lap 1004-es biosának leírásában van a következő sor:
"Support for AMD Agesa version 2.08.07"Nem tudja valaki esetleg, hogy mi ez az Agesa?
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Gabe75
csendes tag
Sok kínlódás után az első tapasztalat, amit tesztek igazoltak: 2T manuálisan, pici fesz emelés a Kimngmax-oknak, így 4Gb esetén is a legújabb MemTest-tel stabil. Ha csak ez az apró dolog okozta az újraindulgatást, befonom a hajam...
-
éN79
addikt
válasz szatek1987 #2930 üzenetére
A processzorod által generált memosztó miatt van így (azaz a prociszorzód feles volta miatt jön ki így a tényleges ramosztó), teljesen normális dolog.
-
mr_ricsi
veterán
A biosfrissítést én végzem, nem az AMD partnerei, ezért a bioshoz mellékelt változás-lista is nekem kell hogy jelentsen valamit.
Ugyibár az alap, hogy jól működő rendszert nem piszkálunk, ezért biost is csak akkor frissítünk, ha valami nekünk kellemetlen hibárt javít, vagy valami nekünk szükséges funkció-kiegészítést ad. Honnan tudjam, hogy kell-e nekem az Agesa, ha nem tudom mi az?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
GC-EvElyN-
senior tag
sziasztok!
m2n4-em van. Jó topicba írok?
Ha nem link a topicot pls.
KöcceHali!Szeretnék kérdezni valami olyat amit nem lehetne de nem tudok rá hol választ kapni.Szeretném megkérdezni ha kapok rá engedélyt.köszi!
-
szatocs
őstag
Egy olyan problémám lenne, hogy a gépen összeomlott a win. Én meg jöttem el Debrecenbe, mert ugye suli van. Volt 10 percem, így azt gondoltam, hogy majd a win javítása elég lesz. Aztán elindítottam, és amikor azt írja ki, hogy van még 34 perc, akkor kiír valami bluetooth - os sz@rt, és nem akar tovább menni, akár igent nyom rá tesóm, akár nem. Ha kikapcsolja a gépet, és vissza, akkor ugyanott folytatódna, ha tudna. Ha kiveszi a win cd - t, akkor ugyanott tart, és kéri a win cd - t. Más winchester nincs otthon, win 98 sincs otthon, szóval semmi, amivel dolgozni tudna. Meg hát neki a gép csak annyiból áll, hogy internet, meg msn, szóval ha lenne sem biztos, hogy tudná, mi van. Van egy fedora linux cd - m esetleg, amit ha beteszek, akkor bejön egy fekete háttéren vagy 2 sor, és oda szoktam azt begépelni, hogy memtest86, amikor memtesztet csinálok (jobban nem tudom elmagyarázni, hogy mi is lenne az ). Utolsó gondolatom az volt, hogy vegye ki a bios elemet, és hátha akkor elfelejti, hogy épp mit akart csinálni, de nem...
Mit csinálnátok a helyemben? Linuxnál van valami olyan lehetőség az ilyen ablakban, hogy le tudná formázni az EGÉSZ winchestert? Vagy tudnátok valami mást ajánlani? Már majdnem mindenre vevő vagyok, tesóm meg remélem meg tudja majd csinálni azt, amit esetleg beírnátok ötletnek, mert hogy kivegye a bios elemet, ahhoz is 10 percig kellett beszélni telefonon...=== Szatocs ===
-
taxi
aktív tag
Feladom.
Bevallom nagyon láma vagyok,és az a gondom,hogy ez a cucc nem tudja rendesen kihajtani a 8800gts-t.Próbálkoztam a tuninggal,de hát 11x233-nál tovább nem jutottam.
A configomnál látható procin.van hűtés rendesen(THERMALTAKE CL-P0268-01 MiniTyp90 heatpipe -775, K8, M2)-A kérésem az lenne,hogy ha valaki segítsen feljebb húzni ezt a szart.Priviben ha valaki megkeresne megköszönném.Hakuna matata
-
Topa00
tag
hello mindenki! a segtségeteket akarom kérni. nem tudom hogy milyen lapot vegyek. ASUS M2N-SLI Deluxe-ot ajánlották egy páran. vagy tud valaki jobbat ajánlani 30ezer alatt? közi a válaszokat.
-
Topa00
tag
http://www.ipon.hu/?product_id=17455 vAgy eetleg ez?
-
addikt
hát, ha amúgy is egy erős vga-t akarsz belerakni akkor a linkelt lapon értelmetlen az integrált vga
egyébként én azt javaslom, hogy nvidia kártyához nvidia chip-eset, AMD-hez nem nvidia-t
pláne ha nyitva akarod hagyni a lehetőségét egy SLI, vagy egy Crossfire használatának, amihez meg ugye a fent linkelt lapon nincs elegendő nagysebességű pci-e
azt nem tudom megmondani, hogy a Geil ramokat támogatja-e ez a lap, egyelőre még én is csak szemezgetek veleegyébként amiket még nézek, azok a Gigabyte GA-M59SLI-S5-ök, ami drágább ennél, de jobb a hangkártyájának a digitális felhozatala; ha a hang nem számít, akkor kb ugyanebben az árban, még talán olcsobban is van GA-M59SLI-S4, meg GA-M57SLI-S4
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
RZS
tag
sziasztok!
megeri lecserelni az M2N SLI deluxot
M2N32 SLI deluxra?
wifi kellene neha.... -
Roderic
tag
Hali !!
Szeretnék venni egy Amd -s alaplapot!
És nem tudom hogy a kettő közül melyiket vegyem !
Gigabyte GA-M57SLI-S4 alaplap vagy Asus M2N-E SLI alaplap??
Melyik ezek közül jobb VALAKI IRJON LÉCCI!!!"No pain, No gain"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Ukrajnai háború
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Öregszem
- PlayStation 5
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz