Új hozzászólás Aktív témák
-
bnss
veterán
válasz szacsee #1450 üzenetére
Szvsz ennyit megy, nem magassal fsszel az annyit tesz, hogy kb. 2-2,2V? Én nem hiszek ezekben az SLI meg CrossFire Ready RAMokban...
Ősembernél keress iagazi tuning memóriát, ha jól emlékszme, most épp Fatboy-t árul, 2*1Gb-os kitben, 34k [link] vagy buffalo firestix 2x1gb ddr2-1000 cl5 [link] 60k.
Ha már tuning, akkor adjuk meg a módját!
[Szerkesztve]"Ép hardverben ép szoftver..."
-
éN79
addikt
válasz szacsee #1450 üzenetére
Szerintem ahhoz a sebességhez olyan időzítés mellett durván 2.2-2.3V kell általában.
Ilyen sebességre monjuk a GEIL Ulták is képesek hasonló körülmények mellett, de amit Bon3ss javasolt, azaz a Micronok, hát igen, azok sok mindenre rávehetők ném i noszogatással.
SLI ready ramok: csábítóan hangzik, de akkor már inkább rendes tuning.
1066-os KIT: a jelenlegi konfigoddal gyakorlatilag szinte kihasználhatatlan, ahhoz hogy kihatsd őket, elég fura beállítások kellenek, itt egy példa: [link]
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
Kösz mindkettőtöknek!
Valszeg csak jövő hónapban lesz update, hacsak nem passzolom a jelenlegieket. -
éN79
addikt
válasz hbruce000 #1460 üzenetére
Ahogy Zoli329-is mondotta: nem teljesen átlagos ramok lévén a gyári feszültségek is alapból elég magasak: 2.2-2.4V. Ezek is 2.4V-on futottak ezen tesztek erejéig.
Hosszú távon káros-e? a PH!-s hír alapján az NV szerint igen, a ramgyártók szerint meg nem. Szvsz. a ramgyártók mégiscsak tudják, mire vállalnak élettartam garanciát. -
éN79
addikt
válasz hbruce000 #1462 üzenetére
Nem, nem kell hozzá plusz fesz, viszont 1100-on a gyári időzítés 5-6-6-15, ez meg azért ha kicsivel is, de feszesebben járt. Amúgy meg az már eléggé a határ, persze kis szerencsével meg egy kis többlet fesszel elmehet sok ram 1200-ig v. kissé fölötte, de ez azért már ritka, lévén ezek a chipek is 800-ra vannak elvileg hitelesítve.
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
válasz hbruce000 #1465 üzenetére
Grat a rangodhoz!
Megnéznéd mennek-e ezek a ramok 1000Mhz-t?
Nekem ennyit kellene mennie, hogy a procit kihajtsam (3003 Mhz Ram: 800@1001)
XMS2-t rendeltél 2x1Gb kitet, cl4-es időzítésü, ha jól sejtem.
Ahhoz is Grat!
Szerk: éN79: A corsairra gondoltál, vagy a micronra? (laza időzítés 1100 Mhz, feszelve 1200)
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz szacsee #1466 üzenetére
Uhh, nem egészen értem a kérdést, de ahogy gondolom: szerintem Zoli329 a micron chipekkel szerelt ramokra gondolt, amikor 533-asokat említett, amiket gyakorlatilag akár 100%-on is lehet túlhajtani.
Mellesleg a Geil-ek is megyegetnek egy pindúrt, ha akarnak, neked is alternatíve lehet:
[link] -
Dotn
aktív tag
Sziasztok
Tudna valaki segiteni? Lehet mar veletek is elofordult. Az a problemam,hogy a regi biosomat szeretnem frisiteni az alaplaphoz kapot driver cd-en kapot Asus update programmal.
A problemam az,hogy amikor megprobalom elinditani, ezt az uzenetet kapom.
''Unable to get bios information'' Mar ujra raktam a windowst is,hatha az a problema,de igy is elojon.
''C:\DOCUME~1\Dotn\LOCALS~1\Temp\2650_appcompat.txt'' -
-
éN79
addikt
Pont fordítva: a programban azt a lehetőséget választod, hogy kb. ''update bios from file'', és akkor megkeresed a helyet ahová letöltötted az újabb biost. Mellesleg teljesen jól működik ez a progi, nyugodtan használhatod, bár sokan valóban a kismeghajtós verziót szeretik inkább.
-
Dotn
aktív tag
Na letoltottem az uj biost de nem tudom hasznalni,mert egyszeruen nem tudom megnyitni az asus update programot. Gondolom ezzel kell ratelepitenem az uj biost.
Flopy-val egyszerubnek tunt. Meg nem hasznaltam ezt a progit de erdekesnek tunik. Csak az a baj nem tudom megnyitni,mert allandoan ezt irja ki.
''asus bios info dll.'' Humoros?
Fel van telepitve de nem tudom hasznalni. Neked is elofordult,hogy nem tudtad megnyitni?
Valoszinu feleslegessen toltottem le a fris biost.
Kezdek gyanakodni,hogy esetleg valami nem mukszik rendessen. -
éN79
addikt
Korábban volt asus lapom, aztán miután kettő darab is egyáltalán nem kezelte az akkor X2-met, egy kissé csalódtam bennük. Akkor konkrétan az történt, hogy két lapomban se ment a proci, de egyáltalán nem . Bekapcsoltam a gépet, felpörögtek a ventik, de sehova tovább. Kiskerben vegül is megállapították, hogy a rossz a lap, új közben, ami ugyanígy viselkedett. KB csak ennyire voltak válogatósak: 3200 Venice: tökéletes, 3700 SanDiego 2db!: egyáltalán nem ismerte meg, 4000 Clawhammer: tökéletes, 3800 X2: szintén nem ismerte fel.
Na kb. ezt értettem komplikáció alatt, illetve ha jól tudom, volt olyan proci, amihez szükséges volt a bios frissítés, mert szintúgy nem ismerte fel a lap. -
Száni
tag
Sziasztok!
Van köztetek olyan, akinek m2n-sli deluxe lapban AC Freezer Pro hűtő figyel a procin? (nem találtam választ a hsz-ek között) Erősen gondolkodom ezen a lapon, és a mostani konfigom részét képezi egy ilyen hűtő, amit áttennék majd. Még vacilálok, h. megér-e ez 6k-val többet mint egy m2n-e (a wi-fi, dual lan nem fontos, eddig se használtam ki, chipset meg ugyanaz)
Előre is köszi!
Üdv G.Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.
-
bnss
veterán
Nem semmi, csodálom, hogy ismét bizalmat szavaztál az Asusnak. Mondjuk ez valahol érthető is, hisz a 2 magos rendszerek világát éljük/kezdjük élni.
Tegyük fel előbb flashelted a biost, mint berraktad volna az új cput, akkor működött, vagy ezt a verziót nem is próbáltad?
[Szerkesztve]"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Zoli329
addikt
Na ez az a beállítás, ami nekem nem jön be, hiába 8000esek a ramjaim Azazhogy 10x250 1ghz-es ramsebesség. Vmiért falnak ütközöm, tökmindegy, hogy cl4 vagy cl5. SC-ben tudtam menni 1150ig is cl5be, de DC-vel nem megy. De már annyira nem zavar, letettem a tuningról egyelőre.
-
Dotn
aktív tag
válasz Zoli329 #1489 üzenetére
Nekem is 2magos proci van benne. A felismeressel nem volt gond,rogton erzekelte. Lehet szerencsem volt.
Viszont mivel nincs flopy meghajtom, igy ra vagyok kenyszerulve,hogy az asus update progival ( amit az alaplaphoz kaptam ) csinaljam a bios frisitest. Most a 7.6.0.1 van rajta.
Eleg regi.
Csak a bibi az,hogy ez a kicseszett program feltelepites utan el sem indul nekem. A fent emlitet hibara hivatkozik.
En gondoltam arra,hogy esetleg a vinyom kezd szarakodni. Tobb mint ket eves. -
éN79
addikt
Ez még egy évvel ezelött volt, kb. februárban. A BIOS-os dologgal kapcsolatban. Amikor először nem ismerte fel, visszaraktam a Clawhammer-t, biost frissítettem, de persze így se történt változás. Amikor visszavittem a lapot nem voltam rest, és vittem az egész gépem, hogy nézzék meg, Clawhammerrel megy, X2-vel nem, holott a legújabb bios volt rajta.
Erre ugye jött a kivizsgáljuk, addig is elhoztam egy ugyanolyat. Na onnantól voltak ismét csak abit lapjaim mostanáig.
Persze azt mondták, a bios frissítésnél csesztem el valamit (asus update, szvsz. bolondbiztos eléggé, de mindegy) de most már jó, mert náluk megy X2-vel. Aha, az ő X2-jükkel ment, az enyémmel meg nem, amit ott a szemük elött be is bizonyítottam. Nem értették, én se, de jobb a békesség alapon egy időre szakítottam az asus lapokkal.
Na de a mostani majdnem tökéletes, egyedül ez a nagyvonalú AUTO fesz kezelése nem tettszik, de szerencsére könnyedén felülbírálható RMClock-kal. -
bnss
veterán
''Na de a mostani majdnem tökéletes, egyedül ez a nagyvonalú AUTO fesz kezelése nem tettszik, de szerencsére könnyedén felülbírálható RMClock-kal.'' - az auto fesz kezelést nem lehet lelőni valahogy? Majd ha ott tartok, hogy kezmben a vas, akkor majd ráérek ezzel fogllakozni, RMClock nélkül pl. ha full terhelés van, ad kakaót a CPU-nak?
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
éN79
addikt
Két választásod van: a C&Q megy egész magas FSB mellett is. Ezen esetben ha AUTO-n hagyod, akkor tolja neki a kraftot, mintha muszáj volna viszont működik rendesen a C&Q, azaz mind a feszt, mind a szorzót visszaveszi.
Ha bios-ban manuálisan megadsz egy konkrét feszültséget (kalkuláld bele, hogy felülfeszel rendszerint), akkor meg C&Q esetén a szorzót visszaveszi de a feszültség marad a biosban beállított. Ezért jobb az RMClock.
Plusz nálam valamiért (túlmelegedés?) ha AUTO feszen van, azaz OS felállása után nem indítom el az RMClockot és fullra terhelem a rendszert, újraindulgathat, ha meg RMC működik és alig melegszik mert nem kap sok feszt, akkor meg full stabil 1.21V-on 2625-ön.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
hétalvó
addikt
válasz P.Robi87 #1206 üzenetére
Másik drivert raktam fel. Szinte mindegy milyen a driver csak a chip stimmeljen.
Ugyanaz a chip ugyanazt tudja. Csak valami marketing van a háttérben. A 32-es és a commando driver-ével próbálkoztam.
Közben lett egy másik lapom, amin ez a gond megoldódott. DD Live, de mindenhol.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock h510 pro btc+
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest