- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Jack@l #47250 üzenetére
Jelentősen más allokációkat másolni, mint csak lapokat címezni. De manuálisan nem tudsz olyan jó kódot írni, hogy csak a szükséges lapot címzed, és csak azt másolod például, ezért hiába kell az allokációból csak mondjuk 4 kB-nyi adat, át kell másolni a teljes allokációt, ami például lehet 100 MB is lehet. Tehát 4 kB-nyi adatigényért 100 MB-tal terheled a buszt, és az adott GPU VRAM-jába 99,9%-nyi olyan információt másolhatsz, amit lehet, hogy nem is fog használni. Ezért jobb ezt a problémát hardveresen kezelni, mert a hardver már meg tudja tenni, hogy csak annyi információt kér, amennyit címez, tehát nem terheled a rendszert teljesen felesleges másolásokkal.
A fentiek miatt van az, hogy az NV az NVLINK-kel sok GPU-t tud egy hostra rákötni. Az NVLINK memóriakoherens, tehát a skálázhatóságot a hardver már az interfészből biztosítja egy pontig, nem függ jelentősen a programkódtól. Az AMD is közel lineáris skálázhatóságot mond a friss diákon a CDNA-ra IF 2.0-val, ami reális is, ugyanúgy memóriakoherens az interfész.
Az Infinity Fabric 3.0 ezeknek a modelleknek a kiterjesztése. Nem csak az összekötött GPU-kkal biztosít memóriakoherenciát, hanem a teljes rendszeren belül.Ezek az NV, az AMD és az Intel oldalán is mind ugyanazok, csak más névvel, más interfésszel. A koncepció azonban a hatásfok drasztikus növelése, ami jelenleg a béka segge alatt van, de pont azért építik ezeket a gyártók, hogy jó legyen, és eközben még a programozási nehézségeket is megoldják. Igaz ennek rövidebb távon az lesz az ára, hogy AMD CPU-hoz AMD GPU-t, Intel CPU-hoz Intel GPU-t, NV GPU-hoz pedig valamilyen NVLinkes CPU-t kell venni. Nyilván ezért tárgyal az NV az ARM-mal, mert az IBM-től áttörést nem várnak, abban pedig nem bíznak, hogy az Intel és az AMD odaengedi őket a rendszereik közelébe, tehát kell nekik az ARM, hogy ezt az irányt ők is kiteljesítsék. Ez megérne még 50 milliárd dollárt is. Annyi hitelt biztos kapnak, és akkor követni fogják az AMD-t és az Intelt, vagyis teljes házon belüli platformot kínálnak memóriakoherenciával. Ez kritikus, hogy a jövőben esélyük legyen EFLOPS-os rendszerekbe kerülni, mert egyelőre ezeket viszi az AMD és az Intel, csak azért mert ők fel tudják kínálni a szóban forgó funkciót. Nem véletlen, hogy nem vegyítik ezen a szinten a gyártókat. Persze lehet bízni a szabványban is, de a CXL szabványosítása még a PCI Express 7.0-nál is csak opcióként merült fel. Az még sok-sok év, és ki tudja, hogy tényleg szabványosítva lesz-e. Az NV az ARM-mal tudna kínálni egy rendszert 2024 körülre, míg szabványos memóriakoherencia jó eséllyel csak az évtized vége felé lesz.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én azt nem értem, hogy miért nem megy az ipar a CCIX-re. Az kész, már működik, kiegészítés van a PCI Expresshez, csomó cég használja... Ha csak azt a kiegészítést bevonják a PCI Express 6.0-ba, akkor meg van oldva a dolog. Erre várunk a CXL-re, ami még sok-sok év. Igazából saját magát szopatja az ipar ezzel.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz awexco #47255 üzenetére
Az ARM támogatja a CCIX-et. Van licencelhető IP-jük rá. Az Intelnek és az AMD-nek például nincs ilyen hardverük. Szóval itt az ARM a legnyíltabb, de annak is kell lenniük, mert ők a felzárkózok, míg az Intel és az AMD inkább ezt próbálja gátolni. Az Intel azért, mert védik a piacukat, az AMD pedig azért, mert az Intelt éppen agyonverik, és védik a következő évekre vonatkozó első helyüket. Az ARM például veszélyes lehetne rájuk.
[ Szerkesztve ]
-
Kelleret
csendes tag
válasz Kupszi #47201 üzenetére
[Ryzen 7 4700G with Radeon Graphics | Test in 9 Games, 1080p Gaming]
Egy IGP-től nem olyan rossz ez szerintem.
i5 4690K,12GB DDR4 3600,GTX 2060
-
Kelleret
csendes tag
válasz Kupszi #47259 üzenetére
Tudom még távoli ,de a DDR5 majd biztos jótékonyabban fog hatni az akkori igp-k sebességére.
Ha eddig kihúztam ezzel az i5-el azt már megvárnám. Nagyon bennem van pedig, hogy leváltom erre a 4700G-re ,de ~2 év miatt nem akarok megint mindent cserélgetni. Azért egy jó alaplap + a procik nem olcsó mulatságoki5 4690K,12GB DDR4 3600,GTX 2060
-
Petykemano
veterán
Én azt értem, hogy GPGPU használat esetén a közös memória címtér és a skálázódás hasznos. Bár, ha jól értem, a memóriatartalom közlekedése az interfészen keresztül ezzel nem szűnik meg, csak hardveresen kezelődik, nem a progtamból és a gpu memóriája afféle cache lesz.
De ez most mindegy.Azt fejtsd ki, hogy ez mennyiben lesz hasznos az RDNA(3) felhasználási területén. Mármint én azt hittem eddig, hogy a GPGPU-ra a CDNA sorozat lesz használva. Ha ezt az egészet eddig a CDNA-val tálaltad volna, semmilyen kérdés nem merült volna fel. De RDNA3-kal együtt említetted.
Érthető, hogy mi a kérdésem?
[ Szerkesztve ]
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Petykemano
veterán
"Ez megérne még 50 milliárd dollárt is. Annyi hitelt biztos kapnak, és akkor követni fogják az AMD-t és az Intelt, vagyis teljes házon belüli platformot kínálnak memóriakoherenciával. Ez kritikus, hogy a jövőben esélyük legyen EFLOPS-os rendszerekbe kerülni, mert egyelőre ezeket viszi az AMD és az Intel, csak azért mert ők fel tudják kínálni a szóban forgó funkciót."
A Fugaku eléggé jól megközelítette az exaflopot mármint legalábbis ahhoz képest, hogy mit előzött, a semmiből jött és Mit használt.Az A64FX azt sugallja, hogy külön gyorsító nélkül, CPU-n is lehet (vektorműveletekkel?) nagy számítási kapacitást elérni, amennyiben a szükséges sávszélesség rendelkezésre áll.
Az Persze igaz, hogy a Selene másfélszer jobb GF/W mutatóval bír.
Magyarázd el, kérlek, hogy az nvidiának miért kellene az armot megvennie ahhoz, hogy beépítse az nvlinket? Módosítani kellene az ISAt?
Vagy az nvidia célja ezzel az lenne, hogy összes gyári arm designban az nvlink legyen a default?Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #47263 üzenetére
Amihez saját fabricot használnak.
Mondjuk az A64FX inkább hasonlít GPU-ra, mint CPU-ra az ARM SVE-vel.
Be tudják építeni anélkül is az NVLinket, hogy megvennék az ARM-ot, de arra nem képesek, hogy irányítsák az ARM fejlesztéseit. Márpedig az ARM továbbra is általános irányba fejleszt, nekik pedig az nem tökéletes.
-
apatyas
Korrektor
-
félisten
válasz apatyas #47265 üzenetére
saját önös érdekük sok tíz ( talán 50 ? ) milliárd dollárba kerül nekik, nem pusziért teszik... Arra törekszenek hogy 10 év múlva is legyen nvidia. Elhiheted hogy ha AMD az IF. segítségével kizárólag AMD GPU-t fog támogatni és valami csoda folytán Intel is ezt eléri a kutya nem fog venni nvidia GPu-t szerver vonalon, ráadásul a tegnapi hír/ pletyka szerint Intel hamarosan tökön lövi magát ott is, közelít az egy szereplős piac rémképe... [link]
akkor szerintem lehetnének nagyon kemény forgatókönyvek: [link]
Nvidia elég komoly fejlesztéseket eszközölt eddig is ARM alapokon az autóiparban és a tegra is eléggé előremutató volt.
valószínűleg az ARM megvételével nekik egy újabb hatalmas piac lenne a mobilszegmens , és a szerver piac komplett architektúrával,amiből leszivároghatna végre tényleg desktopra az ARM...nem hátráltatnák a fejlesztéseket,sőt... maximum Nvidia IGP/ GPU-s mobilok lennének hamarosan a piacon az ARM mellett nem Mali és társai.
Igazából most AMD ellen az Intelt mint konkurenciát el kell felejteni az elkövetkezendő 3-5 évben mind CPU- GPU de még talán szerver fronton is, mert az IF. összeköttetés olyan fegyvertény a vörösök kezében hogy még velük egy sznten lévő CPU -val sem( nincs ilyen) lehetne mit kezdeni velük.
Kivéve ha Intel támogatja és beépíti az Nvlinket és ha egyáltalán ma már Nvidiának kell ez a dolog( ARM mellet nem biztos) vagy pedig az ARM és Nvidia eggyé válik...[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz awexco #47271 üzenetére
A Programok adottak. Az IF. GPu-CPu között az energiahatékonyságot növeli mert kiküszöböl egy de akár két oda vissza történő adatmozgatást a GPU- és CPu között, ami nagyon jelentős energia megtakarítást eredményez, és ez mellett csökkenti jelentősen a késleltetést, ami ennyivel hatékonyabbá teszi a rendszert a konkurenciához képest.
Magyarul ha most Intel ilyen kapcsolat nélkül kívánná csak ezt az eredményt elérni akkor legalább 30 % kal gyorsabb gyorsítóra lenne szüksége mint az AMD adott MI100 gyorsítója és legalább olyan gyors CPU ra ekkora fogyasztással mint a TR az AMD től. Ez mindkettő hiányzik . Ami ezzel képes lehet felvenni a versenyt az Nvidia az Nv linkkel,de neki nincsenek CPU-k ezért megint bukta.
Tehát egyeduralkodó lehet az AMD.
ezért nyerhette meg az utóbbi két legnagyobb ilyen jellegű tendert és ezek a tenderek egy cég életében a legnagyobb bevételi és pozícióbeli forrásokat biztosítják lásd Intel, ami stratégia céggé vált az USA ban. Ezen az úton halad most AMD és minden de minden nekik kedvez. Ha ezt elszúrják akkor tényleg életképtelennek lehet őket nyilvánítani. Dehogynem tudnak gyártani ennyit, mert olyan nagy a piaci lehetőség hogy akár TSMC vel új gyárat is építtethetnek, meg fogja érni.
Nvidia is szerintem ezért akarja megvenni ARM-ot mert a szerver piac 90 %-a most szabad préda lesz, plusz a AI és a HPC szektor nőni fog a jövőben, akár hatványozottan is. Ha csak Intel nem csinál valami csodát akkor ez a szitu jelenleg.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
awexco
őstag
Szimpla usereknek / gamerek is hoz előnyt a fogyasztást leszámítva ?
Azért egy gyár felépítése alaphangon 2-3 év . Bár lehet vannak erre összeválogatott munkások , de min 3-4000 főről beszélünk .
Gondolom AMD a közös címtér miatt nem erőlteti tovább a hbcc-t .
[ Szerkesztve ]
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
hokuszpk
nagyúr
válasz awexco #47273 üzenetére
a HBCC ugyanennek a mukodesnek egy masik megkozelitese volt, ugyan a piac meg a szoftveresek ertheto okokbol nemnagyon dijaztak, de szvsz jo kis pilotprojektnek felfoghato.
szvsz idevehetjuk meg az apuk kitalalasat.es sok-sok ev utan a fabriccal helyere kerult minden, es beerik a kitarto kiserletezes gyumolcse...
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Cathulhu
addikt
Egyesuljenek az intellel. Es akkor Jensen is lehetne fovezer, mert az intelre amugy is raferne egy rendes tokos vezeto, a pletykak szerint meg az AMD fuzio anno azert nem jott letre, mert Jensen ragaszkodott ahhoz, hogy o legyen a gore az uj cegben. En is nyugodtabb lennek, mert a piacon nem lenne kevesebb szereplo, mert ket nagyon zarkozott cegbol lenne egy nagyon zarkozott ceg. Az ARM eseteben meg oszinten felek, hogy hosszu tavon a tobbi versenytars kizarasa lenne a kovetkezmeny. Ha a szabad verseny lenne az nVidia celja, akkor fogna azt az 50 mrd-ot es beletolna a RISC-V-be amit olyan iranyba fejleszt amilyenbe csak akar, es nem kell ARM-ot se vennie.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Cathulhu
addikt
válasz hokuszpk #47268 üzenetére
Nem tudom, nekem kicsit erosnek tunnek azok a pletykak. Rajat mindig is hangembernek tartottam, de se az AMDnel, se az intelnel sem hulyek dolgoztak neki. A vega sem lett egy optimalis, idealis megoldas, de egy teljesen korrekt, compute-ban felso, gamingben felso-kozepkategorias megoldas, amit meg evekkel kesobb is futtatnak (4k APUk). Szerintem az intel elso korben egy hasonlo szinttel teljesen elegedett lehetne es nem kellene lehuzni a rolot a GPU reszleg felett.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Cathulhu #47279 üzenetére
Az Intel egy dinoszaurusz, ott régről származó elvek vannak, és az elveket nehéz rációval felülírni. Ha könnyű lenne, akkor rég Perlmutter vezetné az Intelt. Elmagyarázhatod a befektetőknek, hogy jobb teljesítményt tudna egy tajvani fazon, de nem fogja érdekelni őket, ők akkor is amerikai születésűt akarnak majd, mert az "USA a csúcslegjobb".
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Cathulhu #47275 üzenetére
Mi érdeke lenne Nvidinak ebben?
Szerintem semmi. Az ARM vétele sokkal kedvezőbb nekik mint egy óriás cégbe beolvadni amit nemzeti érdekek és az államaparátus vezérel. mert erről lenne szó.Az Intellel egyesülés megszüntetné az nvidiát hosszú távon rövid távon korlátozná ráadásul a szerverpiac alig változna így még ott a lehetőség arra, hogy megszerezzék az Intelről átálló fejlesztendő szerverfarmokat.
Nvidia és Intel között nagyon sok ellentét van évek óta, Jensent ismerve inkább kettőt rúg Intelbe ha megteheti és az ARM bizony egy komoly bakancs lenne ehhez a műveletet.[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
válasz Jack@l #47250 üzenetére
Pl. shaderekkel kiszámolt geometriák a cpu-n futó fizikai motor számára azonnal láthatók lesznek. Nagyon sok fizikailag korrekten leszámolt dolog azért nem tud hatni a gameplay-re, mert azok a GPU-n futnak pl. Vagy ott a tesszelálás. Az is macerás fizikával rendelkező rendszerekben.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Cathulhu
addikt
En meg az ARM megveteleben nem latom azt a nagy elonyt (az altalam mar millioszor emlegetett versenytarsak ellehetetlenitesen kivul), amiert megerne 50 mrd-ot kiadni erte, mivel semmi sem kotelezi aznVidiat az ARM designok hasznalatara. Fejleszthetne maganak sajat procit ARM ISA-ra mint ahogy az apple is teszi. Masreszt tovabbra is ugy gondolom, hogy a versenyhatosagok nem fogjak ezt hagyni, tul sok ellenerdekelt nagy lobbi erovel biro vallalat van. De nem akarom mar ezt az off folyamot tovabb nyujtani, elnezest mindenkitol
-
Petykemano
veterán
Wccf Pletyka
rDNA3: 2022
ChipletElég messzi ahhoz, hogy akár igaz is legyen, de lehet, h addigra nem is lesz már akkora durranás
-
Alogonomus
őstag
válasz Petykemano #47284 üzenetére
2022-as dátum teljesen reális. Elvileg ha az RDNA2 beváltja az AMD reményeit, akkor egy teljes termékskálát akarnak az új alapokon kínálni, ahogy az Nvidia is tette korábban. Big Navi és a "2080Ti szint" most ősszel, 5700 és 5600-at leváltó kártyák jövő tavasszal, 5500 és alatta, plusz a "G"-s processzorok jövő ősszel jöhetnek RDNA2 alapokon.
RDNA3 leghamarabb 2022-ban jöhet, bár ha Nvidia nem veszélyeztet, vagy Intel kezdene magára találni, akkor akár tovább is csúszhat az RDNA3, ahogy a 10. generációs Intelek teljesítménye láttán az "X"-es processzorok is végül csak 100-200 MHz-et gyorsultak, pedig adatbázisok alapján 400-500 MHz is volt a tervben. -
félisten
válasz Alogonomus #47285 üzenetére
Az nvidia miatt nem csúszhat ha chiplet mert a Hoppert elméletileg ők is MCM dizájnra tervezik.
-
Alogonomus
őstag
-
félisten
válasz Alogonomus #47287 üzenetére
-
Devid_81
félisten
válasz Alogonomus #47287 üzenetére
Not happening
NVidia megint elonyben lesz Ampere vs Big Navi kornel, erre szinte barmennyit ramernek tenni
AMD kb RTX 3080 szintet fog tudni, nem lesz meg nekik a Ti szint.
Tevedes jogat fenntartom...
-
Petykemano
veterán
Osborne hatás elkerülése lehet a cél.
Korábban már talán két cikk is volt abutól hogy az nvidia és az AMD a kifutó szériát játékok árukapcsolásával akarják megtolni. A remek számok ellenére azért sejthető, hogy vannak eladatlan készletek. Az egész világon recesszió van, ametikában -30%, németeknél -10% GDP. Az egézz pandémia azzal indult, hogy egyrészről a cégek elvesztettek megrendeléseket, előfizetőket. Másrészt - részben épp az elvesztett bevételi források miatt, részben akár jól átgondoltan is - leépítettek. Ametikában 40millióval nőtt a munkanélküliek száma. Egyre másra olvasni, hogy az autóipar is küszködik, de nem kínálati oldal miatt. Nem az van, hogy azért nincs elég bevétele a cégeknek, mert a vírus miatt nem tudnak termelni. A kereslet szűkül.
Nyilván ugyanez hatással lehet a félvezetőipar szórakoztató részére is. Mára már eljuthattunk oda, hogy akinek homeoffice célból kellett új gép az beszerezte, illetve az is, aki azért vett Valamit, hogy ne unatkozzon.
-
gejala
őstag
válasz Petykemano #47292 üzenetére
"Mára már eljuthattunk oda, hogy akinek homeoffice célból kellett új gép az beszerezte, illetve az is, aki azért vett Valamit, hogy ne unatkozzon."
Na igen, a tavaszi keresletnövekedés jót tett a hardver/játékeladásoknak. Viszont megvan az a hátránya, hogy aki mostanában vett új kártyát, az alacsony valószínűséggel ugrik rá ősszel az újdonságokra. Főleg, mivel nagyon sokan azért vettek újat, hogy tudjanak játszani normálisan a karantén alatt, különösebb igényük nem volt. Na őket nem fogja érdekelni, hogy lesz egy új cucc, ami 30%-al gyorsabb.[ Szerkesztve ]
-
.Ishi.
aktív tag
válasz Devid_81 #47289 üzenetére
En azt mondom, hogy ez nem is akkora baj. Inkabb lojek be jol azokat a price/performance grafikonokat a 6000-es szeriara.
Ha jol tudom, az 5700/5700XT-bol azert eleg sokat adtak el (volt nemreg egy mindfactory grafikon errol), a kezdeti driverhibak ellenere. Az 5500XT egyszeruen draga volt (tudom, volt meg par Polaris a raktaron), az 5600XT-nel meg ott volt a BIOS-fiasko, meg addigra az emberek mar bevasaroltak a 1660Ti/2060-bol.
-
D013
aktív tag
válasz .Ishi. #47295 üzenetére
Érdekes, 5700 tulajként azt hittem a driver mizéria miatt kevesen vették meg. Októberi vàsàrlóként pàr driveren túl vagyok, azért volt pàr anomàlia. Pl legutóbb a Wazone fagyogatott, visszavàltottam egyel koràbbira, megszűnt a probléma. Tovàbbra is azt gondolom RDNA1 tulajként hasonló béta teszterek vagyunk mint anno az első Ryzennel. Csak ott a "gonosz megavàllalat Intel" ellen elfogadóbb volt mindenki, az Nvidia a Geforce szériàval meg szinte fogalom még a laikusok fejében is. Nem bànom hogy ezt vettem mert erősebb a konkurens 2060-nàl, ràadàst 114-et fizettem a bloweresért, jelenleg 117 a legolcsóbb kb.
-
Yutani
nagyúr
-
martin66
senior tag
Valószínűleg ti jobban benne vagytok az infó áramlatban mint én. Mit mondtok?
Vettem egy RX 5700 XT Gaming X-et 3 hete 400 fontért, van 1 hetem, hogy elálljak a vásárlástól. De nagyon elgondolkodtam, hogy meg kéne várni az új RDNA 2 based vga-kat, hiszen rengeteg dx12-es újdonságot funkciót hoz. A lényeg, hogy nekem 3-4 évre kell a vga, 4K 60fps. DE csak rallys játékokkal játszom, dirt rally 2.0, asetto corsa, wrc meg néha cod warzone (heti kb. 6 órát). A lényeg ebből kiolvasható, hogy nem fogok a kövi években sem hirtelen red dead redemption 2 gépigényű játékokkal játszani. (Attól tekintsünk el, hogy az előző kártyám, vega 56-hoz képest rengeteg driver hibám van 3 hét alatt az 5700xt-vel... de nem fogok kiadni még többb pénzt havi pár óra játékra.)
Ami aggaszt, hogy sok hírt nem láttam arról, ami igazándiból nekem kellene egy rdna2-es közép kategóriás vga pl. 6700xt 400 font körül. szívesen várok, 2-4 hónapot az nem gond. De semmi hírt nem láttam a középkategóriáról.
Illetve a mai hír, hogy big naviból nem várható idén custom kártyák...
Hát nem tudom mitévő legyek. Várható idén custom 6700xt-k 400 font körül szerintetek,
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest