- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Tényleg van valami lehetőség AMD driver vagy APP segítségével optimalizálni a játék beállításokat, mint pl a geforce experience nvidiánál?
Eddig volt GTX 1060 6g, majd rx480 8g, most rx570 4g, és tök jó lenne, ha valami végigállítgatná az összes játékot, hogy jól fussanak. -
Tom5
addikt
Két RX 480 4GB-os karihoz mekkora tápegység szükséges? Minőségibb 550-es elég lehet?
-
HSM
félisten
válasz aty-73 #27705 üzenetére
Nem biztos, hogy annyira gáz lenne... a 7970 "szűk" 250W-os TDP, az RX480 viszont csak "bő" 150W.
Én csak a koncepcióban nem látom a fantáziát. Ugyanannyi pénzből lehet már Vega56-ot is venni, ami sokkal normálisabb megoldás ugyanarra a teljesítményre, és még ajándék 4GB ramot is ad. -
aty-73
aktív tag
Én 4GB VRAM kártyákból nem építenék CrossFire rendszert, mert korlátot szabhat.
Audiophile, Euro-Italo Disco
-
Derek V.
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfiguráció elég lesz a SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 OC 4G videokártyának?
ASUS P5K-E Wifi, Intel Xeon E5450, 8GB RAM.
Táp: Corsair RM750
Monitor: LG 29UM68-P ( FreeSync )A Xeon E5450 alapbeállításokkal kihajtja vagy húzni kellene?
A videokártya PCI Express x16 3.0 csatlakozású ez kompatibilis a lapommal?
( 2 x PCIe x16 (blue @ x16 mode, black @ x4 or x1 mode) supports CrossFire Technology
2 x PCIe x1
3 x PCI )A segítséget előre is köszönöm!
-
CirrMee
addikt
-
Cyberboy42
senior tag
azt aprocit felejts már el "kevesebből" is többet lehet kihozni
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
dudu5130
őstag
Üdv! Amíg beszerzem az új ryzen konfigom én is előfutárnak egy rx 580 nitro+t szereztem be. Jelenleg egy 4.3ra húzott FX6300am és 8 giga ramom van. Szerintetek, hogy fog működni mellettük a kártya?
-
Plasticbomb
addikt
-
dudu5130
őstag
válasz Plasticbomb #27715 üzenetére
Igen, full HD. Most egy r9 280 dual-x van mellette, attól gondolom még így is bőven jobb lesz.
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Nemrég vettem egy Msi Rx 480 Gaming X kártyát, és tuninggal kapcsolatban szeretnék kérni tanácsot, mert komolyan mondom idegeimre megy a kártya. Szóval msi afterburnerben tdp limit kitolva, 1.75 v ig emeltem perpil a feszültséget, természetesen alapról szépen lépegetve felfelé, mint memória mint gpu órajellel egyetembe. 3d Mark, Heaven, Assassin's Creed alatt semmi baja a kártyának, nem szemetel, nem fagy. Elindítom az Elder Scrolls Onlinet, és random kifagy, szemetel... Húzás közben is agyfasz kerülgetett, hogy ugyan olyan fesz mellett a nagyobb memória órajeles tuninggal kevesebb pontot adott, mint előtte, úgy hogy elvileg a gpu meg a memória is beton stabilan a beállított értéken ment, nem droppolt... Utánna emelek kicsit a feszültségen, ugyan úgy nem droppol, de vagy 70 ponttal többet dob a teszt... Kész agyrém a kártya tuningja. Jah és 4Gb os modell ugye eleve 1750 MHz n megy a memória, 1303 a gpu, most járok 1340/1950 nél, és csak a nyomorult eso omlik össze...
Jah mielőtt kifelejtem, esoval kapcsolatban... Tiszta telepítés előtt még olyat csinált, hogy városban, bgn, nyílt világban semmi baja nem volt, ment mint az ítélet, amint behivott egy dungeon töltés után ahogy bejött volna a dungeon kifagyott... Ugyan ez ha fast travelt használtam...[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Lacccca87
addikt
válasz Anaren91 #27719 üzenetére
Előbb a GPU-t tesztedl, majd a ramot aztán egybe mindkettőt hogy hol stabil.
Attól hogy a tesztek lefutnak attól a játék okozhat gondot mert lássuk be a legötbb játék alatt sokkal intsabilabb a grafikai motor meg még ha mókolások is vannak benne az biztos keresztbe tesz.
1.75v kicsit soknak tűnik nekem egyébként a saját XFX RX480-nál 1.3xx talán a feszültség, vagy 1.2xx. Ez is okozhat problémát. -
Plasticbomb
addikt
válasz Anaren91 #27719 üzenetére
Használd az OVERDRIVENTOOLt.
S jól értem, 1.75 voltot akarsz neki adni??????
REF RX480 tuned by XFX (1328 mhz boost clock), 1,131 voltot kér. Igaz, még mindig miner bioson futtatom, de csak az alap 2000mhz mem frekivel amihez 1000 mv a gyári beállítás, 1415 MHzet próbáltam rajta, ahhoz 1,2v kellett neki, de alapban csak egy 50mv undervolt van rajta alkalmazva. Mióta rájöttem miért nem hűti rendesen az accelero IV extreme, azota betonstabil 1328 mhzen fut, sosem droppol, csak ha nem kell olyan magasan járnia.
Minden játék másképp terhel, szal minden játék más beállítást igényel. Ha sokkal játszol, akkor mindegyikhez külön profilt készíts.
Illetve hőfokok? Lehet egyik alatt nem melegszik annyira, masik meg lefőzi a kávét rajta.
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Anaren91
senior tag
válasz Plasticbomb #27721 üzenetére
Bocs kijavította hülye autocorrect.
Szóval perpil 1.190V, 1340/1925 MHz. Eso alatt kártya 55 fok, vrm 62. Egyenlőre így még stabilnak tűnik.[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Anaren91
senior tag
Na jó... Asszem én hagyom a tuningot ennél a kártyánál mert csak az ideg öl meg.... Előzőleg amit írtam beállítás stabil volt végre, de mondom valami nem stimmel. Vissza rakom 1340 /1950 ről 1303/1750 re és több fps em van... Komolyan mondom minél jobban húzod annál szarabb lesz a kártya...
-
Simi37
őstag
válasz Anaren91 #27723 üzenetére
Hát sajnos nem nyertél a silicon lotteryn. Nálam az egyik 480 ami járt azt nagyon jól lehetett húzni, de apróról lőttem és nem zsákbamacska volt, mert kint volt az asic is. De volt borzasztóan antituning darabom is.
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Melyik a legújabb WattMan és honnan tudom letölteni?Amd kártyám 10 éve volt utoljára és azóta teljesen kiesett.
Vagy hogy is van ez?
Jó látom hülyeséget kérdeztem[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Simi37
őstag
válasz dewil666 #27725 üzenetére
Igazából letöltöd bármelyik mostanában kiadott drivert és kész. Talán annyi különbség lehet a "régi" és "új" wattman között, hogy a mostanában kiadott driverek egyértelműen több kártyát támogatnak mint a tavalyi vagy korábbiak.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
Anaren91
senior tag
válasz Simi37 #27724 üzenetére
Nem tudom mi számít jónak, az enyém 69% os. Húzni lehet, mert éppenséggel még 1.2v ot se adtam a kártyának, és szerintem itt a hiba az eso ban lesz mert most néztem, hogy a proci 30% on teker a kártya meg 60... Mindjárt nekiugrok más játéknak is mert szerintem az Elder Scrollsba ha a fejem tetejére állok se lesz sokkal jobb a helyzet... 60 fps megvan kint minimum, dungeonbe meg fix 100, nem az a gond, csak felcseszett, hogy hiába húzom nem változik semmi. De már sejtem hogy a játék a ludas... Mondjuk egy hero engine vagy mitől mit várjak...
-
syberia
veterán
Sziasztok!
SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G kártyához jár 2 darab led ventilátor? Ezek szerint
igen, de a gyártó honlapján nem találtam infót.Kicsomagolós bemutató szerint is tartalmazza a plusz ventilátorokat.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Cyberboy42
senior tag
válasz Anaren91 #27727 üzenetére
a kártya visszavesz magából ha nem tudjha etetni... igazából ha kitolod a tdp limitet az a legtöbbet hozza... azután márt tényleg csak lottó az a pár Mhz, ráadásul a legtöbb játékban a poci frekvencia emelés nem hoz szinte semmi, max 2-3 fps-t... nem éri meg vesződni, esetleg a tdp keret és csókolom.
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
dewil666
őstag
válasz Simi37 #27726 üzenetére
Igen köszönöm rájöttem.
Alulfeszelni szeretném. Most 1.150-en van maximum. Mennyire lehet a csúcs feszültséget levenni amin stabil még a kártya? 1.100 vagy mehet lentebb is?
Órajelek alapon maradnak[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
syberia
veterán
válasz MasterMark #27729 üzenetére
Köszönöm, összekevertem a Limited Edition-al , abból nem volt 4GB-os verzió.
https://howbad.info/
-
Anaren91
senior tag
válasz Cyberboy42 #27730 üzenetére
Én azt értem, hogy ez így működik, de pont az a bajom, hogy nem vesz vissza, mégis kevesebb az fps ... Stabilan tartja az órajelet tegyük fel 1320/1800 stabil volt heaven alatt 1.125 V on is ( értem ez alatt hogy nem fagyott ki, és afterburnerben monitorozva nem droppolta az orajelet)de 1.150v al 80 ponttal többet dobott, plusz a min fps 9 ről 30 ra ugrott... És mind a két esetben végig a beállított orajeleken ment a kártya...
-
XIII Ramses
aktív tag
Sziasztok! Pár napja az aprón vettem egy sapphire rx580 special editiont.
A kártyával az eladó saját bevallása szerint is 2 hónapig bányásztak. Ez különösebben nem foglalkoztat, az viszont már igen, hogy a most fenn lévő bios az a gyári-e?
Mellékelek egy képet a gpu-z ről hátha kiderül ebből valami a hozzáértőknek. -
Anaren91
senior tag
válasz XIII Ramses #27734 üzenetére
Órajelek alapján eredetinek tűnik. De az okosabbak majd megmondják úgy van-e.
Gyorsan raguglizva első találat ezzel kapcsolatban, hogy a kártya gyári biosa mekkora császár bányászatra, szóval ha mások ennek a biosát flashelik a saját kártyájukra, nem hiszem, hogy babrálták.[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Nekem gyári biosnak tűnik ha megnézem az órajeleket és a többi adatot is.Ha jól működik akkor nincs mit tenni csak játszani vele.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
dewil666
őstag
válasz dewil666 #27731 üzenetére
Azt hogy tudom beállítani, hogy ne 55 foknál kapcsoljon a venti? Korábban szeretném de akárhová állítom 55 foknál kapcsol.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ebből nem derül ki, bele lett-e túrva, nem látsz RAM időzítéseket, stb.
Én a jobb a biztos elv mentén rádobnám a gyári/eredeti BIOSt inkább. -
whitezo88
nagyúr
Hali, mivel 580-al belépek a héten a klubba (éljen a leárazás, bár a monitorom eleve freesynces és tudom így legalább használni), mai tapasztalatok szerint a DX12 jobb? Nézek videóteszteket és hajszállal de ezen jobb fps általában mint a 11. Nvidián nem igazán érte meg átkapcsolni.
[link] Battlefield az egyik amivel játszanék és itt +2-3 fps.
Freesyncet érdemes használni, nem ront a minőségen? VSyncet nem használom pont mert kevesebb tőle érezhetően.
-
Yany
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs