Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S
üzenetére
"A mostani PCIe -nél már maga a PCIe a szük keresztmetszet."
A PCIe késleltetése rendszerenként eltérő lehet, de amiket találtam méréseket, alapvetően szűk 1µs nagyságrendű értékekről beszélünk, lásd pl [link] .
Ehhez képest egy átlag NAND olvasási késleltetése nagyságrendekkel magasabb, lásd pl. [link] (~50µs) , de még a kifejezetten latency-re kigyúrt Z-NAND is többszörös késleltetésű (a cikkben 3µs).
Meg lehet nézni a teszteket is, a Z-NAND-os SSD elég szépen lesöpörte a hagyományos NAND-os konkurenciát, hiába ugyanúgy PCIe-es."És a Gen4-nek ugyanolyan sz*r a latency-je mint a Gen3-nak"
Ezzel sem értek egyet. Kellőképpen meg vagyok róla győződve, hogy pl. egy 1GB-os állomány lényegesen hamarabb (azaz alacsonyabb késleltetéssel) fog azonos szélességű 4.0-s PCIe-en átcsorogni, mint 3.0-on.
Itt azért azt hozzátenném, hogy a késleltetés megítélése (alacsony, magas, stb) erősen függ attól, milyen felhasználáshoz. Hagyományos NAND alapú tárolók mellé úgy tűnik bőven elég gyors, de mondjuk egy dedikált VGA memóriájának rendszerbe bekötéséhez fájóan lassúnak tűnik."A NAND mellé sokszor tesznek be DRAM cache-t ; Én amúgy nem vennék "DRAM-less SSD" ."
Én sem vennék (és nem is vettem soha). De a cache az SSD esetén úgy tudom nagyrészt az írási műveletek és a "cellatérkép" gyorsítótárazására használatos, tehát ugyanúgy ott tartunk, hogy a NAND késleltetése a szűk keresztmetszet így is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkVision LFD E65 65" LFD kijelző új
- Legion 5 Pro 16IAH7H Intel Core i7-12700H CPU / 32GB DDR5 RAM / 1TB SSD / Nvidia RTX3070 8GB
- Szép DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 256GB SSD FHD IPS
- TP-Link RE700X AX3000 Rage Extender
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest