Aktív témák
-
BluEyes
őstag
1. Megnézed a vezérlőpult/rendszer/hardver/eszközkezelő ablakban,hogy a hálókártyáid benne vannak-e a listában és van-e valamelyiken vagy bármi máson nagy sárga kérdőjel, vagy piros ''X''.
?= nincs feltelepítve a kártya drivere
x= le van tiltva az eszköz
A kábelt abba a kártyába dugjad, amelyiken nincs semmi hibajel. Ezután a legegyszerűbb, ha a gépet és a kábelmodemet is kikapcsolod úgy 15 másodpercre, majd először a modemet, majd ha talpra állt (tesztelte magát meg a hálót,és megtalálta a hálózatot -kb.fél perc) a számítógépet is kapcsold be. Szerintem rendben indulnia kell a netnek.Sok sikert! -
Sunzi
aktív tag
Akkor fogod, átdugod, és legegyszerűbb, ha újraindítod a géped.
Ha eddig nem piszkáltál semit, akkor a másik kártyához is default telepítve vana TCP/IP protokoll, és alapértelmezetten DHCP-től várja a beállításokat.
Ha kábelneten nincs DHCP (láttam olyat), akkor neked kell ehhez a kártyához tartozó hálózati beállításokat beírkálni(IP cím, subnet mask, default gateway, dns address), ami a legegyszerűbb, ha lemásolod a másikból, vagy arról a papírról, amit a szolgáltató küldött. a régi kártyát én csak ez után szedném ki, de a megoldás sikerességétől teljesen független a dolog.
Mindez akkor igaz, ha az alaplapi kártya nincs letiltva, és fel van nagyjából telepítve... -
matyics
őstag
Kábel netem vam. Tehát nem ADSL és nem is Chello. A helyi kábel hálózathoz csatlakozom.
-
matyics
őstag
Segítséget kérnék tőletek!
Hol lehet állítani azt, hogy az alaplapi hálókártyáról menjen a net és ne a PCI-os kártyáról. Alapból a PCI-ost állította be magának a Winfos.
Help my!:Y
Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Ryzen 7 CPU-k
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest