Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dualface

    tag

    válasz idegen lény #4161 üzenetére

    Ez számomra akkor lenne tanulságos, ha egy független szakértő/ortopéd szakorvos írná, nem pedig az adott széket készítő cégvezetője. Így sajnos csak reklám, amiben megmondja "miért az én termékem a legjobb."

    Nem azt szeretném mondani, hogy nem jó, sőt. De nem értem az árképzését. A szék fő eleme, egy spirál rugó. Az ülőlap fix, a háttámla fix, a karfa fix. Mechanikai szempontból sokkal egyszerűbb, mint egy hintamechanikás, minden irányba állítható szék (ami lehet, hogy nem egészéges).
    Persze vannak design költségek, meg jó minőségű anyagokból készül, stb., de még így is mondjuk egy prémium minőségű de egyszerűbb szerkezetű ezáltal olcsóbban gyártható székről van szó. Számomra egy 100E huf környéki árképzés lehetne reális, ehelyett 3-400ezerbe kerülnek. Én csak azt tudom elképzelni, hogy szándékosan árulják marha drágán, ezzel bizonyítva, hogy mennyivel jobb, egészségesebb, mint bármi más amit 100-ért, vagy alatta kapsz.

    Meg persze ott az élettartam garancia, ami egyrészt nagyon szépen hangzik, DE szerintem nem ér meg 3szoros árat. Mi garantálja neked, hogy 20 év múlva fog létezni ez a cég akitől vetted a széket? A cikkben leírja, hogy 10-15 évre terveznek a cégek a székekkel. Ők meg 2006 óta léteznek és semmi nem garantálja, hogy a következő válság miatt nem kell lehúzniuk a rolót, mert ugye prémium terméket árulnak prémium áron, ami azt jelenti, hogy viszonylag kevés eladott terméket próbálnak nagyobb haszonnal dolgozni. Tehát ma kifizeted az élettartam garanciát, aztán, lehet hogy 10 évig tudod érvényesíteni, utána meg megszűnt cég hiányában ráb*sztál. (Itt jegyezném meg, hogy ez csak feltételezés és kívánom, hogy 100 évig működjön nagy sikerrel a cégük) Én nem szeretnék élettartam garanciát. 10 év garancia bőven jobb mint a piacon bármi, adjanak rá annyit és máris kiemelkedtek a piac többi szereplője közül. Eleve 10 évig megőrizni egy garanciapapírt már művészet...

    A másik nézőpont, hogy lényegében ugyanazt tudja, mint az ülőlabda annyi különbséggel, hogy tudsz vele gurulni, meg van háttámlája. Ja és úgy néz ki mint egy szék. De mennyibe is kerül egy ülőlabda? 10-12 ezer HUF? de van olyan is ami gurul, meg állítható támlája is van, 45 ezer, és itt már csak annyi a gond hogy szarul néz ki. Szóval megér ennyit a 300ezer vs 45 ezer?

Új hozzászólás Aktív témák