-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
izomman1
senior tag
válasz Raymond #8851 üzenetére
Ez tuti infó? ki ez az ipse? Én is leveleztem velük az írták novemberben Angliában kapható lesz.. De nekem jó lesz az amazon.com ról is.. kifizetem a vámot és a plusz adót nem érdekel.. Egyébként ez nem korrekt, mert azt ígérték a videós hivatalos tájékoztatóban, hogy minden headset kapható lesz karácsony előtt mindenhol ( Európa tartozik ebbe bele? ).. remélem azért igen.. max akkor kicsit több idő lesz VR nélküli létem..:S Lejjebb nem fogom adni az biztos ha fene fenét eszi is..
[ Szerkesztve ]
-
izomman1
senior tag
válasz Raymond #8853 üzenetére
Amazon.com nem szállít Magyarországra? :-) Ott is biztos fennt lesz november 8 után.. Nyilván a gagyibb headset eknek kell egy kis előnyt adniuk mert egyébként nem fogynának.. azt nehezen tudom elképzelni , hogy soha nem lesz Európában max szomorú karácsony lesz majd lesz akkor januárba- februárba.. Ez is egy média hack (elképzelhető hogy igen és engem egy kis ügyfélszolgálatos félre informált) , hogy az emberek elégedjenek meg a gagyibbal hagy fogyjon ... oh most nézem.. amazon.com szállít Magyarországra is.. Semmi para :-)
[ Szerkesztve ]
-
nortsen
aktív tag
Jelenleg a WMR egyáltalán nem tűnik rossz megoldásnak.
Néztem egy videót ma, és abban a csávó olyan szögben tartotta a kezét (kinyújtva hátra), hogy nem is értettem, hogyan látja a kamera, és látszólag simán követte (belinkelném, ha megtalálnám).
Amúgy meg mi akadályozza meg a WMR-t, hogy a későbbiekben használjon még pár kamerát a követésre, akár belül, akár kívül?[ Szerkesztve ]
Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani
-
wolfhgb
aktív tag
Nem akarok nagyon belefolyni a temaba, de ez a kameras kontroller kovetes, nagy faszsag, ertem en, h olcsobb, meg nem kell ez az pluszban hozza, annyival fosabb is. Pont mint az oculusra aggatott leap motion, egy hulladek volt vele barmi. Nem lehet orokke a kontrollert nezni, h lassa a jatek. Mar korabban is irtam, gondoljunk csak pl a robo recal ra, leeresztem a kezem es tarat cserelek ov magassagban, mikozben az eget furkeszem celpont utan vadaszva, ezt hogy koveti le a sisakon levo kamera? Hat sehogy. Nem csak hatul nem latja majd, alul felul sem, ha nem arra nezel. Persze van valamennyi latotere a kameraknak, na de azokbol is kell gondolom egyszerre legalabb, h ketto lassa a vezerlot, kulonben olyan lesz a pontossag mint a kinectnel anno. En nagy fentartassal kezelem ezt a sisakban van a koveto rendszer dolgot, de foleg a pontossagat.
-
wolfhgb
aktív tag
válasz izomman1 #8857 üzenetére
Mert kompromisszumot kotottek. Igy olcsobb az eszkoz, tobben tudjak megvenni, nagyobb lehet a piaca, de h szarabb is mint a szenzoros kovetes, az hotziher!!! Elonyei, nincs helyhez kotve az eszkoz terben annyira, olcsobb. Hatranya: pontatlanabb es nem fedi le a teljes teret erzekelesben. Ezt mar most megmondom neked, tesztek elott.
-
kiskuplung
őstag
válasz wolfhgb #8858 üzenetére
Illetve kérdés, hogy ez az inside out tracking milyen kamerákkal működik?
Csak mert az Oculus IR ledeket használ, és tökéletesen működik nappali fényben is, éjszaka meg még jobban.
Ezek az RGB(?) kamerák mit kezdenek majd rossz fényviszonyok közepette a látott képpel?A trackelést amúgy szoftverből kell megoldani? Csak mert akkor ez még plusz terhet ró a PC-re.
Előnynek tényleg az tűnik csak, hogy olcsóbb, mert szenzor nem kell hozzá. És a kvázi végtelen játéktér.
Minden másban rosszabbnak tűnik.Nem értem, izomman1, hogy miért gondolod, hogy ez bármiben is felveszi a versenyt a Vive-oddal, amit eladtál...
A Santa Cruz-t én nem keverném ide, az egy kísérleti eszköz.. -
őstag
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8860 üzenetére
Hogy ment a backup es restore as Oculus konyvtarnal? Problemamentesen? Mert kene egy kis takaritas nalam is de nincs kedvem ujra letolteni mindent.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
őstag
válasz Raymond #8861 üzenetére
Én alapból azt csináltam, hogy a szoftverek külön partíción voltak.
Én ennek alapján csináltam, igaz, kicsit hibás a cikk, mert a cikkben "%APPDATA%\Oculus\Software" link van, de az nem jó, mert az AppData Local-ra mutat nálam.
https://www.vrheads.com/how-change-oculus-home-file-directory-windows-10
Szóval a lényeg a
mklink /J "c:\Program Files\Oculus\Software\" "D:\Rift Games\Software"
parancsban rejlik, ezt adminisztrátor módban kell kiadni. Nyilván a cél mappa akárhol lehet. Ebből az is következik szerintem, hogy azt a mappát nyugodtan lehet másolgatni, mozgatni.
Link után újra kell indítani az OVRService szolgáltatást, hogy újra beolvassa a mappát.
[ Szerkesztve ]
-
tobias88888
őstag
válasz Németh Péter #8860 üzenetére
Huh, el is felejtettem. Remélem tényleg javítja az akadást ami néha jelentkezik
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8862 üzenetére
Ah, azt hittem csinaltal backup/restore-t. En egyszer csinaltam meg tavaly es semmi nem ment utanna ezert eddig halogattam de mar nemigen lehet halogatni.
-
MlbMatic
tag
Mit szol a HMDI meg a touch egy 5. érzékelőhöz ?????
(\ /) (O.o) (>< ) /_|_\
-
izomman1
senior tag
válasz kiskuplung #8859 üzenetére
A Vive követésénél nincs profibb rendszer ..De én a pixelmentesebb kép és a jobb lencse miatt bízom a Samsung megoldásában mert már marhára nem tetszett , hogy 2.0 supersamplinggel toltam minden játékot , de a HDMI csak 2 k képet tudott megjeleníteni. és a távolabbi dolgokat sose láttam tisztán.. Végre szeretnék feljebb lépni ha a Samsung adja meg ezt vizualitásba akkor az ha kompromisszummal is ( ami még kérdés majd meglátjuk a videó tesztekben) akkor azzal.. kinek mi a preferenciája..
[ Szerkesztve ]
-
izomman1
senior tag
-
izomman1
senior tag
Ezt láttátok már? annyira nem is tűnik a pimax képe torzomborznak lencsén keresztül..
[link] -
izomman1
senior tag
válasz izomman1 #8870 üzenetére
viszont így jobban megnézve nem látok nagyobb FOV -t amit a lencsén keresztül mutatnak.. Ha jól emlékszem tök ennyit vagy még többet láttam (FOV-t) a sima Vive on is Mintha csak széthúzták volna a képet bár a videón annyira nem tűnik feltűnőnek inkább az, hogy a közepe tiszta szép , de mivel szélekre ki van húzva a cucc nem praktikus ( ahogy a Tested csapat mondta) játszani benne..
Valaki tud németül? itt egy friss teszt róla.. mit mondhat a srác róla?
[link][ Szerkesztve ]
-
őstag
Kipróbáltam az Nvidia Ansel-t a Tom Clancy's Ghost Recon® Wildlands játékban:
Lőttem pár random képet, szerintem nagyon jól néznek ki VR-ban! Kár hogy nincsen natív VR támogatás benne, de ezek az állóképek is nagyon jók!
pl. ez
-
izitom
tag
Vak is azt mondta, majd meglátjuk
[link][ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz Németh Péter #8872 üzenetére
nem rossz
a Witcher 3-at próbáltad már? Annak létezik külön VR verziója, vagy a sima is megy riften?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
veterán
Nincs, a Wildlands-nek sincs, csak Ansel-lel lehetőség van stereo 360 fokos screenshotokat lőni. Sima 2D screenshot, stereo, 360 fokos, stereo 360 fokos. Ezeknél mind magadnak állíthatod a felbontást, pl 2D-nél 63360 x 35640-ig (super resolution).
De nincs vr támogatás, hogy is lenne. Lehet hogy vorpx-el össze lehet bohóckodni valamit, de ezt nem tartom vr támogatásnak.[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
tobias88888
őstag
A nagy címek közül sajnos csak az autós játékok támogatják a VR-t (meg most lesz ugye Fallout 4 és Doom). Persze utólag az összeshez belőtték már valahogy, viszont ilyen utólagos nem natívat még nem próbáltam
FPS esetében el se tudom képzelni, hogy jó lehet, de pl a Batman / Assasins Creed / Witcher 3 játékok esetén simán használható lenne
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Azt kell megérteni, hogy VR-ra készíteni kell a játékokat. Oké, hogy egy szimulátorba alapvetően probléma nélkül illeszkedik a koncepció, hisz úgyis ülsz egy pilótafülkében és vezeted a járművet, de minden egyéb esetben teljesen máshogy kell tervezni a karaktert, irányítást, a narratívát, a játékmenetet, a célzást, eszközhasználatot, mindent. Még FPS-ben is. Nem annyi, hogy egy meglévő játékba bedobjuk a sztereo renderelést, kinyomjuk a képet a szemüvegre, és nesze, vr.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8872 üzenetére
Jok ezek az Ansel kepek, az ME Andromeda-bol nezegettem parat miutan a jatek kijott. Itt azert ugy nez ki egyik-masik shader nem idealis ezekhez a 360 sztereo kepekhez. Az elso es utolso elotti kepen a fold/talaj a kamera alatt eleg furan nez ki plusz a masodik es harmadik kepen olyan mintha a karaktert egy vastag csovel oldalba vagtak volna es ugy maradt behorpadva mint egy Tom&Jerry rajzfilmben
[ Szerkesztve ]
-
kiskuplung
őstag
válasz Németh Péter #8862 üzenetére
Amúgy arra van valami elfogadható magyarázat, hogy 2017-ben miért nincs cloud save legalább a játékállásokra?
Ha jól veszem ki, amikor a hétvégén én is nekiállok gépfrissítés miatt a Windows reinstallnak, előtte az Oculusos játékok mentéseit kézzel kell backupolnom.Itt mondjuk azt írja a fejlesztő csóka, hogy van, de senki nem használja.
Link -
Uzi74
senior tag
2 óra Wilson után annyit tudok mondani, aki szerette régen a lassú ritmusú kalandjátékokat, 7th guest vagy Mist azoknak tetszeni fog (pl nekem). A "horror-játék" kategóriától nem kell félni, ilyen szempontból a Batman VR szerintem ilyesztőbb volt, csak annak 2 óra játek után már lényegében vége is volt.
20 Eur-t már akkor is megért, ha nemsokára véget ér a story, ami nem túl komplex, rá lehet jönni a dolgokra. Pl. a használandó tárgy megjelenik automatikusan az inventory-ból, ott sem kell próbálgatni sokat.
Talán ez a játék áll legközelebb egy AAA játékhoz, amit eddig VR-ban láttam. Hangulata, grafikája ott van - sokkal kidolgozottabb, mint pl az I expect you to die-ban -
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #8879 üzenetére
Van, de tenyleg nem tudom hanyan hasznaljak. Remelem az Oculus Studios kiadasok legalabb igen, vagy legalabbis mar most igen mert a tavalyi re-install utan az elejere dobott vissza a Farlands-ben peldaul.
-
chris0000
őstag
az alap oculus appon belül,h lehet chatelni,egyáltalán lehet
ott a friendlist de nem látom a chat lehetőséget... -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz kiskuplung #8847 üzenetére
Én is pont így vagyok vele. 2 szenzorral sosem volt gondom a követéssel, egyedül ha elfordulok tőlük pl robo recallban nem mindig érzékel jól de hát kitakarom, persze, hogy nem látja. De nagyon jó a szenzorok felé fordító figyelmeztetés, a követés pedig nagyon precíz. A kontroller még mindig elvarázsol azzal, hogy van benne érintés érzékel és még az ujjaimat is úgy mutatja ahogy éppen állnak. Ezen még home alatt is flashelek néha.
Biztosan lehet még fejleszteni a követésen, de ez így is jócskán megugorja a konzumer szintet.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Menthirist #8877 üzenetére
jaja, ld iskolapeldanak a superhot es a superhot VR
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
törölt tag
válasz Menthirist #8877 üzenetére
Szvsz a külső nézetes játékokat technikailag viszonylag egyszerű lenne átültetni VR-ba.
Vagy úgy, mint az Edge of Nowhere-ben, hogy a karaktert folyamatosan követi a kamera (ez okoz némi émelygést, de belefér), vagy mint a From Outer Suns-ban, hogy amikor mozog a karakter, akkor külső nézetbe vált és fix a kamera, majd ha a karakter megáll, akkor átvált belső nézetre.
Konkrétan az Edge of Nowhere elején, amikor a jégtáblákon mászkáltam az volt az első gondolatom, hogy milyen állat lenne így újrajátsszani a Skyrim-ot vagy a Wither 3-at.
Természetesen egy AAA címnél sokkal több kérdés felmerül, mint egy indie játéknál, azaz nem elég átrni a kontrollt és hozzácsapni egy VR menüt, esetleg tesztelni pár platformon, hanem van a marketing, újra kell írni a mod interfészt, újra kell gondolni a cut scene-ket, beleértve az összes dlc-t, stb.
Ráadásul mindenkinek van egy előképe, hogy hogyan képzeli el a kedvenc játékát VR-ban, aminek nehéz megfelelni. Ha pedig a VR verzió csalódást okoz, azzal az egész franchise megítélést lerontják.
Ezen kívül a már megjelent AAA játékok VR verziójának eleve kisebb a célközönsége, mert csak a hardcore fanok fogják századszorra is újrajátsszani VR-ban, így a potenciális eladásokhoz képest jóval többet kell befektetni annál, hogy egyáltalán visszahozza az árát.
Ha tehát a nagy kiadók komolyan gondolkodnak AAA VR címekben, akkor sokkal jobban megéri nekik az új játékaikat alaptól VR-ra is fejleszteni, mint a meglévőket átírni. -
kiskuplung
őstag
Ezzel a trailerrel én nem tudok betelni, kíváncsi vagyok hányan vesznek miatta Riftet
Ha esetleg valakit érdekel a trailer alatti zene, akkor itt található.
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #8886 üzenetére
Igen, meglepoen jol illusztralja milyen is a VR-t hasznalni. Marmint azt hogy hogyan latja/erzekeli a felhasznalo, az atlag talan 2x2m playarea-t nem nagyon
-
tobias88888
őstag
A Lone Echo és a The Climb volt már valaha olcsóbb? Lehet reménykedni? Az Arktika.1 egyből olcsóbban indít mint az a két játék. Nagyon kéne az a két játék, de sokallom az árat érte úgy hogy tudom hogy mennyire rövidek
-
Raymond
félisten
válasz tobias88888 #8888 üzenetére
A The Climb volt akcios a nyaron azt hiszem, a Lone Echo egyelore meg uj, de gondolom meg az iden lesz ra akcio.
-
kiskuplung
őstag
válasz Raymond #8889 üzenetére
Jaja, a The Climb többször is volt már akciós, 20 dolcsis áron.
Valamint nyáron volt még ilyen Oculus Essentials vagy hasonló fantázianevű csomag, abban is benne volt.Lone Echo szerintem év végén tuti akciós lesz. Amúgy egyáltalán nem rövid. 8-9 óra, plusz ott van még a multiplayer content, amihez még jövőre jön az Echo Combat, amitől én sokat várok (mert amúgy nem játszok multis címekkel)
Ha már multi only, leírom, hogy érdekes lehet az Unspoken, amihez jön egy single player DLC, Acolytes címen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kiskuplung #8890 üzenetére
Én se szeretem a pvp multiplayert, a cooperative játékokat viszont jobban szeretem multiban, mint egyedül.
A legtöbb pvp játékkal az a baj, hogy az emberek nem a kihívást keresik, hanem az egojukat hízlalják. Így a legtöbben mindent megtesznek, hogy unfair előnyökhöz jussanak.
Pl. az Echo Arena ingyenes, így sokan létrehoznak új oculus accountot, csak hogy alacsony szintű játékosnak higyje őket a rendszer és kezdők ellen játszhassanak. -
veterán
válasz #54625216 #8885 üzenetére
Ott sem egyszerű, lévén amint bekerülsz egy zárt térbe, egy terembe, stb, onnantól már problémás a kamerakezelés, nem lehet egyszerűen elintézni azzal hogy átláss a plafonon, mert rengeteg technikai megoldás kerülne így szem elé a bevilágítástól az esetleges tető, emelet, stb-ig. Ha jól emlékszem, az Edge of Nowhere kapcsán is megemlítették több helyen is, hogy nem mindenhol szerencsés a kamera elhelyezése és kezelése.
-
izomman1
senior tag
Na itt van nesze neked fogd meg jól : [link]
Írtam az amcsiknak, hogy szállítsák ki Magyarországra.. Talán van némi esély rá, hogy teljesítik a kérésem.. (A magyar Samsung azt mondta erre van lehetőség, csak a gari fog ugrani rá, mert Amcsiban gariztatható)
De ha nem jön össze úgy néz ki Fekete karácsony elé nézek ! ☹ Mindegy akkor kivárom a januárt -februárt addigra biztos kapható lesz mondjuk ( Angliában)Hozzá kell tegyem ekkora szemétséget már rég láttam, valószínűleg az Oculus al és a többi Windows Mixed Reality gyártókkal le vannak pacsizva, hogy a karácsony előtti eladásaikat nem teszik tönkre azzal, hogy terítik az egész világon a Samsungot , mert ez az eszköz alá vágna mindenkinek 500 dolcsis árral..
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz izomman1 #8893 üzenetére
" valószínűleg az Oculus al és a többi Windows Mixed Reality gyártókkal le vannak pacsizva, hogy a karácsony előtti eladásaikat nem teszik tönkre azzal, hogy terítik az egész világon a Samsungot , mert ez az eszköz alá vágna mindenkinek 500 dolcsis árral.."
-
izomman1
senior tag
Ezek egyenlőre csak :
[link]Decemberben jön a Steam támogatás..
[ Szerkesztve ]
-
izomman1
senior tag
Tudjátok mi a fura ezzel a Pimax 8 K bemutatókkal videókkal kapcsolatban?
Hogy mindig csak közeli tárgyakra fókuszálnak rá azt mutatják meg csak lencsén keresztül.. trükkösek ezek a kis kínaiak :-) Azt már Az Elite Dangerous vagy Project Cars vidin se merik megmutatni ha hátra dőlsz milyen FOV tárul eléd.. mert szerintem szűkítik rendesen..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest