-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
abcde22
tag
Sziasztok!
Sehogysem érem el a Tp Link wdr4300 routeremet amin openwrt van és a reset gombja nem működik, firstboot parancssal szoktam resetelni amikor még elértem ssh-val. Mivel sehogysem érem el ezért most serial-lal próbálom elérni de az sem sikerül. Másik működő routremet (amit elérek webes felületen és ssh-val is) sem sikierül serial ttl-lel elérnem. Odáig eljutottam hogy megnyitom a soros port-ot, de nem ír semmit, csak pár karaktert amik olvashatatlanok. Valaki tudna segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Van, egy TP Link Archer C5 v1.20as routerem. Feltettem hozzá azt az OpenWRT verziót amit írt az oldal, de azóta nincs netem, illetve hiányzik az USB menupont, es nincs benne DDNS sem. Mikor ujraindítom a routert es wifin csatlakozom vab netem kb 10 másodpercre, utána semmi. Ötlet esetleg?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
cellpeti
nagyúr
válasz fatal` #15909 üzenetére
Szia!
Honnan tudom feltelepíteni a DDNS-t? USB alatt arra gondolok, hogy van a routeren 2db USB port és pl.: gyári FW tudtam médiaszerverként használni az okosTVhez. De itt nincs említés sem az USB-ről.Inviteles netem van. Gyári FW-ról frissítettem, igen.
Esetleg, ha nem tetszene ez a dolog, tudtok segíteni visszarakni a gyárit?
-
fatal`
titán
válasz cellpeti #15910 üzenetére
Ha gyáriról frissítettél, akkor a netet be kell állítani. Gondolom VDSL, ezesetben PPPOE-re tedd és kelleni fog a usernév/password.
Csomagot telepíteni a system->software menüponton keresztül tudsz (persze előbb az internet kelleni fog), a Dyndnshez a luci-app-ddns csomagra lesz szükséged. Ha média szerver alatt DLNA-t értesz, akkor valószínűleg a luci-app-minidlna fog kelleni.
A gyári szoftver visszatételéhez szerintem részletes leírás van az OpenWRT oldalán, általában csak a gyári imaget kell forceolva visszaflashelni.
-
cellpeti
nagyúr
Köszönöm szépen a segítséget
-
cellpeti
nagyúr
válasz fatal` #15911 üzenetére
Ez a dolog úgy néz ki, hogy van Inviteles net, ahhoz kaptam egy ZTE router modem kombót.
Arra kötöttem egy switchet az alsó szinten egy PC miatt, majd az emeletre kábelt húztam és ebbe a végpontba raktam a TP Link Archer C5 v1.20-ast. Így elvileg nem kell állítanom semmit,vagy? AP módba van most a vezetéknélküli beállítás, de nincs netem. Ötlet?Tigris, tigris, csóvafény...
-
fatal`
titán
válasz cellpeti #15916 üzenetére
Innen két lehetőség van, ha WAN lábba dugtad a routert, és DHCP-n van a wan beállítás, akkor elvileg mennie kellene, csak a routerre dugott eszközök nem fogják elérni a többi gépet a hálózaton.
Ha csak simán switchként bedugtad a LAN portba, akkor pedig valószínűleg az a baj, hogy a ZTE is oszt ip címet és az openwrt is. Ebben az esetben az openwrt-t futtató routernek ugyanabban az ip cím tartományban kell lennie (saját címe), mint a ZTE és le kell tiltani a DHCP szervert.
Nem biztos, hogy jól emlékszem, hogy mi hogy van beállítva alapból, ha valami hülyeséget írtam, akkor a többiek majd javítanak
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz cellpeti #15918 üzenetére
Az Inviteles eszköz véletlenül nem ugyan úgy a 192.168.1.x tartományt használja LAN oldalon, mint az OpenWrt? Ha igen, akkor OpenWrt-n a LAN IP-t állítsd át pl. 192.168.2.1-re, mert nem lehet a két tartomány azonos (nem tudja melyik interface-on induljon).
(#15917) fatal`: LAN-LAN összekötve nincs ilyen gond, ugyanis az OpenWrt a DHCP szerver indítása előtt megnézi, hogy az adott interface-on elérhető-e másik DHCP szerver. Ha igen, akkor alap konfiguráció szerint a sajátját nem indítja el.
Alex
-
Van valakinek tapasztalata flash upgrade-el?
Szereztem egy elflashelt TP 941-et, mondom jól felírom, és van olcsón routerem.
Nem
Teljesen halott a flash, az olvasóm sem látja. (A router el sem indult korábban, de a switch működik, szóval a SoC valószínűleg jó.)
Spansion FL032P van rajta, helyette tudok feltenni Winbond W25Q64-et. Ezt más már megoldotta, működik vele.
Nekem viszont nem indul, és ugye van annyi nehezítés, hogy semmi nincs meg az eredeti fw-ből. Hogyan tudom úgy felírni a bootloadert, hogy el is induljon?
Megpróbáltam simán a gyári fw-t, meg moddolt U-boot-ot is, de ezekkel annyi a különbség, hogy más LED-ek világítanak miközben nem bootol be A kérdés leginkább az, hogy pl. mennyi kellene levágni a gyári fw elejéből, meg ilyesmik... (Elvileg a gyárinak is be kéne bootolnia nagyobb flash-el.)Köszi minden tippet
Mutogatni való hater díszpinty
-
vargalex
Topikgazda
Leginkább egy működő router u-boot-ját kellene beírni. De ami a lényeg, hogy módosítsd a MAC címet és a WPS pin-t a gyárira, illetve a flash végére be kell írnod az ART partíciót is (amit egy működő routerből tudsz kinyerni).
Nem néztem, de a gyári firmware tartalmaz u-boot-ot? Ha tartalmaz is, akkor is van az elején egy header, amit le kell vágnod.[ Szerkesztve ]
Alex
-
-
Ha valakinek van 941v5.1 vagy 841v8 full eeprom dump-ja, azt megköszönném. Még azzal működhet, de sehol nem találok :S
Mondjuk lehet halott az egész, mert a flash nélkül is ugyanazt csinálja.Mutogatni való hater díszpinty
-
-
woodworm
veterán
Megtaláltam közben. Hátha kell később valakinek:
Dump gyűjtemény a 4PDA fórumán. -
-
vargalex
Topikgazda
Látom megoldódott (félig), de azért leírom: ha hexdump-al megnézed a gyári firmware-t, akkor láthatod, hogy az első 200 byte a fejléc, azt le kell vágni. Majd utána van 128 KB-on a bootloader, majd 200 byte-on ismét egy fejléc, aztán a firmware.
A flash-ba beírva 0x1fc00-án (130048-as byte-on) van a MAC cím 6 byte-on, illetve 0x1fe00-án (130560-as byte-on) a WPS PIN 8 byte-on.Alex
-
-
válasz vargalex #15933 üzenetére
Visszahoztam az életbe (felforrasztva nem megy a router, de a flasherhez való adapter board-on bedrótozva működik )
Hogyan tudok egy működő art-ot beletenni? /dev/mtd4 üres. Gondolom fel tudom írni Openwrt alól, csak hogyan , meg mit. Hogyan lehet egy art-ot kiszedni egy gyári fw vagy egy dump-ból?[ Szerkesztve ]
-
-
841-re csak 17-est láttam...
https://archive.openwrt.org/releases/17.01.6/targets/ar71xx/generic/
Anyámnál a 841-en már DD vanA sajátomat meg nem értem.
Az orosz 841 full dump-pal van wifi. Igaz, teljesen tehénség MAC-ekkel, de felimeri az eszközt.
Erre egy 841 DD vagy Openwrt -t felnyomva, nincs wifi
Kiszedtem a 841 dumpból az ART-ort, de nem vagyok benne biztos, hogy jó, illetve hogy hogyan írjam fel egy 941 image-be.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
-
-
válasz vargalex #15945 üzenetére
Ja... a "gyári" fw-el sincs wifi, csak kiír egy MAC-et, de valójában az SSID-t más eszköz nem látja.
Így azzal az ART-al sem megyek semmire, amit a 841 fw-ből szedtem ki....ha valakinek van egy full dumpja 941 v5.1-ről, azt megköszönöm, különben meg ez ennyi volt :S
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs