Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
"a DP csak DP kódolást tud kiadni szabvány szerint"
nem, a vga kártyákon DP++ vagyis "dual mode DP"-k vannak, azoknak a passzív átalakítókhoz van egy dvi, hdmi kompatibilis üzemmódjuk, érzékeli a kimenet az átalakítót és azon keresztül emészthető jelet tud külden a dvi/hdmi bemenetes eszköz felé (és csak az ilyen DP++ kimenetekhez jók a passzív DP átalakítók, igaz manapság már mind ilyen)
az meg értelmezhetetlen, hogy valamire azt írod, hogy "nem szabványos", mikor minden szabványos... még egy csavar is.
-
Elnézést.....
Én eredetileg nem Szyszko-nak hanem Ezekre akartam válaszolni, csak elkeveredtem a topikok közt, Innen ered a passzív DP to HDMI átalakítós dolog.. Na mostmár mindegy. -
El Kebir
őstag
"Ez a kijelentés egyszerűen hamis, vagy legalábbis nem általános érvényű.."
nem hamis, hanem elavult, az amd HD5000-es, és HD6000-es szériáknál volt érvényes, plussz most is egyes típusoknál.
újabban megjenet alaplapi és különálló kártyáknál már nem feltétlenül szükséges. (utána kell nézni a konkrét kártyával mi a helyzet)
"az aktív átalakító szabványos. A passzív pedig szerintem nem szabványos"
nagyon nem ennyi a különbség, ráadásul mindkettő szabványos!
a passzív átalakító nem konvertálja át a jelet a két csatlakozó között, csak a kompatibilis jelet átvezeti a két különböző csatlakozóforma között
(pl ilyen az egyszerű dvi-i -> dsub vagy a dvi-d -> hdmi is)az aktív átalakítókkal meg bármilyen jelet bármivé lehet alakítani, mert a bemeneti jelet értelmezi és átalakítja a kivánt kimenethez igazodó formába. (nem szükséges, hogy a két jel kompatibilis legyen)
#115) Szyszko
"Mi a különbség a natív, és az aktív átalakítók között???"
ez volt az idézeted:
"meg a legtöbb kártyánál a három megjelenítőből az egyik mindenképpen displayport-ra kell csatlakozzon (natívan vagy aktív átalakítóval)"a "natívan" vagyis vga DP kimenete ---> monitor DP bemenetre csatlakoztatva egy sima, egyszerű DP-DP végekkel rendelkező kábellel.
"aktív átalakítóval" is a vga DP kimenetre ---> monitor dvi vagy hdmi bemenetére (de mindenképpen aktív DP átalakítóval + valamelyik kábelfajtával)
-
kill3r23
csendes tag
nincs szó nem tetszésről
Félreértettél csak ki akarom használni az avermedia adta lehetőségeket, úgy hogy közbe látom is mit nyomatok ki! 
Az érdekelt volna hogy ez a full kép kismonitor kikapcs ez hiba, vagy ennyit tud vajon a dolog, tehát keressem a megoldást vagy hagyjam az egészet
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- Samsung Galaxy Tab A9 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- JBL Charge 5
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Félreértettél csak ki akarom használni az avermedia adta lehetőségeket, úgy hogy közbe látom is mit nyomatok ki!