Hirdetés

Aktív témák

  • znagyznagy2

    csendes tag

    válasz DEW3yl #7994 üzenetére

    1. Megértve

    2. Valószínűleg azért nem érted, mert butaságot kérdeztem. Úgy véltem, hogy az utcáról a kábelen két jel jön, egy analóg és egy digitális. Feltételeztem, hogy az analógot változtatás nélkül továbbengedi a STB a koax-on, míg a digitális jelből analógot gyárt, amit a Scart-on enged ki. (A scart pin-jeit még a hozzászólás előtt átolvastam, az tiszta volt).
    Digitális programcsomag esetében valójában mi jön a kábelen? Jobban belegondolva anlógnak mindenképpen jönnie kell, máskülönben a nem STB-s tv-n nem látnánk semmit. Digitálisnak is jönnie kell. Tehát a másik TV-n látott analóg jel helyett egy olyan analóg jelet látok a plazmán a STB miatt, ami csak a Scart miatt lett analóg, azaz más - jobb - minőségű analóg jel, mint az eredetileg is analóg (tehát az utcáról már analógként érkező) jel. Tehát lehet hogy mégsem kérdeztem butaságot?

    3. Megértve

    4/a Mivel a T-home valójában ne engedi, hogy digitális videó jeled legyen (ld STB csak koax és scart kmienetelekkel rendelkezik), bár az audiót engedi, hiszen van Toslink(?) szabványú optikai kimenet, ezért vetődött fel bennem a kérdés. A szerelő elmondta, hogy többek között azért kicsi a minőségi különbség az analóg és a digitális csomag között, mivel elég sokáig digitális az analóg jel is, tehát a településünkre is úgy jön be, s utána válik analóggá, s egy ilyen "szál" kb 6-800 fogyasztót szolgál ki, azaz kevés erősítőn megy át az analóg jelzés.

    4/b ld 4/a

    5. Egyébként nem fogyasztóvédelmi kérdés, hogy digitális csomagot árul a T-Home és úgy bekorlátozza a fogyasztókat, hogy STB-t kötelező használni, viszont azon nincs digitális videó kimenet???

    6. Ja, és azt meg nem értem, hogy ha a STB -> Scart - > TV logikával érkező jelen néha kockás a kép, akkor az analóg miért nem az, hiszen az sem natívan analóg. Talán azért, mert a koax gyorsabb analóg, mint a Scart?

Aktív témák