Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz zippofcy #36990 üzenetére

    "De most komolyan, ki vesz filmet?? Adják nyolcadáron mint nyugaton (akkor lesz a hazai keresetekhez igazítva) de még akkor is hülyeség olyanért pénzt adni amit legtöbbször csak 1x nézel meg (vagy már megszűntek a kölcsönzők? )
    Ráadásul duplán hülyeség, mert minek pénzt adni azért ami ingyen is elérhető?
    "

    Pl. én is. Már vagy 6 éve folyamatosan. A DVD ára már hosszú évek óta a béka segge alatt van, a minőségi kiadványok képe pedig egy jó lejátszóval még 50"-os fullHD panelen is bőven elfogadható, simán hozza egy átlag 720p rip minőségét.
    A BD-ket sem kell már olyan drágán megvenni: jelenleg is két olyan akció van az xpress-en, ahol 60 BD-filmből válogathatsz és ha párosával veszed őket, akkor 6.990 Ft-ba kerül a kettő összesen. Azért 3.500 Ft egy minőségi filmért, BD-n, HD-hangsávval szerintem már elég baráti. Persze nem kell egyszerre húszat hazavinni, de négyesével havonta simán lehet elég jól gyarapodni. Meg persze nem kell minden hulladék filmet odatenni BD-ben a polcra, csak ami amúgy is kiált a formátumért és időtálló, mert mondjuk 10 év múlva is bármikor újranézed.

    ...és akkor nem is beszéltem arról, hogy ha még ezt is sokallod, akkor pl. Angliából potom pénzért lehet behozatni filmeket. Egyik ismerősöm volt olyan rendes és hozott nekem múlt hónapban pár filmet - pl. Casino Royale 4 fontért (kb. 1200-1300 Ft) - ugyanaz a kiadvány, ami itthon is fut, ott van rajta a magyar szinkron, vagy Sólyom végveszélyben, Ryan közlegény 10-10 fontért, illetve az Elit alakulat BD-fémdoboz 25 fontért. Ha nincs ismerős, akkor is kérheted postázással, nem nyomja meg túlzottan az árat.
    Szóval bőven meg lehet találni a lehetőséget arra, hogy olcsón szerezz be filmet, teljesen legálisan. Persze, áldozni kell rá, de melyik hobbira nem? Inkább erre költök, minthogy mindennap lerészegedjek a sarki kocsmában, vagy hogy valami szar tudatmódosítóval mérgezzem magam.

    Hülyeség rá kiadni, ha ingyen is elérhető? Ja, kérem, ilyen erővel... ha mindenki így gondolkodna, akkor egy idő után elég csúnyán lehúzhatnák a rolót a filmgyártók. A te logikáddal senki nem menne moziba és senki nem venne filmet. Ööö... ez hova is vezetne? :U

    "Ahogy a pesti IMAXot nemrég "butították le" digitálisra, úgy a multiplexek tudtommal (de szemre mindenképp) kezdettől ilyenek voltak, vagyis én sose voltam megelégedve a képminőséggel pl. a debreceni Cinema Cityben. Mintha "vetítőgép" helyett párszáz ezres projektorok szintjén lenne a kép, kontrasztarány, fényerő, stb. A vászon is kisebb mint anno."

    Hát, én azért tudnék neked Budapesten olyan digitális vetítővel szerelt termet mutatni nem csak egy multiplexben, ahol rögtön magad alá engednéd a még alig lenyelt Sprite-ot a gyönyörtől.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák