Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Dorian #27845 üzenetére

    Úgy, ahogy írod. Ha nem PC-ről kalibrálsz, akkor színprofil nem menthető az adott eszközhöz (DVD/BD/médialejátszó). Ilyenkor az adott készülékről lejátszott tesztanyaggal kell csak a TV-n magán elvégezni a beállításokat és azokat menteni egy szabad csatornára. Ilyen szempontból nincs gond, hiszen a TV-knél általában minden bemenethez külön tudod beállítani az adott csatornát (pl. a Pana-nál a Professzionális 1/2-t), de többnyire a gyárilag mentett beállítások (pl. Normál) is felülírhatók, természetesen az is bemenetenként.

    Ezen kalibrációhoz szükségesek azok a pattern-sorok/kalibráló DVD-k/BD-k, amelyeket szoktunk emlegetni. A komolyabbak oktatóvideókat is tartalmaznak, hogy miket kell figyelni az egyes pattern-eknél és meddig kell állítani a TV-t. Ilyen kalibráló lemezek léteznek CRT-hez és a plazmához/LCD-hez is. Jól használhatók a Digital Video Essentials vagy az Avia kiadványai is, illetve a különböző, erre a célra kitalált, referencia-szintű, szituációs HD-sample videók is. További infók a kiadvány részleteiről itt. Érdemes lehet ezek közül is beszerezni párat.

    A PC-vel való hardveres kalibrálás során nemcsak a TV beállításait módosítjuk, de a PC-hez létrehozunk egy ún. ICC színprofilt is, amelyet az oprendszerben kell alapértelmezetté tenni a TV-kimenet számára.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák