Hirde​tés​

2018. január 23., kedd

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

SSD-k, monitorok, PC-k és notebookok a porondon

 • (f)
 • (p)
Írta: |

Friss adattárakciót, kijelzőket, monitorba építet számítógépeket és laptopokat válogattunk a hazai boltokból.

SSD-k akciójaA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Ezen a héten két komoly termékkategóriát akcióz a PCX.hu webáruház: teljes alaplap- és SSD-kínálatát 15%-os kedvezménnyel adja húsvétig. Jó alkalom ez arra, hogy a lassan elöregedő rendszereket egy fürge, flash-alapú tárolóval dobjuk fel, új számítógépeknél pedig az M.2 foglalat révén akár mind a két kedvezményes kategóriába belenyúlhatunk.

Ha nem szeretnénk sokat költeni a flash-alapú, hagyományos merevlemezekhez képest szinte nulla késleltetésű SSD-re, akkor egy terebélyesebb Windows telepítés alá is éppen elég lesz valamelyik 120-128 GB-os alapmodell. Akcióban most picivel 12 000 forint fölött hozzá lehet jutni az Adata, Kingston vagy SanDisk három év garanciás, belépőszintű példányaihoz, és az M.2 foglalatos alap Kingston és Transcend is csak néhány ezressel drágább.

Fajlagosan valamivel – de nem sokkal – jobban járunk a 240-256 GB-os modellekkel, azokból a legolcsóbbak most 21-22 000 forint környékén kaphatóak a fenti márkák mellett az OCZ, Toshiba és Crucial bázismodelljei is. Az alaplapra vagy notebookba szerelhető M.2 formátumból egyelőre még drágábbak a 240 GB körüli SSD-k. A legolcsóbb példányokat valamivel harmincezer forint fölött ajánlja az Adata, a Kingston és a Transcend is. Utóbbi kínálatában nem csak hosszú (80 mm-es), M.2-2280-as, hanem rövidebb M.2-2260-as (60 mm hosszú) és M.2-2242-es (42 mm hosszú) modellek is vannak, ezekre notebookban lehet szükség.

A 240-256 GB-os kapacitás már önmagában elég lehet a takarékosabb felhasználóknak vagy másodgép notebookba, ha pedig mégsem, akkor ott a 480 GB-os kategória, ami jelenleg a legjobb fajlagos árat produkálja. A kezdő Kingston SSDNow V300 már picivel 37 000 forint fölött hazavihető, de a Toshiba és a Crucial alternatíva ára is alig haladja meg a negyvenezer forintot. Sajnos M.2-ben ezúttal is komolyabb árral kell számolni, a Samsung 500 GB-os 850 Evo modelljét még akciózva is 52 000 forint fölött mérik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Hardverek húsvétra

  Alaplapokat, szép nagy monitorokat, ügyes kis notebookokat és PC-ket válogattunk össze a hazai boltok polcairól.

 • Friss hardverek a szép időben

  Alaplapokkal, házakkal, processzorhűtőkkel, laptopokkal és sok más érdekességgel jelentkezünk.

 • Hazai Pálya a Veletech árnyékában

  Egyre kedvezőbb árú DDR4 RAM-ot, Asus Wi-Fi eszközöket, notebookokat és sok mást mutatunk.

 • Áprilisi hardveradag

  Gainward grafikus kártyák, Asus gamer kiegészítők, Lenovo notebookok és sok más érdekesség került heti összefoglaló cikkünkbe!

Előzmények

Hi​r​de​t​és

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.