2017. november 19., vasárnap

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Hardverek húsvétra

Alaplapokat, szép nagy monitorokat, ügyes kis notebookokat és PC-ket válogattunk össze a hazai boltok polcairól.

Alaplapok és memóriaA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

A hét végéig tart a PCX.hu webáruház aktuális SSD és alaplap akciója, melynek keretében a két termékcsoport teljes kínálatára 15%-os kedvezményt adnak. A múlt héten az SSD-k világába merültünk bele egy kicsit, most az alaplapokra fókuszálunk. Megkaptuk a webáruháztól az utóbbi másfél hónap legkedveltebb alaplapjainak fölöttébb érdekes listáját. Annak ellenére, hogy nagy erőkkel nyomul az Intel hatodik Core i generációja, a több mint kéttucatnyi modellt felsorakoztató listán csak két LGA1151-es modell szerepel, azok is az egyszerűbb felépítésűekből.

Az Asus H110M-A az egyik legszimplább, Skylake-alapú processzort fogadó, microATX méretű alaplap. Nincs rajta se M.2, se SATA Express foglalat, csak egyetlen hosszú PCI Express csatolóval és két memóriaaljzattal bír. Nem kápráztat el USB 3.0 kapuk terén sem, kettő van a hátulján, még kettő alaplapi tűsorral oldható meg. Persze egy alap Pentiumhoz vagy Core i3-hoz éppen elegendő ez a modell is, ami három év garanciával most akciósan 18 500 Ft környékén kapható.

Nem egy csúcsmodell, de határozottan komolyabb darab az MSI B150M Mortar alaplap. Szintén microATX méretű, viszont nyomtatott áramköre és legtöbb komponense fekete színű, amihez jól illik a fonákra helyezett, vörös LED-es világítás, amivel érdekes fényhatást lehet elérni. Itt már két hosszú PCI Express foglalat van, amiből az egyiket fémmel erősítették meg, és támogatják az AMD CrossFire rendszerét. Memóriamodulból négyet fogad a kis alaplap, illetve van M.2 aljzata is, igaz, ebbe SSD-t nem, csak Wi-Fi modult tehetünk – kár érte. Kapott viszont SATA Express csatlakozót, gamer igényekhez szabott Ethernet modult, 7.1-es hangkodeket és négy darab hátsó USB 3.0 kaput. Az MSI B150M Mortar alaplap három év garanciával 24 500 forintot kóstál.

Több mint valószínű, hogy ezekbe a költséghatékony alaplapokba az olcsóbb DDR4 memóriát keresik majd a vásárlók. A Kingstonhoz tartozó HyperX kínálatának alsó szegmensét jelentő Fury DDR4 modulok ára szépet csökkent az elmúlt időszakban. Igaz, nem készletben, hanem szólóban már 11 490 forintért lehet venni 8 GB HyperX Fury Black DDR4-2133 memóriát, tehát a 2 x 8 GB-os csomag megvan 23 000 forintból, míg korábban több mint harmincezret kértek érte. Mindössze pár százassal drágábban, 11 990 forintért forintért kapható meg a 8 GB-os DDR4-2400-as HyperX Fury Black modul.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.