Hirdetés

5+1 fontos tipp és tanács tévévásárlás előtt

LED tévé

A tv gyártók mindegyike próbálja jól hangzó funkciókkal, elnevezésekkel kívánatosabbá tenni termékeit. Az ember sokszor csak kapkodja a fejét, hallva-olvasva a különféle szakkifejezéseket, és tapasztalataink szerint ennek köszönhetően a fejekben sokszor nagy katyvasz alakul ki azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi mit is jelent. Ezért most összeszedtük, hogy mit érdemes számba venni egy tévé megvásárlása során annak, akit különösképpen nem hoznak lázba a technológiai részletek, egyszerűen csak egy felhasználóbarát, jó tévét szeretne, de azért szeretné érteni, mégis pontosan milyen funkciókat, szolgáltatásokat vásárol meg.

Hirdetés

LED TV

A név egy cseppet megtévesztő, ugyanis arra utal, hogy ezekben a készülékeben az egyes képpontokban fénykibocsátó diódák világítanak, azonban ez nem így van. Ugyanis a hagyományos folyadékkristályos technológiára épülő modellekről, azaz LCD tévékről van szó, azonban ezeknél a háttérvilágítást már nem hideg katódsugárcsövekkel (CCFL), hanem a keretbe vagy a hátlapba épített LED-ekkel oldják meg, innen tehát az elnevezés.

Ennek az eljárásnak előnye, hogy a fénykibocsátó diódák kevesebb helyet foglalnak, azaz a korábbinál vékonyabb készülékek előállítását teszi lehetővé. Emellett a LED-ek energiatakarékosabbak, és fényerejük is nagyobb, tehát valóban előrelépést jelent a használatuk, de azért a változás nem annyira forradalmi, mint ahogyan azt sokan gondolnák. Maga a LED tv elnevezés ezért is megtévesztő egy kicsit, mert a valósághoz sokkal közelebb áll a LED háttérvilágítású LCD vagy LED LCD tv terminus. Ma már egyébként az elérhető modellek 99 százaléka ezt a háttérvilágítási eljárást használja, vagyis igazából teljesen felesleges kiemelni, hogy "LED készülékről" van szó.

tv vásárlás tippek

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés