Hirdetés

2019. június 25., kedd

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

5+1 fontos tipp és tanács tévévásárlás előtt

Mit jelentenek az egyes elnevezések? Mik a becsapós dolgok? Mire érdemes figyelni, amikor új tévébe ruházunk be?

LED tévé

A tv gyártók mindegyike próbálja jól hangzó funkciókkal, elnevezésekkel kívánatosabbá tenni termékeit. Az ember sokszor csak kapkodja a fejét, hallva-olvasva a különféle szakkifejezéseket, és tapasztalataink szerint ennek köszönhetően a fejekben sokszor nagy katyvasz alakul ki azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi mit is jelent. Ezért most összeszedtük, hogy mit érdemes számba venni egy tévé megvásárlása során annak, akit különösképpen nem hoznak lázba a technológiai részletek, egyszerűen csak egy felhasználóbarát, jó tévét szeretne, de azért szeretné érteni, mégis pontosan milyen funkciókat, szolgáltatásokat vásárol meg.

LED TV

A név egy cseppet megtévesztő, ugyanis arra utal, hogy ezekben a készülékeben az egyes képpontokban fénykibocsátó diódák világítanak, azonban ez nem így van. Ugyanis a hagyományos folyadékkristályos technológiára épülő modellekről, azaz LCD tévékről van szó, azonban ezeknél a háttérvilágítást már nem hideg katódsugárcsövekkel (CCFL), hanem a keretbe vagy a hátlapba épített LED-ekkel oldják meg, innen tehát az elnevezés.

Ennek az eljárásnak előnye, hogy a fénykibocsátó diódák kevesebb helyet foglalnak, azaz a korábbinál vékonyabb készülékek előállítását teszi lehetővé. Emellett a LED-ek energiatakarékosabbak, és fényerejük is nagyobb, tehát valóban előrelépést jelent a használatuk, de azért a változás nem annyira forradalmi, mint ahogyan azt sokan gondolnák. Maga a LED tv elnevezés ezért is megtévesztő egy kicsit, mert a valósághoz sokkal közelebb áll a LED háttérvilágítású LCD vagy LED LCD tv terminus. Ma már egyébként az elérhető modellek 99 százaléka ezt a háttérvilágítási eljárást használja, vagyis igazából teljesen felesleges kiemelni, hogy "LED készülékről" van szó.

tv vásárlás tippek

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.