LG LA640S 3D tévé: okos, sokoldalú, pénztárcabarát

Külső

A gyártók csúcskategóriás készülékeikbe mindent beépítenek, amit csak érnek, így azok ennek megfelelően sokat tudnak, rengeteg extra szolgáltatást kínálnak – cserébe értelemszerűen az áruk is meglehetősen magas. Épp ez az oka annak, hogy a vásárlók, pláne Magyarországon, elsősorban a kevésbé innovatív, ellenben olcsóbb modelleket keresik.

Tipikus példája az ilyen készülékeknek az LG 42LA640S típusjelzésű televíziója. Az a készülék, amelybe az abszolút belépőszintet képviselő LN5400-zal ellentétben már az idei, kissé átalakított smart tv rendszer került, amely képes a háromdimenziós anyagok lejátszására, rendelkezik saját böngészővel, illetve támogatja a Magic Remote mozgásalapú távvezérlő használatát.

A jelenkor divatja a szikár minimalizmus, de azért jó, hogy vannak még olyan modellek, amelyek szembemennek a trendekkel és a néhány évvel ezelőtti stíluselemek köszönnek rajtuk vissza. Ez a készülék pont egy ilyen darab, amelynél a tervezők bátran nyúltak az ívekhez, félkörökhöz.

A nyakkal egybeépített, különleges kialakítású talpnál viszont nyoma sincs a múltba révedésnek, az abszolút mai darab. Fekete színezése jól passzol a csillogó fekete kerethez, amelyeket remekül egészít ki a széleken végigfutó hajszálvékony, fémszínű szalag. A 2,5 centiméteres káváknál ugyan láttunk már keskenyebbet is, de ez még abszolút tolerálható méret. Díszítőelemként az alsó panel közepére került egy világító céglogó, amelynek sötétben olyan erős a fénye, mint egy elemlámpának, úgyhogy jobbnak láttuk mihamarább kilőni.

A készülékház maximális mélysége az alkalmazott Edge-LED háttérvilágításnak köszönhetően mindössze 3,6 centiméter, súlya állvánnyal együtt is csupán 14,2 kilogramm. Tehát nyugodtan felállítható egy kevéssé strapabíró asztalkára vagy felakasztható a falra, nem kell attól tartani, hogy kiszakad onnan. A 3-3 HDMI 1.4 (az egyik ARC, illetve egy másik MHL támogatású) és USB 2.0 port mellett építettek rá egy-egy Ethernet, komponens, SCART, digitális és analóg audiócsatlakozót is, és a fizetős adások dekódolásához szükséges kártyák fogadására képes CI slot sem hiányzik.

Főbb paraméterek
LG 42LA640S
Panel IPS LCD panel
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 42 hüvelyk (106 cm)
Maximális felbontás Full HD
Maximális kontrasztarány n. a.
Válaszidő n. a.
Maximális fényerő n. a.
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Élénk, Játék, Eco, Mozi, Normál, Sport, 2 db Felhasználói
Hangbeállítások Normál, Zene, Mozi, Sport, Játék, Felhasználói
Hangrendszer 2 x 10 wattt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 3 db 1.4 HDMI, 3 db USB 2.0, komponens, kompozit, SCART, digitális audio, CI slot, 3,5 mm jack, Ethernet
Extrák digitális zajcsökkentés, HDMI Simplink, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, böngésző, hangvezérlés, mozgásvezérlés, Magic Remote távirányító támogatása, Dual Play, 2D->3D konverzió, 3D, kislexikon
Teljesítményfelvétel 54 watt, készenléti üzemmódban: 0,3 watt
Méret 973 x 591 x 36,3 (294 talppal) mm
Tömeg 12,4 (14,2 talppal) kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG 42LA640S
Fogyasztói ár kb. 170 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés