Samsung UE46F6800: tévé jó áron, egyedi dizájnnal

Samsung UE46F6800

A Samsung mára a tévépiac egyik legfontosabb szereplőjévé vált. Évek óta a vállalat adja el a legtöbb televíziót; tavaly például összesen annyit, mint a Sharp, a Panasonic és a Sony együttvéve. Ráadásul nem csak az olcsó modellek szegmensében vitézkednek, hiszen a cég nevéhez az elmúlt években számos innováció köthető. Amellett, hogy úttörő szerepet játszottak a Full HD-s 3D megjelenítők kifejlesztésében, az elsők között léptek színre sokoldalú integrált médialejátszóval, smart rendszerrel megtámogatott, mozgással és hanggal vezérelhető, ultravékony kávákkal ellátott készülékekkel.

Számítani lehetett arra, hogy az elmúlt évek újdonságai közül egyre több kerül majd be a középkategóriás modellekbe is. Mivel alacsonyabb áruk révén ezek iránt jóval nagyobb az érdeklődés, mint a top készülékek iránt, így mindenképp szerettünk volna minél hamarabb kipróbálni egy ilyen darabot. Úgyhogy amint lehetett, rá is vetettük magunkat egyre, egészen pontosan az UE46F6800 típusjelzésű televízióra, mely nevéből is kikövetkeztethetően az F6800-as sorozat 46 hüvelyk képátlójú tagja.

Formabontó dizájn

Amikor már azt hinné az ember, hogy sok meglepetést nem okozhatnak dizájn terén a cégek, akkor is képesek előhúzni a kabátujjukból néhány újdonságot. Ez a tévé tökéletesen példázza ezt, ráadásul a változtatások kifejezetten szembeötlőek.

Ilyen a különleges állvány, hiszen a hagyományos, masszív talpat két, kifejezetten könnyű, üreges lábbal helyettesítették, amelyeket a közvetlenül a széleken található nyílásokba kell betuszkolni. E megoldásnak köszönhetően viszont nem forgatható a modell, és ami ennél is nagyobb baj, hogy simán benne van a pakliban, hogy az eddig használt, keskeny szekrény már nem lesz neki elég. Hasonlóan érdekes húzás az ultravastag, de átlátszó káva. Ezzel állítólag az volt a cél, hogy egy optikai trükkel megnöveljék a képernyő méretét, azért, hogy a felhasználó nagyobbnak lássa azt.

Hát szerintünk ez nem igazán jött be, viszont az tény, hogy így egészen egyedi lett a televízió külseje, bár borítékolható, hogy lesznek olyanok, akik kissé bazárinak találják majd. Az átlátszó logón kívül semmilyen díszítés nem került fel rá, és hullámok, ívek, félgömbök sem törik meg az egyesen vonalak és derékszögeket hegemóniáját. Így a végeredmény egy minimalista, letisztult televízió, amely szinte bármilyen stílusú enteriőrben helyet kaphat.

A négy darab HDMI 1.4 és három USB 2.0 port mellett építettek a hátuljára egy-egy komponens, kompozit, digitális audio, Ethernet, fejhallgató és SCART csatlakozót. A digitális tévétunereket és a fizetős adások dekódolásához szükséges CI slotot sem spórolták le róla. Az alkalmazott Edge-LED háttérvilágításnak köszönhetően a tévé legvastagabb pontján is alig négy centiméter mély.

Samsung UE46F6800
Panel Ultra Clear LCD panel
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 46 hüvelyk (116 cm)
Maximális felbontás Full HD
Maximális kontrasztarány Mega kontraszt (dinamikus, min. 5 000 000:1)
Válaszidő n. a.
Maximális fényerő n. a.
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások természetes, kiemelt, film, normál,
Hangbeállítások normál, zene, film, tiszta hang, hangosított
Hangszórók 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C, DVB-S2
Interfész 4 db 1.4-es HDMI, 3 db USB 2.0, komponens, kompozit, SCART, digitális audio, mini jack, CI slot, Ethernet
Extrák digitális zajcsökkentés, Smart TV rendszer, Eco szenzor, HDMI Simplink, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, 3D Explore, előzmények, hangvezérlés, aktív 3D, 2D->3D konverzió, távirányító, klaviatúra és egér kezelése, saját Bluetooth-alapú egérrel kombinált klaviatúra, e-manual, Smart Share
Teljesítményfelvétel 62 watt, készenléti üzemmódban: 0,1 watt
Méret 1083,6 x 618,7 x 47 (265,5 talppal) mm
Tömeg 11,6 (11,9 talppal) kg
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung UE46F6800
Fogyasztói ár kb. 320 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés