Sharp 60LE635E: középkategóriás óriás

Kezelés

Menürendszer

Hirdetés

Az általunk korábban kipróbált 630E-be a Philips-féle menürendszer került, úgyhogy komoly esély volt arra, hogy ezt is ugyanazzal ruházzák fel. Szerencsére még időben észbekaptak, és valószínűleg az azt a szériát ért általános bírálatok hatására döntöttek a "hagyományos" Sharp menürendszer mellett.

Ennek sajátossága, hogy az éppen futó film vagy tévéadás tölti ki a képernyő nagy részét, az egyes menüpontokat és paramétereket pedig a felső, illetve oldalsó sávba száműzték. A rendszer felépítése tulajdonképpen logikus, de annyira eltér minden más gyártó megoldásától, hogy aki korábban másik márkát használt, és megszokta az általánosan alkalmazott, hasábos rendszert, az az első pár napban be fog golyózni. Ráadásul az egyes menüpontok sokszor egészen érdekes helyre kerültek, úgyhogy kell egy kis idő, míg belejön az ember a navigálásba.

Ma már ez a grafikus felület a színes ikonok ellenére is enyhén elavultnak számít, az alkalmazott tipográfiai elemekre ráférne egy ráncfelvarrás. Ez azonban még mindig eltörpül amellett, hogy a kislexikon szinte teljesen hiányzik. Amíg más modelleknél, sőt gyakran már Blu-ray lejátszóknál is megjelent a nagy, színes illusztrációkkal támogatott segédlet, amely amellett, hogy részletesen bemutatja az egyes funkciók szerepét, még tanácsot is ad olykor azok megfelelő használatához, addig ide csak rövid, néhány szavas, sokszor ráadásul eléggé semmitmondott magyarázó szöveg jutott. Ez ma már nem nagyon fér bele.

Távirányító

A távvezérlővel hozták az elvárt szintet, annak ellenére, hogy nem egy dizájndíjas darab. A dedikált funkciógombok száma megfelelő, hisz minden fontosabb opció elérhető egy gombnyomással. Ezek kialakítása során ügyeltek arra, hogy formájuk és méretük is eltérő legyen, így rövid idő után, már vakon is simán lehet nyomogatni. Ami nem is baj, ugyanis a háttérvilágítás sajnálatos módon lemaradt róla.

A navigálást kis piktogramok és feliratok is segítik. Az anyagválasztásra sem lehet sok panasz, masszív, stabil darabról van szó, amely nem csúszik ki az ember kezéből. Jól mutat az oldalán az ezüst díszléc, az viszont kár, hogy a felső részre a koszvonzó, lakkfekete borítás került. Egyes tévék már vezérelhetőek okostelefonnal is egy letöthető alkalmazás segítségével, de ez a szolgáltatás innen hiányzik. Az Aquos Link funkció viszont e tévébe is bekerült, ami azt jelenti, hogy a kompatibilis Sharp eszközök távirányítói is használhatóak hozzá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés