Hirdetés

Sharp 60LE635E: középkategóriás óriás

Extrák és értékelés

A háromdimenziós tartalmak megjelenítésére ez a tv nem képes, de nem is nagyon hiányzik. Van épp elég 3D-kompatibilis 60 hüvelykes modell a piacon, nem árt a változatosság. Azt túlzás lenne állítani, hogy a Sharp úttörője lenne a különféle Smart Tv rendszereknek. Amíg a többiek egy csomó energiát beleölnek, hogy előálljanak egy épkézláb szolgáltatással, ők szimplán átvették a Philips megoldását, csak épp átnevezték Aquos Netre.

Szó mi szó, dönthettek volna jobban is, mert a jelenleg elérhető 19 alkalmazás/widget döbbenetesen kevésnek tűnik a konkurencia többszáz applikációja mellett. Ráadásul ezek között csak néhány van, ami egy átlag magyar felhasználó számára érdekes lehet. Ilyen például a videómegosztó YouTube és Daily Motion, a képmegosztó Picasa, az időjárással kapcsolatos információkat kínáló MeteoConsult vagy a komoly zenei adatbázissal rendelkező Aupeo. Az applikációkat gyorsan betölti, viszont egyik-másik kezelése borzasztóan nehézkes. A modell ugyanis nem képes együttműködni az USB porton keresztül csatlakoztatott klaviatúrával vagy egérrel, így egy virtuális billentyűzet segítségel kell pepötyögni például egy videóhoz a kulcsszót.

Hirdetés

Ugyanez a legnagyobb gond az Opera-alapú böngészővel is. No meg az, hogy a Flasht nem támogatja, így jó pár weboldalról le kell mondania a felhasználónak – de lehet, hogy még így jár a legjobban, hiszen a böngésző idegmorzsolóan lassú. Mindenesetre az előzmények eltárolására képes, és a könyvjelzők használata is biztosított, de nem valószínű, hogy sokan használnák böngészésre ezt a tévét. Egyszerűen nem erre való. Néhány tavalyi és tavalyelőtt modellben már megjelent a Skype támogatás, innen egyelőre kimaradt.

A készülék biztosítja a DLNA "kiszolgálókon" található állományok elérését. A modell ugyan nem rendelkezik beépített Wi-Fivel, és az USB-s adapter is hiányzik a dobozából, ám ez külön megvásárolható hozzá. A digitális adásokat nem lehet külső adattárolóra rögzíteni, ám a time-shift működik (csak digitális adások esetén).

Értékelés

Manapság, amikor a tévék egy része nem más, mint multifunkciós szórakoztatóelektronikai központ, akkor ez a modell első látásra nem tűnik nagy számnak. A Philipstől átvett Aquos Net eléggé szegényes más gyártók csilli-villi Smart Tv rendszere mellett. A médialejátszó formátumtámogatása kabaré, a feliratok megjelenítésének hiányáról nem is beszélve.

A képaránnyal való bénázás sem válik a készülék javára. Bár ez a fajta menürendszer nem a szívünk csücske, azért a kezelésre nem lehet panasz, főleg, hogy a távirányító príma darab. Az EPG is pazar, az iparág egyik leghasználhatóbb megoldását üdvözölhetjük benne. A dizájn meglehetősen konzervatív, de azért a viszonylag keskeny kávákat ki lehet emelni. De a lényeg úgyis a képminőség, amire egy rossz szót se lehet szólni. A természetes színvilág remek, a mozgások megjelenítése is okés, és az LCD tévékre jellemző hibák se nagyon jelentkeztek. A 400 000 forintos árával a középkategóriát képviseli, főleg, hogy mégiscsak egy tavaly karácsonyi termékről van szó. Ekkora méretben megvásárolhatóak már tévék ennek az összegnek a feléért, de a duplájáért is.


Sharp LC-60LE635E tévé

elefant

A Sharp LC-60LE635E LED háttérvilágítású LCD tévét a Sharp magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés